Staviame domacu siet

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Staviame domacu siet

Príspevok od používateľa aacid »

pokial ine PC funguju tak je to isto pocitacom.
ako vypada nastavenie sietovej karty? ma pevnu ip adresu? dhcp?
pokial nastavenia vypadaju spravne tak preinstalovat driver sietovej karty, popripade cely windows.
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pepito25 »

Ako som uz spominal skor, pripajal som viac pc a sietove pripojenie cez toto zariadenie nefunguje.
DHCP enabled, IP automaticky.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

a co ked si nastavis staticku? z toho DHCP poolu
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Jednoducho aj powerline môže doslúžiť.
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Vies mi, pls, strucne poradit, ako na to?
Dakujem moc.
*****HERO***** napísal: 19 jún 2024, 22:12 a co ked si nastavis staticku? z toho DHCP poolu
Autoeditácia príspevku po 31 sek:
Som zmiereny aj s touto moznostou. Chcel som si vsak predtym byt isty, ze nevyhodim funkcne zariadenie.
4040 napísal: 19 jún 2024, 22:34 Jednoducho aj powerline môže doslúžiť.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Podla mna na 99,9% skapal powerline. Nakolko odisiel minimalne 1 z dvojice, spojenie medzi nimi nefunguje. Ku koncovemu sice pripojis PC, fyzicky link na PC funguje, interface ide hore, avsak pri snahe o nastavenie IP z DHCP to zlyha, nakolko ti chyba prepojenie na router.
Ak si nastavis fixnu IP na PC, sice preskocis tento krok a adresu na PC nastavis, no spojenie na router funkcne nebude.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

pepito25 napísal: 20 jún 2024, 6:08 Vies mi, pls, strucne poradit, ako na to?
Dakujem
napr https://kb.netgear.com/27476/How-do-I-s ... in-Windows . zisti aku IP priraduje DHCP (prikaz ipconfig na fungujucom PC) a z toho isteho rozsahu nastav staticku (napr z 192.168.1.x). potom skus vypingovat router alebo otvorit jeho nastavenia.

ale vsetko veru nasvedcuje na problem s tou powerline - ci uz s tym adapterom alebo niekde medzi ..
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

STomko napísal: 20 jún 2024, 7:08 Podla mna na 99,9% skapal powerline. Nakolko odisiel minimalne 1 z dvojice, spojenie medzi nimi nefunguje. Ku koncovemu sice pripojis PC, fyzicky link na PC funguje, interface ide hore, avsak pri snahe o nastavenie IP z DHCP to zlyha, nakolko ti chyba prepojenie na router.
Ak si nastavis fixnu IP na PC, sice preskocis tento krok a adresu na PC nastavis, no spojenie na router funkcne nebude.
ako moze skapat powerline ked hovoril ze ak tam pripojil iny pocitac tak to funguje?
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Hovoril som, ze nefunuje.
aacid napísal: 20 jún 2024, 9:24 ako moze skapat powerline ked hovoril ze ak tam pripojil iny pocitac tak to funguje?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

sorry, nechapem cim to je ale proste nejak neviem citat tie prispevky tvoje, furt tam vidim nieco co tam nie je :D

potom je to jasne ked ti pripojenie nefunguje so ziadnym PC a samotne adaptery nemaju ziadne rozhranie, nastavenia alebo nieco tak jedine vymenit adaptery.
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

K tomu sa neviem vyjadrit. Snazim sa komunikovat jasne. ;) Nevadi.
V kazdom pripade vdaka za snahu pomoct vsetkym, co reagovali. Skusim asi este to DHCP.. ale vyzera, ze teda adapter je pravdepodobne vybaveny.

aacid napísal: 20 jún 2024, 9:46 sorry, nechapem cim to je ale proste nejak neviem citat tie prispevky tvoje, furt tam vidim nieco co tam nie je :D

potom je to jasne ked ti pripojenie nefunguje so ziadnym PC a samotne adaptery nemaju ziadne rozhranie, nastavenia alebo nieco tak jedine vymenit adaptery.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ahojte, ja by som mal otázku ohľadom Mesh systému, napr. mám doma net od orange a mám od nich MeiG Flybox SRT858M 5G, je tam funkcia Mesh. Moja otázka, ak dokúpim TP Link Deco M4 dá sa to spárovať s tým orange routerom cez Mesh funkciu ? alebo to treba prepojiť cez Lan ?
Mesh je rovnaký a nie je viazaný na výrobcu ? alebo každý výrobca má vlastný Mesh systém ?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

kazdy vyrobca ma svoj system. dokonca ja ked som x rokov dozadu to riesil tak tp-link deco nemal mesh kompatibilny s tp-link archer routrami.
treba si velmi dobre pohladat co je kompatibilne s tym tvojim routrom.
alebo orange router pouzivat iba ako modem a zapojit si do neho vlastny router a k nemu APcka alebo extendery.
Napísať odpoveď