Pokroky v sociálnom živote

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Terepin
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Pokroky v sociálnom živote

Príspevok od používateľa Terepin »

javatar napísal: 05 okt 2025, 16:49 Zit sam a zit osamely su dve odlisne veci (paradoxne najdes aj dost ludi co ziju osamely zivot a pritom maju partnera).

Zit sam a spokojny (gogo sice pise relativne spokojny ale aj v partnerskom vztahu su ludia len relativne spokojny kedze len vymienas jeden druh problemov za druhy) - to by bol v tvojom pripade pozitivny vysledok.

Len moje osobne pocity z poslednej iteracie tejto debaty:
Za mna mi pride, ze si prilis hlboko v srackach a materialov ktore tvoju situaciu vysvetluju zjednodusene, castokrat nespravne ale prinasaju isty pocit ulavy. Sice to tvoju situaciu zhorsi ale na chvilku sa citis lepsie. A hadam vsetci vieme, ze instant gratification je vzdy pritazlivejsia ako ta delayed.
Potom vidim, ze mas strach a predsudky (jednak sposobene negativnymi skusenostami a jednak materialmi ktore tak casto konzumujes).
Dalej len cisto tip (nemam ziadne psychologicke vzdelanie - takze toto ber z velmi velkou rezervou, nech to s tebou rezonuje uz akokolvek), ze si potlacil vela negativneho v zivote co ti neumoznuje potom ani prezivat pozitivne veci (anhedonia) - co ma za nasledok, ze kazda pozitivny krok ma nizku az ziadnu odmenu.

Ono ludia tu sice maju "technicky" pravdu, ze s tym mas nieco robit a ty znies, ze len hladas vyhovorky - lenze kym to neuvidis ty sam, tak nic s tym nebudes robit a vsetko co skusis (dieta, beh, posilka, nadvazovanie vztahov) bude stat len na tvojej voli (obmedzeny zdroj) a nie zmena pohladu na situaciu a nakoniec sa budes sabotovat sam.

Na tvojom mieste by som zacal z obmedzovanim alebo eliminaciou incel materialov a ak mas incel ludi vo svojom okoli (realne ci virtualne) tak sa rozpravajte na ine temy.
Namiesto toho ked ta najblizsie chyti zachvat osamelosti alebo ina situacia kedy tieto materialy pozeras tak to nahrad niecim inym, najlepsie ak mas pri tom aktivny mozog. Napr. aj hranim hier, pozeranim "faktov" o oblubenej fikcii, prechadzka spojena s podcastom na hocikaju temu (len nie vztahy), varenim, hudbou etc. Najlepsi je journaling (na papier), umelecke cinnosti (na vysledku nezalezi), sport/pohyb/priroda, proste veci mimo obrazovky (vynimkou su tvorive hobby ktore si ju vyzaduju) ale ak najlepsie co v danej chvili dokazes je pozriet si historicky dokument o neuskutocnenych projektoch nacistikeho nemecka tak aj to je lepsie ako krmit svoj negative feedback loop system a kazdym rokom sa citit len horsie a horsie.

Terapie este mavas? Sadol ti terapeut?
Som si plne vedomý rozdielu medzi samotou a osamelosťou. Koniec-koncov, sám som tu musel niekoľkokrát vysvetľovať. A zo začiatku bola pre samota super vec, hlavne pre problémy doma aj v škole. Ani po rozvode rodičov a dokončení strednej to nebolo inak. No po 30ke sa to samota začala pomaly meniť na osamelosť a s postupujúcim vekom je to čoraz horšie. Nebyť vidoehier tak mi asi prepne.

Mňa však zarazilo tvoje označenie toho videa ako incel materiálu. Kde presne si tam videl incel materiál?

Tak ako som nemal na terapiu peniaze vtedy nemám na ňu ani teraz. Ale aspoň beriem SSRI.

Autoeditácia príspevku po 3 min 46 sek:
retkvic napísal: 08 okt 2025, 10:54 Toto čo písal javatar.

Tiež nesúhlasím s názorom, že treba niekoho zatracovať lebo si nezobral moje rady k srdcu.

Musí chcieť sám a musí to riešiť komplexne, tu je to ako adventný kalendár, vždy sa otvorí nejaké okienko s informáciou, ľudia si myslia, že ho majú za tie roky nacitaneho ako knihu ale poznajú len tie otvorené okienka v kalendári a to že sa sa za tie roky posunul kam sa posunul, že ich v niečom utvrdilo ale pritom ho vôbec nepoznajú.
Zmenil som obliekanie, zmenil som účes, zmenil som správanie. Všetko hovno platné čo sa žien týka. No aspoň som dostal pochvalu od mami, že som sa zmenil k lepšiemu, takže aspoň pre toto oplatilo to urobiť.
retkvic napísal: 08 okt 2025, 10:54 Podľa mna o to ide terepinovi viac, o vzájomnú intimitu, než o nejaké zsuvania s pracovníčkou.
Síce to trvalo niekoľko rokov, ale konečne sa našiel niekto, kto chápe písanému textu. Ďakujem.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Pises, ze si zmenil obliekanie a ucet. To je mozno fajn vec, ale to nestaci. Potom pises, ze si zmenil spravanie. A ja sa pytam kde a v com? Stale sa spravas priblblo, davas sem nezmyselne a trapne "vtipy", obhajujes sa tu videami, ktore ti vyhovuju, zeny vykreslujes ako zlatokopky a tvoja obhajoba na vsetko su chybajuce peniaze.

Mozno si zmenil styl obliekanie a ucesu, ale nezmenil si tvoje myslenie. Prekracujes na tom istom mieste, ani si to nechces priznat.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Terepin napísal: 13 okt 2025, 7:46No po 30ke sa to samota začala pomaly meniť na osamelosť a s postupujúcim vekom je to čoraz horšie. Nebyť vidoehier tak mi asi prepne.
Single player je slaba naplast, multi player hry so socialnym aspektom su lepsie, tlac na stretavanie ludi v reali. A je jedno ci vas spajaju pocitacove hry alebo nieco ine. Funguju niekde na SVK aj take veci ako Board Games clubs, pripadne niekto aj robi/hrava D&D?
Terepin napísal: 13 okt 2025, 7:46Mňa však zarazilo tvoje označenie toho videa ako incel materiálu. Kde presne si tam videl incel materiál?
Konkretne si tu postol nieco od Think before sleep.
Ale aby som vystihol pointu - vsetky materialy ktore zovseobecnuju zenske spravanie a nasledne ho aplikuju na siroku populaciu. Cize nie nutne len a cisto incel. Kazdy kto ti hovori "Takto sa zeny spravaju" bud trepe p*coviny alebo hovori v uzkom kontexte ktory nemozes nasit na zeny vseobecne (zriedkakedy najdes vynimky).

HealthyGamerGG je viac nez ok, skor mi vychadza, ze by ti pomohol jeho coaching program ale ak na to nemas peniaze tak to asi neurobis.
O jeho kvalifikaciach niet pochyb - kde ale musis byt skepticky:
a) tiez musi hrat hru s youtube algoritmom - co znamena, ze nie kazde jeho video je top kvalita
b) vyzyva k akcii - lenze ak sa budes len lepsie citit potom co si pozries jeho video a nic nespravis tak krmis iny feedback loop, mozno nie az tak negativny ale tiez nieco co ta drzi tam kde si
c) nemam pochyb o tom, ze by ti vedel pomoct ale pozerat jeho videa/streamy a ucenie sa z jeho vysvetlovania tiez moze pomoct ale pozerat jeho videa neznamena, ze mas k nemu pristup - plati to ci pri bode B - uvedenie do praxe je cisto na tebe (co je inak aj pripade terapii a coachingu)

v skratke - sleduj aky to ma na teba vplyv a skus uplatnovat jeho rady do praxe (vyber si ktore nech nemas 50 taskov co by si mal robit), pretoze aj dobry material neznamena automaticky posun vpred.
Terepin napísal: 13 okt 2025, 7:46 Tak ako som nemal na terapiu peniaze vtedy nemám na ňu ani teraz. Ale aspoň beriem SSRI.
K SSRI sa fundovane vyjadrit nemozem.
Ak si ale predstavis, ze si das sam sebe ulohu "musim prist na to ako mat kazdy mesiac 200-300 euro na terapie", co to v tebe vzbudi?
Terepin
Addict
Addict

heker napísal: 13 okt 2025, 9:08 Pises, ze si zmenil obliekanie a ucet. To je mozno fajn vec, ale to nestaci. Potom pises, ze si zmenil spravanie. A ja sa pytam kde a v com? Stale sa spravas priblblo, davas sem nezmyselne a trapne "vtipy", obhajujes sa tu videami, ktore ti vyhovuju, zeny vykreslujes ako zlatokopky a tvoja obhajoba na vsetko su chybajuce peniaze.

Mozno si zmenil styl obliekanie a ucesu, ale nezmenil si tvoje myslenie. Prekracujes na tom istom mieste, ani si to nechces priznat.
Ukáž mi kde presne vykresľujem ženy ako zlatokopky.
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Terepin, ty si v Košiciach, že? To je dosť veľké mesto. Tam musia byť nejaké kluby/krúžky, ako keď sú napr. turisti, dobrovoľníctvo, nejaké akcie v osvetovom stredisku atd... Ani by si tam nemusel chodiť pravidelne. Len sa niekam občas pozrieť, či ťa niečo nezaujme, čoho by si sa chcel zúčastniť. Len tak pokecať s niekým.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Možno v 2026 sa mu zadarí nájsť priateľku, že by dal o tom info aký je rád. 8)
A ak nie, že sa nezadarí, tak od 2007-2026 nový rekord dĺžky témy na fóre. :smt006
Terepin
Addict
Addict

Tak to každopádne. :D
heker
Redeemer
Redeemer

Nepodari, zial.
Terepin
Addict
Addict

Eh, čo bude - bude.
lukasM
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa lukasM »

Ja si myslim, ze by ste boli prekvapeni, kolko mladych dievcaat (Gen Z) ma tak malo lasky a tak vela zraneni, že hladaju bezpecie u starsich muzov (35+). Smutne je ze vela tychto muzov je nevyzretych a laka ich len “jej” telo a mladost. Sudim podla seba. Fucked UP world.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

lukasM - ich musíš veľa poznať, nech hľadajú u B. Kollára a pod. takých telo "nebude" zaujímať. :minus:
Terepin - budúci rok téma 20 rokov, nejaký posun či kašleš už na zoznamovanie a hľadanie ženy ? :smt006
Terepin
Addict
Addict

Na to kašlem odkedy mám 26. Ženy vonku pozývam len keď sa naskytne príležitosť. A aj v takých prípadoch pozvanie vždy odmietnu. Čiže asi tak.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Ako často sa za posledný rok naskytla príležitosť?
Terepin
Addict
Addict

Raz. V práci. Predtým to bolo na angličtine.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Zrejme už aj uzavretá téma ohľadom žien, po toľkých dlhých rokov snahy. :smt006
Bolo by to ako (a nielen opísané situácie) začarovaný kruh ktorý sa uzavrel. :minus:
Terepin
Addict
Addict

Čo ty vieš, možne sa nejaká zúfalkiňa rozhodne ma z toho kruhu dostať. :D
heker
Redeemer
Redeemer

Tomu neveris ani ty, ani my ;)
Terepin
Addict
Addict

Veľa veciam som neveril a stali sa. Možné je všetko.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

"Na to kašlem odkedy mám 26." "Veľa veciam som neveril a stali sa. Možné je všetko."
Keď si to pri ženských v 26 sekol, tak roky čo roky to bude len zložitejšie, bez vetra (snaženie sa) lístok nepohne.
Bola to aj tu (v tvojej téme) niečo ako "divoká jazda" :plus: :minus:, nejak to už dopadne, kruh sa uzavrie. Držím palce drž sa. :smt006
Terepin
Addict
Addict

Snažil som sa ako to len šlo, ale cudzie ženy obťažovať kvôli tomu nebudem*; aj ja mám svoje hranice. Vesmír mi je svedkom, že som pozval všetky ženy, ktoré som spoznal, takže rozhodne to nie je o tom, že som pre to neurobil absolútne nič. Ale neustále odmietanie eventuálne zlomí aj toho najväčšieho optimistu.

*Nechcem dopadnúť ako tento ch*j:
Napísať odpoveď