emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 26 nov 2023, 17:13mozno tu otazku za teba polozilo tvoje druhe ja. ze prajem peknu nedelu.
ja stale neviem, co odomna chces
ze je tvoja anglictina obcas uplne tristna? ano, to je pravda
ze nevies citat s porozumenim? ano, to je pravda
ze sa uchylujes pravidelne k uplne zakladnym argumentacnym chybam? ano, to je pravda, viz nizsie
dva priklady s Rwandou?
nie, jeden priklad s Rwandou a druhy covidovy, co si citoval...
dokazes nedehumanizovat ludi?
to nie je dehumanizacia, je realny fakt, ze su ti ludia ilegalne pasovani do EU, ako tovar
ti ludia su doslova importovani, pretoze su vyzdvihovani tesne za namornou hranicou krajiny (12, resp 24 namornych mil) a potom su stovky kilometrov vezeni k talianskemu pobreziu
ak by slo o ich zachranu, boli by obratom odvezeni naspat do Libye //diky
presne tak, ako si nazval screenshot. ja si pytam zdroj na Somalca, dostanem screenshot na Rwandu a najvyssi sud. keby si hore nepisal nieco o citani s porozumenim, tak by to bol aspon dobry vtip.
jaj ty sa pytas na Somalca? a ten link tam nevidis? lebo ja ho tam vidim, je tam od uplneho zaciatku, ked som ho tam pridal, tak si to mozno pozri znova, mozno ho uvidis aj ty
ak ho tam stale nevidis, tak napis, pridam obrazok
ale tak ked standardisti pisali pred 8 rokmi, ze Svedsko je neexistujuca krajina, potom spolu s tebou, ze zo Svedska si treba brat priklad, a teraz je opat rozpadnuta krajina, tak asi to vestenie z cajovych listkov a vyplach mozgov tendecne zle prelozenymi videami nefunguju.
toto je uplne ucebnicovy priklad false dichotomy
bud je Svedsko super, alebo nie je, nic medzi tym

uz som ti minimalne 10x vysvetlil, ze vnimat len binarne je blbost
ze v nejakej oblasti Svedsko exceluje (napriklad covid) este neznamena, ze v inej oblasti moze byt uplnym prepadakom (neschopnost integracie [casto ilegalnych] migrantov)
ma ten holandsky putinovsky tajtrlik koalicny potencial?
pockame na koalicne rokovania
treba si z toho ale zobrat minimalne to, ze ludom vadi spravanie moslimskej mensiny a preto sa uchyluju k coraz viac pravicovym volbam

urcite budu zase Nemci strasne prekvapeni, ze AFD dostane viac hlasov ako po predchadzajucich volbach
uvedomuju si jeho podporovatelia na Slovensku ci v CR a Polsku, ze ak bude vladnut, tak ohrozi aj ich krajanov tam pracujich? lebo, ak uz mesiac odmietate pochopit, aj Slovak v cudzine je migrat. a ked je krajina, v ktorej zije proti migrantom, je aj proti tomu Slovakovi.
zase premyslas binarne, viz vyssie
nie, to, ze Wilders bude mat premiersku poziciu este neznamena, ze automaticky vyhodi vsetkych Slovakov, je velmi hlupe mysliet si to
inak, zdroj si zabudol dat aj ku skotskemu premierovi.
prosim: https://www.jpost.com/international/article-769145
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Ilegálne prevádzačstvo (pašovanie) znamená súbežne aj páchanie minimálne ešte týchto trestných činov - korupcia, obchod s bielym mäsom, zneužitie imigrantov na otrockú prácu bez zmlúv.
boli by obratom odvezeni naspat do Lybie - Líbya :wink:, mäkké dlhé " í "
beardie
Redeemer
Redeemer

Varadkarovi fajne drbe
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

neverifikoval som zdroje ale pride mi to ako vyvazeny pohlad:
beardie
Redeemer
Redeemer

javatar napísal: 26 nov 2023, 19:30text, aby si si to všimol
poznáš pakistani grooming gangs v UK?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

javatar napísal: 26 nov 2023, 19:30
Whisler sa zda byt fajn zdroj. Zvyknem pocuvat vacsinu z jeho tvorby a nevyskocilo na mna nic co by bol uplny nezmysel.
Blastbit napísal: 26 nov 2023, 18:47 obchod s bielym mäsom, zneužitie imigrantov na otrockú prácu bez zmlúv.
nebolo to tak davno, co toto robili "agentury" nasim krajanom, ktori chceli ist do Holandska ci Britanie.
beardie napísal: 26 nov 2023, 18:33 pretoze su vyzdvihovani tesne za namornou hranicou krajiny (12, resp 24 namornych mil) a potom su stovky kilometrov vezeni k talianskemu pobreziu
ak by slo o ich zachranu, boli by obratom odvezeni naspat do Libye
prva bezpecna krajina. napriek tomu, ze to pred 8 rokmi vyzeralo optimisticky, stale v nej zuri obcianska vojna.
v pripade, ze by sa opakovala Costa Concordia s tebou na palube pri pobrezi Libye, dal by si sa odviez do Talianska, alebo by si prinutil zachranarov, aby ta vysadili na libyjskom brehu? btw, v takom talianskom pristave je aspon moznost tych ludi kontrolovat.
je tam od uplneho zaciatku, ked som ho tam pridal
aha, dakujem
vnimat len binarne je blbost
mne pride blbost hanit krajinu a potom ju davat za vzor.
treba si z toho ale zobrat minimalne to, ze ludom vadi spravanie moslimskej mensiny a preto sa uchyluju k coraz viac pravicovym volbam
na Slovensku je malicko moslimov a od roku 2016 ma v parlamente nackov. ci uz rovno, alebo takych, ktorym urobili PR. CR ma moslimov mozno viac, ale na Staromaku terorizovali ludi len ceski nackovia. a Tomio, este vacsia absurdnost ako pan Richard, sa da povazovat za krajnu pravicu.
nie, to, ze Wilders bude mat premiersku poziciu este neznamena, ze automaticky vyhodi vsetkych Slovakov, je velmi hlupe mysliet si to
ak ho ludia volili preto, ze je proti ekonomickym imigrantom, mal byt proti nim nieco urobit.
Dakujem
https://www.gov.scot/publications/bics- ... shortages/
V Skotsku mali prist o zamestnancov z EU najma sluzby. Ak nemuseli zatvorit pre inflaciu a ceny energii, tak sa im sikovne ruky budu hodit. A tiez sa tam nevyzaduje vysoka uroven angliny. A pri takej praci sa da chodit na kurz a za chybajuce hodiny v praci poberat stipendium od vlady - podmienene uspesnym ukoncenim. Potom uz mozu aj do kvalifikovanych prac. Aj ked milion ludi naraz by asi bolo narocne odkontrolovat a oducit, ked aj ti ucitelia chybaju...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Migranti z iných kontinentov sú výrazne zraniteľnejší na to, aby na nich niekto z organizovaných skupín spáchal trestný čin.
Holandsko bolo benevolentné, príliš tolerantné a vymklo sa im to spod kontroly. Riešenie je sprísnenie podmienok vstupu do ich krajiny.
Každý štát prioritne potrebuje pracovnú silu najmä z radov jej občanov. Neprijateľné politické strany sa dajú odpálkovať volením vo voľbách.
Videli sme to v SR volbách, mimo sú kovaný náckovia Republika, aj klan Sme rodina, prípadne strany čo nemajú žiadne vízie len prázdne slová.
To že vyhral Smer, návrat SNS a že Hlas sa k nim pridal, je zásluha nekompetentnosti demokratických strán sa normálne aj medzi sebou baviť.
Ano v SR je malo moslimov, aj nejaký ten slovák sa prekonvertoval na Islam, viem min. o politologovi Lenčovi, pokial viem nikto ho zato nehaní.
Problem by bol ak by sa radikalizoval, ak by mu bolo blízke správanie Islamského štátu a vtedy musia byť aj štátne zložky v pohotovosti.
Edit - ešte jeden trestný čin je sprevádzaný s ilegalnou migráciou a to je pašovanie drog, tie našli policajti aj u nafetovanej prevádzačky.
Takže spáchala trestný čin prevádzačstva, držanie drog, svojou jazdou riskovala životy ilegalnych migrantov aj dalších ludí na ceste a mimo nej.
Takže ked ti záleží na migrantoch tak by ti malo záležať aj na tom akou cestou sa sem dostanú a často je to ilegálna nebezpečná cesta aj pre nich :wink:
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 26 nov 2023, 23:29prva bezpecna krajina.
to je Tunisko
zase dalsia bagatelizacia dokazaneho pasovania ludia z tvojej strany
mne pride blbost hanit krajinu a potom ju davat za vzor.
toto je odpoved na to, ze nemas rozmyslat obmedzene binarne? ze si vyberies znova len 2 moznosti? niekedy sa aj zamyslas nad tym, co pises, alebo odpisujes len tak, aby sa na tie tvoje tupiny nezabudlo?
:smt080
na Slovensku je malicko moslimov a od roku 2016 ma v parlamente nackov.
ano, pretoze pre volenie krajnej pravice je vzdy len 1 dovod
vobec ten rast krajnej pravice nemusi suvisiet, v pripade Slovenska, s migracnou krizou v 2015, ze nie
pripadne s ciganskym spolunazivanim
:smt080
ak ho ludia volili preto, ze je proti ekonomickym imigrantom, mal byt proti nim nieco urobit.
volili ho i kvoli nazoru na ilegalnu migraciu a radikalizmus islamu
V Skotsku mali prist o zamestnancov z EU najma sluzby.
toto je odpoved na to, ze skotsky FM pozyva Gazanov?
si uz uplne vypatlany?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

:D :smt046 nechcel by som byť zlý, ale v tomto príspevku by sa dal nájsť mierny prejav rasizmu a osobného urážania, ale reku či to nájde aj jackb :wink:
A nie nebudem na 7x trvať aby odcitoval môj údajný rasizmus o Afričanoch (len viem, že som ich omylom napísal malým písmenom "afričania" miesto Afričania).To sa mi stalo ale aj pri dalších národností/etnikách. Co iné bolo podla neho rasistické z mojej strany stále neviem.
A to neustále opakovanie sprostosti ze som s beardiem kamarát hoci on o mne nevie ani moje krstné meno, narozdiel od jackbovho (Jakub).
Každopádne som zvedavý do akých banálností sa táto diskusia bude uberať.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal: 26 nov 2023, 23:02poznáš pakistani grooming gangs v UK?
Nepoznam ale google mi vyhodil toto https://en.wikipedia.org/wiki/Huddersfi ... oming_gang (clanok spomina, ze vacsina gangu bola Pakistanci)
kedze spominas mnozne cislo tak som siel aj tu https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_s ... _by_groups a list pre UK je teda o dost dlhsi ako ine (co moze znamenat bud, ze sa tam viac deje alebo, ze sa viac reportuje, alebo ze wiki ma viac prispievatelov a editorov z UK)
Ale tak 31 si mozem prejst aspon rychlo (zbezne precitat, pozriet mena, ak google neukaze povod tak ho odhadnut podla priezviska):
Precital som len 21 - musim pracovat a nie je to prave najprijemnejsie citanie. V kazdom pripdae:
Ak sa jednalo o statnu instituciu (detsky domov, "vazenie pre mladistvych",.. )tak to boli biely briti (5 pripadov z toho listu).
Inak to bol celkom mix kde boli pakistansci zastupeny ale nie viac ako biely. Jendoznacne najvyraznejsie z celeho listu boli arabi (pakistanci nie su arabi).

Legalna cesta pre pakistanca aby mohol v UK pracovat (tier 2 visa)
-You need to be employed by a licensed sponsor to apply to live in the UK.
-The sponsor checks that you can do the job they’re hiring you for and qualify you for a UK work visa for Pakistani.
-They’ll assign you a certificate of sponsorship to prove this.
-They must also give you other information you need when you apply, for example, how much you’ll be paid.
-You should get a decision on your visa within three weeks when you use it from outside the UK.
-You can bring your family with you (Spouse and children under 18).
-Free UK education for your under 18 Children in State Schools.
-Free UK Medical expenses for You & Your Family provided you need to pay Immigration Health Surcharge (IHS).
-Possible route to Permanent Settlement & British Nationality.
-The spouse can work full time in the UK.

Na zaklade tohoto mi vychadza, ze vseobecna migracia pakistancov do UK nie je problem, ale ako v kazdom pripade, najdu sa devianti (alebo sa narodia do rodiny).
beardie
Redeemer
Redeemer

diky
ale teda nechapem, ako o tych veciach mozete (aj s jackbom) nevediet
Blastbit napísal: 27 nov 2023, 11:33A to neustále opakovanie sprostosti ze som s beardiem kamarát
opakovanie bludov je zial u neho bezne
ja som Oskar, tesi ma
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal: 27 nov 2023, 14:29diky
ale teda nechapem, ako o tych veciach mozete (aj s jackbom) nevediet
osobne sa o taketo veci nezaujmam takze asi preto

takze su to gangs alebo to bolo ono?
beardie
Redeemer
Redeemer

jop, nielen paki, ale aj arabske
Já nejsu žádny rasista, pro mně cikán jak černoch, lidi jsou lidi to je jasné
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

A vcom su horsie ako tie britske?
beardie
Redeemer
Redeemer

horsie..., hmm...

uplne prvoplanovo by som nepovedal, ze su v niecom horsie, je to rovnako otrasne bez ohladu na povod a etnicitu pachatela

ale ak sa v tom chceme zacat vrtat, tak sa mozeme zamerat na:
- mnozstvo trestnych cinov a pomer k mnozstvu spachaneho ludmi z radov povodneho obyvatelstva
- pocet pachatelov a pomer k poctu pachatelov z radov povodneho obyvatelstva
- trend(y)
- pocet trestnych cinov sposobenych ilegalnymi migrantami

a potom ked pojdeme do hlbky, tak by som ako externy pozorovatel ocakaval, ze:
- by sa hostia (migranti) mali spravat v novej domovine lepsie ako domaci (viz cisto hypoteticky aspon na papieri pan vyssie), ale realita ukazuje, ze vplyv kultury a nizsi priemerny intelekt tomu brania
- nebude existovat autocenzura zodpovednych, lebo zakryvanie si oci pred pachanim trestnych cinov vo viacerych pripadoch sposobilo vacsie skody na dusi i majetku
atd atd

a to vyssie uvedene vlastne plati pre vsetky typy trestnych cinov, nielen tie sexualne
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Arabské gangy (resp. klanová mafia na sicílsky spôsob) v takom Nemecku sú vážny problém.
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... nicni_luka
https://plus7dni.pluska.sk/zahranicie/a ... znamenanim
Britský gang moze byt chápaný aj ako hooligans futbalových klubov. Bežné bitky, obchod s drogami, u arabských je to viac sofistikovanejšie.
Turecké mafie sú tiež naviazané na futbalové kluby hlavne v Istanbule. Pokial ide o samotnú brutalitu sú moslimské-azijske-ruské gangy na prvých miestach. V Irsku zase írske mafianske klany obchod s tvrdými drogami. V Británii este Yardies z Jamajky, British crime firms.
Pakistanské je niečo medzi tým + teda aj znásilnujú, ale obvzlášť brutálna vie byť Vietnamská mafia alebo Latino gangy MS13 zo Salvadoru, černosi Bloods,Crips všetko organizácie s desiatkami tisíc členmi.
jackb
Redeemer
Redeemer

Blastbit napísal: 27 nov 2023, 9:50 Migranti z iných kontinentov sú výrazne zraniteľnejší na to, aby na nich niekto z organizovaných skupín spáchal trestný čin.
Slovensko aj Britania su na rovnakom kontinente. Preto bolo bezpecnejsie ist tam na vlastnu past, ako sa nechat objekabatit gangu krajanov.
Holandsko bolo benevolentné, príliš tolerantné a vymklo sa im to spod kontroly.

Co konkretne sa tam vymklo z pod kontroly?
Každý štát prioritne potrebuje pracovnú silu najmä z radov jej občanov.
Samozrejme. Ale co ak su prace, ktore domaci nechcu robit za ponukane platy? Nehovorilo sa pred 4 rokmi o tom, za akych podmienok robia ini Europania na Slovensku v pracach, ktore uz Slovaci nechcu?
Neprijateľné politické strany sa dajú odpálkovať volením vo voľbách.
Samozrejme. Ak teda clovek, ktory si chce zobrat milion cudzincov nie je sef jedinej volitelnej strany, ako tomu v Skotsku je :)
by mu bolo blízke správanie Islamského štátu a vtedy musia byť aj štátne zložky v pohotovosti.
to je ale blizke Kuffovcov ci Zaborskej a tych nikto neberie. preto sa im aj hovori katoliban, cez su blizsie ku islamskemu fundamentalizmu, ako ku Kristovmu uceniu
Edit - ešte jeden trestný čin je sprevádzaný s ilegalnou migráciou a to je pašovanie drog, tie našli policajti aj u nafetovanej prevádzačky.
Takže spáchala trestný čin prevádzačstva, držanie drog, svojou jazdou riskovala životy ilegalnych migrantov aj dalších ludí na ceste a mimo nej.
mozes link na toto krimi, prosim? :D
Blastbit napísal: 27 nov 2023, 11:33 dal nájsť mierny prejav rasizmu a osobného urážania
ak by som to urobil ja, tak si trhas koselu, ze aky som zly na ludi.
Pri tvojom rasizme nehovorim o tom, ci si pri Africanoch pouzil velke alebo male a. Je to daleko horsie. A ked to nedokazes najst, mozno by si beardiemu nemal vycitat jeho rasizmus. Ale bolo by fer mu napisat nieco ako: stale sa ohanas svojimi titulmi, ale vyjadrujes sa ako posledny vidlak. Tvoje tituly ti negarantuju IQ ani EQ. Ved ty to vies tak pekne napisat.
beardie napísal: 27 nov 2023, 10:04 nemas rozmyslat obmedzene binarne?
ja som sa ti to pokusal vysvetlit aspon dva z troch rokov. mam opat?
to je Tunisko
je cele Tunisko bezpecny pristav?
vobec ten rast krajnej pravice nemusi suvisiet, v pripade Slovenska, s migracnou krizou v 2015, ze nie
pripadne s ciganskym spolunazivanim
si si isty? mas dost rokov na to, aby si pamatal romske rabovacky. tie neboli v roku 2015.
volili ho i kvoli nazoru na ilegalnu migraciu a radikalizmus islamu
mas dake linky ku radikalnemu islamu v Holandsku?
toto je odpoved na to, ze skotsky FM pozyva Gazanov?
co by si odpovedal ty? krajine chybaju zamestnanci tak ich pozyva. tak jednoduche.

z gangov v Britanii su celkom neprijemi aj chavs. o tych snad pisal aj uzivatel, ktory je teraz v Japonsku. tusim zil v Leeds a pred 8-10 rokmi ich tam bolo plno.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Pri tvojom rasizme nehovorim o tom,..
Moj údajný rasizmus nepodložíš ani na 7x a beardieho mierny rasizmus nevidis. A ešte si dovolíš opakovane prekrucat ze je moj kamoš. :wink:
Podla tvojich slov si bol zevraj rasistický v teme o Ukrajine, prekopiruj pozrieme sa na to. Ak nepošleš sám si bol rasistický v plnej miere :wink:
Co konkretne sa tam vymklo z pod kontroly? Migračná politika sa vymkla spod kontroly, preto volili tak ako volili :wink:
mozes link na toto krimi, prosim? https://www.noviny.sk/krimi/848111-vide ... v-aj-drogy
jackb
Redeemer
Redeemer

Blastbit napísal: 27 nov 2023, 18:17 Moj údajný rasizmus nepodložíš ani na 7x a beardieho mierny rasizmus nevidis.
Ale vidim. Ale o jeho rasizme viem uz aspon 8 rokov, takze ma neprekvapuje :)

Ked ho obhajujes aj tam kde by si nemal tak tvoj nepriatel asi nebude.

Ale co konkratne? No go zony, sharia nad ustavou,... nieco konkratne. Lebo "migracna politika" su aj Poliaci a Slovaci tam pracujuci a zijuci.

vdaka za link
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Co to má spoločné že som údajne rasistický na Afričanov? No go zony je číry fakt vo Svedsku, gangy sa tam zgrupujú.
Sak som ti písal príklad o I.Maigovi, o holandských futbalistoch a pod. ako sa integrovali, s farbou pleti nie je problém.
Nikoho tu neberiem za priatela ani nepriatela na fore. Konkretne teba beriem za dobráka naivneho čo nevidí určité súvislosti.
Mna už sa nebaví dotahovat s tvojou zaujatosťou ktorú prenášaš na každého kto s tebou v niečom nesuhlasi. Maj sa pekne. :wink:
Napísať odpoveď