Socializmus alebo demokracia?

Diskusie na politické témy...

Chceli by ste, aby sa sem vratil PRESNE taky politicky rezim, aky bol pred r. 1989?

ano
82
14%
nie
459
80%
je mi to jedno
33
6%

Celkom hlasov: 574

mLuks
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Socializmus alebo demokracia?

Príspevok od používateľa mLuks »

Zase si neuniesol argementačnú rovinu v debate a zase to otáčaš do osobnej roviny a robíš moje psychologické posudky, honodtíš moje emočné stavy a neviem čo, schádzaš do adhominem lebo už nevieš kudy kam, už koľkí krát debata s tebou takto dopadla?
Blastbit napísal: 01 sep 2024, 12:30 Mne je jedno ja som si napísal svoj názor
Názor si napísať môžeš, ale tvoj názor sa nemusí vždy zakladať na faktoch. A keď sa nezaklada na faktoch ', tak je logické, že ľudia sa ti to snažia vysvetliť, aj keď vidím, že bezvýsledne. A toto ty nedokážeš uniesť
Ked ludia nemajú možnosť niekde slobodne vyjadriť názor lebo sa niekto postaví na hlavu a zruší možnosti diskusie, je to cenzura nezávisle od toho v akom režime fungujeme. Ako som si u teba ale všimol rôzne weby skalopevne obhajuješ + PR, takže si ma neprekvapil.
A keď by portály ako aktuality, eNko, sme, hlavne správy, zjem aj vlek a pdobne nikdy ani nevznikli, kde by ľudia vyjdarovali svoje názory? To by si označil za cenzúru to, že niekto nezačal podnikať v spravodajských weboch? Kde mohli ľudia vyjadriť svoje názory v časoch keď boli len printové spravodajské média? To bola tiež cenzúra, že vychadzal večerník kde napísali nejaký článok, ty si si kúpil večerník prečítal článok a nemohol si si napísať názor na ten článok tak aby ho videla verejnosť? Ak by spravodajský portál skrachoval, lebo by nemal z čoho platiť ľudí, náklady atď, to by bola podla teba tiež asi cenzúra. A znou ti zopakujem, že to nie je cenzúra, môžeš mať taký názor ale tvoj názor je mylný, chybný a nezakladá sa na faktoch.

U teba som si všimol, že agrumentačne nezvládaš diskusie a potom si vymýšľaš nezmysli a krivo obviňuješ ľudí, lebo nerozumieš čo ti ľudia píšu. Ja sa nezastávam žiadnych portálov, ani nerobím nikomu PR, jediný spravodajský portál, ktorý si platím je eNko a ani tam do diskusií nechodím, čítam minútu po minúte aby som mal prehľad flashnews a články ktoré ma zaujmú. A ty si vytváraš vlastnú realitu, klameš a zavádzaš jak ja niekomu robím PR. Poprosím ospravedlnenie. Keď vieš na jackba vybehnúť, že klame o curtovi, že je vrah a zlodej, mal by si mať kúsok sebareflexie.
Jedine to, v čom si ozajstnú pravdu napísal som potvrdil aj ja, inak ostatné sú tvoje domnienky, pocity, bez znalostí v iných oblastiach.
Ani jedno nie je výlev, všetko sú to z mojej strany vecné argumenty kde sa ťa vecne pýtam. Akurát, že ty nevieš vecne odpovedať.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Tiež si spomen ako si sa voči mne vyjadroval. Pri debatách s Arkanom si tiez spomen ohladom webu.
Za niečo sa ti mozem ospravedlniť ak som sa ťa niečim dotkol. Fakty sú aj linky, súhlasiť samozrejme nemusíš.
Pri jackbovi ale nie, kedže ma poobvinoval bez dokazu 15x aj z minulého roka, jasne naznačil čo písal o curtovi a čo jasne píše.
A stále a ty, ty, ty :roll:
Ale toto ma zaujíma, čo si myslíš ako stavbár o bytovkách, panelakoch o ktorých som sa bavil s gogom.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Ale ty nemotaj do tejto debaty moje debaty s inymi uživateľmi.

že som medzi rečou spomenul, že si vzťahovačný, urážlivý, úzkoprsí a impulzívny? To je len zhodnotenie toho čo vidím a pomenoval som to presnými slovami. ty tu ale ironicky a sarkasticky narážaš na nejaké moje emočné stavy a neviem čo a nerobíš to prvýkrát, neviem či si ma predstavuješ, že keď píšem tieto posty tak som nasratý a normálne s nejakým amokom v očiach a prstoch tu postujem. Ale sklmem ťa,píšem ich úplne s kľudom.

Žiadne likny si ku svojmu názoru o cenzúre nepostol, ja riešim túto konkrétnu debatu nie tvoje iné debaty, v iných témach, ktoré máš s inými usermi. Toto je tvoja ďalšia chyba, že sa nedržíš jednej veci, ktorú riešiš s daným človekom ale pomiešaš dokopy všetko čo sa dá.

Svoje názory a skúsenosti na bytovky som tu už napísal, čítaj.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Poprosím ťa za ospravedlnenie za to, že si ma nazval feťakom (bez dôkazu), spomeň si. Linky o systemoch. Cital ale aj iné ma zaujimalo.
" že si vzťahovačný, urážlivý, úzkoprsí a impulzívny? " - tvoj pocit, domnienka, ja seba lepšie poznám ako ty mňa, tiež ťa nesúdim až takto.
Ak by som mal ale použiť tieto slová ktoré si použil na mňa, tak si spomeň ako si na mňa vybehol že ti nemám čo rozkazovať, ale ani z kontextu tej našej diskusie nič také nebolo. Akože sorry, mi povedz ako môžem niekomu rozkazovať cez písanie, wtf. :roll: :wink: Btw sám som nechcel byť OT.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Blastbit napísal: 01 sep 2024, 11:18Tak sa teda opravím
diky, ani to nebolelo
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Poznám vela skutočných, rôznych príbehov od ludí ktorí ich v tej dobe zažili. A skutočne potvrdzujú, že byť v strane bola výhoda, daný človek potom vybavil pre seba a pre sebe blizkych ludí aj to čo by sa vybaviť nedalo vôbec, pripadne by to trvalo velmi dlhý čas.

Rodinkárstvo bolo obrovské. Dostať sa na nejaku lepšiu pozíciu v akomkolvek zamestnaní bez toho aby tam človek nemal protekciu, pripadne nebol v strane, bolo vzácne, to už človek musel byt fakt velký odborník aby ho tam prijali /a ani to nebolo zarukou/.
A pokial niekto pracoval v citlivejšej oblasti, napr v zahraničnom obchode, tak sa vyžadovala nejaka forma spolupráce s Štb automaticky. To neznamena že každy kto to mal podpisane tak aj donášal, ale aspon formalna spolupraca v podstate nutná.
Deti papalášov to vtedy mali dobré, všetci okolo nich chodili po špičkách..
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Na tehly, cement cakat od vecera, farebny tv po znamosti a tak.
Rady na zemiaky aj kadeco ine, juzne ovocie len na Vianoce a mnoho ineho si velmi dobre pamatam.
Roky na auta, na byt. Kludne 10-12 rokov cakania.
gogo956
Redeemer
Redeemer

starysomar
bežne sa čakalo na zavedenie telefonu viacej ako 5rokov aj vo väčších mestách.
A staré bytovky, napr postavene pred vojnou, ktore už boli bežne v zlom stave, sa rekonstruovali castokrat podla toho kto mal ake znamosti na bytovom druzstve. Takže sa stavalo ze zatekalo, dom bol v havarijnom stave, opadavali velke kusy omietky čo bolo nebezpečné a nikto to neriešil ani po opakovanych urgenciach. Pritom majitelom bolo bytove druzstvo a bolo jeho povinnostou situaciu napravit.
Ale papaláši si privlastnovali znárodnené vilky a vily a tie "zázračne" boli vždy velmi rychlo opravené..

Tieto historické fakty je dôležité opakovať pre mladšie ročníky, aby si socializmus neidealizovali a nesadli na lep demagógom.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Mne nemusíš...mamina sestra mala telefón "podvojku" no my "skupinovku". Teda ak ktokoľvek iný zo šiestich na nej volal - smola.
Hovory s rodinou do Blavy? Zavolať - poprosiť o prepojenie, čakať a tak.
Oni tomu neuveria - tých absurdít bolo toľko, že sa im ani veľmi nečudujem.
Netvrdím, že teraz je všetko dobré, navyše som vtedy zarábal o dosť viac, než bol priemer a nikdy nemal problémy so štátnou mocou no i tak nechem návrat doby temna.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

"Cina postavila nemocnicu za 10 dni. Na Zapade by to trvalo 4 roky"
V roku 2011 zacala cinska firma stavat 15 bytoviek. V roku 2013 jej dosli peniaze. A v roku 2021 14 z nich odpalili za 45 sekund.
https://www.vice.com/en/article/china-d ... g-kunming/
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Majú špičkových geológov, projektantov (irony)
Mám kdesi viacero obrázkov zrútených, prevrátených panelákov - či už skrz nestabilné podložie alebo chyby projektu/výstavby.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Blastbit napísal: 23 aug 2024, 14:43 Nepochybne komunizmus priniesol do SR vraždenie. Je niekde aj mapa obetí kapitalizmu napr od 1993 ? Pri covide by to bolo cca 20 tisic obetí.
Obete - práca na nočných zmenách a stým súvisiace choroby a umrtia, pustenie väznov vdaka amnestii, úmrtia ktorým sa dalo zabrániť, bezdomovci ktorí nie vďaka svojej vine umreli na ulici, rakovinotvorné potraviny + produkty dovážané zo zahraničia, atd.
Mne stále nedá tento príspevok.
Ako môže niekto súdny, dokonca o sebe tvrdiaci, že sa na veci pozerá s nadhľadom, porovnávať vraženie a systematické likvidovanie celých rodín s "obeťami kapitalizmu" ?
Sorry, ale týmto príspevkom si u mňa klesol ešte nižšie..
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

JCM01 napísal: 03 sep 2024, 11:58 Mne stále nedá tento príspevok.
Ako môže niekto súdny, dokonca o sebe tvrdiaci, že sa na veci pozerá s nadhľadom, porovnávať vraženie a systematické likvidovanie celých rodín s "obeťami kapitalizmu" ?
Sorry, ale týmto príspevkom si u mňa klesol ešte nižšie..
Iste, ak by som bol liberálny ateista ktorý súhlasí so všetkým čo robí liberálna demokracia + kapitalizmom ako ekonomickým systémom v SR a aj inde vo svete a napíšem v každom príspevku len jeho pozitíva, tak by bolo všetko v najlepšom poriadku, vtedy by som neklesol. :roll:
Podla tej mapy čo dodal harrison bolo zabitých, zastrelených, popravených tak pár desiatok ludí, tisíce boli väznené (často aj oprávnene nakolko sa jednalo o recidivistov ktorých neskôr pustil Havel na slobodu), alebo aj v gulagoch a iné typy väznenia komunistickým režimom.
V dnešnej dobe so súčasným režimom vyššie zmieneným v prvej vete - marketing + robenie PR, robenie si biznisu, vydierania, robiť niečo povinne - napr. povinné očkovanie - aj to prináša trvalé následky až smrť potvrdené astrazenecou, polarizovaniu spoločnosti všetkými politickými stranami naprieč politickým spektrom - tie burcovania, stálo životy "len" pri takom covide cca 20 tisíc ludí. Ked by sa to dialo počas komunizmu tak sa oprávnene obviní komunizmus, takto sa to týka kapitalizmu.
Takže pokojne porovnám dva alebo aj viac podobných imperiálnych až totalitných režimov, ktoré sa zakladajú aj na otrokárstve, len každý z inej časti sveta a s iným prístupom k nemu....Ak teda nerozumieš tak Tiktak :wink:
gogo956
Redeemer
Redeemer

Sovietske gulagy 1930-1960.
Skončilo v nich aj vela občanov Slovenska. Stačilo že niekto mal napr nemecky pôvod, alebo že za Slovenskeho štátu nastupil na povinný vojenský odvod.
Prílohy
kjkjklj.jpg
beardie
Redeemer
Redeemer

Blastbit napísal: 03 sep 2024, 12:27takto sa to týka kapitalizmu
netyka sa to kapitalizmu, stalo sa to za kapitalizmu, to je vyznamny rozdiel
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal: 03 sep 2024, 12:51 netyka sa to kapitalizmu, stalo sa to za kapitalizmu, to je vyznamny rozdiel
Toto sa týka kapitalizmu - " marketing + robenie PR, robenie si biznisu, vydierania, robiť niečo povinne - napr. povinné očkovanie - aj to prináša trvalé následky až smrť potvrdené astrazenecou, polarizovaniu spoločnosti všetkými politickými stranami naprieč politickým spektrom - tie burcovania, stálo životy "len" pri takom covide cca 20 tisíc ludí. "
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Blastbit - Oficialne na Slovensku bolo popravenych 248 osob, tammer 300 ludi bolo zavrazdenych pri pokuse prejst hranice, 600 vojakov pohranicnej straze (z coho 200 spachalo samovrazdu, lebo sa nemohli pozerat na to co robili). K tomu si pripocital 4500 ludi, ktore zomreli vo vezeni kvoli politickym procesom. To nie su male desiatky. Samozrejme tu mame nepravom veznenych ludi.

A vo svete bolo priamo usmrenych komunizmom okolo 10 milionov ludi. tam nie su zahrnute komunisticke zlepsovaky, ktore sposobili hladomor na Ukrajine, alebo velku kulturnu revoliciu, ci velke pozdvihnutie od Maa, kde vdaka hladomoru zomrelo cez 5 milionov ludi v pribehu par rokov.
beardie
Redeemer
Redeemer

povinne ockovanie je znak totality
polarizovanie spolocnosti sa dialo aj za socializmu a v este vacsej miere

snazis sa to vopchat do zlej krabicky
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

harrison314 napísal: 03 sep 2024, 12:53 Blastbit - Oficialne na Slovensku bolo popravenych 248 osob, tammer 300 ludi bolo zavrazdenych pri pokuse prejst hranice, 600 vojakov pohranicnej straze (z coho 200 spachalo samovrazdu, lebo sa nemohli pozerat na to co robili). K tomu si pripocital 4500 ludi, ktore zomreli vo vezeni kvoli politickym procesom. To nie su male desiatky. Samozrejme tu mame nepravom veznenych ludi.

A vo svete bolo priamo usmrenych komunizmom okolo 10 milionov ludi. tam nie su zahrnute komunisticke zlepsovaky, ktore sposobili hladomor na Ukrajine, alebo velku kulturnu revoliciu, ci velke pozdvihnutie od Maa, kde vdaka hladomoru zomrelo cez 5 milionov ludi v pribehu par rokov.
Politické procesy predsa nijako nespochybnujem, ja som reagoval iba na tu mapu čo si vtedy poslal. Nič čo komunizmus urobil nespochybnujem. Komunizmom bolo skoro až 70 milionov ludí priamo zabitých, nielen 10 milionov. No a Cina ani nevravim prípadne Kambodža s Pol Potom a pod.

Autoeditácia príspevku po 1 min :
beardie napísal: 03 sep 2024, 12:54 povinne ockovanie je znak totality
polarizovanie spolocnosti sa dialo aj za socializmu a v este vacsej miere

snazis sa to vopchat do zlej krabicky
PS sa snažilo o to aby bolo povinné očkovanie na covid, aj ten link ich vyjadrení som dával na forum. V SR sa to deje stále od vzniku.
beardie
Redeemer
Redeemer

ja viem, ze sa o to snazilo a i preto je pre mna PS nevolitelna strana
to ale neznamena, ze sa to tyka priamo kapitalizmu, ktory je vo vyrazne vacsej miere postaveny na slobode
Napísať odpoveď