Cyklistika - vase jazdy, skusenosti, trenovanie
Re: Cyklistika - vase jazdy, skusenosti, trenovanie
Slaba bateria, priemerny motor, ale za tie peniaze teraz v akcii pod 1000 eur je to parada.
Ak to bolo na mna, tak pre mna je to dost noname znacka, farba pre zenu a vidlica predna je pevna? Elektro som moetalne vyradil,lebo nejake slusnejsie znacky idu cez 2tisic plus.
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Vidlica je pevná, ale je to karbon gravel, čiže to celkom filtruje nerovnosti, jazdíme dosť lesné cesty a rozdiel oproti crossovemu bajku na pruzinovej prednej vidlici rozdiel moc necitit.
Nedal si rozpocet tak tazko radit. Ta Sava je momentalne asi najlepsia kupa cena/vykon na taketo bezne bicyklovanie sa. (podobne bajky idu tak 2500€+ a to casto este na hliniku)
Nedal si rozpocet tak tazko radit. Ta Sava je momentalne asi najlepsia kupa cena/vykon na taketo bezne bicyklovanie sa. (podobne bajky idu tak 2500€+ a to casto este na hliniku)
-
hojko
Site Admin
Kedysi horsky, dnes uz takmer vylucne len cestny. Ak chces hardtail a budes jazdit aj na ceste, tak to pojde trochu tazsie, ale samozrejme sa to da, sam som tak roky jazdil len po cestach (nafukal som poriadne kolesa). Ono nikdy nenajdes nieco co ti bude sediet v kazdom terene, ani gravel. Preto je idealne mat dva bicykle
ake su dobre trasy na cestak v okoli MT, kde nie je vela aut?hojko napísal: 03 apr 2024, 11:02 Kedysi horsky, dnes uz takmer vylucne len cestny. Ak chces hardtail a budes jazdit aj na ceste, tak to pojde trochu tazsie, ale samozrejme sa to da, sam som tak roky jazdil len po cestach (nafukal som poriadne kolesa). Ono nikdy nenajdes nieco co ti bude sediet v kazdom terene, ani gravel. Preto je idealne mat dva bicykle![]()
K tomu gravelu. Osobne mam skoro už 4 roky Canyon Grail AL 7.0, je to pohodlny bajk s dobrou geometriou, vtedy stal 1700e. A teraz k vyhodam/nevyhodam. Aj ked je to odlahceny hlinik tak vazi iba 9kg, zatial co hardtrail cca 13kg. Cize je ovela lahsie prejst niejaku dlhsiu trasu s gravelom. Ak idem iba cestu tak samozrejme zvolim gravel. S gravelom jazdim aj les ale.. Najlepsie už vopred poznať trasu ktoru pojdeš s gravelom!!!. Naplanovat si lesnú trasu kde nepoznaš teren s gravelom, môže byť bolesť ak sú tam jamy, kamene. Ešte čo ti môže pomocť pri gravely, podľa terenu sfuknut/nafuknut predne koleso.
-
hojko
Site Admin
Prioritas: Cesta SNP, cize mimo hlavneho tahu. Napriklad Kostany, Trebostovo, Valca a dalej az po Teplice a spat po opacnej strane od Mosoviec, cez Blatnicu, Jasensku dolinu, po Sucany, resp. Podrhradie a Krpelany a potom Klacany, Lipovec a cez Vrutky. Je to cca 100km trasa, zalezi ci tam pridas aj Podhradie alebo nie.
Čaute, ako riešite jazdu v lese po sotolinach dneska som bol a bola tam výstraha pred medveďom, mame som to hovoril a že teda nabudúce pôjdem na druhu stranu a vravela že aj tam je výstraha ešte by som mohol popod horu ale to ma moc neláka mám trailovy bike no najbližšie mám traily 20km to sa mi moc na aute tam nechce chodiť
Máte nejaký sprej/trubu?
Máte nejaký sprej/trubu?
Neriesim medvede. Tie su vsade, otazne je, ze ci budes mat to stastie a stretnes ho raz za zivot alebo nie. Mozes si kupit sprej na medvede, ak ho stihnes vobec vytiahnut a zaroven dufat, ze nebude fukat protivietor. Aj u nas su lokality kde su tabule o zvysenom vyskyte medvedov, ale nikdy som tam medveda nevidel, hoci som cital na Facebooku, ze tam niekto videl, ale tak co uz.
Skor si myslim, ze nebezpecnejsie su premnozene klieste ako medvede.
Skor si myslim, ze nebezpecnejsie su premnozene klieste ako medvede.