Elektromobil co si o nom myslite?
Re: Elektromobil co si o nom myslite?
Škoda že Tesla nespraví Model S ale s normálnym slabším motorom, to auto sa mi strašne páči, oproti 3-ke to má aj väčší kufor, ale tú cenu posrali. Keby mám toľko peňazí tak si radšej kúpim Panameru V8.
Alebo je za tou 3-násobnou cenou oproti 3-ke aj niečo iné ako výkonnejší motor?
Sko by malo byt ako… mercedes v tej cene? A 3ka ako fabia v zakladnej verzii. A hlavne Sko sa uz ani nevyraba a nebude.
Interier a spracovanie na Sku je vyrazne lepsie a malo by dlhsie vydrzat..
Interier a spracovanie na Sku je vyrazne lepsie a malo by dlhsie vydrzat..
Odkiaľ máš, že sa uz nevyrába a ani nebude? Nedávno prešlo S aj X malou modernizáciou a vyrába sa naďalej.
Autoeditácia príspevku po 4 min 18 sek:
Tuším ale v Amerika je aj lacnejšia verzia. Napríklad v Nemecku sa predavaju len dve najvyššie verzie.
Autoeditácia príspevku po 4 min 18 sek:
Tiež sa mi páči a tiež mi ta cena pride šialená. Ale zase dostaneš k tomu nabijanje zadarmo na doživotie. Takže ak jazdíš naozaj veľa a žiješ niekde kde su supercharge tak niečo možno ušetríšSpixy napísal: 27 okt 2025, 22:02 Škoda že Tesla nespraví Model S ale s normálnym slabším motorom, to auto sa mi strašne páči, oproti 3-ke to má aj väčší kufor, ale tú cenu posrali. Keby mám toľko peňazí tak si radšej kúpim Panameru V8.
Tuším ale v Amerika je aj lacnejšia verzia. Napríklad v Nemecku sa predavaju len dve najvyššie verzie.
Sko ma nabijanie zdarma ? Nebolo to uz davno zrusene a plati to len pre modely do nejakeho roku ?
Inak suhlasim, za mna fakt krasne auto, navyse na vzduchu a je to jedina Tesla s ktorou by som nemal ziadny problem. Az na cenu teda
Inak suhlasim, za mna fakt krasne auto, navyse na vzduchu a je to jedina Tesla s ktorou by som nemal ziadny problem. Az na cenu teda
Asi kvôli horším predajom alebo kvôli vypredaniu predfaceliftovych verzii je to zase zdarma. Dokonca aj premiova konektivota je v Nemecku z darma pre S a X.
Aha. Tak to je nepochybne zaujimava ponuka. Bol som fakt v tom, ze uz to roky nemaju.
Nové MB CLA ste zachytili ? Deklarovaný dojazd pri + verzii cez 700km, podľa testov vyzerá, že sa im podarilo znížiť spotrebu na diaľnici a dokázali pri testoch dostať priemerku pod 15KWh. Ak na tejto platforme a s touto technológou budú stavať ďalšie modely, vyzerá to veľmi zaujímavo. Navyše aj cena okolo 50k už nie je tak šialená.
Jo, pisal som to par stran dozadu. Za mna uplne genialne auto (aj ked by tam boli dizajnove vyhrady), akurat teda cena no. Zaklad by sa dal, ale je to Medak, takze tam toho v zaklade (napriklad oproti ID.7
) vela nebude. Navyse ma udajne problem so 400V nabijackami a vyriesit by to mala az nejaka uprava/modifikacia buduci rok (neviem podrobnosti). Ale neviem aky je to v praxi problem, no udajne nie velky. Ako rozhodne skvely produkt. Podobne aj nova iX3.
Na fotkách ten interiér nevyzerá až tak dobre, naživo je to vraj ďaleko lepšie, už som si zajednal test drive tak uvidíme 
Čo je ale problém auta, vzadu si podľa mňa ľudia od 12 rokov nesadnú, zle riešené sedenie, vysoko je podlaha a tým pádom tačí kolená ku brade. Čiže ak má niekto väčšie dieťa, tak je to problém, alebo ak budú častejšie jazdiť viacerí dospelí. Ale nové GLCčko je krásne a tiež dojazd cez 600 je sľubný.
Čo je ale problém auta, vzadu si podľa mňa ľudia od 12 rokov nesadnú, zle riešené sedenie, vysoko je podlaha a tým pádom tačí kolená ku brade. Čiže ak má niekto väčšie dieťa, tak je to problém, alebo ak budú častejšie jazdiť viacerí dospelí. Ale nové GLCčko je krásne a tiež dojazd cez 600 je sľubný.
To by mne nevadilo, navyse sa mi viac paci v Shootingbrake kde to snad s miestom bude lepsie. Mne na tom interieri vadi ta cast spolujazdca ktora je bez toho displeja ktory je inak k hovnu za mna tak nejak smutna. Ale ako interier za mna inak nie tak zly, lepsi nez v ID.7 
Ale ako cena je trochu mimo mna no. Zaklad fajn, vo vybave to asi bude dost no.
Ale ako cena je trochu mimo mna no. Zaklad fajn, vo vybave to asi bude dost no.
Závisí, lebo myslím + / amg má displej aj pred spolujazdcom. Základná verzia ho nemá.
Ale jo, vsak ono to tam doklikas, len su to dalsie euricka 
kto uvažuje nad elektrickým mercedesom respektíve nad autom 50k+, nejaké euríčka až tak nerieši, že ten doplatok za superscreen a digitálny balíček je cca štyri litre, čo nie je nejaká katastrofa. Keď si dám testovačku a dopýtam sa na ceny a ponuky, tak dám vedieť 
No ja nad nim presne z toho dovodu neuvazujem
Ale tesim sa na dojmy 
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Za mna je skor katastrofa, ze ak chces dobry setup, tak auto musis skladat ako lego a na konci mas cenu pomaly o polovicu vyssiudanodrevo napísal: 28 okt 2025, 14:14 kto uvažuje nad elektrickým mercedesom respektíve nad autom 50k+, nejaké euríčka až tak nerieši, že ten doplatok za superscreen a digitálny balíček je cca štyri litre, čo nie je nejaká katastrofa.
Ale nebudem klamat, ten CLA Shooting Brake vyzera pekne
Mne vyhovuje nieco medzi. Chapem moznosti personalizacie a nemusi sa to predavat v plnke ako Tesla, ale zaroven mi obcas pride absurne za co a kolko sa musi priplacat v autach ktore sa oznacuju ako premiove. Imho s tymto nieco spravit by mohol byt jeden z dobrych sposobov ako osekat naklady. Tu ma Tesla urcite vyhodu.
súhlasím, ale tak niekto napríklad potrebuje auto len pre sám seba a bude na ňom jazdiť sám. vtedy obrazovka nedáva zmysel a je fajn mať variantu CLA v základe bez toho a s cenou pod 50k, ked vybavíš nejakú zľavu u dealera, tak to viem byť ešte viac fajn cena. Na druhej strane áno, vieš si pri prémiovom segmente urobiť z auta za 50k aj auto za 100chlapec10 napísal: 30 okt 2025, 16:09 Za mna je skor katastrofa, ze ak chces dobry setup, tak auto musis skladat ako lego a na konci mas cenu pomaly o polovicu vyssiu
Ale nebudem klamat, ten CLA Shooting Brake vyzera pekne
To áno. Ale prečo ho pomenovali Strieľajúca brzda?ten CLA Shooting Brake vyzera pekne
shooting brake je druh karoserie sportového kombi. teda niečo čo kombinuje športový duch hatchbackov, resp. hothatchov s priestranosťou kombikov/wagonov. V dnešnej dobe častejšie vídané v 4/5 dverovej verzii. Historicky v 2/3 dverovej verzii.
Moderný shooting brake je napr. Kia ProCeed novej generácie, či VW Aerton v tejto verzii. tie historcké si nájdeš na googli.
Google ti veľmi rýchlo vysvetlí aj pojem shooting brake/shooting break. teda že to boli autá využívané poľovníkmi/lovcami kde prevážali zbrane atd.
Čínská společnost CATL, největší výrobce baterií na světě, zahájila masovou výrobu sodíkových baterií pod značkou Naxtra.
Náklady na výrobu jsou přitom o 70 až 90 procent nižší než u lithium-iontových baterií.
https://www.evmagazin.cz/baterie-za-des ... =265303300Klíčovou výhodou sodíkových článků je jejich životnost. S více než 10 000 nabíjecími cykly může baterie při běžném používání vydržet přes 25 let. Některé prototypy dokonce dosáhly 20 000 cyklů při zachování 70% kapacity, což výrazně převyšuje současné lithium-iontové baterie.