ephramko
v Ruzinove su vacsinou garaze na pozemkoch ktory je v dlhodobom prenajme od mesta, ale garaze ktore sa predavaju za taketo vysoke ceny uz mavaju pozemok v OV.
Co sa tyka preburania, tak v nasom panelaku sa stalo viackrat, ze sa pri prerabke kupelne dostali az do susedneho bytu..
V byte hned pod uz vyse mesiaca robia komplet rekonstrukciu, takze odstranovanie panelovych priecok, zváranie. Neuveritelny hluk, prach, všade a podla vsetkeho zda sa ze kupelnu este ani nezacali vysekavat. A aspon jeden byt vo vchode sa preraba kazdy rok, plus vsetko pocut- kriciace male deti a pod. Takze odporucanie je, pokial je taka moznost, tak sa byvaniu v starom panelaku radsej vyhnut a ist do noveho domu. V panelaku sa dá žiť, ale treba ratat s vyssie uvedenymi "muchami". Na zaciatku taketo problemy neboli, lebo vsade zili len dochodcovia, ktori hluk nezvyknu robit.
wladas
áno, akcie a nehnutelnosti su uplne opacne typy aktív
Kúpa bytu
Re: Kúpa bytu
Rekonstrukcia coho? Povodne ummakartove jadro? Posum nenosnych stien? Murovacky, elektrika, stierky, malby? Voda, kurenie, osvetlenie?starysomar napísal: 05 nov 2023, 8:53 Podotázka - koľko zhruba môže stáť rekonštrukcia trojizbáku 75 m štvorcových v Petržalke?
Plávajúce, dlažbay, plastové okná tam už sú.
To co niekto pisal, ze 35 tisic, tak urcite nie. Realne tak 10 tisic, ak sa bavime o jadre a elektrike. Inak taka kupelka a wc je specificka vec, lebo tam mozes dat obklad a dlazbu za 15 eur/m2, aj za 80 eur/m2.
-
starysomar
Hardcore addict
Jadro, kuchynská linka, kúpeľka, elektrika komplet celý byt. Teda zrejme vystierkovať steny v celom byte, stropy neviem.
Dcére to robia za 45 tisíc a to sa mi zdá veľa. Možno to ani nie je, len žijem inde.
Dcére to robia za 45 tisíc a to sa mi zdá veľa. Možno to ani nie je, len žijem inde.
-
daniel.daniel
Medium Star
6 rokov dozadu som si svojpomocne s jednym rodinnym pomocnikom zrekonstruoval 4 izbovy byt 85m2. Menil som komplet elektrinu vypinace, svetla, sietkoval steny, stierkoval, maloval. Znizoval stropy sadrokartonom. Daval nove radiatory, elektrokotol, bojler, dvere. V polke bytu mam dlazbu, druha plavajuca. Komplet nova kupelna. Majstra som zavolal len na zalisovanie trubiek pre kurenie. Este stolar mi spravil kuchynsku linku,jedny dvere roldor a vstavanu skrinu v spalni za cca 2500€..spotrebice som si daval sam. Vsetko vysie popisane vyslo na 15000€. Stym ze cca pol roka som po vikendoch chodil prerabat. Takze svojpomocne som usetril asi 10 tisic. Inac byt je na prvom poschodi, a bolo to kvantum materialu co trebalo vynosit. Neviem si ani predstavit prerabat byt na 8 poschodi, kde mas len maly vytah a polovicku materialu treba vynasat rucne.
Celkovo stare byty sa mi zdaju predrazene, kedze firma za rekonstrukciu zoberie minimalne 30k a este dalsie peniaze ti treba do zariadenia.
Celkovo stare byty sa mi zdaju predrazene, kedze firma za rekonstrukciu zoberie minimalne 30k a este dalsie peniaze ti treba do zariadenia.