Pokroky v sociálnom živote
Re: Pokroky v sociálnom živote
Hej, hej. A preto mu dal psychiater diagnozu s depresiou a lieky. Ale ty napisee, ze v tejto teme nebol psycholog potrebny, no psychiater (vyssi level odbornosti) mu da diagnozu a lieky.
Dobre som čítal za tie roky kto všetko sa doňho navážal a prečo tak skončil. A ohľadom vnímania žien detto.
Iný prípad - známeho teta sa bála mačiek, chodila k psychiatrovi a mala lieky lebo z nich mala fobiu. Co jej naozaj pomohlo bolo spoznávať mačky od malého mačiatka aby si naň zvykla a aby to mačiatko rástlo pri nej, tak už teraz nemá strach z mačiek. Ani nepotrebuje lieky.
Pointa je teda tá aj u Terepina, že ked má nejakú "fobiu zo žien / panický strach zo žien", tak práve preto sa im mal vystavovať a reálne ich spoznávať a vnímať ako ich pozitíva tak aj negatíva aj pri správaní. To už sa mu malo radiť od 2007.
Iný prípad - známeho teta sa bála mačiek, chodila k psychiatrovi a mala lieky lebo z nich mala fobiu. Co jej naozaj pomohlo bolo spoznávať mačky od malého mačiatka aby si naň zvykla a aby to mačiatko rástlo pri nej, tak už teraz nemá strach z mačiek. Ani nepotrebuje lieky.
Pointa je teda tá aj u Terepina, že ked má nejakú "fobiu zo žien / panický strach zo žien", tak práve preto sa im mal vystavovať a reálne ich spoznávať a vnímať ako ich pozitíva tak aj negatíva aj pri správaní. To už sa mu malo radiť od 2007.
A navazali sa ludia opravnene.
Teraz skus k tomu psychologovi a psychiatrovi nieco, daka reakcia z tvojej strany?
Teraz skus k tomu psychologovi a psychiatrovi nieco, daka reakcia z tvojej strany?
Nemali sa navážať, už by to smerovalo do kyberšikany, ale vysvetlovať. Psycholog, psychiater pri zmenách prístupu muža k sebe a ženám nie su hned použitelný. Použitelný sú v tom prípade, ak sa robí opak toho, čo napíšem nižšie.
Iné by to bolo, ak by na sebe Terepin robil všetky viac či menej nutné zmeny, išiel by za ženskými a ony by ho odpálkovali aj tak.
Tam už sa natíska otázka čo nevhodné/zlé robí vo svojom prístupe Terepin a čo nevhodné/zlé robia dotyčné baby, či aj ony niečo neženú do extrémov. Pretože ked sa urobia nevyhnutné zmeny ktoré pomerne fungujú pri iných, je vysoká pravdepodobnosť, že by to fungovalo aj jemu.
Iné by to bolo, ak by na sebe Terepin robil všetky viac či menej nutné zmeny, išiel by za ženskými a ony by ho odpálkovali aj tak.
Tam už sa natíska otázka čo nevhodné/zlé robí vo svojom prístupe Terepin a čo nevhodné/zlé robia dotyčné baby, či aj ony niečo neženú do extrémov. Pretože ked sa urobia nevyhnutné zmeny ktoré pomerne fungujú pri iných, je vysoká pravdepodobnosť, že by to fungovalo aj jemu.
Aké dotyčné baby? Žiadne neexistujú
beardie - nemám babu kvôli mojej nevyliečitelnej chorobe (nie psychická), no pracovať sa mi dá...Tie dotyčné baby ktoré by vtedy spoznal.
Fajn časy kedy sa dali baby zohnať von bolo aj cez pokec, tak min 10 a viac rokov dozadu. Pre mňa rok 2013 taký najlepší na spoznávanie žien.
Fajn časy kedy sa dali baby zohnať von bolo aj cez pokec, tak min 10 a viac rokov dozadu. Pre mňa rok 2013 taký najlepší na spoznávanie žien.
Last safe place to be.Terepin napísal: 13 okt 2024, 22:02 Ja chcem byť sám pretože mi nič iné nezostáva. Ak to dáva zmysel.
-
starysomar
Hardcore addict
Naša dcéra sa rozhodla že chce ostať sama.
Jej voľba. Neteší ma to.
Jej voľba. Neteší ma to.
Nieje to vždy nevýhoda. Mám na mysli hlavne témuzakladajúci príspevok (reagujem na velmi starý prispevok ale tieto veci aktuálne) že osloviť/neosloviť ženu. Aj svet speje tam že ludia sa boja, obvykle si oslovenie (hlavne ženy) spájaju s obťažovaním, alebo minimálne podozrivé. Na zábave zase dostanete na držku od ostatných chalanov ktorým leziete do kapusty t.j. tí čo si na ňu tiež robia zálusk. Takže radšej sa im vyhývať, ako si vyrábať problémy. Už sa neraz stalo že len za to že som sa rozprával so ženami (neurážal som ich, nič som im nespravil, len pokecali) sa mi chodili vyhrážať napr. jej kamaráti, kolegovia, bratia, strýcovia, že jej mám dať pokoj.
Je to nebezpečné a vlastne introvertom a kadekomu podobnému dávam vždy tento príklad:
Idú introvert a extrovert baliť baby:
Introvert nemá odvahu, žiadnu neosloví, hanbí sa, tak zostáva pri stole a odchádza naprázdno.
Extrovert ich osloví niekoľko, jedna ho pošle došlaka, druhá mu povie že nemáš šancu, tretia ho rovno dá zbiť aby jej dal pokoj. A odchádza takisto naprázdno.
Tak kto je na tom lepšie? Introvert alebo extrovert?
Ja som sa vďaka socializácii dostal velakrát do problémov, takže ak by som bol introvert veľa problémov ani nemuselo byť.
Je to nebezpečné a vlastne introvertom a kadekomu podobnému dávam vždy tento príklad:
Idú introvert a extrovert baliť baby:
Introvert nemá odvahu, žiadnu neosloví, hanbí sa, tak zostáva pri stole a odchádza naprázdno.
Extrovert ich osloví niekoľko, jedna ho pošle došlaka, druhá mu povie že nemáš šancu, tretia ho rovno dá zbiť aby jej dal pokoj. A odchádza takisto naprázdno.
Tak kto je na tom lepšie? Introvert alebo extrovert?
Ja som sa vďaka socializácii dostal velakrát do problémov, takže ak by som bol introvert veľa problémov ani nemuselo byť.
Ľudia sú aj tak mix extrovertov a introvertov.
Jedná sa o takzvaných ambivertov a omnivertov.
Problém je nekompatibilita, treba ženy viac spoznať.
Jedná sa o takzvaných ambivertov a omnivertov.
Problém je nekompatibilita, treba ženy viac spoznať.
K spoznaniu ani nedôjde lebo niektorí sa boja začať. A pozor už tie elektronické zoznamky niesu použitelné lebo je to plné bot-ov, falošných profilov, účty podvodníkov atď. Jedine ešte skúsiť zoznamovacie večierky. Tie sú primárne na to určené, každý tam ide s cielom zoznámiť sa, je to moderované atď.
Súhlasím zoznamky, portaly na zoznamovanie už nie sú čo bývalo.
10 a viac rokov dozadu to šlo, viem to ako väčšinový introvert, no šlo to.
Popísať s už viac ako 1000 ženskými, desiatky ich vytiahnuť von, to boli časy.
Sú ženské ktoré pomotajú a priťahujú tajomné tiché typy mužov, samé ich chcú zbaliť.
No aby to tajomno nejako vyzeralo, treba aj fyzicky patrične vyzerať, potom to ide ľahko.
Nie je výnimka že ženská zavolá chlapa von, dokonca zaňho aj zaplatí napr večeru, potom on.
10 a viac rokov dozadu to šlo, viem to ako väčšinový introvert, no šlo to.
Popísať s už viac ako 1000 ženskými, desiatky ich vytiahnuť von, to boli časy.
Sú ženské ktoré pomotajú a priťahujú tajomné tiché typy mužov, samé ich chcú zbaliť.
No aby to tajomno nejako vyzeralo, treba aj fyzicky patrične vyzerať, potom to ide ľahko.
Nie je výnimka že ženská zavolá chlapa von, dokonca zaňho aj zaplatí napr večeru, potom on.
-
starysomar
Hardcore addict
Najmladsi (byvaly) kolga sa zoznamil s babou na Pokeci. Su spolu tri roky. (byvaju spolu dva).
Ak by vacsina hladala problem, vymreli by sme.
Ak by vacsina hladala problem, vymreli by sme.
Ja som ich zažil nie hladal. Niekde sa cez pokec zosobášia a niekde to končí oznamovaním na políciu, vyhrážaním, podvodom atď. Každý má inú skúsenosť.
Diplomaticky ma poslala do riti.
Jednoducho dnešné ženy majú vyššie nároky na mužov ako pred 30-40rokmi.
Ulovit mamuta už nestačí. Ideální táta je podle žen i mužů tak trochu superman | Forbes
https://forbes.cz/ulovit-mamuta-uz-nest ... .sznhp.box
Ulovit mamuta už nestačí. Ideální táta je podle žen i mužů tak trochu superman | Forbes
https://forbes.cz/ulovit-mamuta-uz-nest ... .sznhp.box
Otcové se navíc cítí pod velkým tlakem, jak zvládnout všechny své role. Podle dat od Solva si muži jako „ideálního chlapa“ představují člověka, který se kromě uživení rodiny umí postarat o dítě a uvařit jídlo, je pracovitý, ctižádostivý, odvážný a sebevědomý, majetkově zajištěný a sportovec. A ženy k těmto požadavkům přidávají ještě atributy jako spolehlivý, zodpovědný, férový, pozorný, statečný a vyrovnaný.
„Je tam spousta kontrapožadavků. Muž by měl být empatický, ale dostatečně vydělávat. Mít kariéru, ale trávit hodně času doma. Ideálem je superman, který dokáže přepínat podle potřeby. To vytváří tlak na chlapy, kteří ve výsledku nevědí, co se po nich chce. Všechno to zvládnout nejde a člověk musí hledat cesty, jak to rozumně vybalancovat.
Terepin, ako ťa poslala do riti? Veď si jej napísala a povedala "dobre". Asi viac nešla rozvíjať v tej chvíli konverzáciu. Ak má deti, tak má kopec činností okolo nich. Asi si nebude vypisovať toľko.
Gogo, mamutov chlapi nelovia. A navyše, veľa ľudí žije na byte, tam ani ten chlap nemá veľmi ako ukázať svoje zručnosti, na rozdiel od domu, kde je toho manuálne viac (a poznám chlapov, ktorí nevedia zložiť poličku, nábytok atd... toto napr. ja som vždy robila s otcom, tak keby základné manuálne veci chlap nevie, pre mňa by veľmi chlapom nebol. Navyše, chlap sa nesmie báť zašpiniť).
Gogo, mamutov chlapi nelovia. A navyše, veľa ľudí žije na byte, tam ani ten chlap nemá veľmi ako ukázať svoje zručnosti, na rozdiel od domu, kde je toho manuálne viac (a poznám chlapov, ktorí nevedia zložiť poličku, nábytok atd... toto napr. ja som vždy robila s otcom, tak keby základné manuálne veci chlap nevie, pre mňa by veľmi chlapom nebol. Navyše, chlap sa nesmie báť zašpiniť).
Čo som si všimol v mojom okoli, tak je to velmi o tom, či single muži tak aj ženy, ak sú dlhodobo bez vzťahu, tak po určitom čase si na tento stav zvyknu. A ked aj nadviažu nejaky kratkodobý vztah, tak ho pomerne rychlo ukoncia, pretoze by sa museli vzdat urcitej casti osobnej slobody na ktoru si už zvykli. Ženy to riešia väčšinou tak že si zaobstaraju psa/psov aby sa necitili take osamele.
Ale toto je globalny trend v celom vyspelom svete, že neustale narasta počet domácnosti kde zije iba jeden clovek a stale menej ludi ma zaujem na udrziavani dlhodobych partnerskych vztahov. Suvisi to aj s dostupnostou modernych technologii.
Si pamätam že keď som bol teen v 90tych rokoch, tak v podstate nebola žiadna zábava ktora sa dala robit doma./existovali sice už pocitacove hry ale neboli az tak rozsirene ako dnes ale napr Tv programy boli o ničom/. Takže ludia sa viacej stretavali, socializovali naživo, vonku, hlavne piatky a vikendy, ale aj cez tyzden.
Zatial co dnes existuju streamovacie platformy, internet, milion druhov digitalnej zabavy, "socialne" siete, takze ludia zleniveli a vysedavaju vo volnom case doma..
Ale toto je globalny trend v celom vyspelom svete, že neustale narasta počet domácnosti kde zije iba jeden clovek a stale menej ludi ma zaujem na udrziavani dlhodobych partnerskych vztahov. Suvisi to aj s dostupnostou modernych technologii.
Si pamätam že keď som bol teen v 90tych rokoch, tak v podstate nebola žiadna zábava ktora sa dala robit doma./existovali sice už pocitacove hry ale neboli az tak rozsirene ako dnes ale napr Tv programy boli o ničom/. Takže ludia sa viacej stretavali, socializovali naživo, vonku, hlavne piatky a vikendy, ale aj cez tyzden.
Zatial co dnes existuju streamovacie platformy, internet, milion druhov digitalnej zabavy, "socialne" siete, takze ludia zleniveli a vysedavaju vo volnom case doma..
Viem čítať medzi riadkami. Ono s tým súvisí aj to ako si ma oťukávala a z jej reakcií som nemal pocit, že som jej ulahodil.zuzanuska napísal: 05 apr 2025, 8:50 Terepin, ako ťa poslala do riti? Veď si jej napísala a povedala "dobre". Asi viac nešla rozvíjať v tej chvíli konverzáciu. Ak má deti, tak má kopec činností okolo nich. Asi si nebude vypisovať toľko.
-
starysomar
Hardcore addict
Okolo pol milióna ľudí u nás žije mimo manželského zväzku a väčšina bez partnera. A žijú. Že to nieje dobre pre budúcnosť je iná vec.
Terepin - za 18 rokov, čo to riešiš si už naozaj mohol dospieť. Napadá ma otázka, či si si sám nezvolil rolu obete, ktorá Ti vyhovuje...
Terepin - za 18 rokov, čo to riešiš si už naozaj mohol dospieť. Napadá ma otázka, či si si sám nezvolil rolu obete, ktorá Ti vyhovuje...