Ten prvy kupec ked som mu aj prvotne zavolal lebo neznasam iba kominukaciu cez spravy, tak vyzeral v pohode asi som spravil chybu.
Prvotne ten druhy kupec sa pytal na cenu, napisal som mu, ze uz to ma u mna zajednane jeden pan za tolky peniaz.
Odpisal iba ze "ok" a potom na druhy den odpisal ze da o 30% viac, ale ide iba o nizsiu sumu, takze aby si niekto nemyslel, ze predavam auto alebo co
Zachoval som sa asi ako prasa, ale ja rad vyhoviem kazdemu a to nie je dobre. Lebo inac by ma to netrapilo, ale mam mensi pocit viny ak by som to nakoniec predal tomu prvemu, mozno aj za povodnu cenu, len sa teraz citim ako kkt ked mi napisal ze to berie aj za tu vyssiu sumu, ze ja som ten co od neho chce viac.
Neries, nikdy nevyhovies vsetkym.
Osobne uprednostim toho, kto jedna rychlejsie - az prilis casto sa stava, ze sa vypytuju a zjednavaju do nemoty a ked maju poslat postovne na ucet alebo prist po to, tak sa odmlcia.
Podľa mňa chyba na tvojej strane. Dohodli ste sa na cene a tým bol obchod uzavretý. Ústna zmluva je tiež zmluvou. Toľko morálne hľadisko, na ktoré si sa pýtal. Chybu si teda spravil ty, že si do toho začal motať druhého kupcu. Tomu si mal napísať, že vec je už predaná, lebo tak to aj bolo.
Mohol si napísať prvému kupcovi, že tú vec nevieš nájsť, rozbila sa pri balení, pes ju rozkúsal, maželka to vyhodila lebo si myslela že je to odpad, alebo by som si vymyslel inú story, aby bolo jasné, že danú vec už nemám nie svojim pričinením. Ponúkol by som mu vrátanie peňazí, prípade predaj pôvodnej veci za dohodnutú sumu. Prípadne napísať druhému kupujúcemu, že vec je zajednaná a ak o ňu má záujem, musí počkať, ak by niečo nevyšlo s prvým kupujúcim, tak by si si ho mohol udržať v zálohe.
To, čo si urobil ty bolo asi najhoršie možné riešenie. Prečo?
Skomplikoval si si obchod tým, že si do neho zatiahol daľšieho kupujúceho.
Teraz si musel byť telemostom medzi dvomi kupujúcimi, ktorí sa nedobrovoľne stali účastníkmi aukcie.
Nectil si dohodu s prvým predávajúcim.
Potom ani s druhým.
Prvý predávajúci vie, že tú vec máš a nechceš mu ju predať, lebo niekto ponúkol viac.
Prvý predávajúci v teba stráca dôveru, čo ak sa dohodnete na novej cene a potom ti niekto ponúkne ešte viac? Čo ak ti niekto ponúkne viac za tú prvú vec?
Teraz budeš musieť odvolať toho druhého kupca, ktorému si pravdepodobne sľúbil predaj asi ešte predtým, ako si mal výsledok komunikácie od prvého kupcu.
Čo robiť, aby sa to nestalo nabudúce?
Cti dohodu. AK si sa raz s niekým na niečom dohodol, tým momentom je to predané/alebo aspoň rezervované.
Nikdy nepriznávaj, že chceš vec predať niekomu inému. Keď má jedno dieťa traktor, aj druhé sa chce hrať s traktorom. Neni traktor, neni konflikt. Ak chceš obchod zrušiť, vec musí "prestať existovať".
Nemeň stále dohody. Najskôr predám, potom predám druhému a vrátim peniaze, potom teda predám prvému ale za vyššiu cenu...
Nekomunikuj s dvomi predávajúcimi naraz. Ak chceš zmeniť dohodu, najskôr si počkaj na výsledok jednania s jedným, až na základe tohto výsledku jednaj s druhým. Tak sa ti nestane, že jednu vec predáš dvom kupujúcim. Ak ju chceš predať druhému, prvý ti najskôr musí potvrdiť, že berie na vedomie, že vec nebude jeho.
Pokial nie su peniaze na ucte, tak to zbytocne riesite… Kazdopadne, ak by som zalohu uz dostal (i ked za postovne iba), dohodu by som uz nerusil, lebo zaujemca je seriozny na to, aby poslal prevod.
Inak Bazos je stale otrasny technologicky, ziadna zmena behom tych rokov…
icefiresr napísal: 07 dec 2022, 15:00
Pokial nie su peniaze na ucte, tak to zbytocne riesite… Kazdopadne, ak by som zalohu uz dostal (i ked za postovne iba), dohodu by som uz nerusil, lebo zaujemca je seriozny na to, aby poslal prevod.
This.
V pripade ak uz prisli peniaze na ucet, treba zmazat inzerat a ostatnych zaujemcov informovat, ze vec je predana.
Ak peniaze neprisli, mozes jednat aj s dalsimi, alebo sa rozhodnut ze to predas prvemu a druhym napisat ze uz je skorsi zaujemca a ak by to nevyslo, este sa ozves (osobne to robim takto).
Recenzia na Nespoľahlivý obchodníci znie uprene presne a výstižne na predajcu BAZOS.sk BAZOS.cz
Je to banda zlodejov. Osobne som sa pokúšal 3x zadať platený inzerát a ich úplný shit systém predpotopný vás pripraví o peniaze ktoré vám nevrátia. Potom ako som zadal 3x inzerát a zaplatil ho som jasne vedel že je niečo zle. Ohradil som sa a napísal na podporu kde som žiadal o vrátenie 3x1,80 EUR za nezverejnené inzeráty. Riešenia som sa nedočkal hrali mŕtveho chrobáka a namiesto prepáčte mi začali lustrovať celý účet, mazať moje ďalšie inzeráty a osočili ma že fotku ktorá bolo v tom predošlom nezverejnenom inzeráte som nikde ukradol z netu pritom to bola fotka kreslená mojou osobou v stavebnom programe a za to som schytal ešte ja kritiku. 5x, ku dňu písania tejto recenzie som ich žiadal o vrátenie platby na nezverejnený inzerát a vôbec somnou na túto tému nekomunikovali. Keď som im napísal už rozhorčený že ak mi mienia všetko mazať tak sú systémové opičky a nech si vymažú tu ukrajinskú trapnú vlajku z webu a nahradia Izraleskou, na čo som sa dočkal úplného zablokovania účtu. Ide o bandu chorých ľudí ktorý vôbec nevedia podnikať a prišli k tomu ako slepí k oku, správajú sa úplne arogantne k zákazníkovi honia si tam ego a narušenú myseľ ak vám na základe tohto zablokujú účet a to čo je TOP okrádajú ľudí, lebo to sú určite milióny ľudí ktorým nezverejnili inzerát keď ho zaplatili. Nikdy v živote som sa nestretol pri obdobnej reklamácií s takýmto prístupom hrať mŕtveho chrobáka a ešte sa obuť do zákazníka a mazať mu inzeráty. Arogancia a kradnutie najvyššieho stupňa. Vesmír im to však vráti. Zlodeji a psychopati by som ich nazval nič iné pekné si nezaslúžia, ale karma je zdarma a príde na psa mráz za toto čo robia.
Alebo ešte jedna pikoška ako sú pepíci na peniaze a chcú vás okradnúť ako sa len dá, predával som asi 10 hier na PS4. Jedného dňa mi napísali že je to v rozpore s obch. podmienkami a že inzeráty by mal obsahovať nej jednu hru, teda prerobiť a dať 10 inzerátov samozrejme do sekcie ostatné/služby a za 1,80 EUR za inzerát, napísal som im tam či ste chorí na hlavu, odpovede som sa nedočkal a radšej to nechali tak lebo všetky inz. na hry sú v pôvodnom stave. Chceli len obrat inzerentov nič viac. Pokus čo im nevyšlo lebo asi niekto pochopil že to už je na ľudí moc.