Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Dokonca v jednej obci na východe vyvesili zoznam ľudí obce s tým, kto koľko prispel.
Ktovie, čo tým sledovali..
Ktovie, čo tým sledovali..
áno naschvál, pretože som naschvál chcel poukázať na tvoje pokrytecké správanie, keď jedného užívateľa (ktorý je tvojím názorovým oponentom) upozorňuješ na to, že píše/zdieľa klamstvá a nepravdy a druhého užívateľa (ktorý je z tovjho názorového tábora) na to neupozorníš, pritom to čo napísal je do oči bijúca lož. Chápeš už?Blastbit napísal: 09 sep 2024, 15:35 mLuks - písal si, že si nachvál rypol a tých nachválov som u teba som napočítal viac. Aby tam ateisti priamo šli - neklamem.
A teraz mi vysvetli, ako ty, človek žijúci niekde na západnom slovensku môžeš vedieť, že tam nebol pomáhať žiadny ateista osobne? Povedz mi ako ty toto s istotou vieš, že si dovolíš napísať, že ateistom chýba aby tam osobne šli (prarafrázujem ťa), na základe čoho? Ozdaj sleduješ pohyb každého jedného ateistu na svete? Alebo len preto, lebo si sa o tom nikde nedočítal?
Daj teraz tvrdé dáta na základe ktorých si si dovolil napísať, že ateistom chýba aby tam išli priamo, v opačnom prípade je tvoj výrok len tvojou domienkou, fabuláciou, ak tam čo by len jeden ateista bol, tak aj klamstvom.
Ty si mal chápať, že si sa mi mal ospravedlniť vieš za čo a by som ho opravil, tvoja smola, teraz tu nad tým celým reveš ako pokrytec.
Vidím, že si pri mne rád hľadáš emócie, kedže som písal že áno ateistom toto chýba, lebo nemajú narozdiel od Cirkvi také možnosti.
Ono tieto tvoje výlevy - kakaný (ty, to, toto, táto) Blastbit len ja mLuks som ten múdry od celého svojho okolia a ludí na nete, lebo som liberálny ateista podporujúci kapitalizmus (podobne zločinecký ako aj ateistický komunizmus) tak ono v podstate to zaujíma okrem mňa už nikoho.
Vidím, že si pri mne rád hľadáš emócie, kedže som písal že áno ateistom toto chýba, lebo nemajú narozdiel od Cirkvi také možnosti.
Ono tieto tvoje výlevy - kakaný (ty, to, toto, táto) Blastbit len ja mLuks som ten múdry od celého svojho okolia a ludí na nete, lebo som liberálny ateista podporujúci kapitalizmus (podobne zločinecký ako aj ateistický komunizmus) tak ono v podstate to zaujíma okrem mňa už nikoho.
Ako podmieňovať to, že sa nebudeš pokrytecky správaťBlastbit napísal: 09 sep 2024, 16:49 Ty si mal chápať, že si sa mi mal ospravedlniť a by som ho opravil, tvoja smola, teraz tu nad tým celým reveš ako pokrytec.
Ako maleé deccko, po tisícikraát (a nechaj ma za slovíčka, že to nie je tisíc krát) pokiaľ neviem začo sa ti mám ospravedľovať, tak sa ti nebudem ospravedlňovať. Dolož tie posty, kde som ťa takto nazval aj s celým kontextom diskusie, keď vieš, že som ťa tak nazval musíš vedieť, tie posty aj nalinkovať, (nie len citáciu ale link na post). Ja si to nepamätám a hľadať to nebudem.
O možnostiach nebolo ani slovo, napísal is len, že toto ateistom chýba, bodka. Vysvetlil som ti, že ateisti majú na to charity na ktoré môžu prispievať a pomáhať, potom si to zmenil, že neboli tam osobne, keď sa ťa pýtam odkiaľ to vieš, tak zas točíš o nejakých možnostiach. A znovu sa ťa opýtam, odkiaľ vieš, že nemajú také možnosti? Máš preklepnuté všetky charity sveta? Máš preklepnutých všetkých ateistov sveta?Vidím, že si pri mne rád hľadáš emócie, kedže som písal že áno ateistom toto chýba, lebo nemajú narozdiel od Cirkvi také možnosti.
Klídek nebudem ťa ťahať za slovíčka, ono keby si ženská (jednu podobnú tebe som poznal čo sa týka písania), tak by sme sa udobrili v posteli.
Ja tebe nepotrebujem všetko vysvetlovať kedy si ty zmyslíš, nikto iný okrem teba sa tu nad tým nehádže, že som nebol konkrétny u ateistov.
Ja tebe nepotrebujem všetko vysvetlovať kedy si ty zmyslíš, nikto iný okrem teba sa tu nad tým nehádže, že som nebol konkrétny u ateistov.
Daj si pauzuBlastbit napísal: 09 sep 2024, 16:49 Ono tieto tvoje výlevy - kakaný (ty, to, toto, táto) Blastbit len ja mLuks som ten múdry od celého svojho okolia a ludí na nete, lebo som liberálny ateista podporujúci kapitalizmus (podobne zločinecký ako aj ateistický komunizmus) tak ono v podstate to zaujíma okrem mňa už nikoho.![]()
Dokáž najprv pravdivosť svojho výroku.
Autoeditácia príspevku po 1 min 14 sek:
fuj toto je už primitívne, daj si pauzu. ...vieš prečo sa tu nikdto iný nehádže, lebo každý na teba kašle na to diskutovať s tebou, VIACERÍ to aj verejne napísali.Blastbit napísal: 09 sep 2024, 17:00 Klídek nebudem ťa ťahať za slovíčka, ono keby si ženská (jednu podobnú tebe som poznal čo sa týka písania), tak by sme sa udobrili v posteli.
Nedám, len ťa rád jedujem, lebo vidím ako sa ma snažíš nejako ako keby "dostať do kuta", len sa ti rád vyšmyknem, ale je to zábava neber to vážnemLuks napísal: 09 sep 2024, 17:00 Daj si pauzu...celý čas vecne argumentujem, vecne sa ťa pýtam či vieš podložiť vecne svoje tvrdenia a ty nevieš. NIč vecné, žiadne argumenty len zase plač...výlevy tu máš ty, veď ja sa ťa vecne pýtam aby si to doložil a ty sa tu vyleješ takto a žiadne fakty neposkytneš a samozrjme, že musíš posplietať všetky možné slovíčka dokopy aby si si niečo dokazoval.
Dokáž najprv pravdivosť svojho výroku.
Ked niekedy budeš mať so mnou seriozne písanie tak ti vždy seriozne odpoviem.
Mne je jedno kto so mnou píše a kto nepíše - tích "viacerích" myslíš asi 3 ludí a to je niekoľko ľudí. Téma Boh, náboženstvá je vždy ošemetná.
Písal som, že ty sa tu hádžeš nad tým, že som konkrétne nenapísal u ateistov situácie, kedy nemajú tolko možností pomáhať ludom ako Cirkev.
s tebou sa seriozne diskutovať nedá, pretože píšeš dristy a nezmysli, nevieš si ani stáť za svojimi vyjadreniami, napíšeš klamstvá a keď ťa človek vyzve aby si si ich obhájil, tak sa hráš akože na srandu. Klameš a si klamár, usvečený klamár.
Navyše tvoje primitívne reči, nepatria do serioznej diskusie. Ak ju nevieš viesť, tak radšej mlč.
Navyše tvoje primitívne reči, nepatria do serioznej diskusie. Ak ju nevieš viesť, tak radšej mlč.
Ty čo si ma kadejako hanlivo označil si ma usvedčil " AMEN ".
Iste budem mlčať, keď sa mi bude chcieť. Nebuď urazený, nerumázgaj, klídek.
Aby som ti teda seriózne odpovedal na tvoj link o chalanovi a rodičoch zo sekty, tak ked si to celé prečítam sa ti k tomu adekvátne vyjadrím.
Potom editujem tento príspevok a môžeš si ho opätovne prečítať.
Edit - hej je zázrak že chalan neskončil na drogách, gamblingu, alkohole. Rodičia mali skončiť dávno v base. No Boh nekáže sekty a toto správanie.
Aby som ti teda seriózne odpovedal na tvoj link o chalanovi a rodičoch zo sekty, tak ked si to celé prečítam sa ti k tomu adekvátne vyjadrím.
Potom editujem tento príspevok a môžeš si ho opätovne prečítať.
Edit - hej je zázrak že chalan neskončil na drogách, gamblingu, alkohole. Rodičia mali skončiť dávno v base. No Boh nekáže sekty a toto správanie.
A čo majú že vraj moje údajné hanlivé výrazy na teba (stále si mi žiadne moje posty nenalinkoval) spoločné s tým, že ty si teraz klamal a vymýšľal si? Klamal si teraz? Ukázalo sa, že áno klamal si. To je všetko.
Vieš, že ty sa tu urážaš častejšie ako ja, ja som maxiálne kľudný. Opäť, to že ty tie príspevky čítaš, ako keby som bol ja nahevaný, to je tvoj problém. Ja ich tak nepíšem. Ja chcem od teba aby si sa venoval faktom, vecnej debate a keď niečo povieš aby si to vedel aj doložiť.Iste budem mlčať, keď sa mi bude chcieť. Nebuď urazený, nerumázgaj, klídek.
Boh nekáže kopec iných vecí, ktoré veriaci robia. Prečo ale boh nezasahuje keď veriaci ľudia tvrdia, že existuje? To sa len tak ten boh pozerá na to, ako nejakí ľudia zneužívajú jeho meno, týraju fyzicky aj psychicky nevinné a bezbranné deti v mene boha, spôsobia tým, že tie deti sa potom odvrátia od toho boha (a potom potrestá aj tie deti, lebo sa od neho odvrátili a nežili podľa neho). Jeho trest pre rodičov má prísť až po smrti, že ich pošle do pekla? A zatiaľ tí rodičia zničia ľudský život a ešte sa tvária, že to robia pre boha a v mene boha a sú so sebou spokojní?Edit - hej je zázrak že chalan neskončil na drogách, gamblingu, alkohole. Rodičia mali skončiť dávno v base. No Boh nekáže sekty a toto správanie.
Toto je presne to choré a zvrátené na celej tejto myšlienke s bohom. Všemohúci, vševediaci, láskavý, dobrotivý boh, ktorý je aj láskou s stelesnením všetkého dobrého na tejto planéte sa niekde tam hore pozerá na to, ako ľudia veriaci v neho týrajú nevinné deti v jeho mene, ničia život dieťaťu a boh na to len povie, že "ja vám to potom spočítam, vy zlý rodičia", ale nechá ich páchať to zlo ďalej.
Ty tak - je odpoveď na 2 odseky
(+ príslovie k tomu). K 3. odseku - Satan to nemohol urobiť či ?
-
starysomar
Hardcore addict
mLuks - Tvoju poslednú vetu zaslepenci nikdy nepochopia.
Takéto odpovede si nechaj pre seba, ako som xkrát povedal, ak nemáš čo povedať, nevrav radšej nič. Nevieš ani doložiť moje údajne hanlivé výrazy, z ktorých ma tu, začínam si myslieť, že aj krivo obviňuješ.
Nie niemohol, pretože by to nesedelo do ďalších tvrdení o bohu, ktoré veriaci vravia.K 3. odseku - Satan to nemohol urobiť či ?
Boh má byť jediný všemohúci, ale ak satan dokáže ničiť to čo boh vytvoril, tak má rovnakú moc ako boh, čiže boh nie je jediný všemohúci.
Napočiatku tu bol len boh a on stovril všetko. Čiže stvoril aj satana? Či satan sa len tak sám od seba objavil? A zároveň vševediaci boh musel vedieť o tom, že tu bude nejaký Satan, ktorý bude páchať zlo a ničiť jeho prácu.
Ak je boh všemohúci, prečo nezničí satana? Prečo dobrotivý boh, ktorý je láska nechá ničiť plody svojej práce satanom?
Čiže buď sú boh a satan na tej istej úrovni a navzájom sa bijú o tom, kto ovládne ľudí. - v tomto prípade teda nemôže platiť to čo tvrdia veriaci, že boh je jediný všemohúci. A napočiatku tu bol len on. Lebo tým pádom tu musel byť už aj satan na počiatku spolu s bohom.
Alebo boh vytvoril aj satana, ktorý pácha zlo a nechce ho zničiť, v tom prípade ale boh nemôže byť dobrotivý a láska lebo vytvoril niečo zlé. Alebo nemôže ho zničiť, vtom prípde boh nie je všemohúci.
Sak si pozri svoje príspevky. Zlo má tiež svoju moc, ale kedže Satan to podla teba nebol, ale bol to liberálny pokojný Boh tak to je klišé.
Veriaci hovoria práveže aj o Satanovi a jeho zle, ale to by vysvetlovalo prečo niektorí ateisti podporuju Satana a prečo sa satanisti objavuju na LGBT pochodoch a prečo niektorí členovia LGBT sa obliekajú za démonické rohaté bytosti.
Veriaci hovoria práveže aj o Satanovi a jeho zle, ale to by vysvetlovalo prečo niektorí ateisti podporuju Satana a prečo sa satanisti objavuju na LGBT pochodoch a prečo niektorí členovia LGBT sa obliekajú za démonické rohaté bytosti.
A aj niečo vecné, okrem tvojich výmyslov a nezmyslov? po tisíciprvý krát, ak nemáš čo povedať nereaguj ďalej.
Tak ti to znovu zopakujem - Zlo má tiež svoju moc, ale kedže Satan to podla teba nebol, ale bol to liberálny pokojný Boh tak to je klišé.mLuks napísal: 09 sep 2024, 18:30 A aj niečo vecné, okrem tvojich výmyslov a nezmyslov? po tisíciprvý krát, ak nemáš čo povedať nereaguj ďalej.
A tú moc zlu dal boh, čiže boh nie je dobrotivý. boh vytvoril satana a teda boh vytvoril aj zlo. veď keď boh stvoril všetko, tak musel stvoriť aj zlo. nie je možné aby sa zlo samé od seba len tak objavilo, veď predsa nie je ani možné aby život vznikol len tak sám od seba.
nejakéhho liberálneho pokojného boha si si teraz vymyslel, to si nechaj a rovnako si nechaj aj tie keci o spájani ateistov, stanaistov a lgbti, či si videl na pár fotkách a jednej stránke. toho sa ani debata netýkala, bolo to vysvetlé už, tak to znovu sem neťahaj. ..Radšej nájdi tie posty keď som ťa mal údajne označiť, tak ako si vravel.
nejakéhho liberálneho pokojného boha si si teraz vymyslel, to si nechaj a rovnako si nechaj aj tie keci o spájani ateistov, stanaistov a lgbti, či si videl na pár fotkách a jednej stránke. toho sa ani debata netýkala, bolo to vysvetlé už, tak to znovu sem neťahaj. ..Radšej nájdi tie posty keď som ťa mal údajne označiť, tak ako si vravel.
Sú dva protipoly - tvorivý a ničivý - predstav si ich ako váhy, padlý anjel Satan urobil činy ktoré ho poslali do toho ničivého.mLuks napísal: 09 sep 2024, 18:35 A tú moc zlu dal boh, čiže boh nie je dobrotivý. boh vytvoril satana a teda boh vytvoril aj zlo. veď keď boh stvoril všetko, tak musel stvoriť aj zlo. nie je možné aby sa zlo samé od seba len tak objavilo, veď predsa nie je ani možné aby život vznikol len tak sám od seba.
nejakéhho liberálneho pokojného boha si si teraz vymyslel, to si nechaj a rovnako si chcej aj tie keci o spájani ateistov, stanaistov a lgbti, či si videl na pár fotkách a jednej stránke. toho sa ani debata netýkala, bolo to vysvetlé už, tak to znovu sem neťahaj. ..Radšej nájdi tie posty keď som ťa mal údajne označiť, tak ako si vravel.
Nevymyslel, pretože kto dal prikázania ktoré naznačujú pravý opak toho z čoho je obvinovaný, tak je jedine pokojný, liberálny Boh.
Nájdi si ich, keď vieš už pár hodín (nie čistý čas) tu so mnou písať, vieš si aj svoje posty nájsť a tie debaty. Vobec som ta krivo neobvinil.
Skrátka ty si číslo na fore, len user ktorý ked vtedy neargumentoval, tak si ma označil za fetáka (bez dokazu) a v banálnej otázke za latentneho gaya (bez dokazu) a s tebou sa odvtedy budem baviť ako sa mi len zachce.
Dal som ti návrh - niečo ako zmierenie, miesto toho obrazne napísané si mi "naplul do tváre a ruky", budeš to mat so mnou ťažšie než si myslíš.
Boh vytvoril anjelov, vševediaci boh musel vedieť, že nejaký anjel satan dopadne, tak ako dopadol, uroví to čo urobbil. Zase sme teda len pritom, že boh je vinný za zlo.Blastbit napísal: 09 sep 2024, 18:41 Sú dva protipoly - tvorivý a ničivý - predstav si ich ako váhy, padlý anjel Satan urobil činy ktoré ho poslali do toho ničivého.
Keď sa tak rád oháňaš debatami v tejto téme, tak slovné spojenie "liberálny boh" som tu od nikoho nečítal. A ani od žiadneho inéhpo veriaceho nepočul. Takže je to tvoj výmysel.Nevymyslel, pretože kto dal prikázania ktoré naznačujú pravý opak toho z čoho je obvinovaný, tak je jedine pokojný, liberálny Boh.
Diskutovať na aktuálne veci a šprtať sa v minulosti je rozdiel. Nemám toľko času aby som sa šprtal v minulosti. Ty evidetne máš, takže hľadaj a ukž mi ich a navyše, ty to tvrdíš, takže dôkazné bremeno je na tvojej strane.Nájdi si ich, keď vieš už pár hodín (nie čistý čas) tu so mnou písať, vieš si aj svoje posty nájsť a tie debaty. Vobec som ta krivo neobvinil.
Autoeditácia príspevku po 1 min 53 sek:
Tieto detinské žvásty ťa bavia? Že ja to s tebou budem mať ťažké? Keď ma prestane baviť na teba reagovať, tak proste prestanem alebo si ťa hodím do ignoru aby som nevidel ani tie blbosti čo často píšeš. Nenamýšľaj si o sebe, že si neviem kto a ako sa okolo teba niečo točí, pýcha je tiež hriech.Blastbit napísal: 09 sep 2024, 18:41 Dal som ti návrh - niečo ako zmierenie, miesto toho obrazne napísané si mi "naplul do tváre a ruky", budeš to mat so mnou ťažšie než si myslíš.
Autoeditácia príspevku po 2 min 44 sek:
A myslíš, že mňa to nejako trápi, keď máš potrebu mi to vypisovať?
Temnota, Peklo, Podsvetie vs Svetlo, Eter, Nebo + anjeli a padlý anjeli je v náboženstvách vysvetlené.
Tak jeho prikázania, skutky, reči a syn Ježiš je niečo čo z neho zlo nerobí. To z neho robí liberálny ateista podporujuci zločinecký kapitalizmus.
Ty si o sebe inde písal na základe pozorovania aký si oproti okoliu a ludom na nete niečo ako inteligentnejší, u teba tá pýcha prv padla pri diskusii so mnou, lebo nie si ani schopný pozrieť čo si o mne písal a nastavil som ti zrkadlo.
Mne je jedno či zrovna ty si ma dáš do ignore alebo budeš či nebudeš reagovať, si číslo z vyše 55 tisíc regnutých ludí na fore. Máš len šťastie, že sem minimum ludí chodí inak by si zistil ako si mimo v mnohých témach včetne tejto.
Skrátka múdrejší ustupi a urobím to prvý, nie si osoba ktorej by som mal potrebu všetko vysvetlovať. Tvoje posty na mňa ukážu tvoju slabosť.
Tak jeho prikázania, skutky, reči a syn Ježiš je niečo čo z neho zlo nerobí. To z neho robí liberálny ateista podporujuci zločinecký kapitalizmus.
Ty si o sebe inde písal na základe pozorovania aký si oproti okoliu a ludom na nete niečo ako inteligentnejší, u teba tá pýcha prv padla pri diskusii so mnou, lebo nie si ani schopný pozrieť čo si o mne písal a nastavil som ti zrkadlo.
Mne je jedno či zrovna ty si ma dáš do ignore alebo budeš či nebudeš reagovať, si číslo z vyše 55 tisíc regnutých ludí na fore. Máš len šťastie, že sem minimum ludí chodí inak by si zistil ako si mimo v mnohých témach včetne tejto.
Skrátka múdrejší ustupi a urobím to prvý, nie si osoba ktorej by som mal potrebu všetko vysvetlovať. Tvoje posty na mňa ukážu tvoju slabosť.