danodrevo napísal: 10 sep 2024, 17:14ja by som videl riešenie v registrácii s nejakým ID, ako to funguje napríklad pri stávkových kanceláriách. Tak sa bude dať registrovať len od určitého veku a zefektívni to boj proti dezinformáciám a zvýši bezpečnosť na sociálnych sieťach, keď tam bude každý reálne za seba a svoj názor. Nikdy sa to nestane predpokladám, ale za mňa by to bolo fajn.
toto je nerealne. slovensky stat moze taketo nieco pozadovat len od domacich firiem. nejaky 4chan alebo rusky vkontakt ta asi moze okaslat aby kvoli tvojim obyvatelom implementoval registraciu cez obcianske.
no a keby aj stat donuti poskytovatelov internetu aby blokovali stranky ktore nechcu spolupracovat tak za prve VPN a za druhe uz sa dostavas na uroven severnej korei ci ciny...
ono je to problem ktory sa viac menej vyriesi sam. a dnesne generativne AI to este asi urychlia... uz nejaku dobu je trend taky ze "bezne" socialne siete su stale viac a viac zaplavovane spamom, cielenou/necielenou reklamou ci engagement baitami ze mladi ludia coraz viac uprednostnuju uzatvorene siete. discord, mastodon ci matrix...
instagram/tiktok a podobne su coraz viac o konzumacii obsahu nez o socialnosti.
my sme konzumovali 9gag a divne portaly ktore boli z 1/3 vtipne obrazky, 1/3 nahe zenske a 1/3 videa odrezavania hlav, dnesna mlades vyrasta na viralnych tancekoch, divnych "challenges" a dievcatach v anime kostymoch.
co je horsie?