starysomar napísal: 21 jan 2023, 20:56Ak by sa to dialo v mobile - vyťažovalo by jeho procesor a míňalo nadmerne baterku.
Ak by sa to akosi odosielalo cez internet - navyšovalo by to prenesené dáta, spomaľovalo iné prenosy.
uz som to tu spominal najviac, google zaznamenava asi vsetko co robis s telefonom, aj som sem daval link kde si to mozes vsetko pozriet co posiela z tvojho telefonu na svoje servery. posielat par kilobitov textu naviac je nic, absolutne nic.
ono uz len ta predstava ze odpocuvanie 24/7 je nejak technicky ci datovo narocne je hlupost... neviem ako vy ale ja 80% casu co mam telefon pri sebe nevediem rozhovor s niekym inym. chapem ze su ludia co vykecavaju furt ale priemerny clovek kolko casu denne stravi diskutovanim s inymi ludmi? myslim ze u priemerneho cloveka sa to bude ratat v minutach a nie v hodinach.
podla tohto taky youtube music vyzaduje cca 0.1 Mbps pre prehravanie hudby. to znamena ze keby aj google nahraval 24/7 zvuk z tvojho telefonu a posielal to na servre (co netvrdim ani nemyslim ze sa deje) tak je to 0.1 Mbps, to absolutne nepocitis a urcite to nebude spomalovat ine prenosy.
starysomar napísal: 21 jan 2023, 20:56Operátori si bez súdneho príkazu nemôžu dovoliť odchytávať a poskytovať obsah hovorov.
co ja iba tvrdim je ze google ma technologiu a prostriedky a zmluvne podmienky na to aby zachytaval tvoj hlas (pokial mu to dovolis), ktory nasledne priamo telefon preklada do textu, na tom texte zbehne analyza (to sa tiez moze diat priamo v telefone, ani to nemusi ist na google servre) a nasledne sa vysledok tej analyzy posle na servre a bude pouzity na cielenu reklamu.
je to presne to iste co google robi s tvojimi mailami (a to hadam chape kazdy ze sa to deje) akurat tu je jeden malicky krok naviac a to ze prevadza zvuk na text.
a toto vsetko pisem (a verim tomu) nie ako nejaky facebookovy komentator ale ako niekto kto sa cely zivot zivi programovanim a poslednych par rokov sa specializuje na softwarovu bezpecnost.
velmi dobre viem akymi zdrojmi velke korporacie disponuju a tiez nemam ziadne skreslene predstavy o tom ako velmi firmy ako facebook ci google dbaju na moralku...
google analyzuje absolutne vsetko co spravis so svojim telefonom, vsetko. nepoculi ste nedavno ako v amerike prisla za chlapikom policia pretoze google im dal podnet ze on je potencionalny pedofil na zaklade toho ze cez gmail posielal fotky svojho naheho dietata pediatrovi pretoze malo nejaky exzem?