Johnnny napísal: 21 nov 2023, 10:07
Ale to samozrejme nie je nic proti EV. Ty mas tusim Mercedes a aj ked sa mi tie ich EV masky extra nepacia (pokial auto nie je v ciernej), maju famozny interier a len tazko by sa mi chcelo presviedcat Ta, ze moj Passat je lepsi lebo na nadrz zvladne 2x tolko km. Za ten Medak by som ho kludne zhodil z utesu. Akurat ze vacsina ludi asi ten Mercedes nekupi .
Len upresnenie, mam Kiu Proceed 2019 benzin, na MB nemam

MB som len pouzival v argumentacii s gogom
Ina vec ale je, ze mnoho ludi nadhodnocuje svoje potreby a argumentuje napriklad aj dojazdom len preto, aby mala cim argumentovat, ale 90% tras aj tak nema cez 50km.
Ano a presne toto gogovi cely ten cas tu vysvetlujem, ze sa treba pozerat na realny a bezny zivot ludi, na realne situacie, realne dojazdy, realne potreby nabijania, nie na vyfabulovane situacie, ktore nastanu tak v 1% pripadov, resp. teoreticke cisla, ktore neodzrkadľuju realitu, len preto lebo na papieri mu to sedi do skladacky pseudoargumentov.
Opat, sa v dalsich bodoch s tebou zhodnem.
Autoeditácia príspevku po 8 min 19 sek:
Johnnny napísal: 21 nov 2023, 11:26
Inak, vyskocil na mna clanok ohladom dojazdu v zime:
Ano toto je opat vec, pri ktorej poviem, ze je to problem dnesnych EV. Spalovaky maju vyhodu, ze kuria teplou vodou od motora. No na druhu stranu, vieme, ze napr. zapnuta klima zvysi spotrebu spalovaku. Vsetko ma svoje pre a proti.
Jednym dychom este treba dodat, ze napr. v KE som uz dlho nezazil zimu, kde by 3 mesiace vkuse bolo -10. Poslednych par rokov v KE nevieme co su to biele vianoce.
Cize ano zima je problem pre EV, ale opat sa to netyka kazdeho cloveka co si EV kupi.
Autoeditácia príspevku po 10 min 43 sek:
gogo956 napísal: 21 nov 2023, 10:03
mLuks
velmi dobre vies ze tu nejde len o probematicky dojazd Ev ci ich cenu. Skoro celu dobu tu riesime hlavne infrasturu nabijania a dostatku elektrickej energie v pripade ak by malo prejst na Ev väcsina dnesnych spalovakov.
a ty velmi dobre vies, ze som ti uz na to xkrat povedal, ze buducnost ukaze. Aj infrastrukturu nabijaciek aj infrastrukturu siete. Nebudem sa uz opakovat, nemas vestecku gulu a nevies ako to dopadne, tak sa uz nemozaj v kruhu dookola.