EV6 ma 30k/24 …vyberies si taku ake ti sedi, ze? interval 30k na prvu vymenu oleja plati vacsinou u naftakov, kvoli pouzivaniu longlife olejov a “spravny naftaci” ti povedia svoj nazor na longlife olej. Benzinovy Stinger tam ma dokonca 10k km. Ani jedno EV tam nema kratsi interval nez najkratsi u spalovakov.gogo956 napísal: 15 feb 2024, 13:20 vacsina spalovakov z toho zoznamu ma servisnu prehliadku po 30K km, resp 20K km. Kia Niro Ev ma 15K km.
Ale do tejto otazky je zbytocne ist hlbsie, lebo to viacej suvisi s tym ake pravidla platia pre predajcu v danej krajine, to znamena, ze inde su tie lehoty iné.
A nepozeraj len stlpcek servisna prehliadka aj aj stlpcek vymena oleja/mala prehliadka. Lebo servisnu prehliadku mozes mat kazdych 30k, ale interval na vymenu oleja kazdych 15k.
Takze neplati tvoje “vo vseobecnosti je EV v servise castejsie”
Autoeditácia príspevku po 1 hod 22 min 55 sek:
a este taky maly detail, intervali nastavuje vyrobca aut, nie zmluvny predajca. Tzn. Ceed vyrobeny na slovensku a predany na slovensku bude mat rovnake intervali ako Ceed vyrobeny na slovensku a predany v cechach, ci nemecku. (Ceedy sa vyrabaju na slovensku). Pretoze servisvny interval je technicka/technologicka/konstrukcna zalezitost a to s predajcom vozidiel nema nic spolocne.