Drobné opravy svojho auta / motorky
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Drobné opravy svojho auta / motorky
Asi nie úplne rozumiem otázke.
Akože či sme to tam namontovali a zalisovali rovnako ako predtým?
Áno, je to rovnaké ako predtým, tam nie je žiaden priestor pre nesprávnu montáž alebo nalisovanie, iba jedna možnosť.
Postupovali sme v súlade s dielenským manuálom, dodržali sme momenty utiahnutia aj dodatočné utiahnutie otočením o uhol.
Dotiahnutie na moment a uhol bolo s kolesami na podlahe, takto sa uťahujú šróby nápravových prvkov na každom aute.
V servise by postupovali rovnako.
Dosť sme sa naučili od tohto pána: https://www.youtube.com/watch?v=zK8bIT94LKM
V tomto dieli robí +/- to isté, čo sme my robili.
Tento meďák nemá štelovateľnú zadnú nápravu.
Akože či sme to tam namontovali a zalisovali rovnako ako predtým?
Áno, je to rovnaké ako predtým, tam nie je žiaden priestor pre nesprávnu montáž alebo nalisovanie, iba jedna možnosť.
Postupovali sme v súlade s dielenským manuálom, dodržali sme momenty utiahnutia aj dodatočné utiahnutie otočením o uhol.
Dotiahnutie na moment a uhol bolo s kolesami na podlahe, takto sa uťahujú šróby nápravových prvkov na každom aute.
V servise by postupovali rovnako.
Dosť sme sa naučili od tohto pána: https://www.youtube.com/watch?v=zK8bIT94LKM
V tomto dieli robí +/- to isté, čo sme my robili.
Tento meďák nemá štelovateľnú zadnú nápravu.
Ako dám cudzí lak z nárazníka preč aby som nepoškodil ten svôj? Nejaký špeci čistiaci prostriedok alebo to len pomaly drhnuť nejakou handrou/kefou?
skus nejaky lestiaci pripravok od sonaxu, carlson, tempo pastu, atd. Dane miesto predtym umy, osus. Nanes na handricku z mikrovlakna lestiaci pripravok, nanes ho handrou na karoseriu a cuchaj, cuchaj, cuchaj. Postup opakuj. V zavislosti od hlbky zazratia do laku to bud zide uplne dole , alebo ostane to menej viditelne.
Pripadne daj auto prelesit cele do nejakej detailingovej firmy a nech sa zameraju na toto miesto. ( to je ale drahsia varianta)
Pripadne daj auto prelesit cele do nejakej detailingovej firmy a nech sa zameraju na toto miesto. ( to je ale drahsia varianta)
Cauko, nechcem zakladat novu temu, tak skusim tu.
Mondeo 1.6TDCi - menil sa termostat, kedze ten stary uz pustal a bol v kuse otvoreny, teplota kolisala medzi 65 a 90 po zahriati. Zobral som ho k znamemu automechanikovi, vymenili sme termostat, doplnili chladiacu kvapalinu a siel som sa prejst, aby sa motor zahrial a aby sa zapol termostat.
Po zahriati drzi krasne 90 stupnov, ale hodilo mi auto asi do nudzoveho rezimu, turbo nezapina.
Ja si myslim, ze ho treba na OBD napichnut a zresetovat chybu (asi kvoli vzduchu v systeme chladiacej kvapaliny), no cital som aj, ze sa dokaze sam zresetovat po asi 40km jazdy, niektorym zas po vychladeni motora a doplnenia chladiacej zmizne uplne tato hlaska.
Mate niekto s niecim takymto skusenost?
Mondeo 1.6TDCi - menil sa termostat, kedze ten stary uz pustal a bol v kuse otvoreny, teplota kolisala medzi 65 a 90 po zahriati. Zobral som ho k znamemu automechanikovi, vymenili sme termostat, doplnili chladiacu kvapalinu a siel som sa prejst, aby sa motor zahrial a aby sa zapol termostat.
Po zahriati drzi krasne 90 stupnov, ale hodilo mi auto asi do nudzoveho rezimu, turbo nezapina.
Ja si myslim, ze ho treba na OBD napichnut a zresetovat chybu (asi kvoli vzduchu v systeme chladiacej kvapaliny), no cital som aj, ze sa dokaze sam zresetovat po asi 40km jazdy, niektorym zas po vychladeni motora a doplnenia chladiacej zmizne uplne tato hlaska.
Mate niekto s niecim takymto skusenost?
Najskôr si nechaj skontrolovať ovládanie turba, keď ti ho vyplo. V kľude sa mohlo stať, že pri výmene termostatu, mohol mechanik nechtiac zavadiť o hadičku ovládania turba. Mne prasklo podtlakovú hadičku od turba, tak mi tiež vyplo turbo.
Vymena termostatu sa nemusi resetovat ani nic podobne ako vzduch v systeme sa neresetuje. Problem bude inde, najskor s tym turbom.
Nakoniec to bola ta gumena cast, ktora ide od vzduchoveho filtra do turba, po viac ako 400k kilometroch sa pri meneni termostatu spravila trhlina na tej gume a nebol tlak, cize Noobsz mal pravdu.
Nastastie ta trhlina bola na konci tej gumy, takze sa iba nozom odrezala ta poskodena cast. Po tretom nastartovani zmizla aj Check Engine kontrolka.
Nastastie ta trhlina bola na konci tej gumy, takze sa iba nozom odrezala ta poskodena cast. Po tretom nastartovani zmizla aj Check Engine kontrolka.
-
guess.whoo
Redeemer
ale chyba bude zapisana v pamati, takze pri stk moze byt problem, daj si ju vymazat
-
Shamway
Professional
Ahojte,
Ako riesit taketo odlupovanie laku? Manzelka chytilia gumenu ochranu pri vychadzani z parkovacieho miesta. Rovno nejakemu klampiarovi/lakovacovi?
Mazda 6 2015 - nechcem japonca nechat hrdzaviet
Ako riesit taketo odlupovanie laku? Manzelka chytilia gumenu ochranu pri vychadzani z parkovacieho miesta. Rovno nejakemu klampiarovi/lakovacovi?
Mazda 6 2015 - nechcem japonca nechat hrdzaviet