Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal: 20 feb 2025, 22:47 siestykrat - funguje ta bana alebo nie?
ja sa nepytam na to, ci ju Rusi dobyli, ale ci funguje
a ja nehram s tebou hru, kde najprv hodis sipku a potom kreslis terc.
rusofil sa chvalil, ze bana je dobyta (teda on s i, lebo uznava dobytie) dlhe tyzdne dozadu. luhal, ako vo vsetkom. a to je to, co bolo treba dokazat.

"rusko dalo na 'obranu' triliardy dollarov, ma nekonecnu zasobu zbrani a vojakov"
vojaci iduci o barlach do utoku a RPG postavene zo srotu
https://bsky.app/profile/specialkherson ... ngzhzu7k2e
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Oprávnené obavy Rumunska z postoja USA https://www.novinky.cz/clanek/valka-na- ... a-40510001
Ako "dobre" že Trumpovi vtedy EU "lídri" gratulovali k víťazstvu vo volbách. Stačí ked bude UA len v EU.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ukraine is ready for a strong, truly beneficial agreement with the President of the United States on investment and security. We have proposed the fastest and most constructive way to achieve a result. Our team is ready to work 24/7.

Autoeditácia príspevku po 5 min 27 sek:

Autoeditácia príspevku po 3 min 15 sek:
EU targets €6B Ukraine military aid package  – POLITICO
https://www.politico.eu/article/ukraine ... d-package/

Autoeditácia príspevku po 6 hod 25 min 54 sek:
**
Rusko by chcelo aby Zelensky nebol prezidentom. Ak by boli nove volby, je vysoka šanca že by bol zvolený niekto iný a ten niekto by pravdepodobne bol ustretovejší voči Putinovým požiadavkám. Preto zo strany Usa a Ruska rastie tlak na uskutočnenie novych prezidentskych volieb, resp odstupenie Zelenskeho.
Trumo sa zjavne rozhodol že s Putinom dohodne mier bez ohladu na to, ake uzemne a ine ustupky bude musiet Ukrajina podstupit.
jackb
Redeemer
Redeemer

Cele je to s volbami je blbost ako voda v kosi. Ak by Zelensky nekandidoval - a to by nemal, lebo slubil jediny mandat, sa hovori o kandidature hrdinu Zaluzneho, alebo ineho vojnoveho hrdinu. A to je posledne co by si mohli geriatria v Kremli a doupě prefetovanych a prepitych nimandov s modrymi knizkami v Bielom dome zelat.
Naozaj si niekto pricetny mysli, ze v slobodnych volabach na Ukrajine po troch rokoch vrazdenia civilov najma v ruskojazycnych mestach vyhra kandidat, akeho si ze P*tler? To v 1946 mali v CSR vyhrat Nemci a urobit koaliciu s Madarmi.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Tu sa zhodnem s jackbom.
K téme aktuálne pár minut dozadu.
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... c-40510165
Jednanie USA a UA ohľadom nerastných surovín, pre UA podľa mňa mizéria.
" Nemalo by to ale znamenať zvýšenie bezpečnostných záruk pre Ukrajinu, atd ".
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

beardie napísal: 20 feb 2025, 22:47 siestykrat - funguje ta bana alebo nie?
Vynimocne musim v tejto slovickarskej vojne dat za pravdu jackbovi. Dobit = obsadit. Obsadili banu? Nie. Ukrajinci ju odstavili? Ano.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Beardie sa ale pýtal či tá baňa funguje a nie či ju Rusi dobyli. Od januára 2025 sa vie ako je na tom tá baňa, nedávny link v tejto téme.
Rusko ju nepotrebovalo dobýjať, hoci sa jackb pytal pár strán dozadu či je baňa presťahovaná do Moskvy.
Plus aj toto ešte predtým.
" Baňa Pokrovsk je jedinou baňou produkujúcou koksovateľné uhlie, ktoré je kľúčové pri výrobe ocele. Práve pre situáciu okolo tejto baňe oceliarsky priemysel očakáva, že po zvýšení produkcie ocele na Ukrajine v minulom roku sa tento rok jej výroba výrazne zníži "
gogo956
Redeemer
Redeemer

jackb
Zaluzny a Zelensky maju navzajom dlhodobo napäté vztahy. Zaluzny vie realnejsie zhodnotit v akom stave je AFU a ake su moznosti dalsieho boja proti Rusku. Ukrajina ma dlhodobo značné problemy s dostatkom vojakov. Nehovoriac o tom, že ak Ukrajina nebude akceptovat čo dohodnu Usa s Ruskom, tak Trump da uplne ruky preč od dalsej podpory Ukrajiny.
A Europa tuto "dieru" v podpore iba tazko zastupi.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

wladas napísal: 21 feb 2025, 18:15 Vynimocne musim v tejto slovickarskej vojne dat za pravdu jackbovi. Dobit = obsadit. Obsadili banu? Nie. Ukrajinci ju odstavili? Ano.
na zaciatku bol blabol, ze ju chce niekto niekam prestahovat, tak som si dovolil spytat sa, ci funguje
o dobyti som nic nepisal

a ako som sa vyjadril predtym:
beardie napísal: 20 feb 2025, 10:17vobec nebolo potrebne banu dobyt, stacilo sa priblizit natolko, ze ju Ukrajinci odstavili sami

presne taky isty styl maju aj Ukrajinci, tie ropne rafinerie nemusia dobyt, staci ich odstavit
jackb napísal: 21 feb 2025, 8:14 a ja nehram s tebou hru, kde najprv hodis sipku a potom kreslis terc.
diky, ze odpovedas na to, na co sa pytam
ako obvykle
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Slovíčkarenie by bolo skôr - "baňa na koks" a baňa na koksovateľné uhlie. Nevadí 7x sa ho opýta na baňu.
Zmätky pri výbere USA a RF delegácii pred rokovaním https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... e-40509830
jackb
Redeemer
Redeemer

gogo956 napísal: 21 feb 2025, 18:39 jackb
Zaluzny a Zelensky maju navzajom dlhodobo napäté vztahy. Zaluzny vie realnejsie zhodnotit v akom stave je AFU a ake su moznosti dalsieho boja proti Rusku. Ukrajina ma dlhodobo značné problemy s dostatkom vojakov. Nehovoriac o tom, že ak Ukrajina nebude akceptovat čo dohodnu Usa s Ruskom, tak Trump da uplne ruky preč od dalsej podpory Ukrajiny.
A Europa tuto "dieru" v podpore iba tazko zastupi.
Ja som nenapisal, ze su kamarati. Ved aspon protirec tomu co pises, ak mas potrebu.
Ja som reagoval na blbost o volbach, ktore vyhra bud Zaluzny, Budanov, alebo iny hrdina a ziadny rusky fracek nebude mat sancu. Takze cala partia imbecilov by si mala zelat, aby tie volby boli co najneskor, lebo pre nich vzdy dopadnu este horsie ako je to teraz.
beardie napísal: 21 feb 2025, 20:49 na zaciatku bol blabol, ze ju chce niekto niekam prestahovat, tak som si dovolil spytat sa, ci funguje
o dobyti som nic nepisal
ved rusofilny debil ju videl dobytu uz davno. tak podla toho co aktivne halucinuje ju museli prestahovat rovno na Cervene namestie.
a kedze zrejme veris jeho bludom, tak je jasne, ze si vymyslis odstavovanie a budem tym teraz otravovat mesiac. ako tymi suchojmi a raketami. alebo pred rokom tisicami a znasilnovanim.
ked klames ty, alebo tvoji kamarati, tak temu zasvinis svojim autizmom. kazdu jednu. uz styri a pol roka.

banu na koks si vymyslel debil, tak ako "nedobytnu pevnost Cherson" ci "rasisticke karikatury Aziatov". za nic z toho, ani za dalsie svoje lzi sa neopsravedlnil, takze mu to rad budem otrepavat o rusofilnu kotrbu. kym sa za kazdu jednu loz neospravedlni samostatne a nebude sa kajat. napisal som mu to, on to vie. a stale pridava nove a nove a klame, ze nic z toho nenapisal, aj ked som ho citoval.

\\a toto je dalsie do zbierky:
rusofil okolo Vianoc 2023 otvorene a vedome klamal o tom, ze "zeleznica uz bola dokoncena pred zaciatkom ukrajinskej ofenzivy na juh a pomohla Rusom ubranit sa".
ako je mozne, ze namiesto leta 2023 bola otvorena az v druhej polovici februara 2025 ostane takou zahadou a vsetky jeho lzi, ku ktorym sa odmieta vyjadrovat a len pridava nove.
https://bsky.app/profile/theukrainianre ... ohk2t64s2c
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 21 feb 2025, 22:06tak podla toho co aktivne halucinuje
ja vidim len tvoje halucinacie o prestahovani do Moskvy, jasne, len dalsia hyperbola alebo cokolvek, naco to zvedies tentokrat, miesto toho, aby si sa vedel kontrolovat
uz ta pozname :smt006
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Rozhovor s ukrajinskym dostojnikom Tatarigami o situacii na fronte a o tom aka dvojsecna zbran je vojnova propaganda. Na margo otazky vojnovej propagandy ktora sa tu riesila vo vedlajsom vlakne o Rusku.

Autoeditácia príspevku po 28 min 16 sek:
gogo956 napísal: 21 feb 2025, 17:29 Rusko by chcelo aby Zelensky nebol prezidentom. Ak by boli nove volby, je vysoka šanca že by bol zvolený niekto iný a ten niekto by pravdepodobne bol ustretovejší voči Putinovým požiadavkám. Preto zo strany Usa a Ruska rastie tlak na uskutočnenie novych prezidentskych volieb, resp odstupenie Zelenskeho.
Trumo sa zjavne rozhodol že s Putinom dohodne mier bez ohladu na to, ake uzemne a ine ustupky bude musiet Ukrajina podstupit.
Otazka je ci cela hra s volbami nie je len sucast utoku na Zelenskeho zo strany Trumpovej vlady. Podkopavanie jeho autority a legitimity je ocividne cast US komunikacnej strategie a dokonca nieco co si zobral na starosti Trump osobne. Vyvolavat ten pocit ze Zelensky je diktator a Ukrajina potrebuje slobodne volby mi zapada do toho narativu. Preco to robia sa mozeme len domnievat, jedno vysvetlenie je ze sa americkej verejnosti lahsie stravi "prehra" vo vojne ked sa Trumpovi predtym podari zdiskreditovat Ukrajinu ako spojenca. Nebude o potom o tom, ze opustili spojenca, bude to o tom, ze opustili diktatora a zlodeja.
jackb
Redeemer
Redeemer

Peklo zamrzne. Blbec, ktory veri Sivnčúchovi a jeho zamestnancov, zdiela Ukrajinca Tatarigamiho, ktoreho cituju skutocne zapadne media.
Ale uz v edite sa nezaprie a oslavuje utoky 47 na cloveka, ktory brani svoju vlast.

6:30 - nasedenie Severekorejcov? ved ti len betonuju a strazia posty hlboko v tyle... clovek sa na toho rusofila nemoze spolahnut
9:00 - Ukrajina drzi ruske uzemie? now way, Jose! ved ku ziadnemu utoku nedoslo a na hranici do KLR padli miliardy Ukrajincov.
A asi z celej hodiny staci. 9 minut a ani slovo potvrdenia rusofilovych propagandistickych sraciek, co sa aj ocakvalo. Zaujimave, ze sa zdiela nieco, co potvrdzuje, ze vedome a aktivne klame uz tri roky.
nedalo mi: 24:30 - Koňacneko luhal bez dokazov, no tu bol predhadzovany ako Slovo Bozie? Imagine my shock.

beardie, vyhladaj pomoc pri tom autizme. cim si starsi, tym ti to robi vacsie a vacsie problemy. malo to robit tvoje okolie, ked si bol este dieta. zda sa, ze urobili opak a nahucali do teba, ze mas pravdu aj ked ju nemas a ludia musia skakat ako vrieskas. oboje nemoze byt dalej od pravdy. se stim smiř.
gogo956
Redeemer
Redeemer

eMPiko
Preco to robia sa mozeme len domnievat, jedno vysvetlenie je ze sa americkej verejnosti lahsie stravi "prehra" vo vojne ked sa Trumpovi predtym podari zdiskreditovat Ukrajinu ako spojenca. Nebude o potom o tom, ze opustili spojenca, bude to o tom, ze opustili diktatora a zlodeja.
Trumo iba chce Ukrajinu za každu cenu dotlačiť do stavu aby prijala podmienky dohody medzi USa a Ruskom.
USa ziskaju práva na velku cast az väcsinu nerastnych nalezisk ktore zostanu na uzemi Ua. Čo dostane Rusko to ešte uplne nevieme, ale bude toho urcite vela, pretože Putin bude suhlasit iba s dohodou ktora bude k Rusku "velkorysá".

Ukrajina si skutočne v tejto situacii nemoze vyberat. Ak by uplne stratila podporu USa tak je to pre nu katastrofa.
A Putin bude mať vždy prevahu v živej sile. Proste najväčší hráči v tomto konflikte rozhodnu /Usa-Rusko/, ako nakoniec vždy v dejinach.

Následne to Trump bude pred domacimi volicmi prezentovat ako svoju velku vyhru: "zabezpecil mier a nerastne bohatstvo pre Us hospodarstvo".

Dôvod prečo Trumo slovne útočí na Zelenskeho je práve snaha o psychicku manipulaciu, pokus o zdiskreditovanie jeho kompetencii aby bol ustretovejsi prijatiu status qou ktore bude dohodnute mezi Usa a Ruskom.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 22 feb 2025, 9:32beardie
nepáči sa ti, keď poukazujem na tvoje bláboly? Nie je nič jednoduchšie ako ich nepísať :)

Posledné relevantné informácie hovorili o prerušení ťažby, ak sa domnievaš, že to nie je pravda, môžeš pridať zdroj informácií o opaku
Screenshot_20250222_101026_Chrome.jpg
Autoeditácia príspevku po 3 min :
gogo956 napísal: 22 feb 2025, 10:00 Následne to Trump bude pred domacimi volicmi prezentovat ako svoju velku vyhru: "zabezpecil mier a nerastne bohatstvo pre Us hospodarstvo".
čo je niečo, čo Európa nemôže dopustiť

Ak sa USA nechcú postarať o bezpečnosť Západu (čo je pod Trumpom naozaj reálny scenár), bude to musieť spraviť Európa, už od WWII sme sa len viezli, najvyšší čas spamätať sa
Mám len obavu, že už je neskoro a vrcholné inštitúcie sú preliezené neschopákmi
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo -
Rusko podľa mňa na ekonomický rast získa celý Krym (min. aby tam obnovili dovolenkovú destináciu pre turistov) keď by to tam bolo riadne vyčistené od rôznej vojenskej techniky, bezpečný prístup medzi azovským a čiernym morom, úrodná pôda a zvýšený vývoz obilia, baňa, elektrárne s priehradami, sadenie nových lesov, stavebný priemysel by tam staval nové obydlia po tých zničených, atd a v neposlednom rade určitá nárazníková zona (obohnatá plotom) medzi RF a UA (ktorá by bola aj časom v EU = vtedy by už RF nemohlo do budúcna napadnúť UA ako členskú krajinu EU - v NATO byť naozaj nemusí, veď aj Finsko a Svedsko dlhé desaťročia v NATO neboli).
gogo956
Redeemer
Redeemer

beardie
čo je niečo, čo Európa nemôže dopustiť

Ak sa USA nechcú postarať o bezpečnosť Západu, bude to musieť spraviť Európa, už od WWII sme sa len viezli, najvyšší čas spamätať sa
Mám len obavu, že už je neskoro a vrcholné inštitúcie sú preliezené neschopákmi
Europa je politicky nejednotná a vojensky nie moc silná, aj keď v poslednej dobe sa to začína zlepšovať a do obrany sa zacinaju liať väčšie sumy. Napr. take Polsko sa v nasledujucich rokoch stane z euopsrksheo pohladu velmi silnou krajinou.
Daval som sem aj link- bude schvaleny zo strany Eu obrovský balík dalsej vojenskej pomoci pre Ua.
Ale to nič ešte nehovorí o tom, či by Eu bolo ochotne zastupiť v podpore Usa a zasielať pomoc Ua povedzme dalsi mozno rok, dva, tri.
A keby aj hej, tak stale by nebola vyriesena otazka, ci Ukrajina by mala dost vojakov na dalsie roky vojny.

Blastbit
Rusko sa Krymu nevzdá- nemá dôvod. AFU nie je tak silna aby ho dobyla nazad. Krym je pre Rusko mimoriadne dolezity vojenskeho a geostrategickeho hladiska.
beardie
Redeemer
Redeemer

Budú musieť zastúpiť USA, nie je iná možnosť

Čo i len kilometer štvorcový získaný Ruskom je prehra Ukrajiny

Jedinou šancou je vydržať a podporovať Ukrajinu, kým Rusko nepadne, ruský rozpočet už veľmi dlho nevydrží, ale stále to môžu byť roky

S tým Krymom nesúhlasím, bol relevantný, keď tam sídlila čiernomorská, tá už reálne neexistuje
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ano tak to je, no Krym naďalej ostane RF aj vďaka politike USA.
Z dneška https://dennikn.sk/minuta/tema/6826/vojna-na-ukrajine
UA môže prísť o Starlink, ak sa s USA nedohodnú o prístupe k nerastom.
Napísať odpoveď