jackb napísal: 04 jún 2024, 7:55
Skus si po sebe precitat. Je 4. juna. Kolko myslis, ze prislo a ziadalo po 4. aprili? Takze plati ta horna cast. Nemusel si boldovat tu irelevantnu cast.
rozdiel je len v zozname prac, ktore mozu vykonavat po schvaleni, neplati, ze "Ahmad je v Anglicku ilegalne, no moze legalne pracovat."
Under this policy, those who are granted permission to work and have submitted an application on or before 3 April 2024 are restricted to jobs on the Shortage Occupation List published by the Home Office. Any applications submitted on or after 4 April 2024, who are granted, are restricted to jobs on the Immigration Salary List.
slovo restricted je podla mna dost jasne
The Immigration Salary List is a list of occupations where a reduced general salary threshold applies to applications on the Skilled Worker route. In simple terms, if a job is on the Immigration Salary List, the general salary threshold is 80% of the Skilled Worker route's usual minimum rate.
presne to, co som hovoril, je to znizovanie realnych miezd, kedze Ahmed, ak dostane povolenie pracovat, bude pracovat za nizsiu mzdu ako je standard na podobnej pozicii
Je v tomto pripade 60km tak neprekonatelny rozdiel?
ano, je rozdiel kto prichadza a kam prichadza
vacsina Ukrajincov (zien, deti a starych ludi) zostala v krajinach pri Ukrajine, do vzdialenejsich putuju zvacsa ti, ktori tam maju rodiny alebo ine zazemie a ak viem, tak legalne, minimalne je to tak so vsetkymi, ktorych poznam a co som si nastudoval
to sa o utecencoch z krajin Sahelu, Blizkeho Vychodu ci nebodaj Bangladesa (!), kde nie je vojna (okrem Syrie), kde je 80 % migrantov muzov, neda povedat => to su zvacsa ekonomicki migranti
uplne neporovnatelna situacia
Neodbocuj, prosim. Otazka bola ci su zeny a deti pri zluceni rodin zanesene do statistik imigracie. Nie kto ma aky status. Takze ano, vsetci v tej statistke vyskocia.
otazka bola, ci su zeny a deti ilegalni migranti, kedze zo statistik vieme, ze 80 % ilegalov su muzi
ak ale muz dostane v hostitelskej krajine azyl, zlucenie rodin je mozne povazovat za legalny sposob migracie, cize zeny a deti, ktore pridu za zlegalizovanym ilegalom, uz prichadzaju legalne
Co som ja kde napisal o EEA?
je som to dokonca odcitoval, vyznacil si "EEA nationals do not require visas" v kontexte migracie z MENA, cize blbost, mas tam aj odkaz
Medzi NI a RoI nemas kontrolovanu hranicu a nikdy nebude strazena. Takze sa do RoI z NI dostane kazdy legalne. Z Anglicka sa do NI dostane aj na studentsku karticku. Tu dostane ziadatel o azyl, ktory sa prihlasi na hodiny angliny. Takze sa do NI dostane legalne. Potom do RoI tiez legalne. Kedze do RoI prisiel legalne, nemozno zo Slovenska pisat o tom, ze je Irsko plne ilegalov, ked je moznost vylodenia sa na clnku na jeho pobrezi samovrazedna.
opat ignorujes to, ze hovorim o ilegalnom vstupe do
celej CTA, napisal som to uz viackrat, skus to tentokrat pochopit
znova opakujem, ak niekto ilegalne vstupi do CTA, je jedno, ze sa medzi jednotlivymi krajinami v ramci CTA pohybuje, stale je povazovany v celej CTA za ilegala
nie som schopny napisat to jednoduchsie