emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa beardie »

Lebo kultúrna príbuznosť

aj keby tam boli podmienky nezlucitelne so zivotom, co vonkoncom nie su, neznamena to, ze Europa musi vsetkych prijať, dokonca nemusí prijať jediného

Problém je s tým preto, lebo je to ilegálne
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

jackb - "zopakujem, ze 'nemat doklady' a 'veci v neporiadku' môže mat úplne lanke vysvetlenie."... aké to má ľahké vysvetlenie?
No stále je rozdiel medzi vojnovým utečencom (syria,ukrajina) a ekonomickým migrantom, ktorý si nezabudne mobil ale "zabudne" doklady.
Chcel by som vidieť, ako by si sa dostal do VB bez dokladov, povolení, dopredu dohodnutej prac.zmluvy a to si slovák(slovan prípadne miešanec)

Určite si zachytil, čo vyvádzali arabi z oblasti palestíny žijúci v Nemecku, akým spôsobom "protestovali" voči odvetným útokom Izraela.
Horeli ulice a škody na majetkoch, zranení nemecký policajti a teraz sa pýtam, co maju nemci spoločné stým že izraelci útočia na palestinu?
To niesu protesty, to je anarchia a trestné činy. Nato že moslimovia majú v europe práva, právo na vzdelanie, aj mešity, je len dobrá vôla europanov. Takúto dobrú vôlu by europan nezískal v moslimskom svete, tam by ho čakalo ukameňovanie alebo obesenie.
Ale beriem, že aj medzi moslimami (arabi,turci,iránci,egyptania,berberi,niektorí afričania,časť azie) sú rozdiely a sú rozdiely aj medzi samotnými arabmi (či je niekto fanatik alebo sa dokáže prispôsobiť).

Ak sa mýlim opravte ma, ale na Islande musia pristahovalci prijat Islandské meno/priezvisko k tomu svojmu pôvodnému.
Nikto ich nediskriminuje na základe pleti+etnika, ale severania si chcú zachovať svoje tradície,zvyky,kultúru tak majú svoje požiadavky.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

jackb - podla tvojej logiky je shengen zbytocny. Zrusme ho vsak chceme vsetkych.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"aj keby tam boli podmienky nezlucitelne so zivotom, co vonkoncom nie su, neznamena to, ze Europa musi vsetkych prijať, dokonca nemusí prijať jediného"
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal: 27 okt 2023, 8:39 Lebo kultúrna príbuznosť
S kym? Po takmer dvoch rokoch vojny a reportovania z nej mas pocit, ze existuje 'kulturna pribuznost' s pachatelmi zverstiev na Ukrajine? Alebo snad bude zena inak okradnuta, zbita a zneuzita clovekom zo Syrie ako z Vekej Krajiny?
Blastbit napísal: 27 okt 2023, 9:56 jackb - "zopakujem, ze 'nemat doklady' a 'veci v neporiadku' môže mat úplne lanke vysvetlenie."... aké to má ľahké vysvetlenie?
No stále je rozdiel medzi vojnovým utečencom (syria,ukrajina) a ekonomickým migrantom, ktorý si nezabudne mobil ale "zabudne" doklady.
Chcel by som vidieť, ako by si sa dostal do VB bez dokladov, povolení, dopredu dohodnutej prac.zmluvy a to si slovák(slovan prípadne miešanec)
Nuz, 'pracovne povolenie' neslo mimo uzemia legalne vybavit ani pred 10 rokmi a pracu som v case emigracie nemal, lebo som nechcel padnut do pasce modrenym otrokarom. To su ti, ktori nasincom v Britanii tie doklady realne brali. Aj ku tomu mobilu som sa vyjadril, necitim chut to opakovat. Ak by som musel odist po Brexite, tak by to bez pracovnych viz velmi neslo, v tom jedinom z tohoto odseku sa zhodneme.
Určite si zachytil, čo vyvádzali arabi z oblasti palestíny žijúci v Nemecku, akým spôsobom "protestovali" voči odvetným útokom Izraela.
Horeli ulice a škody na majetkoch, zranení nemecký policajti a teraz sa pýtam, co maju nemci spoločné stým že izraelci útočia na palestinu?
To niesu protesty, to je anarchia a trestné činy. Nato že moslimovia majú v europe práva, právo na vzdelanie, aj mešity, je len dobrá vôla europanov. Takúto dobrú vôlu by europan nezískal v moslimskom svete, tam by ho čakalo ukameňovanie alebo obesenie.
Ale beriem, že aj medzi moslimami (arabi,turci,iránci,egyptania,berberi,niektorí afričania,časť azie) sú rozdiely a sú rozdiely aj medzi samotnými arabmi (či je niekto fanatik alebo sa dokáže prispôsobiť).
su to trestne ciny. tak isto ako ked nasilne demonstracie organizuju Rusi, ktori sa napriklad z Nemecka zabudli vratit po okupacii, alebo su tam ako ekonomicki migranti a este aj utocia na Ukrajincov, ktori usli pred barbarstvom krajanov tych Rusov. Jeden meter a nie dva.
Ak sa mýlim opravte ma, ale na Islande musia pristahovalci prijat Islandské meno/priezvisko k tomu svojmu pôvodnému.
Nikto ich nediskriminuje na základe pleti+etnika, ale severania si chcú zachovať svoje tradície,zvyky,kultúru tak majú svoje požiadavky.
Mne sa to paci. Ak nasinec ziska obcianstvo zapadnej krajiny, nic si tym nepomoze, lebo sa stale vola ako niekto z vychodnej Europy, aj ked v danej krajine zije roky asimilovane. Kiez by takeho bolo viac a bolo by menej diskriminacie :)
Si predstav, ze Ind alebo Filipinec z IBM v BA by dostal slovenske obcianstvo a meno Frantisek Kovec. Pri pisani mailov s novej adresy s novym podpisom by nikomu nedoslo, ze toho cloveka je potebne diskriminovat. Pri telefonovani a osobnom stretnuti by to bolo ine, to je jasne, ale su to osobnejsie kontatky a celkovo by sa nevrazivost mohla prejavit menej.
wladas napísal: 27 okt 2023, 12:27 jackb - podla tvojej logiky je shengen zbytocny. Zrusme ho vsak chceme vsetkych.
napisal som to niekde? :)
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 27 okt 2023, 19:35 S kym? Po takmer dvoch rokoch vojny a reportovania z nej mas pocit, ze existuje 'kulturna pribuznost' s pachatelmi zverstiev na Ukrajine? Alebo snad bude zena inak okradnuta, zbita a zneuzita clovekom zo Syrie ako z Vekej Krajiny?
presne tak, obyvatelia Blizkeho vychodu a Afriky pachaju v Zapadnej Europe, o ktorej sa v pripade problematiky migracie rozpravame, neproporcne viac trestnych cinov ako Europania, ukazuje to kazda jedna statistika trestnych cinov, kde je uvedena krajina povodu pachatelov
vratanie obyvatelov europskeho ci azijskeho Ruska, nemyslim si, ze niekde existuje statistika, ktora by rozdelovala Rusov podla povodu konkretnych krajin RF
jackb
Redeemer
Redeemer

Takze tvrdis, ze niekto kto je schopny zverstva na Ukrajincoch pachat, schvalovat alebo zhlacovat ich nebude pachat zlocin napriklad v Nemecku a to len preto, ze sa narodil v krajine patriacej ciastocne do Europy?
wladas
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 27 okt 2023, 19:35napisal som to niekde? :)
Pytam sa. Zas som nedostal odpoved.
Naco nam je schengen ked chces prijmat vsetkych?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Je to komplikovaná tema celá migrácia a integrácia, hoci trvá tisícročia a za tie tisícročia sa tu gény premiešali medzi etnikami.
Po tolkých storočiach, sa ludia stále neznášajú, stačí že sa pozrú na seba a šli by sa pozabíjať - ako keby to rozdielne DNA malo na iné DNA averziu. Niekde je viacmenej pokoj, napr vo Svajčiarsku medzi germánmi,keltmi,románmi a v menšej miere afričanmi,moslimami a dalšími.
No a niekde ako Belgicko(neznašanlivosť medzi valonmi a flámami),Nemecko,USA,RF,VB sú pomerne časté násilnosti prípadne terorizmus.
A dnešné Rusko má asi najväčšiu moslimsku a azijsku menšinu, ktorá ale ovláda vrcholnu politiku + silné mafie = chuť dobýjať susedné uzemia.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 27 okt 2023, 20:05 Takze tvrdis, ze niekto kto je schopny zverstva na Ukrajincoch pachat, schvalovat alebo zhlacovat ich nebude pachat zlocin napriklad v Nemecku a to len preto, ze sa narodil v krajine patriacej ciastocne do Europy?
nie, nic take netvrdim
ja sa rozpravam len o migracii zo Severnej Afriky a ME do krajin Zapadnej Europy a ty sa snazit "argumentovat" slamenymi panakmi, ako obvykle
jackb
Redeemer
Redeemer

wladas napísal: 27 okt 2023, 20:26 Pytam sa. Zas som nedostal odpoved.
Naco nam je schengen ked chces prijmat vsetkych?
Chcem prijat vsetkych? Ja len upozornujem na to, ze ked mne, Sulikovcom a velkej casti ludi z tohoto fora dovolil krajiny imigrovat k nim, je prokrytecke urobit z tej migracie elitny klub. Ak ludia utekaju pred diktatorskym rezimom, vojnou, prisli o vsetko kvoli prirodnym pohromam, mali by sme ako spolocnost hladat sposob ako im pomoct a nie ich sikanovat kvoli miestu ich narodenia.
beardie napísal: 27 okt 2023, 21:12 nie, nic take netvrdim
ja sa rozpravam len o migracii zo Severnej Afriky a ME do krajin Zapadnej Europy a ty sa snazit "argumentovat" slamenymi panakmi, ako obvykle
no a mame to tu: nepekne slova na Rusov su bakane, ale vypisovat, ze ludia zo Severnej Afriky a Blizkeho vychodu su bezpecnostna hrozba a su to len prizivni ekonomicki migranti, ktorym doma nic nechyba je v poriadku :)
tema je o celej migracii a stovky tisic az miliony Rusov v Europe su tiez problem. v 90tkach to boli ich mafianske druziny, dnes niektori z nich pomahaju obchadzat sakcie ci napadaju vojnovych utecencov. a asi len malo kto vie, kolko z nich vyvolava konflikty v spolocnosti na objednavku Kremla.
ako to bolo pred 8 rokmi s miskou cukrikov?

takze ty branis Sulika, ktory povedal, ze vsetci imigranti su problem, tym, ze si vymyslis, preco ludia z jedneho svetoveho regionu do Europy nesmu vstupit a zaroven nektriticky ingorujes realne dovody, pre ktore by ludia z ineho svetoveho regionu nemali vstupit do Europy.
Blastbit napísal: 27 okt 2023, 20:33 Niekde je viacmenej pokoj, napr vo Svajčiarsku medzi germánmi,keltmi,románmi a v menšej miere afričanmi,moslimami a dalšími.
Vidis, a v nemeckych kantonoch maju problem Taliani zohnat byt, lebo nemecky hovoriaci Svajciari maju voci nim silne predsudky :)
Pytal si sa moju migraciu, doklady, pracu, telefon :) Na jesen po maturite som odisiel do Irska. Co som vedel bolo cislo busu z letiska na autobusovu stanicu a v telefone som mal cislo na pracovnu agenturu, ktora mi mala vybavit pracu s byvanim. Ked som odlietal, netusil som kde budem v ten vecer spat. Cislo socialneho poistenia, rovnako ako v Britanii, sa vybavovalo az na mieste. Do Irska som isiel pre vysku ich minimalnej mzdy. Takze ja som posledny, kto by mal kritizovat ludi, ktori odchadzaju za moznostou lepsieho zivota. Sorry jako.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 28 okt 2023, 9:59no a mame to tu: nepekne slova na Rusov su bakane, ale vypisovat, ze ludia zo Severnej Afriky a Blizkeho vychodu su bezpecnostna hrozba a su to len prizivni ekonomicki migranti, ktorym doma nic nechyba je v poriadku :)
ano, je to jednoduche
Rusov nie je vhodne generalizovat, lebo nie vsetci podporuju rezim
nelegalni ekonomicki migranti sa ale generalizovat mozu, lebo su nelegali, porusili zakon pri vstupe do krajiny
ako to bolo pred 8 rokmi s miskou cukrikov?
mozes sa spytat qwertyho
takze ty branis Sulika, ktory povedal, ze vsetci imigranti su problem
toto je klamstvo (K1 - klamstvo cislo 1, cislujem si to, takze prve v aktualnej diskusii, ocakavam, ze diskusia bude trvat dlhsie, takze je lepsie si ich od zaciatku poznamenavat), ak to tvrdis, urcite to vies dokazat :)
preco ludia z jedneho svetoveho regionu do Europy nesmu vstupit
lebo je to nezakonne
mozu samozrejme vstupit legalne, ale to by ich velmi pravdepodobne nevpustili
zaroven nektriticky ingorujes realne dovody, pre ktore by ludia z ineho svetoveho regionu nemali vstupit do Europy.
realne dovody poznam, neznamena to, ze ich musi Europa prijat

"aj keby tam boli podmienky nezlucitelne so zivotom, co vonkoncom nie su, neznamena to, ze Europa musi vsetkych prijať, dokonca nemusí prijať jediného" (V1 - veta cislo jedna, ktoru bude treba dookola opakovat)

opat si sa dostal k moznosti byt ticho a miesto toho "bojujes", aj ked nemas sancu vyhrat

toto sa bude tiez asi parkrat opakovat: dokaz, ze "Sulik povedal, ze vsetci imigranti su problem"
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 28 okt 2023, 10:21 ano, je to jednoduche
Rusov nie je vhodne generalizovat, lebo nie vsetci podporuju rezim
Ctrl+H: Ludi z Blizkeho Vychodu a Severnej Afriky nie je vhodne generalizovat, lebo nie vsetci su nabozenski fanatici, zlocinci a prizivnici :smt006

toto je klamstvo (K1 - klamstvo cislo 1, cislujem si to, takze prve v aktualnej diskusii, ocakavam, ze diskusia bude trvat dlhsie, takze je lepsie si ich od zaciatku poznamenavat), ak to tvrdis, urcite to vies dokazat :)
Richard Sulík
June 29, 2018
MIGRANTOM HOVORÍM ZÁSADNÉ NIE
Ospravedlnis sa?
lebo je to nezakonne
mozu samozrejme vstupit legalne, ale to by ich velmi pravdepodobne nevpustili
takze vstupit nesmu. dakujem.
realne dovody poznam, neznamena to, ze ich musi Europa prijat
a robi tak?
"aj keby tam boli podmienky nezlucitelne so zivotom, co vonkoncom nie su, neznamena to, ze Europa musi vsetkych prijať, dokonca nemusí prijať jediného" (V1 - veta cislo jedna, ktoru bude treba dookola opakovat)
Aj ja si napisem vetu V1: "To, ze si bol niekde na all-inclusive dovolenke v rezorte, neznamena, ze tusis v akych pomienkach ziju ludia v tej krajine". Ano, budem ju musiet dookola opakovat.
A aj keby sa za noc svet zmenil a tvoja veta by bola pravdiva: ak mohli ludia pred 100 a viac rokmi podchadzat za ocean za lepsou buducnostou, ak to mohli robit ludia pocas Studenej vojny a mozme to robit aj my, preco by som mal uberat pravo, ktore vyuzili moji predkovia a vyuzivam ho ja, inym len z dovodu, ze sa narodili v inej casti sveta. V2: Migracia nie je elitny klub.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 28 okt 2023, 10:39 Ctrl+H: Ludi z Blizkeho Vychodu a Severnej Afriky nie je vhodne generalizovat, lebo nie vsetci su nabozenski fanatici, zlocinci a prizivnici :smt006
ano, presne tak, legalne prijati ludia, ktori dodrzuju zakony, su samozrejme vitani
Ospravedlnis sa?
vytrhol si z kontextu, ze sa jedna o nelegalnych migrantov, ktori uz su na uzemi Europy, ale staty, kde sa migranti nachadzaju, ich nedokazu spracovat, ubytovat a zabezpecit im vhodne podmienky
takze vstupit nesmu. dakujem.
legalne vstupit mozu, ak podmienky nesplnaju, tak ich samozrejme do krajiny nepustia, bez ohladu na ich povod
preco by mala akakolvek krajina vpustat nelegalnych migrantov?
nechod na mna s vojnovymi utecencami, ti maju ist do prvej bezpecnej krajiny, to v ziadnom pripade nie su krajiny Zapadnej Europy
a robi tak?
ano, viacere NGO doslova importuju tisice migrantov z MENA, tito ludia su nasledne akceptovani a tisice, ktore aj ked podmienky nesplnaju, nie su vyhostovani, ale v EU zostavaju, nelegalne
mozme to robit aj my, preco by som mal uberat pravo, ktore vyuzili moji predkovia a vyuzivam ho ja, inym len z dovodu, ze sa narodili v inej casti sveta.
lebo zakony a z velkej casti aj kulturna pribuznost
V1
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb - stále vidím rozdiely medzi
1. vojnový utečenec (vojna,diktátorský režim), živelná pohroma nemusí byť vždy dôvod na emigráciu do inej krajiny = vítaní za predpokladu splnenia bodu 2
2. ekonomický migrant s platnými dokladmi, povoleniami a pod, aj tvoj prípad = všetko v poriadku.
3. ekonomický migrant bez dokladov na čierno prekračujuci hranice = sorry ako, ale toto netolerujem.
4. vojnový utečenec a ekonomický migrant emigrujuci do vyspelej europskej krajiny + USA,Kanada, za účelom páchania trestných činov.
Takéto typy sa chcú mstiť, lebo vidia hlavných vinnikov ich nešťastia západ + konkurenčné náboženstvo.
Najprv to začne skupinkami, potom zakladaním ghetta (najmä černosi) a ked už ich je velký počet tak vyhlasia autonomiu ktorú ak nedosiahnu opäť začnú páchať trestné činy. V Izraeli arabi, na Ukrajine rusi, vo Svedsku černosský moslimovia napr.
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 28 okt 2023, 10:46 ano, presne tak, legalne prijati ludia, ktori dodrzuju zakony, su samozrejme vitani
ale ty si predsa proti, aby boli ludia z MENA prijati a dostali sancu dokazat, ze su ochotni dodrziavat zakon. pre teba su to len prizvini ilegalni ekonomicki migranti.

vytrhol si z kontextu, ze sa jedna o nelegalnych migrantov, ktori uz su na uzemi Europy, ale staty, kde sa migranti nachadzaju, ich nedokazu spracovat, ubytovat a zabezpecit im vhodne podmienky
K1: ja som citoval co napisal Sulik na svoj profil. ty tam vidis aj to co tam nie je. napisal 'MIGRANTOM HOVORIM ZASEDNE NIE'. napisal. end of story.
legalne vstupit mozu, ak podmienky nesplnaju, tak ich samozrejme do krajiny nepustia, bez ohladu na ich povod
preco by mala akakolvek krajina vpustat nelegalnych migrantov?
lenze pre teba su nelegalni uz tym, ze sa narodili v MENA. preto automaticky nesplnaju tvoje podmienky. nastastie tomu nesefujes ty.
nechod na mna s vojnovymi utecencami, ti maju ist do prvej bezpecnej krajiny, to v ziadnom pripade nie su krajiny Zapadnej Europy
a vies, ze idem, ked si takto pekne nahral. ked P*tin prepadol Ukrajinu, kto si bezal vybavovat novy pas, aby mohol odletiet neviem kam ak by sa agresor dostal aj na uzemie Slovenska? pritom stacilo prejst na obcianku do Rakuska alebo Švajcu - to su najblzisie bezpecne krajiny. takze opat V2. ty si bol pripraveny letiet na opacny koniec sveta a tym, ktori sa daju nalozit na nafukovacku a potom idu peso tisice kilometrov to chces upriet. :nono:
ano, viacere NGO doslova importuju tisice migrantov z MENA, tito ludia su nasledne akceptovani a tisice, ktore aj ked podmienky nesplnaju, nie su vyhostovani, ale v EU zostavaju, nelegalne
dehumanizovat ludske bytosti na tovar. taky wannabe SJW ako ty by to robit nemal.
lebo zakony a z velkej casti aj kulturna pribuznost
Ano, v roku 1911 bolo Horne Uhorsko skutocne kulture pribuzne s vtedajsimi US, Kanadou ci Australiou. Mozno je to teraz kvoli globalizacii a rychlosti komunikacii lepsie, ale tvrdit, ze kultura kdekolvek na Slovensku je pribuzna s kulturou na Zapade je ukazka tazkej ignoracie.
pred mesiacom boli volby. vyhrali ludia, ktori su proti ludskym pravam, ktori skrecia o zachovani slovenskej kultury. na ucast vo vlade vyzerali aj ludia, ktorym sa bridi ake sviatky oslavuju ludia na Zapade, alebo ako oslavuju Vianoce. za ministra bol takmer menovany clovek, ktory sa verejne inemu vyhrazal upalenim. to si dovolili snad len Trumpovce a tie tiez nie su reprezentacia celeho Zapadu. takze tvrdit, ze Slovensko je dnes kulturne pribuzne so zapadnymi krajinami je skor vtip a ako fakt.
V1
vidis, vidis. nase podmienky, ako aj podmienky nasich predkov boli zlucitelne so zivotom a im aj nam predsa len dovolili imigrovat ku nim. V2
Blastbit napísal: 28 okt 2023, 11:23 2. ekonomický migrant s platnými dokladmi, povoleniami a pod, aj tvoj prípad = všetko v poriadku.
ja som mal len tie doklady, takze som nesplnal tvoje podmienky, kedze povolenia sa nevydavaju ludom, ktori fyzicky nie su v krajine.
takze podla tvojich pravidiel ma mala irska vlada chytit za ucho, otocit a vratit v rovnakom lietadle do Bratislavy.
Blastbit napísal: 28 okt 2023, 11:23 4. vojnový utečenec a ekonomický migrant emigrujuci do vyspelej europskej krajiny + USA,Kanada, za účelom páchania trestných činov.
Takéto typy sa chcú mstiť, lebo vidia hlavných vinnikov ich nešťastia západ + konkurenčné náboženstvo.
ale preco hned nabozenstvo, Africania... postsovietske ci postjuhoslavke kriminalne skupiny mozu byt pokojne ateisti. tak ako pred nimi Taliani, ci Iri bolo ich spravanie sa nezlucitelne s akoukolvek moralkou. no a pritom su to Europania. takze vypisovat, ze ludia su kriminalni len preto, ze sa niekde narodia je skok v case o 90 az 100 rokov do dakej speudovedeckej prace.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 28 okt 2023, 13:08 ale ty si predsa proti, aby boli ludia z MENA prijati a dostali sancu dokazat, ze su ochotni dodrziavat zakon. pre teba su to len prizvini ilegalni ekonomicki migranti.
ak sa nelegalne dostali na uzemie krajiny, tak v prvej sekunde, co sa tam nachadzaju, svojou pritomnostou porusili zakon
existuju moznosti ako sa do krajiny legalne dostat, preco ich nevyuziju? preco prave Europa? preco nie blizsie krajiny, dokonca niektore z nich aj bohatsie? kulturne pribuznejsie?
V1
K1: ja som citoval co napisal Sulik na svoj profil. ty tam vidis aj to co tam nie je. napisal 'MIGRANTOM HOVORIM ZASEDNE NIE'. napisal. end of story.
dam ti priklad:
predstav si hypoteticku situaciu, ked nejaky blbecek zadrie, ze umrie 50 % ludi nakazenych covidom
ano, je to pravda, ale len pre ludi, ktori su zaroven tazko chori, obezni a stari
znamena to, ze na covid umrie 50 % ludi? no samozrejme, ze nie, je to len cislo vytrhnute z kontextu
podobne ako v pripade Sulika, ktory jasne odkazoval na clanok na HNkach, kde sa pise o redistribucii nelegalnych migrantov, ktori uz su na uzemi EU, pripadne do nej smeruju
Sulik ma dost dlhu historiu vyjadreni na tuto temu, je velmi konzistentny
lenze pre teba su nelegalni uz tym, ze sa narodili v MENA. preto automaticky nesplnaju tvoje podmienky. nastastie tomu nesefujes ty.
ak tam zostanu, najlepsie v najblizsej bezpecnej krajine, budu mi uplne ukradnuti
kto si bezal vybavovat novy pas, aby mohol odletiet neviem kam
o com hovoris? :lol:
wannabe SJW
zaujimave, ze podpora nelegalnych migrantov je hlavne agendou SJW, odkedy si laviciar btw?
Ano, v roku 1911 bolo Horne Uhorsko skutocne kulture pribuzne s vtedajsimi US, Kanadou ci Australiou.
presne tak, aj teraz sme si blizsi ako prevazne moslimske krajiny MENA v porovnani s Europou ci Severnou Amerikou
vidis, vidis. nase podmienky, ako aj podmienky nasich predkov boli zlucitelne so zivotom a im aj nam predsa len dovolili imigrovat ku nim.
ano, podla vtedajsich pravidiel
wladas
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 28 okt 2023, 9:59Ak ludia utekaju pred diktatorskym rezimom, vojnou, prisli o vsetko kvoli prirodnym pohromam, mali by sme ako spolocnost hladat sposob ako im pomoct a nie ich sikanovat kvoli miestu ich narodenia.
Absolutne suhlasim. Dokonca aj Sulik v predoslej migracnej krize prisiel so zaujimavym napadom.
Kedze tento typ migrantov je potencionalne kludne na miliony, EU nema miesto, peniaze, ubytovanie, atd pre nich.
Je to neprijemne, zivot je kruty.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Jackb: ja stale nechapem ako si to predstavujes. Uz som x krat pomohol bezdomovcovi, alebo takemu tomu predavacovi Notabene, no nikdy som si ziadneho z nich nenastahoval domov.

Podla Teba ma teda preludnena EU kapacitu zachranit cely vychod spolu s Afrikou a to jedinym tebou posvatenym sposobom a sice nastahovat ich sem ?
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 28 okt 2023, 13:28 ak sa nelegalne dostali na uzemie krajiny, tak v prvej sekunde, co sa tam nachadzaju, svojou pritomnostou porusili zakon
existuju moznosti ako sa do krajiny legalne dostat, preco ich nevyuziju? preco prave Europa? preco nie blizsie krajiny, dokonca niektore z nich aj bohatsie? kulturne pribuznejsie?
uz tri roky vieme, ze mas znacne medzery v zakladoskolskej geografii, nie je potrebne ta viac strapnovat vysvetlovanim toho, preco.
Sulik ma dost dlhu historiu vyjadreni na tuto temu, je velmi konzistentny
recht. aj ked jeho rodicia aj on boli ekonomicki migranti v Zapadnom Nemecku a aj napriek tomu je Sulik voci tomu, aby si to mohol vyskuskat ktokolvek dalasi.
zaujimave, ze podpora nelegalnych migrantov je hlavne agendou SJW, odkedy si laviciar btw?
odpoviem ti protiotazkou: od kedy si laviciar ty? lebo ziadnej inej skupine nenapadne vykrikovat, ked si mysli, ze pocity inej skupiny by mohli byt urazene. ty to robis takmer pravidelne. preco ale nie si konzisteny a obhajujes tvrdenie, ze clovek mozes porusit zakon aj tym, ze sa narodi tam, kde sa ti to nepaci?
presne tak, aj teraz sme si blizsi ako prevazne moslimske krajiny MENA v porovnani s Europou ci Severnou Amerikou
ty a tvoje chapanie sarkazmu. nikdy sme si blizki neboli a podla vysledkov volieb, ani tak skoro nebudeme.
ano, podla vtedajsich pravidiel
takze dat ludom sancu asimilovat sa je zastarale. dnes je kazdy kto sa nenarodil v Europe alebo Severnej Ameriky automaticky ilegalny neprisposobivy kriminalnik, ktoremu treba povedat "dorazne nie".
ja vlastne fajn, v tej minulosti bol sice rasizmus na statnej urovni ale ludia dostavali sancu aj ked nemali poriadne doklady, neboli ani poriadne gramotni, nevedeli jazyk, krajiny do ktorej sli...
Johnnny napísal: 28 okt 2023, 15:15 Podla Teba ma teda preludnena EU kapacitu zachranit cely vychod spolu s Afrikou a to jedinym tebou posvatenym sposobom a sice nastahovat ich sem ?
To som napisal?
Ja som dorazne proti tomu, aby boli ludia z MENA kriminalizovani a odpisovani len kvoli tomu, kde sa narodili. Ak sa to tak ma robit, lebo sa bojime o bezpecnosti, co taki ex-Juhoslovania, ktori su medzi nami a nevieme co vyvadzali za obcianskej vojny, alebo ludia, ktori podporuju genocidnu vojnu, len nemaju chut byt v blate a zime tak ujdu. Bud krimanlizujeme kazdeho, vratane studentov na pravom brehu Moravy, skladnikov v Holandsku, rybarov v Norsku ci ITs v Kanade, alebo na imigrantov budeme pozerat pripad od pripadu - ziadne "dorazne nie migrantom".
Napísať odpoveď