emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa beardie »

ak na tom bola britska ekonomika zalozena a migranti chybaju, nemoze byt problem nejakych legalne prijat, sposoby na to existuju

spomenul si Sulika, reagoval som na Sulika

ak sa neprisposobili, treba ich vyhostit a pozvat dalsich

ked budem mat cas, tak sa k tym statistikam dostanem

ilegali nepracuju ani za minimalnu mzdu, robia nacierno, cim znizuju naklady a teda priamo vplyvaju aj na vysku mzdy na podobnych poziciach, predovsetkym na tych nizkoplatenych, nejake rozpravky o tom, ze sa to "neda" su nanajvys usmevne
Around 1 in 10 UK adults (9%) participated in the Hidden Economy in 2022, an increase from 2015/16 (5%).
The majority of Hidden Economy activities generated relatively small amounts of income (50% below £250, and 12% none at all).
Four in five (83%) Hidden Economy activities were seen as temporary and three in four (73%) had been going on for less than a year. Almost half (45%) were carried out less often than every three months.
ak chce krajina legalnych migrantov, moze vytvorit podmienky, aby ti legalni migranti prisli

stale sa tocime v kruhu
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Britania si ale zmyslela, ze je Kanada a chce len tych najvzdelanejsich. Ti autobus nebudu soferov, ani pod nim nezaplataju cestu. A uz vobec nie za minimalnu mzdu.

Spomenul som Sulikovcov a Gotta. Ty si si vymyslel rovnikovu Afriku. Sulikovci asimilovali, aj ked prisli ilegalne nemali inu moznost. Gott sa vratil a aj ak by ho museli vyhostit, tak v jeho zivote by sa nezmenilo nic. Lebo mal gumenu chrbticu. Sulikovci nie. Preto si oni zasluzia obdiv a podporu a on len opovrhnutie.

Ano, je to usmevne, lebo si to ani necital
The majority of Hidden Economy activities generated relatively small amounts of income (50% below £250, and 12% none at all).
Tiez je celkom od veci vytiahnut cierne zamestnavanie, ktore mozne nie je s fuskami, kedy namiesto faktury das cloveku peniaze. Kolkokrat si dostal v CR/SR otazku ci to chce zaplatit cash bez blocku a lacnejsie alebo s blockom, bezhotovostne ale drahsie? Cize zase nic, zero, nada o ilegalnom zamestavani, ktore je nemozne. Prosim, nestrapnuj sa.

Opat ti zopakujem, ze za podmienok, ktore si ty pripisal ilegalnemu zamestnavaniu ilegalnych imigrantov pracovali velmi legalni imigranti v UK a stale pracuju v Holandsku ci Nemecku.

Tocime, lebo si faktuvzdorny. Myslis si, ze legalny migrant sa chce integrovat, aj ked si sa pisal vtip, ktory ukazuje, ze to tak nebolo. Tvrdis, ze ilagalny imigrant je problem, aj ked statistiky kriminality to neukazuju a na priklade Sulikovcov vidime, ze legalita prichodu neurcuje ci sa chce imigrat integorat alebo nie. Tvrdil si, ze sa nechces venovat novodobemu otroctvu, aj ked jeho obetami su v EU prave legalni migranti. A preto novodobe otroctvo obyvatelov vychodnej casti EU deformuje ekonomiku na Zapade, vytvara tam nezamestnanost a dava priestor roznym fasistom, ktori potom ukazuju prstom nespravnym smerom.
beardie
Redeemer
Redeemer

legalita je prave dolezita, nemozeme cakat od ilegalov, ze sa budu spravat vzdy podla zakonov, ak prve co urobia na uzemi krajiny je prave porusenie zakona

moja/tvoja citacia je o aktivitach, cize fuskach, nie o zamestnani ako takom, nevidim problem

a este k tomu, ze domaci si nezoberie na triko atd
Over half (53%) of Hidden Economy participants thought it was very unlikely they would get caught (...)
uplne by som si tych domacich neidealizoval

asi nema zmysel tocit sa stale okolo toho isteho, k statistikam sa vyjadrim, ked si najdem cas

snad len taky sumar: ak by Europa prijimala par milionov migrantov z MENA rocne, behom 20 rokov je po Europe ako takej
situacia v MENA sa ale vobec nezmeni
jackb
Redeemer
Redeemer

Ty ale spajas ilegalnu pracu - teda ilegal umyva riady v restike a dostane vecer cash a majitel to uz dako do toho uctovnictva zavedie so skrytou ekonomikou, ktora podla linku kvitla pocas lockdwonov. Teda rozne predaje cez ebay, gumtree a weby pre kreativnych ludi ci online seconhandy na oblecenie.

Dalej, ak ziadatel o azyl pracuje na cierno - dostava cash do ruky po odvedeni prace, striela si do nohy. Legalizacia pobytu po Brexite spocivala v zadani NINo do systemu, ktory sa pozrel na to, ci pocas poslednych pat rokov nositel cisla, ktore mu dovoluje pracovat legalne, mat ucet v banke ci registrovat sa u lekara, platil dan z prijmu vacsinu roka. Ak nie, ziadost bola zamietnuta no pri odvolani sa dalo dokazat, ze napriklad ako student pocas rokov X-Y dan neplatil a ma papiere zo skoly.
Takze ak chce ilegal ostat v UK a ma normalny zivot, tak zarabanim si ilegane skodi hlavne sam sebe, lebo system neuvidi, ze za neho zamestnavatel platil dan z prijmu a tak sa diskvalifikuje zo sance normalizovat svoj pobyt. Bez toho si napriklad nemoze prenajat nehnutelnost,...

Ten report je z roku 2017. Nieco mi hovori, ze ti pachatelia nemuseli byt zakoniete osoby, ktore sa v Brtianii narodili a vyrastli tam, no mohli tam prist uplne legalne.

Mas pravdu, ze dodrziavanie zakona by si necakal a tych ludi by si vyhnal domov, ci do tretej krajiny na opacnom konci sveta, bez toho, aby si zistil ci ti ludia mozu byt zubarmi, ekonomami, alebo aspon sofermi autobusov.

Prosim, nech to s tymi statistikami nedopadne ako s Lancetom.

Preco by Europa prijmala miliony rocne?
beardie
Redeemer
Redeemer

ak by ti ludia mohli byt zubarmi ci ekonomami, alebo pokojne i sofermi autobusov, maju sa o pracu uchadzat legalne

neviem si uplne predstavit, ako moze ilegal legalne pracovat, ale to budu asi nejake lokalne specifika

ja neviem preco Europa prijala viac ako milion v 2015 a statisice odvtedy (380k v 2023) snad kazdy jeden rok, viem ale, ze to nie je dobre rozhodnutie
viem tiez, ze 80 % z nich su muzi a neviem, preco to Europa stale dovoluje a preco sa opat bavime o povinnych kvotach miesto ukoncenia ilegalneho importu
jackb napísal: 02 jún 2024, 22:40Ten report je z roku 2017. Nieco mi hovori, ze ti pachatelia nemuseli byt zakoniete osoby, ktore sa v Brtianii narodili a vyrastli tam, no mohli tam prist uplne legalne.
skus to nejak podlozit

TLDR: ilegalna migracia je velkym problemom pre Europu a jej obyvatelstvo

P.S.: premýšľam, že na tú štatistiku mrknem až keď odpovieš na moje predchádzajúce nezodpovedané otázky, vieš, aby to bolo fér
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

beardie napísal: 31 máj 2024, 20:22 tu sa zhodneme

spojenie slov "ilegalny migrant" z tvojej klavesnice, wow, dakujem, pisem si do dennicka

tie potkany v stajni ukazuju na ludi, ktori sa nevedia prisposobit hodnotam hostitelskej krajiny ani po rokoch, casto ani po generaciach
sice sa urcite nezhodneme, ale ja si myslim, ze Geert sa holandskych podmienkam celkom pekne adaptoval (ako syn polovicnej Indonezanky), kedze neporusuje zakony

jedna momentka z Nemecka v dvoch zaberoch, jemne NSFW
Spoiler
GO50yXyWAAAYDpk.jpg
IMG_0136.jpeg
dakujeme Mutti Merkel
ten obrazok so slovom "innocent" je diskutabilny, lebo nemecka policia uviedla "ak sa stretnu dvaja extremisti, potom je to nebezpecne". Inak ten policajt zomrel. Mna prekvapuje ze ked utocnik lezal na zemi, okolo neho su ludia, ze mu nikto nedal kopacku do hlavy (ked to tak hnusne poviem). Kedze on zautocil s nozom. Keby ho vtedy spacifikovali na zemi, policajt by zil.
beardie
Redeemer
Redeemer

Narativ medii je opacny, mozu za to anti-islamisti
RIP-officer-You-didnt-deserve-this-1717392463062.jpg
Corrupt-media-over-mentioning-the-term-far-right-There-was-no-mention-of-it-being-terror-related-Arrested-for-attempted-murder-What-a-fking-joke-1717392910924.jpg
Vobec nie ten islamista s nozom, co bodal toho "fasistu"
jackb
Redeemer
Redeemer

Ved sa o tu pracu uchadzaju legalne, ak zamestnavatel nie je xenofob a odmieta citat zivotopisy, na ktorych su "zle" priezviska :)
Problem je v tom, ze ak zo svojej krajiny chceli odist legalne, tak im v tom rezim zabrani. Tak ako ked odchadzala rodina S..

V Anglicku boli, a po krajinach EU su stovky tisic ludi, ktori tam su legalne, no nemaju zaujem sa integrovat. Nehovoria jazykom krajiny a legalne zarobene peniaze posielaju domov. Mnohokrat aj napriek kvalifikaciam robia prace, na ktore im staci rodny list. To nici Europu a vytvara skupiny nespokojnych ludi, ktori volia fasistov.

Takze statisice. A nie miliony. Aj si sa pozeral ci dochadza ku zlucovaniu rodin po tom co pridu muzi?

Ak chces, aby som na otazky odpovedal, musis ich polozit. Ja som ti link na statistiky dal, s tym ze to su tie fakty, ktore ta znicia, lebo ti ukazu ako velmi nemas pravdu. Tak ako studie v Lancete pred 3+ rokmi. Ty vies, ze tam narazis a nenavidis ak nemas pravdu. Preto sa vyhovaras. Bud chlap.
beardie
Redeemer
Redeemer

Môžu ilegáli pracovať legálne?
Nemyslím si, že zo Severnej Kórey ľudia húfne utekajú do UK, o podobných obmedzeniach v iných krajinách ale určite budeš vedieť lepšie, keďže o tom hovoríš - ktoré krajiny zakazujú svojim občanom odchod?

Ak existujú legálni neasimilovaní migranti, tak je vhodné najskôr ich asimilovať a až potom dovoliť vstup ďalším legálnym, ilegálny vstup ma byť tvrdo potieraný

Môj postoj je jasný, ak má krajina nedostatok legálnych pracovníkov a potrebuje ich, má vytvoriť možnosti pre ich legálny príchod, nesúhlasíš?

Áno, spolu sú to teraz milióny a ďalšie státisíce prichádzajú, rýchlosť príchodu sa zväčšuje, zlučovanie rodín tú situáciu ešte prehlbuje

Otázky boli položené, viackrát, pripomeniem EEA, tú druhú si nájdeš, je hneď vedľa
jackb
Redeemer
Redeemer

Ahmad priplaval na lodke z Francuzska. Na plazi ho zoberie policia a ide do centra pre azylantov. Tam ziada o azyl, povolenie prenajat nehnutenost, povolenie pracovat ci povolenie studovat. Ahmad je v Anglicku ilegalne, no moze legalne pracovat.
https://www.gov.uk/government/publicati ... accessible

Odkial je imigrantov? Syria? Iran? Proruske diktatury v subsaharskej Afrike? Myslis, ze tak ako CSFR ci NDR sa im paci, ked im prchne inteligenica a po nej aj ti bezni ludia, ktori by napriklad pracovali na poliach a zivili populaciu... ktora uteka pre neurodu?

Suhlasim, prichod legalnych pracovnikov ma byt umozneni, ak chybaju v narodnom hospodarstve. Okrem spobilosti vykonavat pracu by sa malo pozerat aj na ochotu a schopnost asimilovat sa.

Este ze sme si vysvetlili, preco vidno prichod muzov a zien uz pomenej. Napriklad aj do UK isli, legalne, muzi, ktori pripravili podu a potom prisli cele rodiny. O US pred 100+ rokmi ani nehovoriac, kedze nasinci isli primarne do bani a oceliarni.

O EEA sa rozpravat nema zmysel. Ignorujes fakt, ze ak sa Ahmad prihlasi na kurz angliny pre cudzincov ma miestnej skole, jeho studentska karticka je jeho legalna vstupenka do NI a teda aj do RoI. Aj ked prisiel do Anglicka uplne ilegalne na nafukovacke.

Ku hidden economy, na ktorej sa podielali ludia z vychodnej casti EU nemam ale nic len anecdotal evidence. Ak je raz doma kultura, ze system sa krivi a stat sa oklavama, tak si to ludia brali so sebou. Asi sa ale nesli priznat BBC ci statnemu uradu. Verit samozrejme nemusis.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 03 jún 2024, 17:41Ahmad je v Anglicku ilegalne, no moze legalne pracovat.
to je zavadzanie, priam az klamstvo, tie podmienky su prisne a moznosti obmedzene, presne preto, aby nebrali pracu legalne zamestnatelnym
Those who claim asylum in the UK are not normally allowed to work whilst their claim is being considered. They are instead provided with accommodation and support to meet their essential living needs if they would otherwise be destitute. The policy outlining when permission to work will be granted to those who claim asylum is set out in the Immigration Rules. This makes clear that the Home Office may grant permission to work to asylum seekers whose claim has been outstanding for more than 12 months through no fault of their own. Under this policy, those who are granted permission to work and have submitted an application on or before 3 April 2024 are restricted to jobs on the Shortage Occupation List published by the Home Office. Any applications submitted on or after 4 April 2024, who are granted, are restricted to jobs on the Immigration Salary List. Any permission to work granted will come to an end if their claim is refused and any appeals rights are exhausted because at that point, they are expected to leave the UK. Those who are granted leave have unrestricted access to the labour market.

Asylum seekers are encouraged to volunteer whilst their claim is being considered. Volunteering involves spending time, unpaid, doing something that aims to benefit the environment or someone (individuals or groups) other than, or in addition to, close relatives. By volunteering for a charity or public sector organisation, asylum seekers can support their local community, and this will also assist with their integration if they are granted leave to remain in the UK.
v odkaze minule boli vypisane krajiny, odkial su migranti
neviem ale o tom, ze by nejaka krajina z tych vyssie odkazanych obmedzovala vydavanie novych pasov, teda za predpokladu, ze su ti ludia bezuhonni
Suhlasim, prichod legalnych pracovnikov ma byt umozneni, ak chybaju v narodnom hospodarstve. Okrem spobilosti vykonavat pracu by sa malo pozerat aj na ochotu a schopnost asimilovat sa.
ani to nebolelo
Este ze sme si vysvetlili, preco vidno prichod muzov a zien uz pomenej.
cim len podporujes moj nazor, ze ta migracia je znacnejsia ako uvadzaju ofiko statistiky, lebo predpokladam, ze spajanie rodin je nasledne uz legalne
O EEA sa rozpravat nema zmysel. Ignorujes fakt, ze ak sa Ahmad prihlasi na kurz angliny pre cudzincov ma miestnej skole, jeho studentska karticka je jeho legalna vstupenka do NI a teda aj do RoI. Aj ked prisiel do Anglicka uplne ilegalne na nafukovacke.
nie
rovnako ako v pripade Schengenu
jackb
Redeemer
Redeemer

Nono, zavadzanie, klamstvo. Trosku zmierni.

Nerozumiem, preco tak aktivne ignorujes funguvanie dikatur. Kto sa legalne dostane von je podozrivy, lebo je jedna ruka s rezimom a nie naopak. Ak average Yousuf chce prec z raja vybudovaneho diktatorom, stava sa kriminalnikom. Tak ako v CSSFR ci v NDR.

Aj zeny a deti su prichadzajuce, preco by neboli zanesene do statistik?

Preto sa o EEA s tebou nechcem bavit, lebo si faktuvzdorny. Napriek tomu, som ti na to odpovedal, mozes sa vyjadrit ku statistikam.
beardie
Redeemer
Redeemer

Ak napíšeš, že "Ahmad je v Anglicku ilegalne, no moze legalne pracovat.", tak je to klamstvo, lebo môže pracovať len za presne špecifikovaných podmienok a počas krátkej doby

Vo všeobecnosti môžu ľudia z krajín odísť aj bez cestovného dokladu, poväčšine, ak v krajine zúri vojna, alebo diktátori
Nemajú ale cestovať cez pol sveta ako ekonomickí migranti, ale do najbližšej bezpečnej krajiny, alebo do krajiny, ktorá si ich dobrovoľne vezme - Ukrajinci boli skvelým prípadom ako sa to má robiť, odišli ženy a deti, muži bojujú proti nepriateľovi

Ak ženy a deti prichádzajú za mužmi, tak tí sú už poväčšine akceptovaní so statusom azylanta, a teda sú už v krajine legálne, tieto ženy a deti teda prichádzajú už legálne, preto nie sú v štatistikách ilegálov (samozrejme okrem tej prvotnej skupiny 10 % žien a 10 % detí, ako sme si už povedali vyššie)

O EEA sa nechceš baviť, lebo si napísal sprostosť, ktorá nemala s migráciou nič spoločné, takže by bolo dobré napísať, v čom si sa mýlil a priznať si chybu, aby som sa mohol pozrieť na tie štatistiky :)

Prekrýva sa množina obyvateľov MENA s obyvateľmi EEA?
V texte si totiž vyznačil "EEA nationals do not require visas", i keď sme sa rozprávali o MENA migrantoch

S tým Schengenom je to totiž veľmi podobné, obvykle sa vydávajú celoschengenské víza, tie ale nezaručujú vstup do každej krajiny Schengenu, lebo do niektorej z krajín môže mať človek zakázaný vstup, napríklad po vyhostení
Takže, ak má niekto zakázaný vstup napríklad na Slovensko a prejde na jeho územie, bude na ňom nelegálne, napriek tomu, že sa na to územie dostal bez kontroly, prípadne ukázaním "čitateľského preukazu"

Rovnako platí, že keď sa niekto dostane do Schengenu bez schengenského víza, bude v ňom ilegálne
Podobne aj pre CTA

Viem to ja, vieš to ty, ale napriek tomu opakuješ dookola bludy, len aby s tebou niekto komunikoval, o pozornosť by si sa mal ale dožadovať v reálnom živote
jackb
Redeemer
Redeemer

Skus si po sebe precitat. Je 4. juna. Kolko myslis, ze prislo a ziadalo po 4. aprili? Takze plati ta horna cast. Nemusel si boldovat tu irelevantnu cast.

Je Anglicko "najblizsia bezpecna krajina" pre ludi, ktorych chce zabit P*tin? To je z Charkiva do Londyna 2539km. Z Aleppa do Berlina 2600km. Je v tomto pripade 60km tak neprekonatelny rozdiel? Nehovoriac o Libyii a Taliansku. Tam je to len cez vodu.

Neodbocuj, prosim. Otazka bola ci su zeny a deti pri zluceni rodin zanesene do statistik imigracie. Nie kto ma aky status. Takze ano, vsetci v tej statistke vyskocia.

Co som ja kde napisal o EEA? Medzi NI a RoI nemas kontrolovanu hranicu a nikdy nebude strazena. Takze sa do RoI z NI dostane kazdy legalne. Z Anglicka sa do NI dostane aj na studentsku karticku. Tu dostane ziadatel o azyl, ktory sa prihlasi na hodiny angliny. Takze sa do NI dostane legalne. Potom do RoI tiez legalne. Kedze do RoI prisiel legalne, nemozno zo Slovenska pisat o tom, ze je Irsko plne ilegalov, ked je moznost vylodenia sa na clnku na jeho pobrezi samovrazedna.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 04 jún 2024, 7:55 Skus si po sebe precitat. Je 4. juna. Kolko myslis, ze prislo a ziadalo po 4. aprili? Takze plati ta horna cast. Nemusel si boldovat tu irelevantnu cast.
rozdiel je len v zozname prac, ktore mozu vykonavat po schvaleni, neplati, ze "Ahmad je v Anglicku ilegalne, no moze legalne pracovat."
Under this policy, those who are granted permission to work and have submitted an application on or before 3 April 2024 are restricted to jobs on the Shortage Occupation List published by the Home Office. Any applications submitted on or after 4 April 2024, who are granted, are restricted to jobs on the Immigration Salary List.
slovo restricted je podla mna dost jasne
The Immigration Salary List is a list of occupations where a reduced general salary threshold applies to applications on the Skilled Worker route. In simple terms, if a job is on the Immigration Salary List, the general salary threshold is 80% of the Skilled Worker route's usual minimum rate.
presne to, co som hovoril, je to znizovanie realnych miezd, kedze Ahmed, ak dostane povolenie pracovat, bude pracovat za nizsiu mzdu ako je standard na podobnej pozicii
Je v tomto pripade 60km tak neprekonatelny rozdiel?
ano, je rozdiel kto prichadza a kam prichadza
vacsina Ukrajincov (zien, deti a starych ludi) zostala v krajinach pri Ukrajine, do vzdialenejsich putuju zvacsa ti, ktori tam maju rodiny alebo ine zazemie a ak viem, tak legalne, minimalne je to tak so vsetkymi, ktorych poznam a co som si nastudoval
to sa o utecencoch z krajin Sahelu, Blizkeho Vychodu ci nebodaj Bangladesa (!), kde nie je vojna (okrem Syrie), kde je 80 % migrantov muzov, neda povedat => to su zvacsa ekonomicki migranti
uplne neporovnatelna situacia
Neodbocuj, prosim. Otazka bola ci su zeny a deti pri zluceni rodin zanesene do statistik imigracie. Nie kto ma aky status. Takze ano, vsetci v tej statistke vyskocia.
otazka bola, ci su zeny a deti ilegalni migranti, kedze zo statistik vieme, ze 80 % ilegalov su muzi
ak ale muz dostane v hostitelskej krajine azyl, zlucenie rodin je mozne povazovat za legalny sposob migracie, cize zeny a deti, ktore pridu za zlegalizovanym ilegalom, uz prichadzaju legalne
Co som ja kde napisal o EEA?
je som to dokonca odcitoval, vyznacil si "EEA nationals do not require visas" v kontexte migracie z MENA, cize blbost, mas tam aj odkaz
Medzi NI a RoI nemas kontrolovanu hranicu a nikdy nebude strazena. Takze sa do RoI z NI dostane kazdy legalne. Z Anglicka sa do NI dostane aj na studentsku karticku. Tu dostane ziadatel o azyl, ktory sa prihlasi na hodiny angliny. Takze sa do NI dostane legalne. Potom do RoI tiez legalne. Kedze do RoI prisiel legalne, nemozno zo Slovenska pisat o tom, ze je Irsko plne ilegalov, ked je moznost vylodenia sa na clnku na jeho pobrezi samovrazedna.
opat ignorujes to, ze hovorim o ilegalnom vstupe do celej CTA, napisal som to uz viackrat, skus to tentokrat pochopit
znova opakujem, ak niekto ilegalne vstupi do CTA, je jedno, ze sa medzi jednotlivymi krajinami v ramci CTA pohybuje, stale je povazovany v celej CTA za ilegala
nie som schopny napisat to jednoduchsie
jackb
Redeemer
Redeemer

Dvakrat po sebe zle. Kedze tych ziadosti po 4. aprili bolo minimum, tak stale plati do 4. aprila a teda Shortage Occupation List a podmienky ku nemu.

Ja som sa pytal, ci je Anglicko "prva bezpecna krajina" pre Ukrajinky, kedze tie tu su a chodia na anglinu pre cudzincov spolu s Ahmedom. Ak by si baziroval na "prvej bezpecnej krajine" v CR by si ich mal poznat 0,000.
Myslis to tvrdenie o obcianskej vojne ako hyperbolu, alebo vazne? Lebo pozriet sa na prebiehaju konflikty + oblasti kde sa ku moci dostali chore skupiny podporovane Wanker group nie je problem. Len sa opytaj.

No, tak sme sa dostali ku tomu, ze muz prichadza vybudovat zazemie a nie plienit, lupit, rabovat co ukazaju aj tie statistiky.

Ja som sa vyjadril, ze o irskej otazke nema cenu sa bavit, lebo ty tomu odmietas rozumiet. Beries to tak, ze RoI je stale cast britskej koruny bez suverenity a vsetko sa tam toci podla toho co si vo Westminsteri vymyslia. A mozno prave preto prijmaju ludi, ktorych chce Londyn sikanovat s otvorenou narucou, aby mali dalsi dovod ukazat prostrednik smerom cez Irske more.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 04 jún 2024, 18:04 Dvakrat po sebe zle. Kedze tych ziadosti po 4. aprili bolo minimum, tak stale plati do 4. aprila a teda Shortage Occupation List a podmienky ku nemu.
cize stale restricted, presne tak
neplati teda, ze "Ahmad je v Anglicku ilegalne, no moze legalne pracovat."
Ja som sa pytal, ci je Anglicko "prva bezpecna krajina" pre Ukrajinky, kedze tie tu su a chodia na anglinu pre cudzincov spolu s Ahmedom. Ak by si baziroval na "prvej bezpecnej krajine" v CR by si ich mal poznat 0,000.
vacsina Ukrajincov (zien, deti a starych ludi) zostala v krajinach pri Ukrajine, do vzdialenejsich putuju zvacsa ti, ktori tam maju rodiny alebo ine zazemie a ak viem, tak legalne, minimalne je to tak so vsetkymi, ktorych poznam a co som si nastudoval
pre oblasti v Afrike nemoze byt Europa prvou bezpecnou krajinou, rovnako ako pre Blizky ci Stredny Vychod
predvoj bez pozvania nie je legalny
Ja som sa vyjadril, ze o irskej otazke nema cenu sa bavit, lebo ty tomu odmietas rozumiet. Beries to tak, ze RoI je stale cast britskej koruny
napriek tomu, ze som aj zvyraznil slovo celej CTA, opat si to odignoroval, gratulujem, opat tvoj standardny sposob komunikacie, kedy odpovedas na otazky, na ktore sa nikto nepytal

zato EEA, aj ked som ti to znova vytiahol, veselo ignorujes
jackb
Redeemer
Redeemer

Skusal si precitat aj to za restricted, alebo to vypina modul citania s porozumenim? A prosim skus precitat a pochopit to do 4. aprila.

Neodbocuj, prosim. Pre Ukrajinky Anglicko nemoze byt prva bezpecne krajina a aj tak tu su. Nemoze byt pre ne ani Cesko. Aj tam su.
Berlin je od Aleppa priblizne rovnako daleko ako Charkiv od Londyna. Libya je od talinskych ostrovov len kusok. V com ty stale vidis problem.

V dobe, ked rezimu usluzny spevak Karol dostal papiere na zivot v SRN, jeho krajania dokonca odchadzali do Kanady, USA alebo Australie. Prvotne ilegalne do Rakuska, alebo SRN a potom dalej. Preco je to po 40+ rokoch videne ako nieco nevidane?

Tvoja otazka na "celu" CTA je zcestna, lebo Dublin si nemoze nechat Londynom diktovat kto je zly a kto je dobry. Naopak, systematicky mu bude robit vsetko naproti. Ked si budes pozerat tie statistiky kriminality, tak do 1998 boli pachatelia najma Iri. Len aby si nezabudol a nepriletel ako holubok.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 04 jún 2024, 22:36 Skusal si precitat aj to za restricted, alebo to vypina modul citania s porozumenim? A prosim skus precitat a pochopit to do 4. aprila.
The policy outlining when permission to work will be granted to those who claim asylum is set out in the Immigration Rules. This makes clear that the Home Office may grant permission to work to asylum seekers whose claim has been outstanding for more than 12 months through no fault of their own. Under this policy, those who are granted permission to work and have submitted an application on or before 3 April 2024 are restricted to jobs on the Shortage Occupation List published by the Home Office.
Shortage Occupation List => prace s limitom 80 % sadzby (Annual salary (80% of going rate))
neplati, ze "Ahmad je v Anglicku ilegalne, no moze legalne pracovat."
tretikrat to iste
Neodbocuj, prosim. Pre Ukrajinky Anglicko nemoze byt prva bezpecne krajina a aj tak tu su. Nemoze byt pre ne ani Cesko. Aj tam su.
Berlin je od Aleppa priblizne rovnako daleko ako Charkiv od Londyna. Libya je od talinskych ostrovov len kusok. V com ty stale vidis problem.
do vzdialenejsich putuju zvacsa ti, ktori tam maju rodiny alebo ine zazemie a ak viem, tak legalne
ja problem nevidim, zakony to vidia jasne, ilegalna migracia je no-no
Tvoja otazka na "celu" CTA je zcestna
su to nariadenia, ktore spolocne prijali UK a RoI a maju sa podla toho obe strany aj riadit

uprimne, neviem o co ti ide
ilegalna migracia je zla, nikto pri zmysloch by ju nepodporoval, teda ak nie je psychopat alebo neznaly veci, ako niektore lavicove deti
ty tu hladas stale nejake vynimky, ukrivdenia, ale zivot nie je fer, ja tiez nevyplakavam, ze som sa narodil v chudobnej rodine, ale vsetko som si musel odmakat a pracujem od 15 rokov

Life's tough, get a helmet
jackb
Redeemer
Redeemer

Legalna praca s 80% limitom uz nie je legalna? :)

Tvoj problem je v cherry-pickingu. Ukrajinske zeny v Anglicku v pohode. Cechoslovaci v Kanade, bez problemov. Average Mehmed? Vyhnat do puste. Ak mohli dostat statut utecencov Ukrajinky, preco nemozu ludia z MENA? Ked mohli dostat azyl v Kanade ludia z komunistickej CSSFR, preco nemozu dostat ludia z MENA v EU? Vsetky tri skupiny prisli niekam uplne ilegalne a ich pobyt sa legalizoval ak splnili podmienky. Ludom z MENA nechces umoznit splnit ich.

Tak nadavaj Sulikovi, ze on a jeho rodina boli ilegali. Chod do Bostonu a tamojsim Irom porozpravaj, ze ich predkovia boli ilegali. Ako si mohli vobec dovolit utiect pred genocidnym hladomorom?! Ved to je chore take nieco robit. Clovek musi zhebnut v krajine kde si dovolil opustit porodne cesty, vsak?

Ked si si tak vsetko odmakal, preco branis inym to urobili tiez? Dokonca na rozdiel od teba riskovali hole zivoty, aby mali sancu si to odmakat. Prave preto by si mal ty najviac rozumiet ludom, ktori sa snazia mat sa lepsie a nie ich za to kriminalizovat.

S tou CTA je to trosku trapnucke. Slovensko suhlasilo kolko ziadosti o azyl zoberie a potom sa hodilo o zem, ze zoberie 0. Pritom Slovensko od Bruselu ziadne prikorie nikdy nezazilo.
Napísať odpoveď