Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
mLuks
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

Príspevok od používateľa mLuks »

wladas napísal: 05 mar 2023, 20:25 To uz je samorejme rozhodnutie zamestnavatela. V takej firme co si nevazia ludi by som asi nechcel robit.
skor to vidím opačne, ludia si nevážia svoju prácu, ak do nej chodia napití alebo nahúlení. Z pohľadu firmy, ktorá platí zamestnaca a vyžaduje od neho výkon je to logické. Rovnako robiť výnimky alebo prižmurovať oči nie je dobré.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Myslím, že keď je niekto pod vplyvom v práci, tak tam je to jasné a nemáme sa o čom baviť.

Tá pôvodná otázka bola o marihuane, o tom že ju vedia testy detekovať v tele aj týždne potom, čo človek už nie je pod vplyvom.

V takom prípade by som žaloval zamestnávateľa. On musí na súde preukázať, že som bol v práci pod vplyvom a okamžitá výpoveď bola opodstatnená.

Inak s týmto majú problém aj štátne orgány. V správach bol chalan, ktorého v priebehu 2mesiacov niekoľkokrát zastavila hliadka. Vždy to boli tí istí dvaja policajti. A vždy ho okrem alkoholu testovali aj na drogy. Lebo chalan je hudobník a má dredy. Dokonca ho viackrát brali aj na odbery krvi. Až pokiaľ mu raz nevyšiel pozitívny test na trávu. Tak ho obvinili, zadržali mu vodičák. On tvrdil, že je nevinný. A o niekoľko mesiac mu vodičák vrátili a zastavili trestné stíhanie. Lebo podrobnejšie testy ukázali, že počas jazdy nebol pod vplyvom. To že užil marihuanu niekedy v minulosti je irelevantné. U nás užívanie nie je trestný čin. Trestná je držba.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

tu je otázka, ako dlho po užití travy ťa detekuje lakmusový papier, resp olizovací test. lebo ano krvný test na trávu, ti ju zistí aj o pár dní.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

mLuks napísal: 05 mar 2023, 23:17 skor to vidím opačne, ludia si nevážia svoju prácu, ak do nej chodia napití alebo nahúlení. Z pohľadu firmy, ktorá platí zamestnaca a vyžaduje od neho výkon je to logické. Rovnako robiť výnimky alebo prižmurovať oči nie je dobré.
No ale ty nemôžeš tušiť, aký efekt majú na ľudí a ich pracovný výkon drogy. Ja som mal kolegu, ktorý bol neskutočný pracant. Vypracoval sa až na jedného z TOP manažérov vo firme. A v uvoľnenej atmosfére mimo práce sa mi priznal, že si z času na čas dá kokaín a trávu fajčil úplne pravidelne, keďže pracoval v US štáte, kde to bolo legálne. Možno aj vďaka tomu bol schopný pracovať kľudne 16 hodín denne niekoľko dní v kuse a občas aj víkendy. Keby som ho nabonzoval jeho šéfovi, tak je dosť možné, že by ho nevyhodil, ale rovno by mu dal príspevok na drogy ako firemný benefit :D

Po asi 12 rokoch vo firme potom odišiel do zahraničia, keď ho preplatila naša konkurenčná firma. Takže asi toľko k tomu, ako si nevážil prácu, keď do nej chodil zdrogovaný :)
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

tento microdosing, pokiaľ si osobnoste dobre na tom a nemáš tendenciu k závislostiam a vieš si to ustriehnuť, tak vieš na tom dlho fungovať a podávať silné výkony. Poznám tiež tak človeka, rodina, deti super job ale keď chceš všetko stíhať, tak potrebuješ mať 20 hodinový deň. Dlhodobo to určite nie je pre telo dobré, ale pár rokov kým potrebuješ spraviť kariéru sa to dá zvládať v pohode :-D
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Az na to, ze microdosing je len placebo efekt, to si mozes dat homopatika a bude to fungovat rovnako.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

harrison314 napísal: 09 mar 2023, 14:58 Az na to, ze microdosing je len placebo efekt, to si mozes dat homopatika a bude to fungovat rovnako.
co sa tyka napr lsd tak to placebo urcite nie je :) /resp to zavisi od roznych premennych, napr velkosti davky/
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

V tejto teme som davnejsie o tom postoval studiu. Verime studiam, alebo osobnej skusnosti?
gogo956
Redeemer
Redeemer

harrison314 napísal: 09 mar 2023, 18:18 V tejto teme som davnejsie o tom postoval studiu. Verime studiam, alebo osobnej skusnosti?
nechcem sa s tebou hadat, pokial chces verit tomu ze microdosing Lsd je placebo, tak je to uplne v poriadkum, nemam si tym najmensi problem prajem Ti všetko dobré :) Existencia je tak nepredstavitelna, ze nasa pradstava o nom moze byt zakonite iba obmedzena. Drogy mozu byt za urcitych okolnosti maximalne tak iba dverami, ale nie cestou. :) Ciel je za vsetkymi diferencovanymi javmi vesmiru.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ono sa velmi tazko dokazuje ci je nieco placebo alebo nie. hlavne taketo latky posobia na kazdeho cloveka inak.

ja teraz komunikujem s psychiatrom a snazim sa riesit svoje ADHD. predpisal mi isty psychostimulant a ked som si cital na internete ake s tym maju ludia skusenosti tak to bolo krasne vidno, polovica ludi pise ze im to uzasne pomohlo a vdaka tomu su teraz v zivote spokojni, druha polovica tvrdi ze im to bud nic nerobi alebo to ma negativne ucinky. niektori dokonca pisali ze im to sposobuje depresiu, co je extra haluz kedze je to antidepresivum...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Zacinam sa v tejto teme citit ako na modrom konikovi.
aacid napísal: 09 mar 2023, 20:59 ono sa velmi tazko dokazuje ci je nieco placebo alebo nie. hlavne taketo latky posobia na kazdeho cloveka inak.
Dokazuje sa to pomerne bezne, napriklad dvojitozaslepenou randomizovanou stduiou, nasledne zozbieras vysledky pouzijes trochu matematiky. Pokial ti vyjde statsticky vyznamna odchylka voci placebu tak to nie je placebo. Ked ti nevyjde, tak to je placebo. Bodka.

Spomen si na ephramkovu prihodu s placebo alkoholom.
aacid napísal: 09 mar 2023, 20:59 predpisal mi isty psychostimulant a ked som si cital na internete ake...
Ja som este na vyske pochopil, ze citat si veci na internete o liekoch a ich ucinkoch je cesta do pekla. Ked vynechame tendencne hodnotenia a klamstva, tak stale mas neskuocne srkeslnu vyberovu vzorku, uz len pre to, ze ked ti ten liek zabral ako mal, tak o tom na internete pisat nebudes. A prave pre to sa robia pri liekoch studie.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

dnes sa mi nechce nejak hadat, mas samozrejme pravdu ze studie su urcite doverihodnejsie ako nazory na internete.
ale studii o microdosingu lsd je minimum.

k tej druhej casti... pisal som tam ze som nasiel rovnako pozitivnych ako negativnych skusenosti s tym liekom, takze moc tomu nerozumiem co si napisal.
gogo956
Redeemer
Redeemer

harrison314
v microdosingu je vela premennych. Napr davkovaci protokol: ako často tj s akym rozostupom dni, ake mnozstvo? za microdosing mozes povazovat 5microgramov aj 20microgramov. Takze kategoricky tvrdit ze nieco take vobec nefunguje je na pousmiatie, lebo nemame definovane presne podmienky, nehovoriac o tom, ze kazdy clovek na to reaguje inac.Zaroven su aj rozdiely v ucinkoch medzi samotnymi druhmi halucinogenov.Tiez netusime co ma byt ta méta aby si uznal "že to funguje". My ludia sme geneticky ako druh pomerne rozdielni, preto aj castokrat znacne rozdielne reagujeme na lieky vseobecne :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ak baseline studie urci, ze davka je bud pevne dana (5ug) alebo velmi nizko stanovena podla hmotnosti (0,05ug/1kg) tak verim, ze vysledok studie je placebo.
V tom to tak trosku spociva caro toho microdosingu, najdes si sam taky ten sweetspot kde citis benefit ale nie psychotropne ucinky a to je extremne subjektivne, tazko z toho urobit vseobecnu studiu ak nenechas ludi si urcit svoj treshold tak ta studia nemoze byt konkluzivna.
A to, co je pre niekoho plnohodnotna davka uzitia drogy moze byt pre ineho davka pre microdose.
gogo956
Redeemer
Redeemer

5mikrogramov je prilis malo, tych 10 uz ale je citit
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

hlavne je tazke to realne odmerat.
blotter nie je rovnomerne poliaty, ani keby mas celu A4 tak nevies realne kolko tam je.
da sa kupit aj v tekutej forme ale tiez je to len na vyrobcovi kolko tam realne toho da. pri plnej davke je to asi jedno ci uzijes 150ug alebo 170ug ale ked chces mikrodozovat tak tam ti spravi rozdiel kazdy mikrogram.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Dalsia vec je ze v priebehu toho testovacieho protokolu bude telo si zvysovat toleranciu, tomu sa clovek uplne nevyhne ani pri microdosingu
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ron Paul o nezmyselnosti zákazu predaja a užívania omamných a návykových látok.

Ja som nikdy žiadne drogy nebral. Ak by sa zajtra všetky zlegalizovali, nešiel by som si ich rovno nakúpiť len preto, že je to zrazu legálne...
Prílohy
ron_paul.png
gogo956
Redeemer
Redeemer

Objev z jeskyně ukázal, že Evropané užívali drogy už před 3000 lety - Seznam Zprávy
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahr ... .seznam.cz
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Jasné ked nevedeli co to je, nepichali si do žily sajrajt, ani to nešnupali cez nos, alebo nehulili. Chválitebné to ale nie je a v SR nebezpečné.
A lobing konzumentov aj nekonzumentov za drogy neuznávam. Menšia kompromisná výnimka pri marihuane dajme tomu.
Napísať odpoveď