Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

mLuks
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

Príspevok od používateľa mLuks »

Blastbit napísal: 25 mar 2025, 12:12 Šibe a fetovanie je rozdiel.
Pointa je rovnaka, to ze som sa to opytal expresivnejsie neznamena, ze sa zmenila pointa. Ty si sa ale urazil a to je cely tento problem, tvoj nie moj.
Prestaň zase sprosto klamať že som teba spomínal ked som všeobecne písal toto :
" Ešte dokázať či je či nie je. To je ako keď niekto vyhlási že neexistuje aby existoval ružový slon.
Ale vďaka vede + dôkazom vieme že existuje a aj príčina ružového slona existuje, čo ju spôsobuje. "- nikde tam nie je písané mLuks.
napisal si niekto a narazal si na mna, pretoze iba so mnou si mal tu debatu o ruzovom slonovi, keby nebolo mna, tak by si nikdy ruzoveho slona na googli ani nehladal, lebo by si na to nemal dovod. Ty velmi dobre vies ako si myslel toho "niekto".

Uz si tento modus operandi pouzil viac krat vo svojich postoch, ked si takto "nenapadne" narazal na moju osobu.
Ty si vtedy písal o slonovi s modrým chobotom tak neviem čo zase do mňa rýpeš ked píšem o ružovom slonovi, prestaň fabulovať dík.
lukasovi som vysvetlil ako to bolo. Ja som chcel napisat ruzovy slon s modrym chobotom, napsal som len ruzovy slon a toho si sa ty chytil, mal si dokazat neexistenciu ruzoveho slona,ty si vtedy nalinkoval, ze existuje lebo ma nejaky ruzovy pigment ci co.
Prvá a posledná veta príspevku sa ti vylučujú, opäť.
nijako sa nevylucuju, to ze pouzijem expresivny vyraz nevylucuje rozumnu argumentaciu.
Curta je rozumný človek na diskusiu,
ano, mozno tak pre toho kto mu pritakava. inak ke to v politickych temach len troll a v tejto rovnako, ktory absolutne nereaguje na to co mu ludia pisu, len si doookla ide svoje.

Podobne ako ty.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Písal si iba o slonovi s modrým chobotom, dôkaz aj inak sfarbeneho slona som dodal všeobecne.
Nemaj strach, ked budem chcieť s tebou diskutovať, tak napíšem priamo mLuks a to v každej téme. :wink:
Ked už máš tú detskú predstavivosť na rôzne bytosti tento výtvor vytvoril človek, https://ar.pinterest.com/pin/colorful-b ... 315683928/
K téme Boh, náboženstvá atd - u nich to vyzerá na sektu https://www1.pluska.sk/soubiznis/domaci ... vanie-ludi
Tváriť sa akože politická strana, ale reálne tam ide o vsugerovanie ideológie, propagandy ktorá má tam svoje "odkazy, ciele".
mLuks
Addict
Addict

Blastbit napísal: 25 mar 2025, 13:21 Písal si iba o slonovi s modrým chobotom, dôkaz aj inak sfarbeneho slona som dodal všeobecne.
Klames. Jasne som najprv napisal, ze mas dokazat neexistenciu ruzoveho slona a potom som hned v dalsom poste napisal, ze ruzoveho slona s modrym chobotom a dokonca ze aj lieta. Tu mas post o com som pisal, a mozes si precitat aj cely kontext. Podstatne je, teraz si klamal. tak isto ako si klamal aj o tych slovach, lebo ty si nepamatas celu debatu a kontext ale len zopar veci, ktore sa tebe hodia do skladacky.
mLuks napísal: 02 okt 2024, 14:11 Blastbit
Povedz mi ako dokazes neexistenciu ruzoveho slona?

To ze ho nikto nevidel, nezachytil na fotak, ze sa o nom nikde nepise, nenzamena, ze neexistuje (podla tvojej logiky). Takymto stylom prideme na to, ze existuje cokolvek co si niekto zmysli. Preto je tvoja logika mylna, preto sa nedokazuje neexistencia, na sude sa nedokazuje nevina.
Nemaj strach, ked budem chcieť s tebou diskutovať, tak napíšem priamo mLuks a to v každej téme. :wink:
evidentne to nerobis, lebo ma rad spominas vo svojich postoch rak na inkognito.
Ked už máš tú detskú predstavivosť na rôzne bytosti tento výtvor vytvoril človek, https://ar.pinterest.com/pin/colorful-b ... 315683928/
tie omalovanky tu naco postujes? A ze ty veriaci na nejaku mytologicku bytost nikym ani nicom nedokazanu ides rozpravat o "detskej predstavivosti na rozne bytosti"
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ružového slona som ti dokázal jeho existenciu. Keď máš rád vymyslené bytosti tak som poslal aj obrázok ružového slona s modrým chobotom.
No najdôležitejšie je to tvoje špagetové monštrum ideologia na ktoré sa odvolávajú hnutie Pastafariani, je to evidentné máš obľúbenú bytosť.
Ty si tu tvrdil dávnejšie že su "rozpravky o bohu", ja som zase poukázal na tie tvoje o iných bytostiach. Sám si potvrdil že neexistenciu dokázať.
" Takze pokial sa vedecky nedokaze existencia boha, dovtedy neexistuje. " - takže sa má vedecky dokázať technologiou a nedá sa hovoriť o niečom/niekom že neexistuje pokial sa to vedecky nepotvrdí.
mLuks
Addict
Addict

Takze miesto toho aby si si priznal, ze si teraz klamal a ja som ti to tvoje klamstvo dokazal, si to teraz spustil tvoj emocny vylev, kde si zase posplietal vsetko dokopy, nezabudol si zase pospominat vsetkych inych userov s ktorymi diskutujem.

Si klamar a uz dva krat som ta usvedcil z klamstva, ktore si o mne pisal.

Do curtu rypem, preto ze je troll, nie preto ze je veriaci.

Pri vsetlych tych tvojich nezmysloch a blbostiach, ktore si ty spajas vo svojej hlave ti uchadza pointa kazdeho mojho tvrdenia.

Ja som ateista. Ja neverim ani na tvojho boha, ani na alaha, ani na spagetove monstrum ani na ruzoveho slona s modrym chobotom. Tieto vsetky bytosti ja pouzivam len preto aby si pochopil, ze ani tvoja vysnivana bytost neexistuje, rovnako ako neexistuju ani tie ostatne.

Urcite nie je pastafarianstvo moje oblubene ako si si tu ty zase vymyslel a vo svojej hlave poskladal dokopy nieco co ani v kope nemalo byt.

Ty skladas puzzle, akurat ti nepasuju dieliky do seba, nesedi ani obrazok, ale aj tak sa tvaris, ze je to poskladane dobre.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

V Poľsku sa má rokovať o zrušení Cirkevného fondu https://www.aktuality.sk/clanok/v2tZwee ... eho-fondu/
"V súčasnosti tvorí 95 percent výdavkov fondu platenie príspevkov na sociálne poistenie duchovných.
Platy duchovných v Poľsku nehradí štát. Z fondu aktuálne čerpajú všetky registrované náboženské organizácie " - to je zaujimavý počin.
mLuks
Addict
Addict

Blastbit napísal: 25 mar 2025, 14:18 " Takze pokial sa vedecky nedokaze existencia boha, dovtedy neexistuje. " - takže sa má vedecky dokázať technologiou a nedá sa hovoriť o niečom/niekom že neexistuje pokial sa to vedecky nepotvrdí.
nie, toto je presne to keď ty nerozumieš ani svojmu vlastnému materinskému jazyku a nepochopíš napísaný text. Neexistencia sa vedecky nemusí potvrdiť, lebo neexistencia sa nedokazuje. Proste v súčastnosti boh neexistuje lebo veda jeho existenciu nedokázala, keď veda dokáže existenciu boha, potom bude boh existovať.

Dovtedy sú to len vaše rozprávky.
* Si klamar som ta niekokrát usvedčil že si ma hanlivo označil a ešte si popieral že to tak nie je.
Znovu a po tisíc krát, otázka nie je hanlivé označenie. Znovu nerozumieš svojmu materinskému jazyku a nevieš aký je rozdiel medzi opytovacu a oznamovacou vetou.
Ružový slon s modrým/tmavým chobotom existuje, dôkazy, linky sú.
neexistuje, pretože nechodí po zemi, nedýcha, nežije a keby aj tak sa tak nenarodil, že ho tak niekto zmaľuje.. Snáď nejdeš omaľovanáky z Pinterestu dokladať ako dôkaz.
Si skrátka priaznivec inej viery, ako bolo dokázané ateisti tiež veria v niekoho a niečo iné hoc aj neexistujúce. :smt006
Nie nie som priaznivec žiadnej vieri, pretože ateizmus nie je viera ani ideologia, to že po svete behajú nejakí iní ateisti, ktorí v niečo veria mňa nazaujíma, pretože ja to nie som. A tu diskutuješ so mnou a nie s nejakými inými ateistami.

či mám aj ja vyťahovať, všetky tie pobláznené kresťanské sekty a hádzať ťa do jedného vreca spolu s nimi? Keď kresťanskí farári sú pedofili, to znamená, že všetci kresťania majú sklon k pedofílii? Či vštci kresťania sú takí ako je ten blázon Kuffa? To ešte len potom budeš plakať, keď ťa začnem hádzať do jedného vreca s nimi a nazývať ťa tak, tak ako to robíš ty.

Vždy si vymýšľaš vlastné definície, robil si to predtým, robíš to teraz, vyčítali ti to ľudia, ktorí s tebou diskutovali a dali si ťa do ignoru. Vždy len klameš, zavádzaš, vymýšľaš si, pospájaš nesúvisiace veci dokopy.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

No ved o vede som písal, aby práve veda jeho existenciu dokázala. Boh sa označuje aj ako energia, veda skúma aj energie.
Veda dokazuje aj mimozemštanov ľuďmi odlišne opísané bytosti ako je Boh, takže jedine skrz vedu sa niečo bude dať potvrdiť alebo nie.
Tento ružový slon s tmavým chobotom https://www.iflscience.com/incredibly-r ... park-73147 Ten z pinterestu vytvorili ľudia čo som ti dodal.
To tvoje vymyslené o slonoch (ako prirovnanie k tomu že Boh neexistuje) som ti skrátka fotkou zmazal ako nič, lebo o ružovom slonovi aj s netypickou farbou chobota som vedel, tak som ti dodal dôkaz o tom vtedy aj teraz.
Moc si sa obracal so špagetovým monštrom v minulosti ako nejaký "argument" diskusie, tak som ti dal otázku či si pastafarian, ked nie si beriem to.
Nie ja som uznal že kresťanské sekty existujú, ale dal som na zretel že existujú aj ateistické sekty alebo hnutia.
mLuks
Addict
Addict

Blastbit napísal: 25 mar 2025, 16:50 No ved o vede som písal, aby práve veda jeho existenciu dokázala. Boh sa označuje aj ako energia, veda skúma aj energie.
Veda dokazuje aj mimozemštanov ľuďmi odlišne opísané bytosti ako je Boh, takže jedine skrz vedu sa niečo bude dať potvrdiť alebo nie.
boha označujete za energiu tak maximálne vy, aby ste mali lepšie argumetnčné kľučky, aj za lásku, aj za vzduch, aj za všetko na okolo, to sú bludy a bullshity.

V súčasnosti, neexistuje žiadny vedecký dôkaz o priamej existencii kresťanského boha, takže v súčasnosti boh neexistuje. Preto je to len viera v boha, keď veda objaví dôkaz o existencii boha, potom to už nebude viera ale fakt.
Rozumieš slovám priame označenie (si feťák) a nepriame označenie (fetuješ ?) ? Písal som o nepriamom označení tým si ma nepriamo označil za feťáka. To druhé s mentálom ma tolko neurazilo. Ked si chcel argumentovať vtedy o situáciach ktoré som v téme rozpísal také reči si strč. Slová "šibe ti" nie je porovnatelné s fetovaním.
Rozumieš otázniku a bodke? ...Keď sa ťa policajt spýta, či si požil nejakú návykovú a psychotropnú látku (inými slovami, drogoval si?), tiež ťa tým nepriamo označuje za feťáka, narkomana atď, podľa teba? ...už si konečne priznaj, že celý tento problém je len o tvojom ubolenom a ublíženom egu a že ťa chudáčika treba poľutovať, sa ťa to dotklo rovnako ako sa ťa dotíka, keď napíšem, že boh neexistuje a že veríš v detské vymslené rozprávky.
Tento ružový slon s tmavým chobotom https://www.iflscience.com/incredibly-r ... park-73147
neviem ako si ty predstavuješ modrú farbu, ale ten rúžový slon nemá modrý chobot
Ten z pinterestu vytvorili ľudia čo som ti dodal.
to je pre diskusiu bezpredmetné, lebo je to výmysel ľudí, rovnako ako tvoj boh.
To tvoje vymyslené o slonoch (ako prirovnanie k tomu že Boh neexistuje) som ti skrátka fotkou zmazal ako nič, lebo o ružovom slonovi aj s netypickou farbou chobota som vedel, tak som ti dodal dôkaz o tom vtedy aj teraz.
nemá modrý chobot, ty si ale nemal dokazovať jeho existneciu ale neexistenciu, preto to bolo neskor v tej debate upravené na lietajúceho rúžového slona s modrým chobotom a neexistenciu tohto by si mal dokázať
Moc si sa obracal so špagetovým monštrom v minulosti ako nejaký "argument" diskusie, tak som ti dal otázku či si pastafarian, ked nie si beriem to.
vidíš, toto sú tvoje výmysli, domienky, špekulacie a spájanie dokopy niečoho, čo v kope nemá byť, niekde niečo zachytíš a hneď si k tomu dotvoríš svoj vlastný príbeh. Nádherný príklad ako ty proste nevieš chápať súvislosti v debatách a strácaš sa v písanom texte.
Nie ja som uznal že kresťanské sekty existujú, ale dal som na zretel že existujú aj ateistická sekty alebo hnutia.

mňa nezaujíma, či sú alebo nie sú ateistické sekty, definícia ateizmu je jasne daná a napísaná a na základe tejto definície ateizmus nemôže byť označený ani za vieru, ani za ideológiu. Ty ale predvádzaš ačohentizmus, zovšeobecňovanie (aha tam je akteistická sekta, tak to isto znamená, že všetci ateisti v niečo veria) a ohýbanie slov a definícií.
No dnes si fabuloval so slovom "niekto" keby tam chcem napísať mLuks tak to tam napíšem s vedomím že zase po mne vybehneš ako aj inokedy v minulosti...Bud ma tentokrát už naozaj pochopíš čo ti tu vysvetlujem alebo mi daj pokoj, lebo dnes si vyskočil ty mna lebo si si niečo "domyslel".
nefabuloval, druhý krát ti zopakujem, že už neraz si takto nepriamo odkazoval na mňa pri komentovaní nejakej témy slovami ako "to mi niekoho pripomína" (napr. aj s súvislosti s tým tvojím ublíženým egom), pri spomenutí ružového slona si odkazoval presne na debatu, ktorú si viedol so mnou, pretože v tejto téme to používam len ja v roku 2014 a raz beardie v 2015 a znovu ja 2024 (s tebou) a teraz 2025. A presne na túto našu debatu z 2024 si teraz narážal, preto si sa mohol vyhnúť slovu niekto, keby si so mnou v otobri 2024 neviedol tú debatu, tak by ťa ani nenapadlo spomínať nejakého rúžového slona v téme o bohu.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Nabudúce si vymysli rozprávky o inej tvojej vymyslenej bytosti ktorú ti potom pohladám na nete a doložim linkom že čírou náhodou niečo podobné existuje. Ružový slon s tmavým chobotom som našiel, to že nie je uplne modrý a že nemá krídla lebo ty si si ho tak vymyslel nemôžem za to.
Žiaden vlastný príbeh oháňal si sa tu špagetovým monštrom, to je symbol ateistického hnutia. Predtým si ani nevedel že ich majú ako aj sekty.
mLuks
Addict
Addict

Blastbit napísal: 25 mar 2025, 16:50 Moc si sa obracal so špagetovým monštrom v minulosti ako nejaký "argument" diskusie, tak som ti dal otázku či si pastafarian, ked nie si beriem
A ďalšie tvoje klamstvo o mne, špagetové monštrum som podľa vyhladavania použil raz v 2014 vo svojom poste. Takže mi teraz vysvetli, na základe akých mojich postov, si ty zhodnotil, že ja som sa tu v minulosti moc obracal so špagetovým monštrom ako argumentom?

Keďže viem ako rád slovičkáriš pri slove "viacerí", tak ty si teraz použil slovo "moc" - teda veľa, tak chcem vidieť tých veľa mojích postov o špagetovom monštre, na základe ktprých si ty napísal túto citovanú vetu.

Alebo, žeby si zase len niečo zle pospájal, dpolietol si si userov, niečo sa ti prisnilo? Alebo, že by si zase klamal a bol tretí krát usvedčený z klamstva o mne?

Vysvetli mi, kde ja som sa moc obracal so špagetovým monštrom v minulosti.
Žiaden vlastný príbeh oháňal si sa tu špagetovým monštrom, to je symbol ateistického hnutia. Predtým si ani nevedel že ich majú ako aj sekty.
Cituj ma kde, cituj alebo zase len klameš a vymýšľaš si nezmysli.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ked si tu splietal o bytostiach. Zatiaľ metabond 5 strán tvojho spamu - táto téma zatiaľ 2 strany tvojho spamu.
mLuks
Addict
Addict

Blastbit napísal: 25 mar 2025, 18:12 Ked si tu splietal o bytostiach. Zatiaľ metabond 5 strán tvojho spamu - táto téma zatiaľ 2 strany tvojho spamu.
cituj, cituj, nie vymýšľaj, cituj
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

mLuks napísal: 25 mar 2025, 18:14 cituj, cituj, nie vymýšľaj, cituj
post2444439.html?hilit=%C5%A1pagetove%2 ... m#p2444439 2024 tvoje posty, nie len 2014. Bolo to teda v inej téme nie tuto.
mLuks
Addict
Addict

Blastbit napísal: 25 mar 2025, 18:14 post2444439.html?hilit=%C5%A1pagetove%2 ... m#p2444439 2024 tvoj post, nie len 2014
a to sa tam tým ja oháňam? veď tam reagujem na tvoje tvrdenie. Ty si jasne napísal, že som sa moc obracal.

ja som hľadal v len v tejto téme...takže dve posty za 10 rokov podľa blastbita znamená, že som sa v minulosti moc obracal špagetovým monštrom.

Ale viacerí nemožu byť podľa teba dvaja/traja ale slovo moc-veľa môže podľa teba reprezentovať dva posty. A presne takto diskutuješ. Vlastne definície, ohýbanie, klamanie, obviňovanie, vymýšľanmie si, spájanie nesúvisiaceho dokopy, popletenie userov atď.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Nejak si nepozrel príspevok 11.8. o 12:28 toto si písal prvý "za ducha sa môže označovať aj špagetové monštrom". Potom som ti odpísal.
Od 2014 a v 2024 do dnešnej debaty si sa oháňal špagetovým monštrom, takže nie len v 2014 ako si klamal že len raz, bolo to niekolkokrát.
Z 50 aktívnych ľudí na fóre 2 ľudia nie sú viacerí. 2 z 3 sú viacerí. Keď zaútočí 10 tisíc vojakov a zomrú 2 nezomreli viacerí, zomrelo ich pár.
mLuks
Addict
Addict

Blastbit napísal: 25 mar 2025, 18:12 Ked si tu splietal o bytostiach.
Takže sme vyvrátili dalšie tvoje klamstvo o mne,
Zatiaľ metabond 5 strán tvojho spamu - táto téma zatiaľ 2 strany tvojho spamu.
A svoje strany spamu počítaš? napr. presne takýmito klamstvami, ktoré si teraz ukázal. Mám začať ja počítať tvoje strany spamu? Vidím ako veľmi si už nevieš pomôcť, tak plačeš vždy o tom metabonde, pritom tam z mojej strany nebol žiaden spam, ty si tam prišiel s najmäčším spamom, keď do automoto témy si v niesol politiku. Ale to nejako zase nepočítaš, na tých svojím spam postoch.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

mLuks napísal: 25 mar 2025, 18:30 Takže sme vyvrátili dalšie tvoje klamstvo o mne,

A svoje strany spamu počítaš? napr. presne takýmito klamstvami, ktoré si teraz ukázal. Mám začať ja počítať tvoje strany spamu? Vidím ako veľmi si už nevieš pomôcť, tak plačeš vždy o tom metabonde, pritom tam z mojej strany nebol žiaden spam, ty si tam prišiel s najmäčším spamom, keď do automoto témy si v niesol politiku. Ale to nejako zase nepočítaš, na tých svojím spam postoch.
Ked si tu = forum, splietal o bytostiach. Ešte aj v téme homosexuálov si sa činil, Metabond ani nevravím.
Takže sa opäť potvrdilo, že si niekolkokrát spomenul ako prvý špagetove monštrum - nejaký "argument" do diskusie.
mLuks
Addict
Addict

Blastbit napísal: 25 mar 2025, 18:26 Nejak si nepozrel príspevok 11.8. o 12:28 toto si písal prvý "za ducha sa môže označovať aj špagetové monštrom". Potom som ti odpísal.
Od 2014 a v 2024 do dnešnej debaty si sa oháňal špagetovým monštrom, takže nie len v 2014 ako si klamal že len raz, bolo to niekolkokrát.
Z 50 aktívnych ľudí na fóre 2 ľudia nie sú viacerí. 2 z 3 sú viacerí. Keď zaútočí 10 tisíc vojakov a zomrú 2 nezomreli viacerí, zomrelo ich pár.
Ešte raz, ja som vyhľadal posty len v tejto téme. Čiže 3 príspevky, za 10 rokov, to je podľa teba stále "Moc si sa obracal so špagetovým monštrom v minulosti"?? 3 posty z mojich skoro 3000 a 1 z mojich 464 postov v tejto téme

Autoeditácia príspevku po 1 min 27 sek:
Blastbit napísal: 25 mar 2025, 18:33 Takže sa opäť potvrdilo, že si niekolkokrát spomenul ako prvý špagetove monštrum - nejaký "argument" do diskusie.
takže už opravuješ svoje vyjadrenia? :D už to nie je moc, teda veľa, ale už to je lne niekoľkokrát. Že ťa hanba nebije ako kresťana, takto klamať a vymýšľať si.

Autoeditácia príspevku po 1 min 42 sek:
Blastbit napísal: 25 mar 2025, 18:33 Ked si tu = forum
znovu korekcia :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Máš vyhľadávač na všeobecné vyhľadávanie. Viac som sa k tvojmu výmyslu o tom monštre nevyjadroval.
V tvojom prípade si dokážeš navymýšľaš toľko bytostí na prirovnanie, aby ti človek mal pritakať "áno boh neexistuje".

Autoeditácia príspevku po 2 min 18 sek:
mLuks napísal: 25 mar 2025, 18:38 Ešte raz, ja som vyhľadal posty len v tejto téme. Čiže 3 príspevky, za 10 rokov, to je podľa teba stále "Moc si sa obracal so špagetovým monštrom v minulosti"?? 3 posty z mojich skoro 3000 a 1 z mojich 464 postov v tejto téme

Autoeditácia príspevku po 1 min 27 sek:
takže už opravuješ svoje vyjadrenia? :D už to nie je moc, teda veľa, ale už to je lne niekoľkokrát. Že ťa hanba nebije ako kresťana, takto klamať a vymýšľať si.

Autoeditácia príspevku po 1 min 42 sek:
znovu korekcia :D
Moc neznamená automaticky počet. Jo ako si si ty vymyšlal že to bolo len v 2014 1x :). Forum je aj označenie tu.
Napísať odpoveď