Banky (vseobecna tema)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Banky (vseobecna tema)

Príspevok od používateľa gogo956 »

V mbank mám hlavny ucet asi 18rokov za ten cas som nezaplatil myslim ani jedno € na nejakych poplatkoch /to len na margo toho ked pocuvam ze v inych bankach ludia platia za vedenie uctu aj 7€/. Prevody nie su najrychlejsie zo vsetkych bank ale v praxi z toho nikdy problem nebol. Do zahranicia /nemecky ucet/ hradim niekolkokrat do roka a vsetko ok rovnako na české účty. Tiež zo zahranicia platby prijimam.
Mne osobne v mbank nechyba nič. Napr vela ludom sa nepaci ich internet banking, na com je dost pravdy, ale ked si nan clovek zvykne tak zisti ze sa tam daja nastavit aj take veci co v IB inych bank nie je.
Fglx
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fglx »

Este otazka ohladom Fio – viem si nastavit docasny denny limit na internetove platby kartou? Teraz to mam tak, ze aj keby niekto ziskal udaje mojej karty, nic na nu nekupi, kedze tam mam trvaly limit na net platby kartou 0€ a docasny limit (na 24h) aktivujem len vtedy, ked chcem nieco kupit. Vela toho nekupujem, tak to nie je velmi otravne a v app to mam par klikmi. Je to celkom uzitocna vec ohladom bezpecnosti.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

kompi napísal: 02 okt 2024, 3:18 vymenit mbank za fio je urcite nieco co mozem len odporucit dodnes nechapem tej popularite mbanku. fio ma ucet aj kartu zadarmo bez akychkolvek podmienok. plus visa embos kartu a neobmedzene vybery z bankomatou plus vkladomaty a moznost vkladu aj na pobocke naco mbank teda? jedine co fio nema su klasicke pozicky len hypo.
Mám mBank ako hlavný účet v podstate od začiatku ako sú na trhu.
Účet bez poplatku celý čas. Mám tam 2 kreditné karty s cashbackom (kedysi bol zaujímavejší, aké ani teraz to nie je zlé).
Dávnejšie som využíval sporiace účty, mali tam dobré úroky.
Vkladať hotovosť nepotrebujem, za celý čas som to potreboval iba raz.
Výber z bankomatu bez poplatku kdekoľvek pri sume nad 70€.

Mne to celkom vyhovuje.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Fglx napísal: 02 okt 2024, 9:21 Este otazka ohladom Fio – viem si nastavit docasny denny limit na internetove platby kartou?
Pozeram ze si na karte vies nastavit vseobecne denny limit a tyzdenny limit (suhrn akychkolvek transakcii). A nasledne mas moznost aj detailny, kde si vies nastavit taktiez specificky pre vybery, platby u obchodnikov, MO/TO a internetove platby. Vsetko na baze den/tyzden
Fglx
Medium Star
Medium Star

Toto som nemyslel, v mBank mam takzvany 24h limit, ktory si nastavim napr. na 500e ked kupujem 500€ chladnicku.. ten limit trva ale len 24h a po uplynuti spadne zas na limit, ktory tam mas nastaveny ako fixny..
..a ten fixny limit moze byt nizky alebo nulovy, co sa hodi, ked ti niekto slohne udaje karty.
Dnes som pisal s Fio a nevedia este ani virtualne karty, tak kus pockam s plnym prechodom k nim. Mozno do tej doby bude mBanku uz vediet trvaly prikaz na SEPA platby.
baldorex
Addict
Addict

Chcel som si vložiť hotovosť na účet a chcel som využiť vkladomat, tak som si založil účet vo Fio banke. Tak mám prvé dojmy, v porovnaní s 365, mBank, Revolut.

IB vypadá veľmi archaicky, ale to je len o zvyku. Požiadal som v IB o platobnú kartu s tým, že virtuálnu si dám zatiaľ do Google pay a urobím vklad bezkontaktne. No prd, musím čakať na fyzickú kartu, takže vklad sa zatiaľ odkladá :).

Pozitívom sú okamžité platby, výbery z bankomatov, úrok na sporiacom účte 2,5%.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Pri vklade peňazí treba mať asi vždy fyzicky kartu pri sebe...

Ale ČSOB ma sklamala..cez IB bolo požiadané o novú plastovú kartu a nedala sa spraviť digitálna, musel som počkať na plastovú a až potom...
Pri Tatre nebol v tomto ohľade problém. :wink:
baldorex
Addict
Addict

Určite? Fio bankomaty/vkladomaty sú aj bezkontaktné, takže by to malo ísť, uvidím keď príde karta.

To s tou kartou v ČSOB je aj vo Fio. V 365, mbank aj revolut si vieš digitálnu kartu spraviť hneď a použiť v google peňaženke.
denial
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

obmedzili ma ?

Príspevok od používateľa denial »

Dobry den,

prislo mi z F aj M banky:

je nám to veľmi ľúto, ale sme nútení Vás touto cestou informovať o tom, že sme boli nútení obmedziť Vaše služby.
K obmedzeniu Vašich služieb sme museli pristúpiť z dôvodu neaktuálnych údajov.
Pravidelnú aktualizáciu údajov o klientoch sme nútení vyžadovať v súlade s platnými zákonnými predpismi.
Na znovuobnovenie Vašich služieb je potrebné sa prihlásiť do internetového bankovníctva a aktualizovať Vaše údaje.
Aktualizáciu údajov môžete taktiež vykonať na niektorej z našich pobočiek.

Stalo sa niekomu, ze sa nemohol kvoli tomu dostat k jeho vlastnym peniazom?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Asi by som bol sakra opatrný a šiel na pobočku - nerobil nič cez inetbanking...
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: obmedzili ma ?

Príspevok od používateľa beardie »

denial napísal: 15 nov 2024, 20:08Stalo sa niekomu, ze sa nemohol kvoli tomu dostat k jeho vlastnym peniazom?
nie, ale proaktivne si po zmene OP aktualizujem udaje v bankach presne z tohto dovodu
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

baldorex napísal: 15 nov 2024, 18:34Požiadal som v IB o platobnú kartu s tým, že virtuálnu si dám zatiaľ do Google pay a urobím vklad bezkontaktne. No prd, musím čakať na fyzickú kartu, takže vklad sa zatiaľ odkladá :).
Myslis vklad hotovosti na ucet? Preco nevyuzijes pobocku, vklad je zdarma.
baldorex
Addict
Addict

Pretože sa jedná o pár stoviek, ktoré nepotrebujem nutne na účte, skôr mi šlo o to vyskúšať vklad cez vkladomat.
Na pobočku sa mi ísť nechce, aj keď ten vkladomat je na tej pobočke. Ak by som to potreboval súrne vložiť, využijem poštu aj za cenu poplatku a dám to na mbank účet.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Aj TB bankomaty majú tie bezkontaktné čipy ale zatiaľ to ešte nie je prístupné, čiže na každú operáciu s bankomatom (okrem výberu hotovosti cez mobilnú appku) musíš vložiť fyzickú kartu do bankomatu a naťukať pin. Zachytil som ale info, že TB chce vo svojich bankomatoch spustiť ten bezkontaktný prístup.

Možno to je aj prípad Fio.
Fglx
Medium Star
Medium Star

denial napísal: 15 nov 2024, 20:08 Dobry den,

prislo mi z F aj M banky:

je nám to veľmi ľúto, ale sme nútení Vás touto cestou informovať o tom, že sme boli nútení obmedziť Vaše služby.
K obmedzeniu Vašich služieb sme museli pristúpiť z dôvodu neaktuálnych údajov.
Pravidelnú aktualizáciu údajov o klientoch sme nútení vyžadovať v súlade s platnými zákonnými predpismi.
Na znovuobnovenie Vašich služieb je potrebné sa prihlásiť do internetového bankovníctva a aktualizovať Vaše údaje.
Aktualizáciu údajov môžete taktiež vykonať na niektorej z našich pobočiek.

Stalo sa niekomu, ze sa nemohol kvoli tomu dostat k jeho vlastnym peniazom?
Hod sem link, cez ktory sa treba podla nich prihlasit.. staci skopirovat, neotvaraj to
denial
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Fglx napísal: 16 nov 2024, 12:35 Hod sem link, cez ktory sa treba podla nich prihlasit.. staci skopirovat, neotvaraj to
ach, tu sa nejedna o podvodnu spravu, ale o regulernu informaciu z banky.
dovod je, ze mam novy obciansky preukaz a nemam chut ho do kazdej banky, kde mam ucet, nosit alebo posielat.
nechapem, preco v dobe digitalnej, v roku 2024, ma ma banka obtazovat takymito vecami, ked je vsetko prepojene.

jedine co ma zaujima je, ci mi fakt mozu uplne zablokovat kvoli tomu moje vlastne peniaze, ze sa k nim uz nedostanem.
stalo sa to uz niekomu?

Upozornenie
Z dôvodu odmietnutie súčinnosti pri pravidelnej kontrole platnosti a úplnosti údajov, ktorú banke ukladá § 10 ods. 1 zákona č. 297/2008 Z. z. o ochrane pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti a o ochrane pred financovaním terorizmu a o zmene a doplnení niektorých zákonov, v znení neskorších predpisov (ďalej len "zákon č. 297/2008 Z. z. o ochrane pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti a o ochrane pred financovaním terorizmu"), sa vystavujete situácii, kedy v nadväznosti na § 15 zákona č. 297/2008 Z. z. o ochrane pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti a o ochrane pred financovaním terorizmu, nebudeme schopní vykonať Vašu požiadavku na dispozíciu s finančnými prostriedkami na účte. Banka musí na plnenie svojich zákonných povinností mať k dispozícii aktuálne údaje o svojich klientoch. Keďže ste naším klientom už dlhší čas a doposiaľ sme neobdržali aktualizáciu údajov, boli sme nútení obmedziť zadávanie pokynov v aplikácii aj platby všetkými kartami - vydanými držiteľovi, u ktorého nemáme potvrdenú aktuálnosť údajov, aj vydanými k účtom osoby, u ktorej nemáme potvrdenú aktuálnosť údajov. Dovoľujeme si Vás požiadať opätovne o kontrolu údajov v tomto sprievodcovi a potvrdenie ich aktuálnosti, prípadne o ich aktualizáciu, aby sme Vám mohli opäť poskytovať naše služby bez obmedzení.

EDIT: aha, takze naozaj sa zmocnili vsetkych mojich penazi, uz sa nedaju ani poslat prec:

Chyba
Z dôvodu neaktualizovaných údajov ekonomického profilu majiteľa účtu nemôžeme prijať pokyn na spracovanie. Možnosť aktualizácie údajov je automaticky ponúknutá oprávneným osobám po prihlásení do Internetbankingu.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

baldorex napísal: 15 nov 2024, 22:30Pretože sa jedná o pár stoviek, ktoré nepotrebujem nutne na účte, skôr mi šlo o to vyskúšať vklad cez vkladomat.
Na pobočku sa mi ísť nechce, aj keď ten vkladomat je na tej pobočke. Ak by som to potreboval súrne vložiť, využijem poštu aj za cenu poplatku a dám to na mbank účet.
To mi nejak nedava zmysel, uz si priamo na tej pobocke a nevlozis peniaze tam, bez poplatku, ale radsej pojdes na postu a vlozis to aj napriek poplatku?

Autoeditácia príspevku po 5 min 42 sek:
denial napísal: 16 nov 2024, 22:34dovod je, ze mam novy obciansky preukaz a nemam chut ho do kazdej banky, kde mam ucet, nosit alebo posielat.
nechapem, preco v dobe digitalnej, v roku 2024, ma ma banka obtazovat takymito vecami, ked je vsetko prepojene.

jedine co ma zaujima je, ci mi fakt mozu uplne zablokovat kvoli tomu moje vlastne peniaze, ze sa k nim uz nedostanem.
stalo sa to uz niekomu?
Podla mna ti nemozu zablokovat peniaze, predstav si, ze niekto by mal na ucte 100 000 €.

Moja skusenost s mBank, chcel som si aktualizovat udane, novy OP, neslo to na pobocke, tak som nema OP aktualizovany roky, potom prislo par SMS, ze si mam aktualizovat udaje, ten ucet som nepouzival, tie SMS ma obtazovali, tak som chcel zrusit ucet, ani to neslo a potom zrazu to slo a mam pokoj.

Este dolezite, ked som chcel prvykrat zrusit ucet, povedali mi, ze im musim dat IBAN na inu banku, ak by mi medzitym prislo nieco na ucet, preto si myslim, ze nemozu len tak zablokovat ucet a blokovat peniaze - ja som tiez mal dlho neaktualny OP, aj ked to bola ich chyba, nie moja.
baldorex
Addict
Addict

Dreamer napísal: 16 nov 2024, 23:10 Ja som ale na fio pobočke nebol.
Píšem že keby som tie peniaze potreboval súrne vložiť na účet, tak to urobím cez poštu na mBank, ako som to v minulosti raz urobil.

Keďže chcem využiť vkladomat, založil som nový účet vo fio, teraz čakám na kartu a potom to skúsim. Cez pobočku to riešiť nechcem, nechcem s nikým komunikovať.
denial
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

uz ma odblokovali

Podla mna ti nemozu zablokovat peniaze, predstav si, ze niekto by mal na ucte 100 000 €.
[/quote]

urcite mozu a aj to urobili, ale nesuviselo to s neaktualizaciou obcianskeho preukazu, ale s nevyplnenim protiteroristickeho formulara na pranie, ktory som pri mbank nevidel
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Čaute prišla mi nová karta mastercard od unicredit, pridal som si ju cez smartbanking do google pay avšak nemôžem zmeniť kartu na odber youtube premium zo starej na novú, proste tá nová karta nie je k dispozícii aby som si ju zvolil na platenie youtube premium
Tá nová karta je uložená v peňaženke na bezkontaktné platenie, ale nemôžem si ju uložiť do účtu google aby som mohol platiť cez na PC, vždy tam vyskočí chyba
Napísať odpoveď