Banálne/triviálne otázky
Re: Banálne/triviálne otázky
mne dnes appka pisala ze v/pri mosoni je vystraha lebo sa tam vylial dunaj...
v bratislave ze zrusili nejaku akciu v lodenici na vikend co bola naplanovana.
v bratislave ze zrusili nejaku akciu v lodenici na vikend co bola naplanovana.
Takto to vidí cehunsky aladin.
https://www.chmi.cz/files/portal/docs/m ... rec,prec24?
Takže čechy na tom budú o dost horsie, ale zrazky budu na zapade aj tak dost vyrazne, moze dojst k nejakemu povodnovemu stupnu. Ale reakcia od vladnych politikov bola dost prehnana, uz pomali riesia povodne, ked este nenastali.
https://www.chmi.cz/files/portal/docs/m ... rec,prec24?
Takže čechy na tom budú o dost horsie, ale zrazky budu na zapade aj tak dost vyrazne, moze dojst k nejakemu povodnovemu stupnu. Ale reakcia od vladnych politikov bola dost prehnana, uz pomali riesia povodne, ked este nenastali.
V Nemecku aj Rakusku su uz teraz velmi intenzivne dazde. To znamena ze Dunaj pôjde urcite vyrazne hore. Silny dazd by na Svk mal ustat az v nedelu. Ventusky.com
len mediálna panika ???Mirrorion napísal: 12 sep 2024, 20:13 aha, takže zase nejaká zbytočná mediálna panika pre nič za nič....
Česko je zaplavené už dneska (!!), a to najväčšie záplavy majú prísť až zajtra.
Má napršať 300mm zrážok, čo je polovica toho čo by bežne napršalo za pol roka (!!).
Masívne sa vypúšťajú všetky priehrady a nádrže, hladina brnenskej priehrady za posledné dva dni klesla o 2 metre (vypúšťajú 50m³/s), a ani to nemusí stačiť a mesto sa už pripravuje na záplavy s pieskom (!!).
Na niektorých tokoch v Česku hrozí viac než storočná voda, varuje Petr Fiala
tu je predikcia výšky potoka kúsok od Brna, hladina potoka sa zvýši o 5 metrov (!!!)
a tu je screenshot od starostu mestskej časti, ktorá bude pravdepodobne zaplavená (od potoka Svitava)
Mirrorion - Na SHMU meteorologické a hydrologické výstrahy 3 stupeň + vietor, pozrieť aj mapu ako sa front posúva, niekde aj búrky. Spixy 
ahojte, čo bol ten problem s rychlostou netu Upc, tak dnes som si nahodou vsimol že už to fachčí na tych plnych 150. 
asi kazdy obcas pouzije sukundove lepidlo? ako riesite uskladnovanie? mam pocit ze akekolvek kupis tak po jednom pouziti ho mozes rovno vyhodit lebo ked ho uz raz otvoris a znova zavries tak sa ti ten vrchnak prilepi a uz to neotvoris.
jedna moznost je kupovat take tie malicke, ozaj jednorazove ale to sa moc neoplati financne.
skusal som si davat pozor, nenechavat ho na lezato ale len vrchnakom hore, poriadne lepidlo utriet pred zavretim... nepomaha nic.
alebo sa proste zmierit ze to tak je?
jedna moznost je kupovat take tie malicke, ozaj jednorazove ale to sa moc neoplati financne.
skusal som si davat pozor, nenechavat ho na lezato ale len vrchnakom hore, poriadne lepidlo utriet pred zavretim... nepomaha nic.
alebo sa proste zmierit ze to tak je?
na stojaka v chladnicke
aacid
pouzivam dvojzložkove ktore sa ti nezalepí /ale nie je sekundove/
pouzivam dvojzložkove ktore sa ti nezalepí /ale nie je sekundove/
dvojzlozkove ale nedokaze vo vsetkom nahradit sekundove
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja pouzivam sekundove jednorazovo. Inac tiez uz uprednostnujem dvojzlozkove.
v čom konkretne nie? Nepopieram, len ma zaujima čo mas presne na mysli.
Mám už asi 4 roky loctite original s takým divným vrtulkovým uzáverom a zatiaľ sa mi nepokazilo/nezalepilo, ani sa mi neupchal "sosáčik". Mám ho normálne naležato v šuflíku.aacid napísal: 14 sep 2024, 16:19 asi kazdy obcas pouzije sukundove lepidlo? ako riesite uskladnovanie? mam pocit ze akekolvek kupis tak po jednom pouziti ho mozes rovno vyhodit lebo ked ho uz raz otvoris a znova zavries tak sa ti ten vrchnak prilepi a uz to neotvoris.
hmm, tak to mas teda stastie alebo co. mne sa ten vrchnak vzdy prilepi. teraz naposledy (preto som to sem napisal) som sa ho snazil kombinackami otvorit az som odtrhol cely zavit 
dvozlozkove mam, to je fajn ale fakt niekedy potrebujes sekundove. hlavne ked potrebujes lepit vela a postupne. alebo naopak malo a rychlo.
sme sa hrali s detmi, vymysleli sme ze figurke namontujeme LEDky, zobrat sekundove lepidlo, kvapnut na miesto, pritlacit ledku a vybavene.
dvojzlozkove treba namiesat, a potom to par minut drzat na mieste.
teda aspon to co mam ja, mozno je aj dvojzlozkove co schne rychlejsie ale to je potom este vacsi problem pre pripad ked potrebujes kazdych par minut prilepit novu vec vela krat.
dvozlozkove mam, to je fajn ale fakt niekedy potrebujes sekundove. hlavne ked potrebujes lepit vela a postupne. alebo naopak malo a rychlo.
sme sa hrali s detmi, vymysleli sme ze figurke namontujeme LEDky, zobrat sekundove lepidlo, kvapnut na miesto, pritlacit ledku a vybavene.
dvojzlozkove treba namiesat, a potom to par minut drzat na mieste.
teda aspon to co mam ja, mozno je aj dvojzlozkove co schne rychlejsie ale to je potom este vacsi problem pre pripad ked potrebujes kazdych par minut prilepit novu vec vela krat.
-
starysomar
Hardcore addict
Ja chladnička - na stojáka. A vždy aspoň jedno neotvorené v rezerve. Nestoja majetok.
uz druhy clovek to to uskladnuje v chladnicke, ste si tim isti? to lepidlo predsa reaguje so vzduchom, nie na teplo.
tu som dokonca nasiel ze nizsie teploty ako 8 stupnov sa vyslovene neodporucaju...
to mi pride tak podobny zlozvyk ako schovavanie baterii v chladnicke.
tu som dokonca nasiel ze nizsie teploty ako 8 stupnov sa vyslovene neodporucaju...
to mi pride tak podobny zlozvyk ako schovavanie baterii v chladnicke.
A pritom si staci precitat navod na lepidle, ze ako sa ma skladovat 
to pocujem prvykrataacid napísal: 16 sep 2024, 11:14to mi pride tak podobny zlozvyk ako schovavanie baterii v chladnicke.
ja uz som to par krat videl, aj svokra to robi, aj moj dedko. proste AA baterky ma odlozene v chladnicke 

zial tam nie je napisane ako to uskladnit tak aby sa mi vrchnal navzdy neprilepil o tubuheker napísal: 16 sep 2024, 11:21 A pritom si staci precitat navod na lepidle, ze ako sa ma skladovat![]()
Moc to pri zatváraní mačkáš. Tak než to stihneš zatvoriť, ešte vytlačíš kúsok lepidla do vrchnáka a sa ti to prilepí. Treba ten sosáčik utreť hneď po použití a potom to zatvoriť jemnučko ako pri chytaní guliekaacid napísal: 16 sep 2024, 11:33 zial tam nie je napisane ako to uskladnit tak aby sa mi vrchnal navzdy neprilepil o tubu![]()