emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa beardie »

Mohli požiadať o vstup do krajiny podľa platných zákonov a ak by spĺňali podmienky, mali by väčšiu šancu na akceptáciu

Lenže keďže porušili zákon, budú vyhostení

Je to úplne jednoduché :)
jackb napísal: 17 máj 2024, 18:11Za kladne vybavenie ...
tieto vyplakávania prosím používaj aj naďalej, viem, že strácaš pôdu pod nohami, keď takto reaguješ :)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Nechceli by ste, prosím obaja ísť dakam s tými Vašimi žabomyšími spormi (najepšie do prdele) ... ???
Teda než si Vás oboch dám (ak sa dá) medzi blokovnaých?
Kto má čítať stále pindy typu kto má väčšieho pipíka???
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Here we go again. Tak ako rodina S. nemohla ziadat o zapadonemecke viza na velvyslanectve, tak ani ti ludia, ktori plavaju na nafukovackach nemali kde poziadat o moznost legalne vstupit na britsku podu :) Mozes tu realitu ignorovat ako sa ti len paci. V diktaturach UK mozno ani velvyslanectvo nema, a ked ma tak ziadatel by bol za jeho navstevu prezekuovany. Tak isto ako rodia S. tuziaca po zivote v Zapadnom Nemecku.

Rovnako je loz, ze ti ziadatelia budu kamkolvek vyhosteni. Maju byt premiestneni na dobu vybavovania ziadosti o azyl. Sam si pisal, ze ked budu uspesni, mozu sa vratit. Tak bud si klamal vtedy, alebo klames teraz. Ak su taki skaredi kriminalnici, tak by nemali sancu ten azyl dostat a skutocne by mali byt vyhosteni, ale nevedno kam. No oni budu za moje peniaze na opacnom konci sveta a nebudu pripraveni zit tu.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 17 máj 2024, 22:28ti ludia, ktori plavaju na nafukovackach nemali kde poziadat o moznost legalne vstupit na britsku podu
o víza a teda aj legálny vstup je možné požiadať na viacerých zastupiteľských úradoch
V diktaturach UK mozno ani velvyslanectvo nema, a ked ma tak ziadatel by bol za jeho navstevu prezekuovany.
takíto ľudia poväčšine nemajú čo UK ponúknuť
No oni budu za moje peniaze na opacnom konci sveta a nebudu pripraveni zit tu.
v dlhodobom horizonte je to pre UK lacnejšie a bezpečnejšie, preto sa k tomu pristupuje

Istá anglicky hovoriaca krajina (s vtipným prízvukom) to úspešne robí už dlhodobo a osvedčilo sa im to

O vybudovaní táborov v Albánsku pre ilegálov v EÚ sa tiež diskutuje
jackb
Redeemer
Redeemer

Hm, preco teda rodine S. bolo mozne vstupit do Zapadneho Nemecka a zit tam, ked ako hovoris, nemali co Zapadnemu Nemecku co ponuknut. Desat rokov sa krutime v tom istom: odmietas kontrolovat ludi, lebo mas rasisticke klapky. Kazdy kto si dovolil narodit sa v MENA je pre teba neziaduci. Vsetkych, ktori si dovolili narodi sa v MENA chces vratit do krajin ich povodu kde zuria obcianske vojny, hlad a empidemie. Pritom Britania je priklad toho, ako velmi nemas pravdu.

Robi to anglicky hovoria krajina na ostrove jej patriacom relativne blizko svojej pevniny, alebo na to zneuziva kulturne uplne odlisny krajinu na opacnom konci sveta?

Detto Albansko: ak ma uspesny ziadatel o azyl v Taliansku zit plnohonotny zivot v Taliansku, vyhanstvom v Albansku mu nemozu, kedze Albansko je vo vsetkych smeroch ine ako Taliansko.

Pre zaujemcov odporucam precitat si prednasku na temu zakladnych pojmov Geografie Obyvatelstva v Humannej Geografii na MUNI v Brne. Relevatna je druha polovica prezentacie. Ale nemam iluzie, mnohokrat tu boli odbornici na fyzicku aj humannu geografiu ci kartografiu oznaceni za tupcov, takze to s pouzitim spravnych terminov v demogeografii asi dopadne rovnako.
https://is.muni.cz/el/1456/jaro2014/MPR ... elstva.pdf
beardie
Redeemer
Redeemer

Sulikova rodina nebola kultúrne významne odlišná od bežnej nemeckej, o čom svedčí aj plná integrácia, naučenie sa jazyka na úroveň C1/C2, a pod.

Presný opak veľkej časti migrantov z MENA(PT), ktorí sa často nevedia integrovať ani v 3. generácií
Islam má na to taktiež veľký vplyv

V Austrálii to funguje skvele, ak sa tam raz niekto nelegálne dostane, bude vyhostený do krajiny pôvodu, alebo na ostrov síce v blízkosti Austrálie, kde mu je zabezpečená starostlivosť a bezpečie, ale s doživotným zákazom vstupu do Austrálie

Týmto zabezpečili, že ilegálna migrácia do Austrálie je v súčasnosti prakticky nulová

Legálna migrácia do Austrálie je stále možná, je ale potrebné spraviť všetko podľa existujúcich zákonov

Toto je optimálne riešenie pre UK a vlastne celú EÚ

Na plnohodnotný život v inej krajine nemá mať človek nárok, ja to len možnosť, ak sa ho hostiteľská rozhodne prijať, žiadna povinnosť, len právo

Máš to trošku pomýlené, sám si predsa odmietol prijať do svojho obydlia kohokoľvek, kto prejaví záujem, pri migrácii do krajiny je to rovnaké, len na inej úrovni
jackb
Redeemer
Redeemer

Bola kulturne diametralne odlisna, lebo zila v komunistickom Ceskoslovensku, nie v slobodnej Zapadnej Europe. To, ze ty to ignorujes nie je moj problem.

Urcite da tretia generacia su peklicko. Vysoki politici v UK su jasny priklad. Ako velmi dokazes popierat realitu?

Takze by si sa nedivil, ak by ta v tejto sekunde prisla ceska cudzinecka policia vyhostit. Ved nemas narok na pohodlny zivot v inej krajine? Presne takuto hlupost ja nikdy nenapisem, lebo som tak isto imigrant ako si ty, ci ludia, ktori si dovolia narodit sa v MENA. Venuj cas svojim akademickym kolegom, nech neukazujes svoju nedostatocnu kognitivnu vyspelost.

Ja som odmietol prijat do "svojho" obydlia kohokolvek, lebo "moje" obydlie ma majitela. V zmluve medzi majitelom a mnou sa pise, ze tu nikto iny byvat nemoze. Potom mam este zmluvu so statom, zakon, ktory upravuje minimalny standard byvania. Ak by som do "svojho" obydlia prijal inu osobu napriek mojej najomnej zmluve, dalsia osoba by nemala rovnaky standard ako ja a tym by som porusil aj zakon :) A co je horsie ako imigrant porusujci zakony?

\\kym bola nehnutelnost, ktoru som mal na Slovensku na LV, v obytelnom stave, tak som chcel splnit co mi pisali mnohi "zober si ich domov". nedostal som odpoved na otazku, ako im mozes svoju nehnutelnost venovat :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Kultúrna odlišnosť medzi Nemeckom a Československom bola v roku 1986 výrazne nižšia ako kultúrna odlišnosť medzi Nemeckom a MENA kedykoľvek v histórii, súhlasíš?

Keďže vieš (ževraj) používať Google, môžeš si skúsiť vyhľadať problémy integrácie 3. generácie

Argument o plnosti je možné použiť aj na krajinu, ak má krajina nejakých neintegrovaných občanov, je nevhodné prijímať ďalších, ak by boli legálni, prišli by letecky

Už vieš rozdiel medzi legálnymi a nelegálnym migrantami? Lebo ja som legálny, asi aj ty, plťkári z MENA určite legálni nie sú
jackb
Redeemer
Redeemer

Nesuhlasim. Rozdieli medzi Vychodnym a Zapadnym Nemeckom su priepastne do dnes - po 34 rokoch snahy o integraciu. V roku 1986 museli byt Cechoslovaci v Bavorsku ako vysadeni v inej galaxii.

Ja neargumentujem plnostou :) Ak by to nebolo proti zmluve a zakonu, miesto by sa u mna naslo.

Ak ma krajina problem s neintegrovanymi ludmi, mala by pracovat na ich integrovani a nie nechat ich cakat na moznost usadit sa v kulturne uplne odlisnej krajine.
Ak by rodina S. cakala na povolenia na zivot v Bavorsku vo vyhnastve v Namibii, mal by sancu Richard hovorit nemecky tak, ze moze do nemeckej telky a napisal by diplomku, podla ktorej sa robili zakony? Nie.
Ak ludia v MENA nemaju sancu priletiet, nemaju moznost bezpecne poziadat o pasy a viza do nich, co by si im radil?

Inak ten australsky system je este vacsia kravina, ako sa mohlo zdat. Zivit ludi na cudzom uzemi, ktori nikdy nebudu mat sancu platit dane a splatit svoj dlh spolocnosti.

Ja poznam rozdiel medzi ilegalnym a legalnym imigrantom. Preto nehovorim o milionoch ludi ako o ilegaloch lebo sa narodili v inom svetovom regione ako ja a mali menej stastia v zivote ako ja.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 18 máj 2024, 10:15 Nesuhlasim. Rozdieli medzi Vychodnym a Zapadnym Nemeckom su priepastne do dnes - po 34 rokoch snahy o integraciu. V roku 1986 museli byt Cechoslovaci v Bavorsku ako vysadeni v inej galaxii.
ale stale menšie ako medzi dnešnou EÚ/UK a krajinami MENA
Ja neargumentujem plnostou :) Ak by to nebolo proti zmluve a zakonu, miesto by sa u mna naslo.
identický príklad ako pri ilegálnej migrácii do krajiny, napr UK
Tiež je nezákonné vstupovať do krajiny na člnoch
Ak ma krajina problem s neintegrovanymi ludmi, mala by pracovat na ich integrovani a nie nechat ich cakat na moznost usadit sa v kulturne uplne odlisnej krajine.
je nereálne integrovať nových príchodzích, ak nie sú schopní integrovať tých aktuálnych v no-go zónach
Ak by rodina S. cakala na povolenia na zivot v Bavorsku vo vyhnastve v Namibii, mal by sancu Richard hovorit nemecky tak, ze moze do nemeckej telky a napisal by diplomku, podla ktorej sa robili zakony? Nie.
čechoslováci boli žiadaní, lebo sa vedeli prispôsobiť prostrediu, nepriniesli si nekompatibilné náboženstvo, resp ideológiu, boli pracovití
To sa o migrantoch z MENA vo všeobecnosti povedať nedá
Ak ludia v MENA nemaju sancu priletiet, nemaju moznost bezpecne poziadat o pasy a viza do nich, co by si im radil?
ale oni majú možnosť požiadať o pasy a víza a legálne priletieť
Presne tak, ako prilietajú mnohí z nich už teraz - legálne
Inak ten australsky system je este vacsia kravina, ako sa mohlo zdat. Zivit ludi na cudzom uzemi, ktori nikdy nebudu mat sancu platit dane a splatit svoj dlh spolocnosti.
nie, je to úplne skvelý prístup, o tých pár jednotlivcov nejde, nedostanú sa tam ďalšie tisíce
Aktuálny prístup znížil ilegálnu migráciu do Austrálie na nulu, presne ako bolo cieľom
Že ty tomu nerozumieš z toho ešte nerobí kravinu
Ja poznam rozdiel medzi ilegalnym a legalnym imigrantom. Preto nehovorim o milionoch ludi ako o ilegaloch lebo sa narodili v inom svetovom regione ako ja a mali menej stastia v zivote ako ja.
ak prídu ilegálne do Európy, sú z nich ilegáli, ten koncept je na pochopenie úplne jednoduchý

Si už dosť starý na to, aby si vedel, že život nie je fér
Čím ďalej, tým viac sa z teba stáva ľavičiar rokov 90., ale nedržíš sa trendov, teraz sú v kurze LGBTI+ (hlavne tí TI+)
Aj bych si tipol, že v menovke máš he/him ;-)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

jackb
V roku 1986 museli byt Cechoslovaci v Bavorsku ako vysadeni v inej galaxii.
ani nie. Kultúrne rozdiely boli pomerne malé a ostatné už záviselo od toho či imigrant ovládal nemčinu resp iný západný jazyk, alebo aspon stupen jeho ochoty a schopnosti sa novy jazyk naučiť a následne sa začleniť do pracovneho procesu. Z mojho okolia, resp. blizsej aj sirsej rodiny a známych, emigrovalo do Nemecka pomerne vela ludí a všetci sa dobre uchytili. :)
Rozdieli medzi Vychodnym a Zapadnym Nemeckom su priepastne dodnes - po 34 rokoch snahy o integraciu.
ani nie. Konkretne ide o rozdiel v hodinovej mzde 31,4€ vs 26,6€ podla udajov z roku 2022, čo odhadujem bez velkeho pocitania za menej ako 20percent, čo sa asi iba ťažko da označiť ako "priepastný rozdiel".
Ono ten dôvod je prozaický: po zjednotení vela vychodnych Nemcov sa vrátilo žiť do oblasti v Zapadnom Nemecku kde mali pribuznych, resp rodinne korene, zaroven v Zapadnom Nemecku boli a su vo vseobecnosti lepsie platene pozicie.
Tiež je dobré si uvedomiť, že v Zapadnej oblasti Nemecka su vo všeobecnosti aj drahšie nehnutelnosti, aj ked neplati to absolutne ale zavisi samozrejme od konkretneho mesta. :)

**
Zato keď niekto príde zit do Europy napr z Afriky, ci Blizkehovychodu, ci z oblasti este viacej na Východ, tak jeho kulturne zvyklosti su castokrat vyrazne iné ako tie europske a paradoxne to vzdy nemá vela spolocneho s náboženstvom. /tj s integraciou mozu mat problemy aj imigranti s krestanskymi korenmi/.

Ale k tej imigracii do Europy, je tu ešte iný aspekt: a to určitá morálna spoluzodpovednost byvalych europskych velmoci ohladom ich byvalych kolonii. V podstate celá západná Europa vrátane aj Nemecka dlhé stáročia ekonomicky profitovala z násilneho drancovania kolónií z celeho sveta. Nedávno to otvoril napr portugalsky prezident, ktorý ma postoj, ze jeho krajina by mala vyplatit svojim byvalym koloniam reparacie.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

"určitá morálna spoluzodpovednost byvalych europskych velmoci ohladom ich byvalych kolonii. V podstate celá západná Europa vrátane aj Nemecka dlhé stáročia ekonomicky profitovala z násilneho drancovania kolónií z celeho sveta.".... :plus: , ešteže to tu niekto pripomenul.
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 18 máj 2024, 11:07 ale stale menšie ako medzi dnešnou EÚ/UK a krajinami MENA
Existuje YouTube. Okrem videoklipov si tam vies najst aj digitalizovane stare videa. Napriklad daku vychodonemecku slavu z poslednych tyzdnov DDR. Iny vesmir oproti BRD. Rovnako ako su rozdieli medzi Anglicanmi a Slovakmi. Alebo medzi ludmi z Povazia a Rusnakmi. Nie je jedna europska kultura a ani jedna slovenska kultura. deal with it.
Tiež je nezákonné vstupovať do krajiny na člnoch
ja som nikdy nenapisal, ze to legalne je. proof me wrong.
je nereálne integrovať nových príchodzích, ak nie sú schopní integrovať tých aktuálnych v no-go zónach
oblubena barlicka - neexistujuce no-go zony. alebo teda nie take no-go zony ake by priemerny Slovak chcel. na tom YouTube najdes cestovatelov, ktori okrem menej bezpecnych krajin chodia aj po menej bezpecnych stvrtiach svojej britskej domoviny. Hadaj aku farbu pleti ma vacsina tych ludi v nebezpecnych stvrtiach?
čechoslováci boli žiadaní, lebo sa vedeli prispôsobiť prostrediu, nepriniesli si nekompatibilné náboženstvo, resp ideológiu, boli pracovití
To sa o migrantoch z MENA vo všeobecnosti povedať nedá

ale oni majú možnosť požiadať o pasy a víza a legálne priletieť
Presne tak, ako prilietajú mnohí z nich už teraz - legálne
toto si nechtiac trafil uplne presne. v Skotsku kde sa pali whisky a stat musi regulovat kedy sa smie predavat alkohol mali moslimskeho premiera. co sa stalo? zrusil palenice, predlzil zakaz predaja alkoholu na 24/7? Nopity nope.
Dalsia vec je ta nekompatibilna ideologia. Je prijemnejsie mat suseda, ktory usiel pred diktatorom ci skupinou fanatikou, ktori vladnu jeho krajine, ako mat za suseda niekoho kto od bandy fanatikou dostal za poslusnost pas a letenku. Sice nemas pravdu v tom, ze o pasy a viza ziadat nemozu, lebo to nemala moznost ani rodina S. no inak si to vystihol velmi presne.
nie, je to úplne skvelý prístup, o tých pár jednotlivcov nejde, nedostanú sa tam ďalšie tisíce
Aktuálny prístup znížil ilegálnu migráciu do Austrálie na nulu, presne ako bolo cieľom
Že ty tomu nerozumieš z toho ešte nerobí kravinu
spracuvajuc tak posledne mesiace detailne letecke fotky z Australie si dovolim povedat, ze maju vela dovodov kam dat tax payer dollars a nie je to zivenie ludi po celej Oceanii.
ak prídu ilegálne do Európy, sú z nich ilegáli, ten koncept je na pochopenie úplne jednoduchý
Ano. Ty im ale nechces dat sancu prist legalne. V tom je problem.
Čím ďalej, tým viac sa z teba stáva ľavičiar rokov 90., ale nedržíš sa trendov, teraz sú v kurze LGBTI+ (hlavne tí TI+)
Aj bych si tipol, že v menovke máš he/him ;-)
Ako si na toto vsetko prisiel? Nemas pravdu ani v jednej vete.
K tej druhej casti ti poviem tajomstvo: z asi 100 ludi to maju napisane asi dvaja. Obaja su narodeni v tomto storoci.
Inak, tuto hlupost si ako OT vytiahol pred 4 rokmi. To moj zamestnavatel patril pod americku korporaciu. Ak by boli bludy pravdou, tak by nas to donutili si do podpisu mailu pridat. Nestalo sa. Neviem, kde na tie bludy chodis.

gogo,
ale ti ludia sa uchytili lebo dostali sancu. neboli vyhnani na juh Afriky, kde sa hovori/lo nemecky. ale ak Anglicko vyzenie ludi namiesto integracie, tak sa neintegruju a budu sa moct zapojit do pracovneho procesu.
BTW Nemecko. Tam sa vela krat zabuda na jeho kolonialnu minulost. ako mali ludske cirkusy davno pred 1933, ci ako si deti z krajin, ktore budovali socializmus zobrali tak Vychodni Nemeci tak aj Cechoslovaci. Tie "nase" sa vratili, aj ked ziadnu inu krajinu nepoznali, podla DW tie nemecke africke deti su tam dodnes. Su to Nemci a poslat ich za Stredozemne more nema zmysel.
gogo956
Redeemer
Redeemer

jackb
ale ti ludia sa uchytili lebo dostali sancu. neboli vyhnani na juh Afriky, kde sa hovori/lo nemecky. ale ak Anglicko vyzenie ludi namiesto integracie, tak sa neintegruju a budu sa moct zapojit do pracovneho procesu.
pravdepodobne preto, že skusenost im ukazuje, že utečenci aktuálne pre britskú spoločnosť prinášajú viacej mínusov ako plusov. Ak by bolo pre UK výhodné prijímať neobmedzené množstvá imigrantov, tak by suhlasili, ale zjavne im to generuje skôr problémy.

Tento krok zo strany UK má byť red flagom pre ďalších potenciálnych imigrantov ktorí by sa chcel pokusit dostat do UK v buducnosti.
Treba si uvedomiť jednu vec: len v Afrike existuje dost státov ktoré su chudobné a zároven maju velmi vysoku natalitu. Čo automaticky vedie ktomu, že pretlak daného obyvatelstva sa presúva do re nich bohatej Europy. Ak tejto neregulovanej imigracii nedame nejake pravidla, tak potom musime sa ratat s tým že Europe budu postupne miliony imigrantov ktoí su vacsinou bez vzdelania ktore by im dovolovalo sa zamestnant na dobre platenych miestach, to znamena ze je pre nich vyhodnejsie si narobit kopec deti /ak ich uz nemaju/ a zit z roznych podpor. Pre takych ludi nema velky zmysel pracovat za nič moc peniaze, ked mozu byt na roznych davkach a robit si cely den co uznaju za vhodne. Keď emigrovali ludia z vychodnej Europy na Západ, tak ich moznosti roznych dávok boli velmi obmedzene, zatial co dnes je ina situacia.
Apropo staci sa pozriet co sa stalo v Nemecku alebo Francuzsku kde maju aj tretiu generaciu povodnych pristahovalcov z minulosti.
Clovek by povedal ze tretia generacia bude plne integrovana do spolocnosti- ale realita castokrat ukazuje nieco ine.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

" zit z roznych podpor " v SR to poznáme, preto v SR len migranti schopní integrácie, nejaké výnimky sú... Nech aj Arabská liga rieši migrantov.
jackb
Redeemer
Redeemer

Absolutna nemoznost ziadatelov o azyl integrovat sa, lebo maju byt vyhnani nie je riesenie. Plus tu hupost platim ja a na kazdom kroku vidim dovody, kde sa peniaze na tu hlupost daju pouzit.

V Afrike je vela statov s vysokou natalitou. Na co sa aktivne zabude, ze tieto krajiny maju katastroficku detsku umrtnost, takze produktivneho veku sa sa nedozije tak vela ludi, ako by sa cakalo.
Rovnako argument s roznymi davkami a tym, ze ludia z vychodneho bloku to nemali je scestny. Ved cele referendum o Brexite bolo o nutnosti vyhnat ludi, ktori ziju na davkach, nevedia slovo po anglicky a este aj tie peniaze z dakov prevedu do Vychodneho bloku a este beru pridavky na deti, ktore na briskej pode nikdy neboli.
Ja sa nemusim pozerat po Nemeckach a Francuzskach. Medzi chavs, alebo ako sa im dnes hovori sa tazko najde niekto nebiely. Zase v Skotsku maju cele mesto, kde ziju generacie 16-rocnych matiek. 16. narodeniny su koniec skolskej dochadzky. Dievky sa stali matkami, nemaju ziadne vyssie vzdelanie, ziju z davok. Uz niekolko generacii. Nie su Pakistanky ani Romky. Snehobiele rysave Skotky su. Tak isto vidim, ze lekari a lekarnici ale aj optometristi maju povod v Indii ci Pakistane. Aj to vidim, ze premieri ci starostovia najvacsich miest tiez nie nemaju cele generacie predkov narodenych v Britanii.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Argument s davkami sa tykal doby pred padom vychodneho bloku, nie doby novodobej tj nie Brexitovej.
Tiez celkom nie je jasne, preco si zacal argumentovat "sestnastrocnymi tehotnymi Skotkami". Ziadaju vari tie skotky o davky v Nigerii? Nie, davky doatanu v krajine kde sa narodili aktoreho statom su obcianky, takze to nema ziadnu spojitost s problematikou imigrantov z Afriky. :)
To ze v UK rozhodli prestat davat davky ludom povodom z vychodnej Europy je ich slobodne rozhodnutie, rovnako ako nie su povinni ich vyplacat ani tym africkym.
jackb
Redeemer
Redeemer

16 rocne Skotky platia do mnoziny - mame problemy s bielymi, nie s nebielymi aj ked to z dakeho dovodu v cudzine vidia opacne. Preto nema zmysel davat viac ako polmiliardy libier na daky program, ktory nema sancu fungovat, ked mame problemy doma, ktora z toho mozme financovat.
Ak je problem s tretou generaciou, tak co mame my, imigranti, urobit ked budeme mat vnucata? Co sa ma urobit s Trumpom/jeho detmi?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Jackb
tu nejde o problem farby pleti ale o to, ci dana osoba JE obcanom daneho statu, alebo NIE JE. Ak nie je, tak preco by automaticky mal byt stat povinny platit nejake davky cudziemu statnemu prislusnikovy? Predsa stat ma zavazky vzhladom k vlastnemu obcanovi. Btw ty nemyslis nahodou skupinu tzv Irish travellers?

Autoeditácia príspevku po 7 min 56 sek:
Ak si myslel tuto skupinu, tak velky spolocensky problem to urcite nie je, nakolko v populacii Irska maju menej ako 1percento z obyvatelstva.
jackb
Redeemer
Redeemer

To sa zhodneme v kazdom bode. Pre kieho certa mam cez dane platit cudzich statnych prislusnikov a to dokonca v Rwande, kde aj nahodou dostanu azyl a povolenia, nikdy sa neintegruju a nebudu prospesni pre stat. Ak by boli pocas cakania na azyl na britskej pode, mohli by s miestnymi chodit do odbornych skol a jedneho dna si zaplatit poplaty spojene s nadobudnutim obcianstva.
Myslim, ze vlastny/cudzi obcan naraza na problem kto plati dane a kto sa prizivuje. Ak ma Pakistanec restiku, chodia mu tam ludia, tak plati dane, plati zamestnancov, ti plati dane... sme statni. Ak ale chavs ziju len z davok, nepracuju a len obtazuju smradom konope a vajgalmi na cudzom dvore, tak su problem aj ked tie tupe detiska sa v tejto krajine narodili.
Nemyslim Irish travellers. Tie Skotky maju ako single mothers narok na socialne byvanie - nekocuju v karavanoch a nezastavuju sa na cudzich pozemkoch.
Napísať odpoveď