Konšpirácie naše každodenné

Diskusie na politické témy...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Konšpirácie naše každodenné

Príspevok od používateľa starysomar »

Zdroj si už nepamätám:
Prílohy
percentá viery v dezinfo.jpg
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Peter00 napísal: 27 sep 2024, 15:22Aacid- to sa dialo vzdy.
ozaj veris tomu ze internet a globalizacia na to nema ziaden vplyv?
Fglx
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fglx »

Nevieme používať hlavu. Nik nás neučil kriticky myslieť, komanč učil skôr opak. Vidím to denne, inteligentni ľudia a v istom momente hlava proste vypína.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Globalizacia ma urcite dopad. Kym 40 rokov vymyslala KGB kraviny urcene pre Zapad, vydavala im ich len daka tretotriedna tlac a nechytili sa. Dnes FBS recykluje curacinu vymyslenu este KGB a vdaka internetu sa rozsiri vsade a chyti sa.

Ci je nutne potierat plochozemcov? U nas mozno ani nie. Asi nie je tak vela rodicov, ktori pridu vulgarne davat ucitelovi prirodovedy, ze uci ich deti nieco ine v co veria. Ale su krajiny, kde funguje home schooling a vela z takych rodicov veria blbostiam, indokritunuju tym deti, tie su potom nepouzitelne v spolocnosti. A pri najhorsom sa radikalizuju tak, ze v dospelosti narobia kraviny
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

aacid napísal: 27 sep 2024, 19:55 ozaj veris tomu ze internet a globalizacia na to nema ziaden vplyv?
Rozhodne sa konšpirácie atd lahsie šíria. Tak ako sa lahsie zacali šíriť pri vynájdení kníhtlače, rozhlasu, televízie, telefónnych hovorov, leteckej dopravy….
Cize v tomto zmysle to vplyv má.
Či si myslím, že viac ľudí dnes v nejaké konšpirácie verí, to neviem, skôr asi nie. Max sú viac “globalizované”. V minusloti verili viac konšpiráciám v ramci nejakej oblasti a dlhsie trvalo než to prišlo do ineho miesta.
Ale v čom to je nebezpečné netuším. Rozhodne ale viem definovať v čom by bolo nebezpečné to, ak by som ja (alebo ktokolvek iný) dostal tú moc určovať, čo je pravda a čo sa môže šíriť
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Šíriť ich v dobách malého dosahu veľký zmysel nemalo. O to nebezpečnejšie sú dnes - aj v súvislosti s čoraz väčším "nemyslením" mnohých - ak nie väčšiny.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Ale aj niečo čo sa napríklad teraz označuje za konšpiračnú teóriu môže byť raz pravda s ktorou sa bude pracovať.
Akurát že rôzne ideologické skupiny (od boháčov, vplyvných politikov, rôznych "úderiek" podporovateľov) razí to svoje.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

a to znamena co? to ze jedna z tisic konspiracii sa ukaze byt pravdiva ma ma presvedcit ze mam verit aj tym ostatnym?

ci tu ides rovnaku logiku ako v teme o bohovi ze treba verit vsetkemu pokial ti niekto nedokaze ze to nie je pravda?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Blastbit napísal: 02 okt 2024, 12:54 Ale aj niečo čo sa napríklad teraz označuje za konšpiračnú teóriu môže byť raz pravda s ktorou sa bude pracovať.
Podloz svoje tvrdenie prikladmi.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

aacid - písal som o konšpiračnej teorii, nie konšpiráciach ako množné číslo. Nie všetkým konšpiráciam samozrejme.
harrison - covid - biznis , očkovanie - škodlivosť vakcín , vojna na UA - Západ nedovolí UA útočiť na územie RF a realita je aká je.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Konkretnymi prikladmi.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

MK-Ultra, Operation Mockingbird, otrava alkoholu statom pocas prohibicie,...

Vsetky co vieme, ze boli konspiracne teorie a ukazali sa ako skutocne konspiracie ale maju aspon niekolko desatroci (az na veci co odhalil Snowden).
Tzn. za tak 20-30 rokov sa mozno podozvedame ktore z dnesnych konspiracnych teorii su pravda.

Jednoznacne to vidim na reptilianov a tvar zeme :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Blastbit napísal: 02 okt 2024, 15:08 aacid - písal som o konšpiračnej teorii, nie konšpiráciach ako množné číslo. Nie všetkým konšpiráciam samozrejme.
a ktorym teda konspiraciam mozme verit lebo mozno sa v buducnosti ukaze ze su pravdite a ktorym nie?

ja si inak myslim ze s konspiraciami nie je problem ze ludia im veria lebo zatial nevedia ci su pravdive alebo nie. problem je ze im veria aj napriek tomu ze pravda je znama. niekedy roky, niekedy storocia (ze zem nie je plocha napriklad).
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Toho, kto verí v plochú Zem mám za hlupáka.
Toho, kto v Stvorenie nie.
O Zemi sa dá presvedčiť.
O Stvorení nie.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

aacid napísal: 02 okt 2024, 16:27 a ktorym teda konspiraciam mozme verit lebo mozno sa v buducnosti ukaze ze su pravdite a ktorym nie?

ja si inak myslim ze s konspiraciami nie je problem ze ludia im veria lebo zatial nevedia ci su pravdive alebo nie. problem je ze im veria aj napriek tomu ze pravda je znama. niekedy roky, niekedy storocia (ze zem nie je plocha napriklad).
Tie z ktorých sa stali fakty. Zopár som ich vypísal vyššie.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Blastbit napísal: 02 okt 2024, 15:08 harrison - covid - biznis , očkovanie - škodlivosť vakcín , vojna na UA - Západ nedovolí UA útočiť na územie RF a realita je aká je.
Blastbit napísal: 02 okt 2024, 18:03 Tie z ktorých sa stali fakty. Zopár som ich vypísal vyššie.
1. Veríš tomu, že covid vymyslel Gates, aby dával nanočipy do testov a zarobil na vakcínach?
2. Veríš tomu, že vakcíny otrávil Soroš, aby spáchal genocídu bielej rasy?
3. Veríš tomu, že Rusi mali pravdu a Ukrajina s pomocou Ameriky chcela napadnúť a rozparcelovať si Rusko, preto Putin spravil dobre, že napadol Ukrajinu prvý?

Či ktorá s tebou vymenovaných konšpirácii sa naplnila? :D :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

ephramko napísal: 02 okt 2024, 18:08 1. Veríš tomu, že covid vymyslel Gates, aby dával nanočipy do testov a zarobil na vakcínach?
2. Veríš tomu, že vakcíny otrávil Soroš, aby spáchal genocídu bielej rasy?
3. Veríš tomu, že Rusi mali pravdu a Ukrajina s pomocou Ameriky chcela napadnúť a rozparcelovať si Rusko, preto Putin spravil dobre, že napadol Ukrajinu prvý?

Či ktorá s tebou vymenovaných konšpirácii sa naplnila? :D :D
Nie toto som nemyslel takéto konšpirácie, ale tie čo vypíšem nižšie.
1. covid - konšpirácie ohľadom účinkov na ľudské telo = neškodné, príliš škodné, soplík a pod, 2. že na vakcinácii sa urobil biznis, hoci sa to predtým popieralo. Zároveň že sú neškodné čo tiež nie je pravda pre niektorích ludí, hoci ich bude málo, 3. UA nemala dostať povolenie od Západu útočiť na ruské územie a keď sa tvrdilo, že sa to neporuší tak sa to bralo ako konšpirácia. Teraz vieme, že UA môže útočiť.

Autoeditácia príspevku po 4 min 33 sek:
harrison314 napísal: 02 okt 2024, 15:10 Konkretnymi prikladmi.
Rozpísal som ich znovu aj ephramkovi zároveň.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Blastbit - ale konspiracne toerie vyzaduju, no kospiraciu :D

To co si dopisal su nahodne vykriky oznacovane ako bludy, nie pravoverne kospiracne torie. A len si ukazal, ze aj pokazene hodinky ukazuju spravny caj dvakrat denne. Vies, ked zacnes sypat z rukava blbosto tak je sanca, ze nieco trafis. Ale v dobe ich vzniku nejestvuje ziadny realny dokaz o tom, ze sa to dialo. A vsetko sivycucali z prsta. To, ze sa nieco z toho uakazalo ako pravda nemeni nic na tom, ze ich netreba brat vazne.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ked myslíš :) Hlavne že o tom bolo rozprávané v TV mediach aj v novinových médiach.
Hlavne že tu ľudom nedá spávať "plochá zem" a že je guľatá, no hlavne že je elipsová :) (sploštený elipsoid)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tak rozpisem:
Blastbit napísal: 02 okt 2024, 18:19 1. covid - konšpirácie ohľadom účinkov na ľudské telo = neškodné, príliš škodné, soplík a pod,
Co je na tom konspiracia? Chyba tam spiknutie.

Ono vsetky tri boli pravidve sucasne zaviselo na kom. Ano spodciatku v tom bol chaos, ano mali sme ludi co to zlahcovali. Ale mi tu nemozeme, za to, ze niekto je trtko a nechape ani zakladom infekcnych ochoreni zo zakladnej skoly.
Blastbit napísal: 02 okt 2024, 18:19 2. že na vakcinácii sa urobil biznis, hoci sa to predtým popieralo. Zároveň že sú neškodné čo tiež nie je pravda pre niektorích ludí, hoci ich bude málo,
To, ze farmaceuticke firmy vyvijaju a vyrabaju lieciva za peniaze a je to ich predmet podnikania prekvapi len cloveka co zije na Mesiaci. Alebo si si myslel, ze vyvjaju lieky len tak z dobreho srdca a viloveho prachu?
To, ze maju vakciny a lieky neziaduce ucinky by pre ludi co vedia citat nemala byt tiez novinka, maju to napisane v pribalovom letaku. Kospiracne toerie ohladom infarktov a mrtvic sa nepotvrdili, ukazalo sa, ze je to naopak a tychto veci sa objavuje viac v neockovanej populacii.
Blastbit napísal: 02 okt 2024, 18:19 3. UA nemala dostať povolenie od Západu útočiť na ruské územie a keď sa tvrdilo, že sa to neporuší tak sa to bralo ako konšpirácia. Teraz vieme, že UA môže útočiť.
Tu tiez chyba to spiknutie. Repektive nejaky skodlivy ucinok.
Napísať odpoveď