Kúpa bytu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Kúpa bytu

Príspevok od používateľa gogo956 »

ephramko
v Ruzinove su vacsinou garaze na pozemkoch ktory je v dlhodobom prenajme od mesta, ale garaze ktore sa predavaju za taketo vysoke ceny uz mavaju pozemok v OV.
Co sa tyka preburania, tak v nasom panelaku sa stalo viackrat, ze sa pri prerabke kupelne dostali az do susedneho bytu..
V byte hned pod uz vyse mesiaca robia komplet rekonstrukciu, takze odstranovanie panelovych priecok, zváranie. Neuveritelny hluk, prach, všade a podla vsetkeho zda sa ze kupelnu este ani nezacali vysekavat. A aspon jeden byt vo vchode sa preraba kazdy rok, plus vsetko pocut- kriciace male deti a pod. Takze odporucanie je, pokial je taka moznost, tak sa byvaniu v starom panelaku radsej vyhnut a ist do noveho domu. V panelaku sa dá žiť, ale treba ratat s vyssie uvedenymi "muchami". Na zaciatku taketo problemy neboli, lebo vsade zili len dochodcovia, ktori hluk nezvyknu robit.

wladas
áno, akcie a nehnutelnosti su uplne opacne typy aktív
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

starysomar napísal: 05 nov 2023, 8:53 Podotázka - koľko zhruba môže stáť rekonštrukcia trojizbáku 75 m štvorcových v Petržalke?
Plávajúce, dlažbay, plastové okná tam už sú.
Rekonstrukcia coho? Povodne ummakartove jadro? Posum nenosnych stien? Murovacky, elektrika, stierky, malby? Voda, kurenie, osvetlenie?

To co niekto pisal, ze 35 tisic, tak urcite nie. Realne tak 10 tisic, ak sa bavime o jadre a elektrike. Inak taka kupelka a wc je specificka vec, lebo tam mozes dat obklad a dlazbu za 15 eur/m2, aj za 80 eur/m2.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Jadro, kuchynská linka, kúpeľka, elektrika komplet celý byt. Teda zrejme vystierkovať steny v celom byte, stropy neviem.
Dcére to robia za 45 tisíc a to sa mi zdá veľa. Možno to ani nie je, len žijem inde.
daniel.daniel
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa daniel.daniel »

6 rokov dozadu som si svojpomocne s jednym rodinnym pomocnikom zrekonstruoval 4 izbovy byt 85m2. Menil som komplet elektrinu vypinace, svetla, sietkoval steny, stierkoval, maloval. Znizoval stropy sadrokartonom. Daval nove radiatory, elektrokotol, bojler, dvere. V polke bytu mam dlazbu, druha plavajuca. Komplet nova kupelna. Majstra som zavolal len na zalisovanie trubiek pre kurenie. Este stolar mi spravil kuchynsku linku,jedny dvere roldor a vstavanu skrinu v spalni za cca 2500€..spotrebice som si daval sam. Vsetko vysie popisane vyslo na 15000€. Stym ze cca pol roka som po vikendoch chodil prerabat. Takze svojpomocne som usetril asi 10 tisic. Inac byt je na prvom poschodi, a bolo to kvantum materialu co trebalo vynosit. Neviem si ani predstavit prerabat byt na 8 poschodi, kde mas len maly vytah a polovicku materialu treba vynasat rucne.

Celkovo stare byty sa mi zdaju predrazene, kedze firma za rekonstrukciu zoberie minimalne 30k a este dalsie peniaze ti treba do zariadenia.
Napísať odpoveď