4. Ficova vláda (2023-202x)

Diskusie na politické témy...
mLuks
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)

Príspevok od používateľa mLuks »

M4jk1:-) napísal: 10 aug 2024, 14:22 to že ty si mysliš že ja som fanusik fica a kovačika, si kľudne myslí. Ja len poukazujem na to, že ludia ako ty si spravia záver bez toho aby ho len vypočuli. Ak dennik N povie 100krat že ten človek je satan, ty to berieš ako fakt.
Vypočul ho súd, dokonca dva súdy. Dokopy 4 sudcovia, všetci sa zhodli, že je vinný. Klamal priamo pred súdom. Nevedel pred súdom vysvetliť veci ohľadom svojej kauzy. Jeho "skóre" hovorí samo za seba, že niečo s ním nemôže byť v poriadku a aj to ako sa ho Robko bezbreho zastával a aj ako teraz Susko využil dovolanie, len som veľmi zvedavý či ak by ho NS poslal naspäť do väzenia podá Susko demisiu.

Denník N je médium, ktoré si fakty zvyčajne overuje, ak sa stalo, že uverejnili nepravdivé infomácie tak ich buď uvideli na pravú mieru alebo sa ospravedlnili. To sa u antisystém medií nestáva. Denník N nie je pre mňa modlou ani ničím podobným, bohužiaľ je to jedno z mála médií, ktoré nie je ku politikom servilné, ako tá teta čo s Duškom robila rozhovor, či iné antisystémové média.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Teraz mi povedzte kto vidí aké plusy ( :plus: ) a mínusy ( :minus: ) návrhu SNS. Vypíšte pod seba a spočítame, či by bol tento krok dobrý pre spoločnosť.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Blastbit napísal: 10 aug 2024, 15:57 Teraz mi povedzte kto vidí aké plusy ( :plus: ) a mínusy ( :minus: ) návrhu SNS. Vypíšte pod seba a spočítame, či by bol tento krok dobrý pre spoločnosť.
:plus: - nikomu to neublizi, a mozno slabym jednotkam ludi to splni sen

Tam by sme mohli zastat, keby je to hociaka ina vlada, ale...
:minus: je to pravdepodobne forma propagandy, alebo liskanie sa Ficovi
:minus: ten navrh nie je pre volicov SNS, spravny slovak sa predsa sobasi v kostole, a pri tomto navrhu Kufa odrecituje zdravas richlejsie ako Eminem, proste je to na nich podozrivo liberalne/sekularne
:minus: je to klasicke odvdednie pozornosti (lebo to nie je navrh pre volicov SNS ani Smeru)
:minus: zatial co sa tu o tom hadame a preberame, tak pripravuju alebo uz zavadzaju zdanenie retazcov (drahsie potraviny), zdanenie bank (drahsie vsetko), extra dane pre expertov - lekarov, inzinierov, IT-ckarov (zubari budu zas drahsi, odborni lekari ujdu zo Slovenska uz nadobro, It-ckari tiez - a vsteko bude drahsie, k lekarovi sa ani nedostanes), a ako bonus uje*u dalsiu nemonicu
:minus: ak maju cas na toto, maju cas aj na uzakonenie rovnakopohlavnych partnestiev a uz sa nemozu vyhovarat, ze teraz treba riesit dolezitejsie problemy
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Navrh SNS je mi u prdele. Pretoze v kostole sobasi knaz a mozno este daky cirkevny neviem co, na urade sobasi primator/starosta/poslanec. Ich pocet je dostatocny a vzdy ma kto sobasit, hordie je to s dostupnostou potrebnych hotelov/priestorov na svadobnu hostinu. Kym v dakom hoci aj mensom meste vedia spravit 2 obrady v kostole za poobedie + dalsie 3 na urade, tak problem je s 5 salami pre obrad. Preto to, ze by poslanci NR SR mali sobasit, je uplne nepodstatne.

Na Slovensku je za rok okolo 27 tisic sobasov. To je 509 sobasov za tyzden. Na Slovensku je 2890 obci, teda to vychadza na jeden sobas v kazdej piatej obci. Pocet miest je 141, teda 4 sobase za tyzden v kazdom meste. Ak sa v piatok uskutocnia dva, dalsie dva v sobotu, tak sa vsetky sobase dokazu vykonat len v mestach, netreba k tomu ziadne obce. A to sa bavime o dvoch sobasoch za den.

Statisticky je teda jasne, ze pocet osob, ktore sobasia ako su napr. knazi, starosta v desine, primator v meste ci poslanci mestskeho/obecneho zastupitelstva, tak ich pocet je uplne postacujuci, dokonca ich je aj viac ako je potrebne. Preto prinos, aby sobasili poslanci NR SR, tak je totalne zbytocny a cely navrh zakona patri do kosa.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Robí to SNS, aby odpútala pozornosť od bordelu Simkovičovej? Určite

Ublíži ten zákon niekomu? Skôr nie
Pomôže niekomu? Asi áno

Je to aj napriek tomu zlý zákon? Nemyslím si
mLuks
Addict
Addict

Za mňa absolútna blbosť, ktorá nikomu nepomôže a nič nerieši. Samozrejme prekrýva to Šimkovičovej a Machalov bordel.

Ak chceš sobáš mimo matirčného úradu, mimo svojho obvodu a mimo nimi určených hodín, zaplatíš 160€ len za povolenia a ďalších 270€ ako úhradu nákladov. (ceny úrad KE - Západ). Inde môžu byť ceny iné. Koľko by si asi zapýtal za sobášenie taký Andrej, Blaha, atď ak by mal ísť sobášiť niekoho na východ? A ešte v čase keď to bude vyhovovať mladomanželom. Kto by to reálne využil okrem pár bláznov? A mali by na to vôbec tí blázni?

Ale zhodujem sa s harrisonom, že ak toto je zákon, ktorý teraz slovensko potrebuje podľa SNS, tak rovnako slovensko potrebuje aj zákon o dekriminalizácii marihuany a registrovaných partnerstvách.

A torchu nadviažem na gogov post z témy o marihuane.
gogo956 napísal: 24 júl 2024, 16:26 Legalizácia ani dekriminalizácia držby marihuany nie je niečo čo by bolo na Slovensku na programe dňa.
Podobne je to aj u registrovaneho partnerstva osôb rovnakeho pohlavia.
Nemám rád tento argument, že niečo nie je na programe dňa. A kedy to bude na programe? Keď dostaviame D1tku? Keď postavíme koncovú štátnu nemocincu? Keď dáme dokopy školstvo? Keď sa zbavíme korupcie? Keď budeme mať švajčiarske platy? Všetky tieto veci a aj generačná obmena o ktorej si v tom poste písal bude trvať ešte pár desiatok rokov. To tu 'dalších 20 - 30 rokov budeme stredovekou krajinou, lebo ešte nenastal ten správny čas sa posunúť dopredu? Toto je veľmi zlý naratív, ktorý sa šíri medzi ľudmi a tlačia ho aj politici do hláv ľudom.

V prípade RP je to zákon, ktorý nič nestojí len upraví legislatívu a pomôže občanom (a nielen homo ale aj hetero občanom). Čiže je na tom lepšie ako súčasne prejednávaný návrh SNS, lebo ten občanom nič pozitívne neprinesie. To že ťa bude sobášiť napr. Danko, ktorého si zaplatíš ako keby si mal na svadobnej zábave za DJa Davida Guettu nevnímam ako pozitívum.

V prípade marihuany je to podobné, tam by z jej dekriminalizovania resp. nejakej formy legalizácie či kontroly predaja mohol štát ešte aj profitovať na daniach, licenciách a pod.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

mLuks
Nemám rád tento argument, že niečo nie je na programe dňa. A kedy to bude na programe? Keď dostaviame D1tku? Keď postavíme koncovú štátnu nemocincu? Keď dáme dokopy školstvo? Keď sa zbavíme korupcie? Keď budeme mať švajčiarske platy? Všetky tieto veci a aj generačná obmena o ktorej si v tom poste písal bude trvať ešte pár desiatok rokov. To tu 'dalších 20 - 30 rokov budeme stredovekou krajinou, lebo ešte nenastal ten správny čas sa posunúť dopredu? Toto je veľmi zlý naratív, ktorý sa šíri medzi ľudmi a tlačia ho aj politici do hláv ľudom.

V prípade RP je to zákon, ktorý nič nestojí len upraví legislatívu a pomôže občanom (a nielen homo ale aj hetero občanom). Čiže je na tom lepšie ako súčasne prejednávaný návrh SNS, lebo ten občanom nič pozitívne neprinesie. To že ťa bude sobášiť napr. Danko, ktorého si zaplatíš ako keby si mal na svadobnej zábave za DJa Davida Guettu nevnímam ako pozitívum.

V prípade marihuany je to podobné, tam by z jej dekriminalizovania resp. nejakej formy legalizácie či kontroly predaja mohol štát ešte aj profitovať na daniach, licenciách a pod.
dobre vieš že ja som ten posledný ktorý by bol proti zrovnopravneniu partnerstiev rovnakeho pohlavia, alebo proti liberalizacii v oblasti psychotropnych latok.
Ale treba vychádzať z reality. A taká je aká? Vládnu tu politici ktorí sú jednoznačne proti ustupkom v týchto oblastiach. Dokonca, aj keď tu predtým mali moc v rukach liberalnejsi politici, TAK NEBOLI SCHOPNI ZISKAT DOSTATOK HLASOV aby na veci niečo zmenili. Proste väčšina voličov nechce aby prišlo k uvolneniu v predmetnych veciach.
Slovensko bolo vždy aj v minulosti výraznejšie konzervatívnejšie ako okolité štáty /s výnimkou Polska/ a tento tieň ho bude ešte ďalej prenasledovať.
Vidiecke prostredie osobne moc nepoznám, ale z počutia ludi ktori tam žiju viem, že ludia, stredna a starsia generacia, maju stale velmi tradicionalisticke nazory a argumenty ich moc nezaujimaju.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ano ako si na tom urobiť legálny biznis, propaganda funguje, ale aj tak to pripíše body tejto tupovláde. Cert ako diabol jedno aj druhé.
Jo ako argumentom nerozumiete ani tu, ked sa tu dodá aj link tvrdení a hento o čom píšete sú tiež len vaše dojmy ktoré by neodrážali realitu.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Argumentom nerozumejú.
Dobre ich "uvažovanie" ilustruje príklad môjho bývalého kolegu i keď v iných súvislostiach - "To tak nemôže byť, lebo mne sa to nezdá".
S tým nepohneš.
mLuks
Addict
Addict

gogo
To ja chápem a aj viem. Len nemám rád to slovné spojenie "ešte na to nie je čas", "máme tu dôležitejšie veci, ktoré treba riešiť", nie je to správny prístup, pretože ak sa takto budeme na veci pozerať neposunieme sa nikam.

Rovnako ale viem, že to ani tak nie je o voličoch (keďže približne polovica ľudí je za RP) ale o politikoch a ich vojnách medzi sebou. Aj sám Fico sa dávnejšie vyjadril (počas druhej či tretej vlady) že jeho vláda pomože aj homosexuálnym párom a keby chcel tak to aj reálne spraví, on je veľmi dobrý marketér a stratég, takže by si hravo RP či dekrimi obhájil aj pred svojimi voličmi a ani by to s nimi nehlo. Za súčasnej situácie to však nespraví, lebo sa mu do politického marketingu hodí práve opačný názor.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Fico si potrebuje udržať koalíciu a pre Sns su ustupky ohladom partnerstiev a drog No Way. Takze minimalne do skoncenia vladnutia tejto koalicie sa nic nezmeni.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

mLuks napísal: 11 aug 2024, 9:59Kto by to reálne využil okrem pár bláznov? A mali by na to vôbec tí blázni?
Toto nie je argument, pridáva sa možnosť, ktorá môže niektorým ľuďom vyhovovať a nezdá sa mi, že by niekomu škodila
Nikde sa nepíše, že sobášiť budú môcť len koaliční poslanci, ale všetci

Viem si predstaviť, že by sa niektorí ľudia radi nechali zosobášiť napr Šimečkom

Dobre si pamätám, ako si pár ľudí žiadalo nechať sa zosobášiť Nicholsonovou, keď bola v mestskom parlamente
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Na každom nazore ohladom navrhu SNS sa dá najst aj vela negatívneho ale aj niečo pozitívne. Riešiť otázky života a smrti je to najpoctatnejšie.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Vnímam iné - naozaj podstatnejšie:
Slovenskoooo.jpg
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Znásilnenie slepej spravodlivosti. Doslovne slepej, pokial su použité obvinovania bez dokazov, polopravdy, fabulácie. Každý z nich má na rováši.
mLuks
Addict
Addict

beardie
Chápem ale uprimne, ja by som si rozhodne neťahal žiadneho poslanca SaS ci PS na svadbu aby ma sobášil. Pre mňa je irelavantné aký poslanec tam stojí, podstatané je, že by to bol civilný obrad. A ešte raz vravím podstatná je suma, za akú by to daný poslanec NRSR robil.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Mohlo by sa stať, že mu niekto zo svadobčanov zatisne zákusok tak hlboko, že to nerozdýcha :D
mLuks
Addict
Addict

Na obradoch ešte zvyčajne nie su zákusky ale možno kľudne by ho (nejakého poslanca NRSR) niektorí mladomanželia pozvali aj na hostinu.

Inak, pri tomto mi napadla ďalšia vec prečo by to nemusel byť dobrý nápad pri samotnom realizovaní. Vieme, že už teraz vznikajú polarizácie v rodinách na základe toho či sa mladí rozhodnú mať svadbu v kostole alebo na úrade. A teraz si predstavte, že k tomu by pribudlo polarizovanie v podobe pritomnosti poslancov NRSR na obrade, keďže v rodinách sú často voliči rôzneho politického spektra.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Jo dobrý postreh, zo svadieb by bolo vojnové pole a poslanci by z tých svadieb utiekli. Jedine svadby na Urade a účasť len svedkovia.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Diskusiou o tomto navrhu sa uz zabili dve strany fora. Zatial co rozkradnutiu nemocnice, alebo zakazu protestov sa tu venovali tri prispevky. Takze myslim, ze dany navrh splnil presne to co od neho chceli.
Napísať odpoveď