PZP

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: PZP

Príspevok od používateľa retkvic »

Akú pisťovňu máte na PZP, prípadne akú kalkulačku na porovnanie poistenia. Zadal som prvé čo mi našlo, superpoisetnie a tam najlacnejšie ponuky vychadzali z wustenrotu, len trochu zvlastne, ze tam neukazalo všetky poistovne iba niektore, ako kooperativa, union, koomunalna, csob.

Aktualna poistka vychadzala na nieco vyse 180€, rok vyroby 2005, 1.4 benzin/59kw. Minuly rok to bolo ešte 150€.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

PZP ti moze byt jedno, hradi sa z toho skoda, ktoru sposobis na inom aute. Ale aj tak by som si Wustenrot nedal, radsej priplatim 20-30 eur a mam pokoj, ze sa nestane, ze moja poistovne odmietne nieco plnit a mna niekto bude tahat po sudoch, lebo bude pytat este 4000 eur, ktore poistovna kratila.

PZP sa dvihali ceny, aj kvoli odvodu, aj DPH. Viac tu - https://www.techbyte.sk/2024/12/pozor-s ... nove-ceny/
retkvic
Addict
Addict

Teda wustenrot je nieco ako komunalna poistovna? S nimi sme mali v minulosti tiez zle skusenosti. Co taka union? Alebo ktora ina je este ok, teraz sme v allianz, ale kazdy rok navysenie, minuly rok 150€, predtym par rokov dozadu nieco cez 100€, teraz po novom 180€+ To neberu ohlad na to, ze je to stara sumka a ze vodic je bez nehody ever since?
heker
Redeemer
Redeemer

Allianz mas asi najlepsi, ale zaroven najdrahsi. Ake si mal zle skusenosti s Komunalnou?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Ako mi zvýšili (na jedno auto podstatne) sumy PZP dal som si spraviť iné, mám Wustenrot teraz. Oplatí sa "špekulovať" ročne a v minulosti som zistil, že aj s havaríjnou (už nemáme, staré autá)
Rok-dva predtým mi pri jednom vyšlo po zrušení a znovuzriadení na jedno auto PZP kus nižšie v TEJ ISTEJ poisťovni, v ktorej bolo aj predtým...
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

No z mojej skusenosti praveze posledne 2-3 roky bolo nove poistne v tej istej poistovni bud nizsie, alebo na urovni najlacnejsieho dostupneho v inych poistovniach. Predtym som taktiez menil PZP pomaly kazdorocne, prinasalo to usporu niekedy aj nikolkych desiatok eur. Ale cim dalej, tym menej sa s tym stretavam.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

retkvic napísal: 13 jan 2025, 11:20 Akú pisťovňu máte na PZP, prípadne akú kalkulačku na porovnanie poistenia.

Toto stale plati:
wladas napísal: 24 nov 2021, 21:59 PZP sluzi aby vyplatilo poskodeneho ked ty sposobis nehodu. Z toho logicky vypliva ze ty necitis vyhody/nevyhody pri plneni poistnej udalosti. Preto nevidim zmysel si priplacat.
superpoistenie.sk a mas usetrene
sorry za reklamu ale za mna dobra skusenost
Vyberies, vyklikas, vyplnis, zaplatis a hned posielaju bielu karticku. 10 minutova zalezitost.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

heker napísal: 13 jan 2025, 11:47 Ale aj tak by som si Wustenrot nedal, radsej priplatim 20-30 eur a mam pokoj, ze sa nestane, ze moja poistovne odmietne nieco plnit a mna niekto bude tahat po sudoch, lebo bude pytat este 4000 eur, ktore poistovna kratila.
Kazdy svojho boha chvali,cize,,,,,,,,,,,,
Kooperativa a komunalna su tie najhorsie poistovne,kde dochadza presne k tomu,co popisujes vyssie.
Kratenie poistneho plnenia a vobec v niektorych pripadoch uplne zamietnutie plnenia.
Ja som u nich mal omylom/poistku robila znama v autoskle/ uzavrete poistenie celneho skla a nemal som problem s vymenou a vyplatenim.
Rodicom vosiel typek do cesty a poistovnu mal koop. Skoda 7000 vyplatena autorizovanemu servisu tiez. Kratili,teda skor som doplacal 70€ za mini suchanec,ktory bol na dverach,ktore sa menili.
Ale ja osobne sa jej vyhybam. Mam 4 poistky vo wustenrot a jednu v uniqa.
Ceny sli hore o dost.Mne na poistke sa v juli zvysila cena o 60€. Zacinal som na 270,teraz je to na 410€
Predpokladam,ze tohto roku to bude do 500€
Mam este 50ccm scoot a na nom sa po 7mich rokoch stagnovania sumy,zvysila o 20%
Inak ked mi prislo platit 410€,pozeral som online porovnanie a presne ta ista poistka s rovnakym plnenim v rovnakej poistovni vychadzala na 1700€.
retkvic
Addict
Addict

heker napísal: 13 jan 2025, 13:49 Allianz mas asi najlepsi, ale zaroven najdrahsi. Ake si mal zle skusenosti s Komunalnou?
Bolo to dost davno este mozno pred tymto autom, nebola to moja poistka, otec riesil vtedy prechod do inej poistovne, lebo platil viac ako musel, nejako ho tam drzali a nechceli ani za pana pustit, este sa tam chodilo do takej budovy podobnej sudu a bola tam neprijemna pani co kladla cloveku polena pod nohy.

Autoeditácia príspevku po 7 min 48 sek:
starysomar napísal: 13 jan 2025, 14:36 Ako mi zvýšili (na jedno auto podstatne) sumy PZP dal som si spraviť iné, mám Wustenrot teraz. Oplatí sa "špekulovať" ročne a v minulosti som zistil, že aj s havaríjnou (už nemáme, staré autá)
Rok-dva predtým mi pri jednom vyšlo po zrušení a znovuzriadení na jedno auto PZP kus nižšie v TEJ ISTEJ poisťovni, v ktorej bolo aj predtým...
Naslo mi, ze maju najlacnejsiu poistku, nejakych 129-139€, a teta z Allianzu ponukla moznost, ze by sa nemusela platit teda ta do allianz ale do wustenrot, kedze sa nejak zabudlo na to platenie a volali, ze co sa deje, v zivote som wustenrot ani nezavadil, tak netusim co je to za poistovna, len by som nerad keby to bolo nieco podobne ako ta skusenost s komunalnou. Union nahodou nikto nema? Ci je to to iste?
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Mám 2 poistky v Union, nové obdobie mi začína v marci, teraz mi poslali mail s rovnakými cenami ako minulý rok, takže zmenu neriešim.

Riešil som poruchu motorky na diaľnici, volal som poisťovňu, vybavili odťah ktorý ma doviezol až domov...

Auto som mal v Generali, minulý rok som platil 180, teraz mi poslali sumu na 204€. Urobil som si prieskum, najlacnejšie ma vyšla kupodivu Kooperativa za 149€, takže som ho hneď uzavrel a na druhý deň som vypovedal zmluvu v Generali.
heker
Redeemer
Redeemer

retkvic napísal: 13 jan 2025, 22:12 Bolo to dost davno este mozno pred tymto autom, nebola to moja poistka, otec riesil vtedy prechod do inej poistovne, lebo platil viac ako musel, nejako ho tam drzali a nechceli ani za pana pustit, este sa tam chodilo do takej budovy podobnej sudu a bola tam neprijemna pani co kladla cloveku polena pod nohy.
To neviem posudit o co islo. Ale kazda poistovna ma zakonne moznosti a povinnosti. Jednou zo zakladnych je, ze PZP treba vypovedat najneskor 6 tyzdnom pred ukoncenim rocnej viazanosti. Iny dovod ako ten, ze nestihol vcas vypovedat zmluvu, tak nevidim.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Je aj iný spôsob ak nestihol no nedám ho verejne. Aj poisťovne potrebujú žiť - hoci aj z nepozornosti ľudí.

Mňa nasrali v jednej bezdôvodným zvýšením zo 109 na vyše 162.
Pri druhom aute menší no skok.
Mámobe po 127.
heker
Redeemer
Redeemer

Su dalsie dva sposoby, napriklad poistne nezaplatit, poistovna vypovie zmluvu a doplaca sa len alikvotna cast za ten mesiac. A druha moznost je ist odhlasit docasne (staci na 1 den) auto z evidencie na okresnon urade. Neviem co je na tom take tajne alebo nelegalne, ze by sa to nemohlo napisat verejne.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Áno tiež som to pár krát v minulosti urobil tým spôsobom, že som PZP neuhradil, po mesiaci mi vypovedali zmluvu a vypýtali sumu za ten mesiac. Medzitým som uzatvoril PZP inde.

Prišlo mi to pohodlnejšie ako písať výpoveď zmluvy alebo chodiť na pobočku.

Teraz som bol na pobočke, lebo zhodou okolností som mal termín u zubára a pobočka bola hneď vedľa.
retkvic
Addict
Addict

Hej, toto je tiez tento pripad, ozvali sa z poistovne lebo nebolo zaplatene poistenie, dohladal som list bo som myslel, ze ho neposlali, a platit sa bude alikvotna ciastka za mesiac januar, zrusi sa poistka a asi prestupim do inej poistovne, mozno union, kooperativa, wustenrot, who knows.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Priatelia áno len to odhlásenie-prihlásenie je 2 krát po 5 eur, behanie kamsi a zrovna to PZP čo som kdesi mal mali zaniknutie ošetrené na niekoľko nie jeden mesiac.
Trafil som s druhým autom na príma úradníčku, rovno sa opýtala či skrz zvýšené PZP, ubezpečil ju že druhý deň naklušem tak len za jeden 5-eurový poplatok.
Poisťovne poslali mailom nové...včas len mi to tentokrát ušlo pre kopu iných starostí. "Poučený z krízového vývoja" mám v plánovači...
Fglx
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fglx »

Mne akurat dnes prislo 85€ v Allianz. Mama tam kedysi robila, takze rodinna zlava. V obdobi pred dvoma rokmi som za to daval 69€. Pred rokom to supli o 10 viac a dnes takto.
retkvic
Addict
Addict

Fglx napísal: 15 jan 2025, 22:41 Mama tam kedysi robila, takze rodinna zlava.
A ja sa cudujem preco taka draha poistka... ked im to musi niekto zaplatit.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Nie pre tých cca 300 000 áut, jazdiacich bez PZP?
Fglx
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fglx »

Tam sa v 2024 pekne zvysila pokuta tusim.
Napísať odpoveď