1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)

Diskusie na politické témy...
retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: 1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-202x)

Príspevok od používateľa retkvic »

kayko napísal: 26 jan 2023, 11:35 A po volbach, ked odstupil, tak sa strana zacala rozpadat, lebo nemala lidra.
No ved to je logicke, ze pokym v strane nie je vola mat tych lidrov viac, tak sa rozpadne. Smer alebo Hlas maju jedine stastie v tom ze lavicovy blok sa scelil a zatial existuju iba dve strany s relativne silnymi lidrami.

Pravicovy blok je roztruseny a viac kriticky, akonahle sa lider svojimi cinmi znepaci kritickmu volicovi, tak si hlada nahradu a kedze cela strana sa toci okolo jedineho cloveka tak ma smolu, ja by som si pokracovanie SaS vedel predstavit ak by si do cela zvolili opet silneho lidra a Slulik by tam stale zostal ako podpredseda, a riesil by si svoje ekonomicke vsuvky, lenze malo by to prebehnut nenasilne a hlavne ludia by mali viet, ze to chce samotny Sulik. Teraz mi to ale nepride tak, ze sa snazi ho najst, preto pri jeho ustupe by sa SaS asi zrejme rozpadla, ako sa to stalo aj Sdku. Pokym budu strany zalozene vzdy na jednom lidrovi, bez budovaneho nastupu dalsieho potencionalneho alebo viacerych, tak sa budu vzdy rozpadat.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Mne na PS naposledy vadilo to, ze tahali tie progresivne napady az ad-absurdum, pripominalo mi to EU, co vacsine ludi aj v SR vadi. Rovnost prilezitosti, OK, ale nie kvoty na pocet zamestnancov podla pohlavia, ze by sa prijimali zeny len preto ze su zeny, a nie preto, ze su odbornicky. Alebo nasilne pretlacanie zelenych tem nech to stoji co to stoji, vsak my si to zaplatime aj ked to houby pomoze, ked Cina s Indiou a USA budu dymit dalej.
Chyba mi tu pravicova liberalna strana so zdravym rozumom. Ak Dzurindov projekt, pokial vznikne, budu zase dalsi konzervativci, tak pre mna budu nevolitelni. Tych uz sme mali dost a vidime kam to dotiahli.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Cesar napísal: 26 jan 2023, 12:04 A keď ani Dzurindu tak ako posledné riešenie ostáva voliť Igora Matoviča, pre mňa aj on je menšie zlo ako LGBT-PS.
Fajn, čiže nechceš voliť strany, ktoré okrem iného sú za zrovnoprávnenie LGBT ľudí a daňových poplatníkov tento zákon bude stáť 0,000 €, ale pôjdeš to radšej hodiť slovenskému jokerovi, ktorý na svoje atomovky rozdrbal miliardy bez pozitívneho efektu a pochválil sa, že ho baví nasierať ľudí.

Ak niekoho uspokojuje a teší to, že štát vytvára skupiny občanov druhej kategórie a za peniaze z ich daní im nielenže nepomôže, ale ešte im hádže polená pod nohy...tak potom dáva zmysel, že to hodí úplne nekompetentnému psychopatovi.

Proste klasické slovenské zakrpatené myslenie v štýle, keď mi skape koza, nech susedovi skapú dve.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ja tiez akosi nechapem ten odpor voci LBT temam... Pretoze, je to daco co nas nic nestoji, nevayse vyriesnie tejto otazky je vecou par zakonov a potom je s tym pokoj. "Navzdy" a je mozne sa venovat inym temam.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

To uz radsej volit KDH ako Matovica. Co je najhorsie na Matovicovi, tak hlavne to, ze je to psychopat, nesystemovy clovek, zrejme mu aj robi radost robit ludom napriek. Myslim, ze takyto clovek by nemal mat v rukach zodpovednost za inych ludi.

Ja by som kludne bol napr. za zrovnopravnenie ludi opacnej orientacie, ale co sa mi nepaci tiez na LGBTI, ze sa tam primiesava agenda, ktora nema s gayami a lesbami nic spolocne a dalo by sa to specifikovat skor ako "exoti", ktori potrebuju specialnu kolonku vo formularoch, len aby ich spolocnost brala vazne. Pokial sa neocistia od tychto exotov, tak tiez niesom za pretlacanie LGBTI, nakolko mame ako krajina ovela vacsie problemy. EU mi v tomto pripomina komunistov, aj ti riesili pitchoviny, az kym sa im to uplne nerozpadlo.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Tak ako môžu vadit konzervativci aj katolici všeobecne hádzaný do jedneho vreca so sektármi, tak mozu niekomu vadiť ateisti a lgbti.
Dovody si nájde každý sám, ale extremisti sa nájdu v každej ideologii. Nacistické strany (fašisti je niečo iné) sú tiež pravica ale extremistická.
Ked už si mám vybrať medzi lavicou a pravicovými extremistami ako Republika,LSNS tak radšej tá lavica aj ked ja som skorej stred.
Niekto moze brat zase lgbti za extremistov aj ked tiež nechápem čím konkrétne, ale mne osobne nejak neprekážaju no nevyhladávam ich.
retkvic
Addict
Addict

Cesar napísal: 26 jan 2023, 12:04 A keď ani Dzurindu tak ako posledné riešenie ostáva voliť Igora Matoviča, pre mňa aj on je menšie zlo ako LGBT-PS.
Takže Cesar bude volit IM? Lebo tak to bolo aj posledne volby, ze sklamani volici Smeru volili Matovica. A teraz je to ako, uz znova inklinuju k Ficovi, ci este stale nie? Pripadne Hlas je teraz alternativa?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Blastbit napísal: 26 jan 2023, 14:22 Tak ako môžu vadit konzervativci aj katolici všeobecne hádzaný do jedneho vreca so sektármi, tak mozu niekomu vadiť ateisti a lgbti.
Pretoze prinasaju objektivne skodlive navrhy. Pricom zo zahranicia vieme, ze naozaj skodlive su, aj spolocensky, zdravotne aj ekonomicky.

Navyse tito slovenski konzervativci ziadnu inu agendu nemaju.
yosariana
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa yosariana »

Podľa mňa aj samotné médiá to negatívne prinášajú ľuďom, ktorí by inak boli "zhovievaví" k LGBT ľuďom. Už samotné "LGBT" môže niektorým ľuďom pripomínať trans - show, môžu to tak chápať. Médiá by sa skôr mali zamerať na to, že každý jedinec má mať svoje práva, nie je nikoho vec, s kým spí, alebo koho miluje, pokým tým neporuší zákon alebo osobnú slobodu druhého. Homosexualita tu vždy bola a bude a je lepšie ju legislatívne uchopiť, ako ju nechať "plávať".
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

kayko napísal: 26 jan 2023, 14:21 Ja by som kludne bol napr. za zrovnopravnenie ludi opacnej orientacie, ale co sa mi nepaci tiez na LGBTI, ze sa tam primiesava agenda, ktora nema s gayami a lesbami nic spolocne a dalo by sa to specifikovat skor ako "exoti", ktori potrebuju specialnu kolonku vo formularoch, len aby ich spolocnost brala vazne. Pokial sa neocistia od tychto exotov, tak tiez niesom za pretlacanie LGBTI, nakolko mame ako krajina ovela vacsie problemy.
Zase ten pseudoargument "máme iné problémy". Ty vole to je fakt také zložité toto vyriešiť, že na to štát nemá čas? Veď za 15 minút asistent poslanca zbúcha novelu Ústavy, kde sa v definícii manželstva vypustia slová "muž a žena", pripne sa to k inému zákonu, schvália to poslanci 90 hlasmi a celý problém párov rovnakého pohlavia je vyriešený raz a navždy.

A o akých špeciálnych kolonkach sa bavíme? To je reč o tých 76 pohlaviach? Akurát minule som pátral odkiaľ to číslo katolibanci nabrali a zistil som, že ten závratný počet pohlaví vychádza zo sociálnych sietí, kde si v profile môžeš napísať, kto si a ako ťa majú ľudia oslovovať.
- Katolibanci zjavne nechápu rozdiel medzi pohlavím a rodom. Keď sa tak často pletú do vagín, čakal by som, že budú ovládať aspoň základy problematiky.
- Nechápu, že sa nejedná o nič vedecky/medicínsky podložené, ale sú to len sociálne siete, kde si môžem nastaviť aj to, že chcem aby ma ľudia oslovovali "your royal highness"...to som potom ako ďalšie pohlavie? Také čo má namiesto vtáka medzi nohami zlatú korunu s diamantami?
- Zo 76 asi 40 výrazov označovalo trans človeka, len to bolo pomenované iným výrazom. Detto duplicitné výrazy na označenie gejov a lesieb.

Nehovoriac o tom, že ten tvoj názor je úkažkový príklad kolektívnej viny "zbavte sa exotov, inak vás budeme ďalej diskriminovať". Matovič je exot a je hetero. Ty si tiež hetero. Tak teraz ti zakážeme sa oženiť s niekým koho miluješ, pokiaľ si vy heteráci neporiešite toho exota medzi vami.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Mek napísal: 26 jan 2023, 12:59 ... ze tahali tie progresivne napady az ad-absurdum, pripominalo mi to EU..
Sú to len ako papagáje alebo zacivčené opice, čo automaticky opakujú všetko, čo počujú alebo vidia od ich vzorov na západe.

Osobne poznám homosexuálov a sú v pohode, nemám s nimi žiaden problém, ktorých poznám aspoň sú maximálne v poriadku, ani jedno zlé slovo nemôžem povedať.

Čo sa ale týka LGBT propagandy to nenávidím, je mi zle od toho, že je toho plný celý internet, všetky tipy televíznych relácií, že čoskoro aj na krabicu mlieka toto budú dávať.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Zase ten pseudoargument "máme iné problémy".
No hej, to sme tu pocuvali cely cas od ludi, co kazdeho pol roka predkladaju zakon na sikanovanie zien, zatvaranie obchodov v nedelu... Vtedy ine problemy zrazu nemame.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

retkvic napísal: 26 jan 2023, 14:29 Takže Cesar bude volit IM? Lebo tak to bolo aj posledne volby, ze sklamani volici Smeru volili Matovica. A teraz je to ako, uz znova inklinuju k Ficovi, ci este stale nie? Pripadne Hlas je teraz alternativa?
Zatiaľ neviem, volil som SaS, ale bola to chyba, ešte do volieb uvidím čo bude, nevylučujem ani Matoviča. Ale Smer, Hlas, Repbuliku, Kotlebu, SNS a PS viem s so 100%-nou určitosťou vylúčiť už teraz.
Ži_Hlava
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Ži_Hlava »

Caute, uz dlhsi cas sledujem toto forum a odhodlal som sa konecne zpojit do diskusie. Ja si myslim, ze problem Slovenska je v tom, ze obcania nechapu pojem zastupitelska demokracia, t.z. volim politika, ktory zastupuje moje zaujmy. Aj ked som pravicovy volic, nevidim nic zle na volicoch lavicovych stran. Strany ktore sa u nas ozancuju za lavicove ale ziaden lavicovy socialny program nedokazali presadit. Tym padom nechapem ako im ludia dokazuj dat hlas.
A teraz k nadchadzajucim volbam.
SAS
*som dlhorocny volic SAS a stale su u mna ako jedna z moznosti
+ ekonomicky program a myslienka "lean state" - cize redukovat statnu spravu na minimum
+ rozpoctova zodpovednost
+ zmysluplny program aj v neekonomickych temach
+ naplnaju pojem zastupitelska demokracia, t.j. nedokazali aj napriek kompromisom presadzovat svoj program (Matovicovo rozhadzovanie) tak radsej z vlady odisli - nemam im to za zle + neberiem narativ o povaleni vlady, kedze vlada mohla fungovat dalej aj bez nich. O povaleni Hegerovej c.2 uz nemoze byt ani rec, kedze neboli sucastou koaliciie.
- stve ma akurat postoj k predcasnym volbam - preco su aj za september mi nie je jasne a zatial to ani uspokojivo nevysvetlili.

Modra koaliciia
+ zatial jedna z moznosti zalezi hlavne od personalneho zlozenia
+ pokial by to bolo na zaklade Spolu, DS (general Macko), pripadne KDH a Obcianska platforma tak je to pre mna volitelna strana
- pokial tam zoberu Hegera, Remisova a Seliga uplne si neviem predstavit, ze im dam hlas

PS
+ tiez jedna z moznosti
+ program nemam nastudovany
+ Simecka a Truban vyzeraju byt rozumny politici
- zatial malo info, lepsia prezentacia by bola fajn

OLANO
- pre mna nevolitelne, kedze ako nam ukazali program absolutne nenaplnaju (vid. teraz diskusia o volebnom obvode)
- Matovicovo psychicke zdravie ?
- necitatelna strana

Sme Rodina
+ obdivujem ich marketing
- nechapem kto ich voli

SMER
- nevolitelne
- s lavicovou stranou to nema nic spolocne
+ Fico je genialny politik, ktory dokaze pretlacit svoje temy

HLAS
- nevolitelne
- Pellegrini to podla mna prezenie s politikou ani ryba ani rak

Aby som to zhrnul: tieto volby budu z pohladu pravice uz asi len damage control. Ak sa dokazu spojit do nejakych zmslupnlnych koalicii, tak to hadam nebude az taka tragedia. Idealny scenar by pre mna bol koalicia PS+SAS, pripadne PS a SAS+Modra koalicia, ktoru som popisal vyssie.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Cesar napísal: 26 jan 2023, 20:55 Zatiaľ neviem, volil som SaS, ale bola to chyba, ešte do volieb uvidím čo bude, nevylučujem ani Matoviča. Ale Smer, Hlas, Repbuliku, Kotlebu, SNS a PS viem s so 100%-nou určitosťou vylúčiť už teraz.
čiže volil si SaS ktorí majú LGBTI v programe ale na PS už kydáš lebo LGBTI program - ono tá "propaganda" prestane, keď sa táto krajina konečne odlepí od stredoveku a ľudom aj z tejto menšiny sa zabezpečia dôstojné podmienky na život, tak sa o tom prestane rozprávať
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Zi_Hlava - fajna analýza dá sa s väčšinou súhlasiť. Kto volí Sme rodina? podnikatelia, niektoré ženy rozneho typu a veku.
Ži_Hlava
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Ži_Hlava »

Blastbit napísal: 26 jan 2023, 21:17 Zi_Hlava - fajna analýza dá sa s väčšinou súhlasiť. Kto volí Sme rodina? podnikatelia, niektoré ženy rozneho typu a veku.
Nechcem im krivdit, ale nezachytil som, zeby Sme Rodina mala v programe nejake zmeny pre zlepsenie podnikatelskeho prostredia. Argument o prevazne zenskom volicovi som uz pocual, ale stale nechapem co tie zeny motivuje volit tuto stranu. Jedine co mi dava logiku, je volic zatazeny exekuciou, kedze exekucna amnestia bola spolu s najomnymi bytmi jedna z Kollarovych hlavny tem. Apropo ani najomne byty mi nepridu ako tema, ktora by volicov mala presvedcit volit tuto stranu, kedze na slovensku stale prevladat tuzba vlastnit nehnutelnost.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Zi_Hlava
Aj by som to napísal prečo ich niektoré ženy volia, ale zase by tu bol flamewar ako aj v inej sekcii :) Zdržím sa teda úprimneho komentára.
No Sme rodina nebola jediná ktorá pred volbami 2020 chcela vystavbu štátnych nájomných bytov. Ide o nižší nájom bez platenia hypotéky.
Su to populisti, smerácky trojsky kon ktorý si Matovic hýčkal ako sa len dalo. A SaS su povalači vlád podla neho, ale Kollárovi 3 poslanci co teraz zvalili Hegerovu vládu sú vlastne okej. Pokial sa ideologické strany liberálov nedaju dohromady do bloku tak vyhraju extremisti jednoduchá matika.
Modrá je síce dobrá ale cokolvek co súvisí s SDKU mne osobne nevonia a to uz by som skorej bral KDH ale zase k nim maju liberáli svoje výhrady.
retkvic
Addict
Addict

Som si dnes pozeral tv nrsr a natrafil som tam na sekciu ich ustavnopravnych vyborov a v zazname z 24.1.2023 sa tam prerokovaval okrem ineho aj zakon o zdaneni Eustreamu takou "specialnou" danou z osobitej stavby, islo o zdanenie plynovodu "danou z rury" :D okrem ineho mala tato dan asi zrejme z casti vykrit dieru v statnom rozpocte po zruseni koncesionarskych poplatkov(pripadne mozno ani nie, kedze navrh bol podany este v auguste 2022), pocitali tam s danou 120 mil. rocne, co im vsak sharkovia z Eusteam pekne vytmavili. Clovek sa tam dozvie take veci, az zasnem.

Napr. to ze statny rozpocet nebude naplneny, lebo Eustream si pekne poctivo za minuly rok odpisoval svoje zisky cez dividendy svojim akcionarom a teraz place, ze nebude mat peniaze na zaplatenie dane, "hoci nezmyselnej", ale aspon vieme ako funguju. Ide tam o zakon vrateny prezidentkou na vypustenie toho clanku o zdaneni, ale show je to neskutocna, primaju nieco v parlamente co by malo zaplatat uz tak deravy rozpocet a postupne zistuju, ze peniasky budu chybat, ak to dopadne podobne aj v dalsich super napadoch co mali, tak to bude este vesele.

Navrh zakona je mozne si pozriet tu
https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?si ... terID=8867
usmevna je dovodova sprava
tu je vrateny prezidentkou
https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?si ... =8&ID=1347

A tu je jeho prerokovanie na upv aj so Sharkami z Eustreamu, zacina to cele o cca 1:27:00 a Sharkovia nastupuju tusim 1:47:00.
https://tv.nrsr.sk/vyborydetail/10935
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

ephramko napísal: 26 jan 2023, 19:48 Zase ten pseudoargument "máme iné problémy".
Hmm, mne príde, že riešiš pseudoproblémy. Ty si musel pátrať po rodoch na sociálnej sieti? Vidíš ja som pátrať nemusel, dostal som to ako požiadavku v registračnom formulári pre jednu nemeckú spoločnosť. Z 500 účastníkov si svoju pseudopotrebu ukojilo 0 účastníkov.
A btw. ja už som ženatý, mne to už zakázať nemôžeš. Inak mi prídeš ako úplný protipól IM, proste prehnane citlivo reaguješ na spolitizovaný problém, ktorý sa dá v súčasnosti obísť aj bez zmeny ústavy.

A áno, som názoru, že na zozname problémov tejto krajiny sú partnerstvá, potraty a doťahovanie konzervatívcov s liberálmi úplne na poslednom mieste. Koniec koncov referendum o rodine to tiež potvrdilo, myslím že referendum o registrovaných partnerstvách by nebolo o nič "úspešnejšie".

Možno keby mali všetky obce kanalizáciu a vodovod, tak by ľudia od šťastia cítili potrebu riešiť čo majú medzi nohami. Niektorí nevedia ani čo majú v hlavách.
Napísať odpoveď