Facebook

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Mirrorion
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Facebook

Príspevok od používateľa Mirrorion »

Blastbit napísal: 11 dec 2024, 20:43 Má teraz niekto nejaký problém s FB - chatom a messengerom ?
Kontakty akosi nenačítava, je to chyba niekde u mňa či nejaký výpadok ?
FB aplikácia na mobile mi ide, ale FB v prehliadači nie.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Mirrorion napísal: 11 dec 2024, 21:16 FB aplikácia na mobile mi ide, ale FB v prehliadači nie.
Jj ten FB chat, messenger, kontakty má celosvetový výpadok.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Pridal som si priateľa, ale nepamätám si jeho meno a priezvisko..dá sa to nejak dohľadať? Zatiaľ ma nepotvrdil...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pokial si nepamatas jeho meno a priezvisko, tak je evidentne, ze to nie je tvoj priatel ;) Stale si vsak vies kliknut na svoj profil a pozriet si zoznam priatelov. Tym padom sa ti tam musi objavit aj "priatel", ktoreho meno a priezvisko nepoznas.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

taki7 napísal: 13 dec 2024, 23:19 Pridal som si priateľa, ale nepamätám si jeho meno a priezvisko..dá sa to nejak dohľadať? Zatiaľ ma nepotvrdil...
vpravo hore kliknes na Account (tvoju fotku), tam Setting & privacy, potom Activity log a nasledne vlavo v menu by si mal mat odkaz Sent friend requests.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Vďaka, našiel som to v zázname činnosti.
Mirrorion
Star
Star

som už zvyknutý, že FB špehuje moje hovory a že mi do priateľov ponúka ľudí, ktorým volám (aj keď som nepovolil FB prístup k mojim kontaktom).

dnes ma ale prekvapila iná vec - piatok som mal na pracovnom pohovore človeka, s ktorým som predtým nebol v telefonickom ani mejlovom kontakte (pohovor dohadovala kolegyňa z HR). sedeli sme spolu cca 45min, obaja mobily na stole... a dnes mi ho ponúka do priateľov. ako to sakra FB robí? kontroluje cez bluetooth okolité mobily, či nie sú blízko seba? analyzuje cez mikrofón naše hlasy, či sa spolu rozprávame? alebo mi to číta mejly a našlo tam jeho meno?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

FB nema opravnenia k bluetoothu. Pozeram u mna na Androide a prava su udelene k fotkam+videam, k fotoaparatu a mikrofonu. Opravnenia k polohe si musi vyziadat a jabto musim schvalit. Takze nema pristup k mailom, kontaktom, bluetoothu alebo co.

Ako by si chcel, aby ti cez mobil analyzoval hlasy a zistil, ze je to zrovna ten clovek?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Mirrorion - FB ponúka priateľov priateľov priateľov...
Zrejme je prd platné ak mám obmedzenia...ak ich nemá niekto, koho medzi "priateľmi" mám (alebo niektorý jeho kotakt).
Mrkni..."spoloční priatelia"
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Nie ze by som nemal svoje pochybnosti o tom co vsetko telefon pocuva a co nie ale v tomto pripade sa ti mohol v ponukanych ludoch objavit preto lebo on si ta vyhladaval na FB?
Tiez je to mozne na zaklade lokality, nachadzal sa na rovnakom mieste ako ty, nebodaj sa pripojil na vasu wifi (aj ked uplne staci ze telefon videl rovnake ssid ako ty).

Inak k tomu pocuvaniu, vstci budu presviedcat ze je to vykonovo narocne a narocne ja prenos... Moj telefon nonstop pocuva a vypisuje mi nazvy pesniciek co hraju v okoli..
Dnes LLM dokazu prepisat audio do textu v trivialmom case. Hodinovy podcast mas prepisany za par sekund...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

To vedel uz (r.2000) CoolEdit - ulozit skladbu ako text. Dnesne mobily maju nepoorovnatelne vyssi vykon.
Mirrorion
Star
Star

heker napísal: 15 dec 2024, 5:38 FB nema opravnenia k bluetoothu.
FB nemá oprávnenie ani na prístup ku mojím kontaktom - a napriek tomu mi bežne ponúka do priateľov ľudí, s ktorými som telefonoval (a nemusím ich mať ani uložených pod menom). moja konšpirácia je, že FB na niečo také ako povolenia k prístupu úplne zvysoka se-rie a robí si čo chce.

starysomar napísal: 15 dec 2024, 6:09 Mirrorion - FB ponúka priateľov priateľov priateľov...
s tým človekom nemám spoločných "prieteľov prieteľov", keby som aj mal bolo by neuveriteľná náhodna, že mi ho začne ponúkať od momentu keď sa s ním fyzicky stretnem, nemyslíš?

aacid napísal: 15 dec 2024, 9:49 Nie ze by som nemal svoje pochybnosti o tom co vsetko telefon pocuva a co nie ale v tomto pripade sa ti mohol v ponukanych ludoch objavit preto lebo on si ta vyhladaval na FB?
Tiez je to mozne na zaklade lokality, nachadzal sa na rovnakom mieste ako ty, nebodaj sa pripojil na vasu wifi (aj ked uplne staci ze telefon videl rovnake ssid ako ty).
toto znie logicky, hlavne to s tou wifinou
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Mirrorion napísal: 15 dec 2024, 10:59 FB nemá oprávnenie ani na prístup ku mojím kontaktom - a napriek tomu mi bežne ponúka do priateľov ľudí, s ktorými som telefonoval (a nemusím ich mať ani uložených pod menom). moja konšpirácia je, že FB na niečo také ako povolenia k prístupu úplne zvysoka se-rie a robí si čo chce.
Verim ze toto sa nedeje, nezalezi od FB ci sa bude riadit opravneniani alebo nie, je to vec operacneho systemu, ten o tom rozhoduje. Na urovni konspiracnych teori sa mozme rozpravat o tom ze korporacie navzajom spolupracuju a apple/google dovoluje velkym korporaciam tieto prava obchadzat ale moc tomu neverim.

Ked telefonujes s niekym a potom sa ti zobrazi v ponukanych priateloch je stale mozne ze on FB povolil pristup ku kontaktom aj ked ty nie.
heker
Redeemer
Redeemer

Mirrorion napísal: 15 dec 2024, 10:59 FB nemá oprávnenie ani na prístup ku mojím kontaktom - a napriek tomu mi bežne ponúka do priateľov ľudí, s ktorými som telefonoval (a nemusím ich mať ani uložených pod menom). moja konšpirácia je, že FB na niečo také ako povolenia k prístupu úplne zvysoka se-rie a robí si čo chce.
FB na to srat nemoze, nakolko ho kontroluju regulatori a nemoze to ani Google ignorovat. Takze neverim tomu, ze tie opravnenia ku kontaktom ma. Navyse pokial ti to vybavovala HR, tak si zrejme ani cislo na neho nemal.
Mirrorion
Star
Star

čo je to za novinka na FB, že ukážky videí ukazuje ako nejaký loop GIF? tie random prestrihy sú naozaj divné a ja neviem či je to nejaký glitch, alebo nepodarená feature. FB sa zrejme snaží takouto animáciou motivovať ľudí aby klikali na videá, mňa to ale motivuje prescrollovať preč.

a hlavná otázka: ako to vypnem?
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Ja že mám niečo z grafickou kartou alebo čo :D
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

ked si medzi niekym zdielate foto a chcete si ich naspat pozriet,zobrazuju sa vam vsetky foto?odkedy fb dal synchronizaciu tym pinkodom zacalo sa to cele kazit.vela fotiek mi uz nechce ukazat :/ ako to riesite vy?vdaka
heker
Redeemer
Redeemer

V prvom rade si ich hned ulozim.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

dobre do buducna budem vediet
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Ako píše heker - hneď ukladať. Ostatne všetko čo si človek chce zachovať treba ukladať - aj zálohovať niekam.
Mne FB nenačítava históriu teda časovú os za dlhšie obdobie, často len zo dva dni ak je tam toho veľa. Tiež staršie fotky z Messengeru sa už nenačítajú. A správa sa to odlišne v PC vrátane a inak v mobile - napríklad Messenger v PC (prepojený s Edge) načíta viac dozadu, Caprine podstatne kratšie obdobie.

Autoeditácia príspevku po 1 deň 3 hod 30 min 15 sek:
Mete riadne metie - dal som inzerát tam (keď z Bazoša valili podvodní záujemcovia) - nechápem akým kremíkovým mozgom to vyhútalo že ponúkam alkohol...

01.jpg
02.jpg
03.jpg
04.jpg
Autoeditácia príspevku po 19 sek:
Napísať odpoveď