Určite nie, predávanie naspäť do siete je veľmi neefektívne využívanie prebytočnej elektriny. Najefektívnejšie je spotrebovať jej čo najviac, čo sa dá napr. nabíjaním elektromobilu alebo práve ťažením krypta.harrison314 napísal: 22 jan 2024, 7:40 Za mna tiez blbost, asi lepsie je tu elektrinu predavat do siete alebo vyuzit virtualnu bateriu.
Ja som nad podobným zámerom rozmýšľal, ale keď som si robil prepočty a zisťoval som, aká by bola návratnosť, tak mi z toho vyšlo to, že namiesto investovania €10k+ do FVE a mineru sa mi vyplatí radšej tie peniaze strčiť priamo do Bitcoinu, kde vidím menšie riziko vzhľadom aj na to, že sa prakticky nedá predpovedať, kam pôjde hash rate po halvingu za 3 mesiace. Potom sa kľudne môže stať, že mašina, ktorú si si kúpil a počítal si s návratnosťou 3 roky, bude mať po halvingu návratnosť 10 rokov, ale kľudne to môže byť len 1 rok, to sa ťažko odhaduje.
Každopádne ak už niekto FVE doma má, tak kúpiť nejaký miner do €2k mi nepríde ako úplne blbý nápad. Kupovať ale FVE primárne len kvôli ťažbe krypta už ale nepovažujem za investíciu s príliš veľkým ROI.