Debetka je hlavne nieco uplne ine ako kreditka. Kreditka je revolvingovy uver.Spixy napísal: 03 jún 2024, 22:06 Nejak nechápem aký vplyv majú hrbolčeky dierky na karte na "zabezpeky a zalohy"?
Banky (vseobecna tema)
Re: Banky (vseobecna tema)
nemajú. Vystúpené písmo je len kvôli použitiu offline žehličkou - zvyčajne US záležitosť, v Európe som také niečo nevidel.Spixy napísal: 03 jún 2024, 22:06 Nejak nechápem aký vplyv majú hrbolčeky dierky na karte na "zabezpeky a zalohy"?
beardie napísal: 03 jún 2024, 22:38 - kreditky maju zvycajne vyssi limit na transakcie a dostupny financny limit
- su to peniaze banky, takze zakaznik obvykle netrpi, kedze splatnost su tyzdne az takmer 2 mesiace
Ale ja sa vôbec nepýtam na otázku kreditka vs debetka. Ja viem ako to fungujú, mám obe (embosované) aj ich obe využívamgogo956 napísal: 03 jún 2024, 22:44 Debetka je hlavne nieco uplne ine ako kreditka. Kreditka je revolvingovy uver.
(kreditkou platím, z debetky vyberám).
Ja som sa pýtal na rozdiel medzi embosovanou kartou (debetkou/kreditkou/to je jedno) a neembosovanou kartou (debetkou/kreditkou/to je jedno)
baldorex: dík
Roku pána 2012 som počas letu Ryanairu z Osla do Rigy platil kreditkou a použili žehličku, zatiaľ prvý aj poslednýkrát kedy sa mi to prihodilo
Hrbolčeky vplyv nemajú, sú to len historické pozostatky dôb krajších a lepších
Hrbolčeky vplyv nemajú, sú to len historické pozostatky dôb krajších a lepších
Spixy
embosované karty sa daju čítať imprinterom. Ale dnes sa to už vo vyspelom svete asi vôbec nepouziva, je to zastarane. ASi hlavne preto ze je to offline system.
embosované karty sa daju čítať imprinterom. Ale dnes sa to už vo vyspelom svete asi vôbec nepouziva, je to zastarane. ASi hlavne preto ze je to offline system.
Ahoj.
Moja situácia je nasledovná. Chcem si kúpiť nehnuteľnosť.
Ak požiadam o hypotéku pre mladých tak sa posudzuje môj príjem za rok 2023. A tým pádom nespĺňam podmienky pre poberanie daňového bonusu, lebo môj príjem bol vyšší ako udavaný strop. Ale na 99% ho budem spĺňať za rok 2024. Ale tým pádom o hypotéku musím žiadať v roku 2025 a to už bude neskoro. Ako by ste to riešili?
Moja situácia je nasledovná. Chcem si kúpiť nehnuteľnosť.
Ak požiadam o hypotéku pre mladých tak sa posudzuje môj príjem za rok 2023. A tým pádom nespĺňam podmienky pre poberanie daňového bonusu, lebo môj príjem bol vyšší ako udavaný strop. Ale na 99% ho budem spĺňať za rok 2024. Ale tým pádom o hypotéku musím žiadať v roku 2025 a to už bude neskoro. Ako by ste to riešili?
Ak do toho idu manželia mladsi ako 35 rokov, tak ich spolocny nasobok priemerej hrubej mzdy na splnenie kriterii sa zvysuje.
Mozno da niekto lepsiu radu.
https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-sit ... re-mladych
Mozno da niekto lepsiu radu.
https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-sit ... re-mladych
Som slobodný.
Slobodny su diskriminovani, deal with it
mozno sice jemne vzrastu ceny bytov, ale uroky klesnu, takze ta to v 2025 mozno vyjde este lacnejsieKE10 napísal: 09 jún 2024, 14:06Ale tým pádom o hypotéku musím žiadať v roku 2025 a to už bude neskoro.
ak potrebujes byvat hned, tak si to kup hned bez dotacie
Bývanie už mám,toto je pozemok na ktorí som čakal 10 rokov a neskôr chcem stavať dom.
zobral by som hypo hned, fix na rok
Pozor na toto...
https://365.bank/help/karty/plastova-ka ... ovej-karty
Už min. rok je fyzická karta spoplatnená sumou 12 eur, dá sa v appke zrušiť. Virtuálna nahradí všetko. Výbery z bankomatu cez mobil, platba cez Google Pay...
https://365.bank/help/karty/plastova-ka ... ovej-karty
Už min. rok je fyzická karta spoplatnená sumou 12 eur, dá sa v appke zrušiť. Virtuálna nahradí všetko. Výbery z bankomatu cez mobil, platba cez Google Pay...
-
starysomar
Hardcore addict
A?
... dvadsať centov za každý mesiac používania počas jej 5-ročnej platnosti.
... dvadsať centov za každý mesiac používania počas jej 5-ročnej platnosti.
za mna dobra pripomienka ale predpokladam ze ta pred vydanim novej karty na po upozornia, nie?
ja osobne fyzicku kartu k 365 uctu nepotrebujem, staci virtualna.
inak mi prave volala teta z 365, ze aby som prisiel osobne si pokecat
ked som sa pytal preco tak ze aktualizovat udaje lebo ze tam mam stary obciansky... tak som sa spytal ci sa to neda online cez appku lebo ved ze 365 je znama tym ze vsetko sa da online, tak pomerne urazene povedala ze to mozem vyskusat aj cez appku a ze ked sa stretnut nechcem tak ma nutit nebude a zazelala pekny den 
(pozeram ze v appke je napisane ze staci poslat ofoteny obciansky na ich mail)
ja osobne fyzicku kartu k 365 uctu nepotrebujem, staci virtualna.
inak mi prave volala teta z 365, ze aby som prisiel osobne si pokecat
(pozeram ze v appke je napisane ze staci poslat ofoteny obciansky na ich mail)
Ta virtuálna karta funguje vo všetkych bankomatoch?
Aj v zahraničí? Lebo napr mňa by toto limitovalo
Aj v zahraničí? Lebo napr mňa by toto limitovalo
Peter00
digitalna karta by mala mat uplne rovnake vlastnosti ako plastik
aacid
pravdepodobne ti chcu buď ponuknut pôžičku, alebo ak máš na ucte väčšiu volnu sumu tak investiciu do nejakeho z ich produktov. Je to pomerne bežný postup v 365. Nič špeciálne za tym netreba hladat, volaju takto aj dôchodcom ak je tam potencialny biznis..
digitalna karta by mala mat uplne rovnake vlastnosti ako plastik
aacid
pravdepodobne ti chcu buď ponuknut pôžičku, alebo ak máš na ucte väčšiu volnu sumu tak investiciu do nejakeho z ich produktov. Je to pomerne bežný postup v 365. Nič špeciálne za tym netreba hladat, volaju takto aj dôchodcom ak je tam potencialny biznis..
Ja mam otazku na platbu mobilom.
Asi cca pol roka chce odomna otlacok asi pri 1/3 platieb. Je jedno aka to je cena. Mobil normalne odomknuty. Dost mi to lezie na nervy lebo niektore terminaly to vyhodnotia ako neuspesna platba.
Ma to niekto takto? Cez SLSP.
Asi cca pol roka chce odomna otlacok asi pri 1/3 platieb. Je jedno aka to je cena. Mobil normalne odomknuty. Dost mi to lezie na nervy lebo niektore terminaly to vyhodnotia ako neuspesna platba.
predpokladam ze je to proste tak nastavene u banky. Na zvysenie bezpecnosti. Aby si to nemusel zadavat furt, ale iba občas. Robit sa s tym asi neda nic.wladas napísal: 11 sep 2024, 16:12 Ja mam otazku na platbu mobilom.
Mam podozrenie ze to nie je kvoli banke ale daco s mobilom. Pri platbe hodinkami (nemam) a kartou logicky taka ochrana byt nemoze.
Nema to logiku. Niektore terminaly maju snimac zboku a to je nerealne pri prilozeni este odsnimat prst.
Nema to logiku. Niektore terminaly maju snimac zboku a to je nerealne pri prilozeni este odsnimat prst.