oni tvrdia ze sliepky ktore ziju v prostredi s mackami prirodzene produkuju protilatky proti macacim alergenom, ktore potom idu aj do vajicka. a teda pokial je krmivo doplnene o proteiny z takehoto vajicka tak ho budu macky produkovat menej toho alergenu?ephramko napísal: 19 nov 2023, 20:57By ma zaujímalo ako funguje to krmivo pre mačky proti alergii. Lebo ak hovoríme o pravej alergii na mačky, čo mám aj ja, tak to spôsobuje nejaký proteín, ktorý je v telesných tekutinách. Nepotrebuje ho tá mačka na niečo? To krmivo asi bude obsahovať nejaký enzymatický blokátor.
ci je to pravda alebo nie netusim. ale povedali sme si ze za vyskusanie nic nedame, mackam tie granule chutia, tak zatial ostavame pri nich.
otazne je aj kedy by sme realne mali vidiet nejaku zmenu. jedna vec je macky maju protein v sebe a mali by produkovat menej alergenov, druha vec je ze byt je plny chlpov (aj ked sa snazis) a este aj o rok si budeme hovorit ze "to mozno este pozostatky"...
a zena to tiez nema nejake tragicke, proste ma raz za cas ekzem a skusala uz vsetko vymenit, nic nepomohlo tak podozrieva macky. uz to ma dlhsie a chvilu sme sa rozpravali ze sa macky zbavime ale nakoniec ona prinesiesla domov druhu
toto je to krmivo:
https://www.purina.com/pro-plan/cats/li ... ucing-food