Urady napisali ini uzivatelia. Aj moznost ostat tu zit sa riesila cez appku v telefone. Skor ide o nakupy, ktore su nutnost a nie vzdy sa daju optimalne realizovat online, alebo o travenie volenho casu.Dreamer napísal: 14 dec 2023, 18:49 Stale to nechapem, predsa pre ludi, ktori pracuju teraz pondelok - piatok je volna len sobota a nedela, ked su urady zatvorene, keby ti isti ludia pracovali pondelok - stvrtok, urady by boli zatvorene v piatok - nedelu, tak v com by to bolo ine?
Ak sa mam 30 mil presuvat dve hodiny, lebo doprava v sobotu stoji, tak uz potom nemam chut na veceru, muzeum, turu. Lebo ono nie vsade odide znacna cast populacie na vikend domov.
Pri volnych piatkoch sa ten marazmus predlzi.
Tak snad to pojde lepsie ako v praci mojej. Tiez zaviedli core hours a flexibliny cas no nedodrziava sa to ani za mak.Niektore pozicie tiez umoznia variabilny pracovny cas, rovnako ako teraz, prip. 1 den home office, ked bude mozne si rano nieco vybavit a pracu vykonat aj neskor, alebo vecer predtym a pod.
Tak so 4 dnami sa len uvazuje. Teraz robim 5. Pri 6+3 mi to vyhovovalo viac. To som pisal.Toto je vyhoda? Pri pracovnom tyzdni pondelok - stvrtok staci zobrat si 4 dni dovolenky a mat 10 dni, to by bolo viac ako dvojnasobok v tvojom starom pripade.
Este priklad, pri dovolenke 2x6, by si mal predtym za 12 dni 24 dni, v pripade prace do stvrtka by to bolo pri 3x4, tiez 12 dni dovolenky 30 dni, tu uz je vidiet ten rozdiel, o 6 dni viac.
Tiez by bolo dolezite vediet, ako sa pri 4 dnoch rozpocita dovolenka na rok.
Ked chceli kolegovia este vacsi progres a skocit zo 6 rovno na 4 dni, tak vedenie odpovedalo, ze ked nechceme nizsie platy, tak by sme museli robit po 9 - 10 hodin.