Elektromobil co si o nom myslite?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

oplatí sa podľa vás kúpiť elektromobil?

áno
28
26%
nie
41
39%
viac sa oplatí normálne
21
20%
neviem
16
15%

Celkom hlasov: 106

lukas9206
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Elektromobil co si o nom myslite?

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Johnnny napísal: 27 nov 2024, 13:26
Cize osobne zastavam nazor, ze najlacnejsie plnhodonotne elektricke auto je Tesla 3 Standard Range, ale to uz cenou nie je pre kazdeho. Snad sa mi to ale podari niekedy buduci rok na vikend pozicat, fakt by ma zaujimalo ako sa s tym zije.
Tak ta cena je plus-mínus rovnaká s novou Octaviou. Model 3 som chcel aj ja. Je tam LFP baterka, čo je celkom blbuvzdorna batéria ktorej nevadí nabíjania na 100% a životnosť by mala byť ďaleko cez pol milióna km.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

dojazd EV v meste je v pohode. Nielenže že su to väčšinou pomerne krátke vzdialenosti ale v meste sa aj efektivne vyuziva rekuperacia. Ale niečo ine je ked niekto častejšie jazdi mimo mesta, po dialniciach. Tam sa neda moc rekuperacia vyuzivat a zaroven s narastom rychlosti nad cca 100km/h vyrazne nasrasta spotreba energie. A tiez je rozdiel dialnica v lete a dialnica v zime ked napr treba kurit, na ceste je vrstva kašoviteho snehu ktora zvysuje trenie pneumatik a pod.
Dalej stale je tu dolezity fakt, ze baterii EV vekom klesá kapacita. U spalovakov je bežné že pri pravidelnom servisovani bez väcsich problemov funguju aj cez 15-20rokov. Lenže kupit EV stare povedzme 10rokov bude riziko, neviem ci sa daju u vsetkych EV menit iba jednotlive chybné články, alebo či sa musi kupit kompletne cela bateria nova.
V každom pripade vyvoj o baterii EV ide rychlo dopredu a o par rokov budu nepochybne ovela pokrocilejsie baterie ako je to mu dnes /čo ale zase o to viacej zrazi cenu EV jazdeniek lebo budu nielen pouzivane ale aj zastarane/
lukas9206
Addict
Addict

gogo956 napísal: 27 nov 2024, 15:15 Dalej stale je tu dolezity fakt, ze baterii EV vekom klesá kapacita. U spalovakov je bežné že pri pravidelnom servisovani bez väcsich problemov funguju aj cez 15-20rokov. Lenže kupit EV stare povedzme 10rokov bude riziko, neviem ci sa daju u vsetkych EV menit iba jednotlive chybné články, alebo či sa musi kupit kompletne cela bateria nova.
Tu si dovolím povedať, že toto už dávno nie pravda. Dnes má Hyundai/Kia jedne z najlepších batérii na trhu. Vieš si takisto kupiť 10 ročnú Teslu model S, kde je nabíjanie zadarmo má nabehane ďaleko cez 300k km napríklad a baterka ani zďaleka nie je pod 80% životnosti. Treba si uvedomiť, že baterke klesá životnosť hlavne prve roky (1-3) a potom kapacita ubúda už len minimálne.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Potom je tu taka nevyhoda, že havarovane EV sa nedá len tak jednoducho nalozit a odviezt. Musi sa najrov vlozit do specialneho kontajnera ktory sa nasledne napni vodou aby skratoval pripadne este zapojene obvody. Potom musi v tom kontajnery zostat aspon 48h. To nie je moc praktické. Apropo prave dnes niekto v roboe spominal ze v Ba bola obmedzena doprava kvoli horiacemu Ev. Asi toto: https://www.mojelektromobil.sk/v-bratis ... -sa-stalo/
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

lukas9206 napísal: 27 nov 2024, 14:28 Tak ta cena je plus-mínus rovnaká s novou Octaviou. Model 3 som chcel aj ja. Je tam LFP baterka, čo je celkom blbuvzdorna batéria ktorej nevadí nabíjania na 100% a životnosť by mala byť ďaleko cez pol milióna km.
No, hola bosa Octavka je za polovicu, ale asi nie je vela ludi co by do toho slo. Ja teda urcite nie.

Ta LFP bateria je myslim fajn ak funguje, ale je dost citliva na chlad. Kym vsetko funguje, asi s tym nie su problemy, maximalne sa to v chlade bude nabijat hodne pomaly ak nebude zohriata.

A dost otravna vlastnost je, ze pri nizkej teplote nefunguje rekuperacia, bateria sa musi zohriat. Normalne by to bol cajk, ale ak je clovek zvyknuty rekuperaciou aj brzdit, tak to moze byt trochu ehm. Ale inak ano, ten Standard Range za tie peniaze nie je blba kupa, len mi vadi predok, vadi mi interier, minimalne absencia akehokolvek ukazovatela predomnou, vadi mi absencia snimacov a pripadne prekvapenia ktore v sebe Tesla zkryva. Dost si chcem to auto skusit :)
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

gogo956 napísal: 27 nov 2024, 15:31 Potom je tu taka nevyhoda, že havarovane EV sa nedá len tak jednoducho nalozit a odviezt. Musi sa najrov vlozit do specialneho kontajnera ktory sa nasledne napni vodou aby skratoval pripadne este zapojene obvody. Potom musi v tom kontajnery zostat aspon 48h. To nie je moc praktické. Apropo prave dnes niekto v roboe spominal ze v Ba bola obmedzena doprava kvoli horiacemu Ev. Asi toto: https://www.mojelektromobil.sk/v-bratis ... -sa-stalo/
Mám na teba otázku? Ako veľmi si si prečítal a porozumel článku, ktorý si postol?
„Jednalo sa o elektromobil, z ktorého sa po náraze do stĺpa začalo dymiť a následne vznikol požiar. Hasičom sa podarilo zabrániť plamennému horeniu. Následne bola odpojená batéria elektromobilu
Vozidlo bolo v spolupráci s políciou prevezené z miesta udalosti do stráženého priestoru, kde bude umiestnené v kontajneri HaZZ, určenom na skladovanie elektromobilov po požiari.
Takže ty tvrdíš, že sa nedá len tak naložiť a odviesť, že sa musí najprv vložiť do špeciálneho kontajnera a oni ho najprv naložili a odviezli na strážený priestor, kde ho vložili do kontajneru. Klameš/zavádzaš úmyselne alebo len z nevedomosti? (jednoduchý človek by si pri tvojej formulácii myslel, že ten kontajner donesú na miesto nehody, vložia do neho EV a dva dni tam bude kontajner s EV špatiť na ulici)

Btw, horia aj spalováky, rovnako sa aj samovznietia alebo začnú horieť po dopravných nehodách.

Autoeditácia príspevku po 5 min 23 sek:
gogo956 napísal: 27 nov 2024, 15:15 Dalej stale je tu dolezity fakt, ze baterii EV vekom klesá kapacita. U spalovakov je bežné že pri pravidelnom servisovani bez väcsich problemov funguju aj cez 15-20rokov. Lenže kupit EV stare povedzme 10rokov bude riziko, neviem ci sa daju u vsetkych EV menit iba jednotlive chybné články, alebo či sa musi kupit kompletne cela bateria nova.
Počul si už o tom, že spalovákom môže klesať výkon motora vekom, resp. nájazdom kilometrov? Rýchle hľadanie.
https://forum.autobazar.eu/ubytok-vykon ... 38919.html
lukas9206
Addict
Addict

Johnnny napísal: 27 nov 2024, 16:10 No, hola bosa Octavka je za polovicu, ale asi nie je vela ludi co by do toho slo. Ja teda urcite nie.

Ta LFP bateria je myslim fajn ak funguje, ale je dost citliva na chlad. Kym vsetko funguje, asi s tym nie su problemy, maximalne sa to v chlade bude nabijat hodne pomaly ak nebude zohriata.

A dost otravna vlastnost je, ze pri nizkej teplote nefunguje rekuperacia, bateria sa musi zohriat. Normalne by to bol cajk, ale ak je clovek zvyknuty rekuperaciou aj brzdit, tak to moze byt trochu ehm. Ale inak ano, ten Standard Range za tie peniaze nie je blba kupa, len mi vadi predok, vadi mi interier, minimalne absencia akehokolvek ukazovatela predomnou, vadi mi absencia snimacov a pripadne prekvapenia ktore v sebe Tesla zkryva. Dost si chcem to auto skusit :)
Áno, ale myslel som aspoň akú takú vybavenú Octaviu. Ak ma mať podobnú výbavu, ako Octavia tak ta cena bude veľmi podobná.

Minimálne ten ukazovateľ pred tebou sa dá veľmi ľahko vyriešiť :D Zvyšok je hlavne o zvyku
gogo956
Redeemer
Redeemer

mLuks
tu je odfotený ten kontajner do ktoreho ho museli pred prepravou strčiť:

https://www.techbyte.sk/wp-content/uplo ... obil-3.jpg
https://www.techbyte.sk/wp-content/uplo ... obil-4.jpg

**
Čo sa tyka znizenia vykonu u starych spalovakov tak ten skutočne existuje. Ale dnešné auta maju z výroby taky výkon, že to bežneho vodica nijako neobmedzuje. Ale dojazd vodica obmedzuje nepomerne viacej.
mLuks
Addict
Addict

Tak to v článku napísali zle, beriem.
ale, je to obyčajný kontajner, ktorý sa používa na xyz vecí, ktoré využíva napr. Kosit, či firmy ktoré vozia železný šrot atď. (možno trochu upravený, aby bol vodotesný) prezentuješ to ako niečo neskutočné komplikované a pritom je to o tom, že vezmu vrak vložia ho do toho kontajnera, ten si nakladné auto natiahne na seba a odnesie preč. Rozdiel je v tom, že namiesto klasickej odťahovky príde obyčajné nákladné auto s kontajnerom. Resp. hasičské auto s kontajnerom a keďže hasiči majú vo výbave aj autá s hydraulickými rukami (ktoré používajú aj pri nehodách spaľovákov, keď sú niekde rozsekané mimo ciest, jarkoch atď.), tak je úplne scestné z tohto procesu robiť nejaké halo.

Autoeditácia príspevku po 3 min 51 sek:
áno dnešné autá, starýsommár je príklad toho, že nie všetci majú dnešné autá

a pointa nie je to, že či to bežného vodiča obmedzuje alebo nie. Pointa je tá, že rovnako ako degraduje kapacita batérie, dagraduje aj výkon spaľováku. A napr. degradácia výkonu ťa môže obmedziť v istých situáciach na cestách.

Autoeditácia príspevku po 7 min 8 sek:
A mimochodom, degradácia výkonu prichádza s opotrebovaním a zanesením motora, opotrebovanie a zanesenie motora môže zvýšiť spotrebu paliva a zvýšená spotreba paliva znamená nižší dojazd na jedno natankovanie.

Inak povedané, vekom a nájazdom spaľovacieho motora môže dochádzať k zníženiu výkonu motora, zvýšeniu spotreby a tým zníženiu dojazdu oproti pôvodným hodnotám.
gogo956
Redeemer
Redeemer

mLuks
k tomu znizovaniu vykonu motora: nie som odborník na autá, ale jazdil som dlho aj na velmi dobre udržovanom Tdi ktorý mal 18 rokov a ano nebolo to zďaleka Ferrari, ale jazdit sa na tom dalo normálne a rychlost na dialnici aj vysoko nad dovolenou. Odpich z miesta už bol v porovnani s modernymi autami znacne horší. V každom pripade spotreba bola velmi nizka a dojazd obrovský.
To je skôr o tom, či majitelia poctivo svoje spalovaky servisuju, alebo nie.
Ja Ev fandím a určite že raz v buducnosti budu Ev v podstate všetky vozidlá.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Iste. Pokles ak majiteľ kašle na údržbu, tankuje srajdy alebo kúpil haraburdu.
Predal som 20-ročné auto s 200000 km, mám dvadsaťročné s 230000, ďaľšie s 320000 najazdenými km a výkon aj spotrebu majú lepšie, než majú písané ako nové. Je to o tom, či majiteľ takému autu dá čo mu treba alebo šetrí, kde nemá.
Akumulátory elektromobilu tiež starnú, strácajú kapacitu no menej, než si ľudia myslia - aj elektromotor nie je večný ale tiež vydrží státisíce kilometrov. Celkovo je (...by mala byť) údržba elektromobilov podstatne jednoduchšia.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Johnnny napísal: 27 nov 2024, 13:26 Ja len pisem, ze mi pride nefer porovnavat auta na zaklade vykonu, ale napriklad ignorovat ten dojazd, resp si upravovat parametere aby tym mnou preferovane vyslo lepsie. Subjektivne je to samozrejme nieco celkom ine a kazdy musi vediet co potrebuje.
s tymto suhlasim, preto aj mne pride neferove ked pri EV hned kazdy krici "dojazd". pri 208 som ho cielene nespominal lebo som to nepovazoval za relevantne pre danu kategoriu. 208cka nie je zrovna auto s ktorym budes chodit na dovolenky do chorvatska, ci uz elektricke alebo nie. ale samozrejme je pravda ze so spalovakom je to realnejsie ale stale opak idealneho.
Johnnny napísal: 27 nov 2024, 13:26nedostal by si ani tu zabavnu zlozku bez ohladu na vykon, nakolko je realnejsie, ze by si siel celu cestu 110 km/h na tempomate.
toto je tiez velmi subjektivna vec lebo za mna na dialnici nie je zabavne ziadne auto. teda pokial to nie je supersport a nie je prazdna dialnica. ja si pod zabavou predstavujem prechadzanie zakrut na hranici smyku nie ist rovno co najrychlejsie.
Johnnny napísal: 27 nov 2024, 13:26Cize osobne zastavam nazor, ze najlacnejsie plnhodonotne elektricke auto je Tesla 3 Standard Range, ale to uz cenou nie je pre kazdeho. Snad sa mi to ale podari niekedy buduci rok na vikend pozicat, fakt by ma zaujimalo ako sa s tym zije.
v tomto tiez uplne suhlasim ze kupovat EV ako primarne auto je dnes velmi draha zalezitost. nad tym ani neuvazujem. my prave hladame sekundarne auto, do mesta, a sice za neho nemozeme/nechceme dat 50 tisic ale zase to ani nemusi byt to najlacnejsie co je na trhu (dacia spring za 16 tisic :D).
takze my sme proste idealna EV cielovka, mozno by sme mohli kupit nieco spalovacie luxusnejsie ako bwm 1, a classe ci mini cooper ale to dam radsej prednost prave tomu elektromobilu aj ked mozno nebude take luxusne. hlavne teraz ked sme nainstalovali solare tak nema zmysel riesit nieco ine aj ked GR86 by som radsej :D
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

lukas9206 napísal: 27 nov 2024, 17:12 Áno, ale myslel som aspoň akú takú vybavenú Octaviu. Ak ma mať podobnú výbavu, ako Octavia tak ta cena bude veľmi podobná.

Minimálne ten ukazovateľ pred tebou sa dá veľmi ľahko vyriešiť :D Zvyšok je hlavne o zvyku
Aj ukazovatel je o zvyku, zit sa s tym masi da, ale tu je problem, ze za 40 000 uz cakam od auta viac nez ze s nim nejak prezijem, hlavne ze jazdi za malo. Aj preto mam problem si aktualne vybrat EV a stale sa mi v tych sumach viac pozdava lahko jazdene BMW 3/4, alebo Audi A5. Teoreticky Peugeot 508, ale tie su uz kompletne bez motorov co mi na dialnicu moc nesedi. Na Tesle mi vadi dost veci, korejci zase maje sedacky ako lavice a celkovo mi na kazdom z tych aut nieco zasadnejsie vadi. Ak by som chcel cielene EV, vybral by som si tam lahko, ale ak chcem proste auto, nejak mi tie spalovaky aktualne sedia viac a nemusi to byt len pohonom :)

Inak Octavka je dost uletena. Imho za nejakych 25k kupis noveho korejca, pripadne Leona v kombiku v rozumnej vybave a mas to iste co Octavka.

Autoeditácia príspevku po 3 min 6 sek:
aacid napísal: 27 nov 2024, 21:21 s tymto suhlasim, preto aj mne pride neferove ked pri EV hned kazdy krici "dojazd". pri 208 som ho cielene nespominal lebo som to nepovazoval za relevantne pre danu kategoriu. 208cka nie je zrovna auto s ktorym budes chodit na dovolenky do chorvatska, ci uz elektricke alebo nie. ale samozrejme je pravda ze so spalovakom je to realnejsie ale stale opak idealneho.

toto je tiez velmi subjektivna vec lebo za mna na dialnici nie je zabavne ziadne auto. teda pokial to nie je supersport a nie je prazdna dialnica. ja si pod zabavou predstavujem prechadzanie zakrut na hranici smyku nie ist rovno co najrychlejsie.

v tomto tiez uplne suhlasim ze kupovat EV ako primarne auto je dnes velmi draha zalezitost. nad tym ani neuvazujem. my prave hladame sekundarne auto, do mesta, a sice za neho nemozeme/nechceme dat 50 tisic ale zase to ani nemusi byt to najlacnejsie co je na trhu (dacia spring za 16 tisic :D).
takze my sme proste idealna EV cielovka, mozno by sme mohli kupit nieco spalovacie luxusnejsie ako bwm 1, a classe ci mini cooper ale to dam radsej prednost prave tomu elektromobilu aj ked mozno nebude take luxusne. hlavne teraz ked sme nainstalovali solare tak nema zmysel riesit nieco ine aj ked GR86 by som radsej :D
Ako som pisal, reagoval som lebo bezne na internete vidim porovnanie Tesly s Octavkou, ale nie s klasickou, ale RS lebo vsak vykon. A to mi pride usmevne. To je cele. Tak vykon ako aj dojazd su proste subjektivne zalezitost, da sa povedat prvky vybavy ktore niekto chce, niekto nie.

Na dialnici s autom zabava nie je, ale stale ma viac bavi chodit z pruhu do pruhu a trochu sa hrat s plynom v zatackach (napriklad na R1) nez ide 110 na tempomate.

i3. Proste neexistuje ziadny rozumny dovod preco kupit do mesta nieco i3. Samozrejme sranda, ale mna to auto desne berie a chciet nakupnu tasku, nevaham ani minutu. Dalsie v rade by asi bola elektricka 500vka Abarth :-D
gogo956
Redeemer
Redeemer

v dnešnej dobe je nielen vo velkych mestach taka husta doprava, že hovoriť o nejakej "zábavnosti jazdenia" je otázne.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Johnnny napísal: 28 nov 2024, 10:05i3. Proste neexistuje ziadny rozumny dovod preco kupit do mesta nieco i3. Samozrejme sranda, ale mna to auto desne berie a chciet nakupnu tasku, nevaham ani minutu. Dalsie v rade by asi bola elektricka 500vka Abarth :-D
ked i3 sa uz nevyraba, rozmyslal som nad nim ale neviem nejak prekusnut tie kolesa z bicykla :D
elektricka 500ka je vraj tak zla ze ju v usa prenajimaju za 19 dolarov na mesiac lebo sa ich nevedia zbavit, abarth bude mozno vykonnejsi ale bude spolahlivejsi?
gogo956 napísal: 28 nov 2024, 10:15 v dnešnej dobe je nielen vo velkych mestach taka husta doprava, že hovoriť o nejakej "zábavnosti jazdenia" je otázne.
rovnako ako na dialnici tak ani rano cestou do roboty ziadnu zabavu neocakavam. ale ked dostanem chut si ist vecer zajazdit ked uz premavka opadla tak chcem sadnut do niecoho zabavneho. teraz uz skoro rok jazdim na x-traily a skratka mi to chyba obcas.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Mali sme zubára, čo sa chodil do 80-ky vyblázniť cez Šturec, Donovaly na aute s elektronickým obmedzením maximálnej rýchlosti na 250 km/hod. Ja sa začínam ktoriť - lebo pokuty... Aj tu neďaleko začínajú snímať z dronov.
Iste je rozdiel musieť jazdiť a jazdiť pre zábavu. Mňa by bavio aj hrať sa s elektromobilom len si ho na dôchodok nekúpim a ich predaje obmedzuje realita (nie novinové články).
Malo to prebiehať súčasne s rozvojom energetickej infraštruktúry a nie len na Slovensku.
Zmenili sme dodávateľa elektriny aj v byte - v súvislosti s inými zmenami a súhlasil som so štyrmi eurami mesačne pre "zelenú energiu". Otázne je koľko jej je naozaj zelenej. Podiel výroby na Slovensku "vyhráva" jadro no nemalý má plyn a ten nebude večne.
To nie je len výroba Na Slovensku sú obmedzené kapacity v súvislosti s rozvojom elektrifikácie preto to vidím len mierne optimisticky. Surovín pre akumulátory tiež nie je nekonečno a niektoré sa ťažia v krajinách, ktoré nimi potenciálne môžu vydierať.
Snáď sa podarí dotiahnuť úspešne jadrovú fúziu (alebo výrobu lacného vodíka).
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Myslim si, ze ak niekto uveri produktu ako "zelena energia" a este za to plati mesacne, tak je diskvalifikovany sa v tejto téme vyjadrovať :D.. Ja som sa chcel ešte spýtať na ten prepočet prečo sa bude musieť zvýšiť tá výroba energie o 30%.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Myslíš si že myslíš, nevadí.
Zisti si vstupné dáta a prepočet si sprav.

Do mesta by stačila aj nákupná kabelka typu Nissan silence.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Ja som ho v tejto teme uz robil (da sa to dohladat). Preto ma zaujima ako si k tomu vysledky prisiel ty, ked ho tu hlásaš..
mLuks
Addict
Addict

gogo956 napísal: 27 nov 2024, 18:50 mLuks
k tomu znizovaniu vykonu motora: nie som odborník na autá, ale jazdil som dlho aj na velmi dobre udržovanom Tdi ktorý mal 18 rokov a ano nebolo to zďaleka Ferrari, ale jazdit sa na tom dalo normálne a rychlost na dialnici aj vysoko nad dovolenou. Odpich z miesta už bol v porovnani s modernymi autami znacne horší. V každom pripade spotreba bola velmi nizka a dojazd obrovský.
6 rokov dozadu som vlastnil VW G4 1.9TDI PD 85kw rv2000, to auto stále išlo dobre, spotreba fajn, výkon tak isto. Mojou pointou bolo ale poukázať na to, že keby som ten Golf postavil na brzdu, skúšku výkonu, tak už by isto nemal 85kw ale menej. Avšak ten pokles je postupný, čiže si ho bežný človek ani nevšimne za tie roky ale pokles tam je. Čo pre teba znamená obrovský dojazd? Niečo okolo 800-1000km? EV sa k tomu o niekoľko rokov dostane.
To je skôr o tom, či majitelia poctivo svoje spalovaky servisuju, alebo nie.
No a to nemáš ako zistiť, keďže akonáhle skončí ľudom záruka na auto, tak prechádzajú k roznym známym, garažmajstom, neautorizovaným servisom a tam ti už nikto negarantuje čo a ako bolo urobené. Navyše, pri dnešných spaľovákoch je problém DPF, OPF, EGR, Adblue atď. Akonáhle sa tieto veci začnú kaziť, ľudia ich davajú vypínať a demonovať, vykuchať, keďže do 8-10 ročného auta sa im nechce kupovať nové DPFko za 600€. Čo spôsobuje, že z euro5/6/7 sa stáva automaticky nižšia norma a auto produkuje viac emisií. Toto vidím ako veľkú výhodu EV, že niečo také tam nie je možné a teda EV si udrží svoje nulové lokálne emisie (ak nerátame odreté gumy) počas celej svojej životnosti.

Kupovať dnešné spaľováky o 10 rokov ako jazdené bude naozaj o hubu a ľudia si budú musieť dávať veľký pozor čo a od koho kupia.
Ja Ev fandím a určite že raz v buducnosti budu Ev v podstate všetky vozidlá.
No veľmi to na tvojich postoch nevidieť. A to, čo v niektorých postoch predvádzaš má ďaleko od konštruktívnej kritiky.

Autoeditácia príspevku po 5 min 45 sek:
starysomar napísal: 27 nov 2024, 19:13 a výkon aj spotrebu majú lepšie, než majú písané ako nové.
to, že majú výkon lepší ako keď boli nové, myslíš, že si napr. z 85kw len pravidelným servisovaním auta urobil 87kw, či 90kw? Máš to potvrdené z brzdy? Nebavme sa o rôznych zásahoch do RJ. Tvrdíš, že pravidelných servisovaním auta vieš zvýšiť jeho výkon oproti výrobnému a máš to potvrdené aj meraním na papieri? Či sa jedná o subjektívny pocit?

Autoeditácia príspevku po 26 min 46 sek:
https://www.facebook.com/reel/851340413740137
Na toto video som natrafil dnes ráno. Horí spaľovák, zaparkovaný. Ale xyz komentárov o tom ako to isto bude elektrošrot, elektromrdka atď. Keď im to ľudia v komentároch vyvrátia, dokonca aj tá samotná stránka hasičov, tak ani jeden z nich nenapíše "prepáčte, mýlil som sa"

Ak sa gogo pýtaš, že prečo si ľudia nekupujú EV, tak presne tu máš jeden z dôvodov. Antikampane, hoaxy, fakenews ohľadom EV, vieme ako si dnes ľudia absolútne neoverujú informácie, preberú všetko čo vidia na prvú a posúvajú to ďalej. Tak ako aj tvoj špeciálny kontajner na vyhorené EV, ktorý je špeciálny tak maximálne červeným náterom a jednym tesnením a možno ani tým, ak nebol predtým otváravý.
Napísať odpoveď