Banálne/triviálne otázky
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Banálne/triviálne otázky
Je stale zakazane fajcit 11 metrov od autobusovej zastavky?
4 metre.
-
harrison314
Hardcore addict
To je stale o 3,5 metra viac ako vidim ludi fajcit.
Tieto čiastočné zákazy na verejnosti nikdy nič nevyriešia. Jediné miesta, kde som to videl uplatniteľné v praxi sú pumpy a letiská. Kým sa budú cigarety predávať, tak sa na verejnosti fajčiť bude - a výsledok týchto X metrových zákazov bude len zopár hádok na ulici.
Zákaz fajčiť v podnikoch s jedlom bol super krok, ale na verejnosti je to problém.
Zákaz fajčiť v podnikoch s jedlom bol super krok, ale na verejnosti je to problém.
ludia nedodrzuju rychlost, parkuju tam kde nemaju, optimalizuju dane a fajcia na zastavkach... ludia su proste hlupi 
hlavne proti tomuto nemas co spravit. mozes ho slusne (alebo neslusne) poziadat aby isiel fajcit dalej. to je tak vsetko. keby na neho aj zavolas policajtov tak kym pridu bud uz je prec alebo ma aspon dofajcene.
sme sa akurat rozpravali vcera pri pive ze preco v dnesnej dobe ked sme vsetci straseni tym ako nas neustale kazdy sleduje tak u nas neni realitou ani taka primitivnost ako kamera na krizovatke ktora dokaze precitat SPZ a poslat automaticky pokutu cloveku co prejde na cervenu alebo hoc aj to ze nema platnu STK.
sa fajcenim na zastavke by to asi take jednoduche nebolo ale ked cina dokaze kontrolovat svojich obcanov kamerami, preco by sa to nedalo aj tu?
hlavne proti tomuto nemas co spravit. mozes ho slusne (alebo neslusne) poziadat aby isiel fajcit dalej. to je tak vsetko. keby na neho aj zavolas policajtov tak kym pridu bud uz je prec alebo ma aspon dofajcene.
sme sa akurat rozpravali vcera pri pive ze preco v dnesnej dobe ked sme vsetci straseni tym ako nas neustale kazdy sleduje tak u nas neni realitou ani taka primitivnost ako kamera na krizovatke ktora dokaze precitat SPZ a poslat automaticky pokutu cloveku co prejde na cervenu alebo hoc aj to ze nema platnu STK.
sa fajcenim na zastavke by to asi take jednoduche nebolo ale ked cina dokaze kontrolovat svojich obcanov kamerami, preco by sa to nedalo aj tu?
optimalizacia dane je trestna?? odkedy?
Lebo je to extrémne drahé a nerentabilné. Veď v bežnom slovenskom meste keď namontujú (po sto rokoch) kamery na nejaké miesto, kde je často aj problém s kriminalitou, tak sa tým mesto polovicu volebného obdobia chváli a druhú polovicu vyplakáva. A teraz si predstav, že by to malo montovať na XY križovatiek a ešte aj riešiť SW a zamestnancov.aacid napísal: 14 jan 2024, 19:38sme sa akurat rozpravali vcera pri pive ze preco v dnesnej dobe ked sme vsetci straseni tym ako nas neustale kazdy sleduje tak u nas neni realitou ani taka primitivnost ako kamera na krizovatke ktora dokaze precitat SPZ a poslat automaticky pokutu cloveku co prejde na cervenu alebo hoc aj to ze nema platnu STK.
brat cudzie blocky a pred statom sa tvarit ze su tvoje a kratit si vdaka nim dane urcite legalne nie je. to ze je to nedokazatelne a robi to kazdy je druha vec.
Autoeditácia príspevku po 2 min 52 sek:
ale to su take vyhovorky. kamery mame kade tade. aj na tych krizovatkach su. dokonca tu uz mame ja tu objektivnu zodpovednost. realne by stacilo len ten software zriesit. ludi na to tiez nepotrebujes.Hensym napísal: 14 jan 2024, 19:51 Lebo je to extrémne drahé a nerentabilné. Veď v bežnom slovenskom meste keď namontujú (po sto rokoch) kamery na nejaké miesto, kde je často aj problém s kriminalitou, tak sa tým mesto polovicu volebného obdobia chváli a druhú polovicu vyplakáva. A teraz si predstav, že by to malo montovať na XY križovatiek a ešte aj riešiť SW a zamestnancov.![]()
hlavne pokial by to bolo dobre spravene tak by sa to samo zaplatilo do par rokov.
na sectore bol clanok o hrach vydanych za minuly rok na svk a vsimol som si zaujimavu vec. jedno slovenske studio, webnetic, chrli "hry", ktore nie su hry v pravom zmysle slova. casto ide o somariny, kde treba drzat tlacidlo par minut alebo true-false kvizy. co je neuveritelne je ich financny vysledok. za tieto "hry" mali minuly rok inkasovat skoro 800 000e s cistym ziskom viac ako pol miliona. ak som spravne pochopil, tak su to hry stavane pre ludi, ktori idu za trofejami(obdoba achievmentov na ps), aby mali za lacny peniaz a rychly cas co najvacsi pocet trofeji. ale aj tak su tie trzby extremne, ak uvazime, ze je cena hry 1,5e. hry pritom maju okolo 100-200 ratingov na hru, interakcie na soc sietach mizive. co myslite, je mozne naozaj tolko zarobit niecim takym alebo budu mat aj ine zdroje?
https://webnetic.sk/
https://www.finstat.sk/53451244
https://webnetic.sk/
https://www.finstat.sk/53451244
To nemusi byt len z hier. Podla toho co som vygooglil, tak robia aj webove stranky aplikacie co grafiku. Podla suvahy na Finstate maju aj zavazky vo vyske skoro 200 tisic, co budu dake subdodavky programatorov alebo grafikov. Ale inak je mozne, ze aj na tych lacnych hrach na Android, PS4, PS5 a podobne, tak spravili take peniaze. Ved predat par tisic hier po 2 eura pri par miliardach ludi na svete nemusi byt az taky problem.
napisane to sice maju, ale nemaju ziadne referencie, firma je na trhu kratko a zda sa, ze su za tym pomerne mladi ludia. nehovorim, ze zarobit take peniaze cez hry je nerealne, ale pri tych cenach by muselo ist okolo 900 000 predanych kusov za jediny rok a to je uz cislo, ktore moze vacsina developerov/vydavatelov len ticho zavidiet.
na orsr maju uvedenych vela činností, vrátane prenájmu nehnutelnosti, nakladnej dopravy, uctovnictva, ci dalsie. Takže kludne sa im to moze za ten rok "nazbierat"..
https://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=557645&SID=5&P=1
https://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=557645&SID=5&P=1
-
94jakub
Guru wannabe
Ak som dobre vyrozumel, tak sú to len PS a Nintendo hry. Tam sa nemôžeš baviť o miliardách ľudí v rádovo miliónoch kusov.
V marketoch je takýchto drobných hier strašne veľa. Práveže je veľký problém predať aspoň tisíc kusov. Problém nie je ani tak to, že máš málo používateľov, ktori by si to mohli kúpiť. Ale visibility a to, že na takéto hry časti pri listovaní v store ani nenarazíš, pokiaľ sa nedostaneš medzi featured alebo podobne.
Myslím si, že to bude práve z iných veci ako píše aj gogo a robia aj na zákazku projekty. Alebo im to naozaj vystrelilo a tie hry idú na dračku. Good for them.
V marketoch je takýchto drobných hier strašne veľa. Práveže je veľký problém predať aspoň tisíc kusov. Problém nie je ani tak to, že máš málo používateľov, ktori by si to mohli kúpiť. Ale visibility a to, že na takéto hry časti pri listovaní v store ani nenarazíš, pokiaľ sa nedostaneš medzi featured alebo podobne.
Myslím si, že to bude práve z iných veci ako píše aj gogo a robia aj na zákazku projekty. Alebo im to naozaj vystrelilo a tie hry idú na dračku. Good for them.
pozeram na tie hry a je to len hromada odpadu na playstation, tam ta honba na trofeje asi funguje na ludi a predavaju sa aj taketo hry.
inak na nintendo maju podla webu dve hry ale nasiel som v nintendo shopu iba jednu.
ja by som skor povedal ze popri predajoch na platformach maju aj ine zakazky. ja som par krat pre reklamku robil drobne hry typu "interaktivna vianocna pohladnica pre firmu XXX" kde si proste zobral nejaku primitivnu hru, preskinoval, pridal loga firmy XXX a vianocne blahozelanie ked vyhras".
popripade webovka pre deti ked lidl predava figurky...
ten ich web pripomina portfolio pre zakaznikov.
inak na nintendo maju podla webu dve hry ale nasiel som v nintendo shopu iba jednu.
ja by som skor povedal ze popri predajoch na platformach maju aj ine zakazky. ja som par krat pre reklamku robil drobne hry typu "interaktivna vianocna pohladnica pre firmu XXX" kde si proste zobral nejaku primitivnu hru, preskinoval, pridal loga firmy XXX a vianocne blahozelanie ked vyhras".
popripade webovka pre deti ked lidl predava figurky...
ten ich web pripomina portfolio pre zakaznikov.
-
starysomar
Hardcore addict
Objednal som 13-ho niečo z jednej inetovej lekárne. Možno mali o niečo nižšiu cenu, než mala byť. Zaplatil, prešlo, prišiel potvrdzovací mail.
Dnes ďaľší s textom:
"Vážený zákazník, ďakujeme za vašu objednávku. Veľmi nás to mrzí, odoslanie vašej objednávky sa zdržalo. Všetky vybrané produkty pre vás už máme nachystané a teraz sa snažíme urobiť maximum, aby sme ich zabalili a predali balíček dopravcovi čo najskôr. Hneď ako bude objednávka predaná, informujeme vás o tom a následne obdržíte informačný email aj od dopravcu. Ako ospravedlnenie vám zapíname Pilulka Premium na 3 mesiace zdarma."
Som zvedavý, ako sa postavia k rozdielu ceny - 3 kusy niečoho po 12 a teraz majú na stránke 18. Nebránim sa doplateniu rozdielu len ma zaujíma, čo napíšu, čo z toho bude
Dnes ďaľší s textom:
"Vážený zákazník, ďakujeme za vašu objednávku. Veľmi nás to mrzí, odoslanie vašej objednávky sa zdržalo. Všetky vybrané produkty pre vás už máme nachystané a teraz sa snažíme urobiť maximum, aby sme ich zabalili a predali balíček dopravcovi čo najskôr. Hneď ako bude objednávka predaná, informujeme vás o tom a následne obdržíte informačný email aj od dopravcu. Ako ospravedlnenie vám zapíname Pilulka Premium na 3 mesiace zdarma."
Som zvedavý, ako sa postavia k rozdielu ceny - 3 kusy niečoho po 12 a teraz majú na stránke 18. Nebránim sa doplateniu rozdielu len ma zaujíma, čo napíšu, čo z toho bude
Co s tym ma cena? Len sa im zdrzala logistika. O zruseni objednavky ani slovo.
-
starysomar
Hardcore addict
Pred chvíľou prišiel potrdzovací email a dokonca dvojmo:
"...máme pre vás dobrú správu. Vašu objednávku doručujeme na Vami zvolenú lekáreň...
Vaša objednávka ešte nie je pripravená, počkajte prosím na sms správu."
Je to masť pre svokru. Na výber sú balenia 100 g, 150 g a 180 g.
Pri 180 gramovom mali najnižšiu cenu.
"...máme pre vás dobrú správu. Vašu objednávku doručujeme na Vami zvolenú lekáreň...
Vaša objednávka ešte nie je pripravená, počkajte prosím na sms správu."
Je to masť pre svokru. Na výber sú balenia 100 g, 150 g a 180 g.
Pri 180 gramovom mali najnižšiu cenu.
Nevidel by som v tom nič špecialne, niekedy sa stava, že neaktualizuju cenu, možno mali akciu a pod. A keď si si objednal, tak hneď upravili cenu lebo zistili, že zaspali, pripadne vypredali zlacneny tovar.starysomar napísal: 15 jan 2024, 20:58 Som zvedavý, ako sa postavia k rozdielu ceny - 3 kusy niečoho po 12 a teraz majú na stránke 18. Nebránim sa doplateniu rozdielu len ma zaujíma, čo napíšu, čo z toho bude![]()
Posledne som tak objednaval krmivo pre vtaky a budku, mali najlepsiu cenu, po mojej objednavke hned zvysili na vsetko cenu.
-
starysomar
Hardcore addict
Uz je v aute.
Svokra sa potesi
Svokra sa potesi
To, ze to teraz maju za cenu 18 Eur neznamena, ze mas nieco doplacat. Ak ti prisiel potvrdzovaci email ked si to objednaval, ze si si objednal 3ks po 12 Eur, tak si proste zaplatil spolu 36 Eur a oni ti to dorucia. To ze 1ks teraz stoji 18 Eur, ta nemusi trapit, pre tvoju objednavku plati, ze teba 1ks vysiel na 12 Eur.starysomar napísal: 15 jan 2024, 20:58 Som zvedavý, ako sa postavia k rozdielu ceny - 3 kusy niečoho po 12 a teraz majú na stránke 18. Nebránim sa doplateniu rozdielu len ma zaujíma, čo napíšu, čo z toho bude![]()