Ja som ta obvnili z kradeze ci vrazdy? Nie. Z toho, ze volis vrahov a zlodejov a ze v hypotetickom scenari, v ktorom stavias dom kradnes z obecneho, lebo tak sa tu spravas.curta napísal: 31 aug 2024, 19:03 tie obvinenia, že keď niekto volí ľavicu je vrah alebo kradne sú naozaj prehnané.
Je komunizmus zalozeny na kradnuti a vrazdeni? Je.
Ty si volil lavicu? Chvalil si sa, ze SNS co je krajne pravicova strana. S clenmi, ktori este pred dvoma rokmi robili komparz slovenskym fasistickym stranam. S rovakymi, ktorych usadili vedla veteranov, ktori riskovali svoje mlade zivoty, aby svine fasisticke vykantrili. Takze, dalsia loz od teba.
Ale je super, ze aspon k jednej lzi si sa priznal: nedostali zadarmo, ale "prakticky zadarmo". 30k a 0 je je velky rozdiel, najma pri tom ake platy v tych 90tych boli. Aj vdaka tvojmu hrdinovi Meciarovi, ktoreho chvalis kde sa da.
Inak, mame vyrocie ako ta prasiva svina dala uniest cloveka mafianov a potom zabit svedka. To mi je uplne prikladny katolicky zivot.
Ku tej Cine, to je jedna z tvojoch protivnych lzi a zamotavania sa vo vlastnom bordeli.
1) Tvoja strana tvrdi, ze ziadny SARS2 nebol. Takze ani Cina kvoli nemu nemusela nic stavat.
2) Ak by si mal pravdu, tak v takej UK sa covidove nemocnice zacali stavat len teraz niekedy. To je dalsia loz.
3) Co vidime na timelapse z "tej staby" je len vztycovanie plechovych stien. Nevidime to dolezite: ako sa tie prazdne skladove haly menia na izolacky, ako je v kazdej venitlacia. A ako pri kazdej stoji lekar. Cize z dostupneho jeho to cinska verzia Potemkinovej dediny. Ty mas ale ideologicke klapy a veris, ze to niekedy bola nemocnica bez dokazu. Tam skutocne robis z komunizmu krestanstvo, lebo nepotrebujes vidiet na to, aby si veril. Vdaka Bohu to tak v dnesnom svete nefunguje.
Tolko hriechov, ale zajtra si to uzi v prvej lavici aj ako jeden z prych, ktory dostane Eucharistiu.
A ak by sa ukazalo, ze ju aj postavili a fungovala: tak urcite nie vdaka verzii komunizmu na Slovensku, kde sa v praci ulievalo, odbiehlo sa z nej a podvat realny vykon 24/7 pri vytvoreni kvalitneho ciela nehrozilo ani v 1948 ani v 1989. V CSSR by nemocnica "postavena" za 10 dni padla na den 11, lebo nikto neskontroloval kvalitu a vacsinu materialu rozkradli od stavbyveducich az po obycajny robosov.
Napriek tomu, ze som z dediny, vyrastol som v bytovke. Pre fabrku bolo lacnejsie posavat rozne nestandarne bytovky. Nuz postavili dve vedla seba. S prizmurenim oka su rovnake, ale inak je vsetko inak a na nic. Schody - ci uz do vchodu vo vyske asi 3m, alebo vo vnutri bytky kde je jedno schodisko do vysky cele poschodia, nelame sa na medzi poschodi a nabytok vynasat je peklo. Poschodia su len 3, vytah nieto. Ludia nauceni schodit po schodoch hromzia, ze maju zlu vysku. V jednej bytovke nepostavili dvere do kotolne z exterieru. Koks sa lopatoval do okna vo vyske asi 2m. Susedia z "dvojicky" krutili hlavami, lebo oni si z kopy vozili pekne na futriku- Oni dvere mali. A ked sa preslo na plyn, muzi z bytovky museli otrocit s clankami kotla. Kazdy jeden najprv vyniesli do vchodu a potom zniesli dole von. Okna v drevenych ramoch neboli rovne ani nahodou. Niektore medzeri boli len zahodene omietkou. Pri prechode na standardizovane plastove museli zburat novi majstri polku steny. Esteze tie su tehlove a panel tvori len vrstvu medzi bytmi. Vchodove dvere do bytu osadili a potom domurovali zvysok. Najbezpecnejsie dvere vobec. Odtok z bytovky vyriesili bez ohladu na to, ze mieri rovno do rieky. Ked stupla hladina, to co malo tiect von sa tlacilo dnu a vo vchode to bolo dobre aromaticke... Z usysleneho materialu ma pan stavbyveduci krasnu vilku.
Toz asi tolko ku tomu, ze ten socik nieco staval, ked sa z meterialu kradlo, nikto nekontroloval kvalitu, nepremyslal, ale hlavne sa odovzdalo na komunisticky sviatok.