Banky (vseobecna tema)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Banky (vseobecna tema)

Príspevok od používateľa wladas »

baldorex - este som sa zabudol spytat, ako si overili platbu cez ten vytlaceny QR kod?
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Tak chlapík, majiteľ aj čašník v jednom stál vedľa mňa, tak som mu najprv ukázal sumu akú idem platiť (nevedel som či nebude problém zadať inú sumu ako je na ERP kvôli neskoršiemu spárovaniu platby v účtovníctve), potom som mu ukázal že potvrdzujem odoslanie platby a nakoniec že platba je odoslaná. Nebol na to nejak extra hrrr, skôr ja som mu všetko dobrovoľne ukázal pre môj lepší pocit.

Čo som pozeral, tak riešenie QR kódu cez terminál bude mať zabudovanú notifikáciu o prijatej platbe.
Ale kto bude chcieť lowcost riešenie, tak to bude musieť kontrolovať ručne.
wladas
Redeemer
Redeemer

Vcera som prvy krat videl v Terne pri platbe terminalom ze na displayi sa automaticky zobrazil aj QR kod. Cize mal som na vyber.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Predpokladam, ze zakon upravia hned po mesiaci, ked sa to spusti, aby nedochadzalo k prietahom a spomalovaniu pri plateni. Rovnako tak metodicke pokyny Financnej spravy.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Obchodníci získali viac času na bezhotovostné platby - Správy STVR
Malí obchodníci dostali viac času, aby pripravili pre zákazníkov možnosť bezhotovostnej platby. Túto povinnosť bude mať po novom každý obchodník, ktorý eviduje tržby. Parlament posunul účinnosť zákona, ktorý mal platiť od prvého marca, na prvý máj tohto roka.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

používa tu niekto mbank? ste spokojní? dnes som menil z vub do mbanku. všetko mi je jasné, ale až teraz som zistil, že výber je obmedzený na 200€ z bankomatu? kedže nemajú svoje. viem vybrať napr 1000€ na 5x z toho istého bankomatu?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

K-u-b-i-a-k napísal: 14 máj 2026, 17:41 používa tu niekto mbank? ste spokojní? dnes som menil z vub do mbanku. všetko mi je jasné, ale až teraz som zistil, že výber je obmedzený na 200€ z bankomatu? kedže nemajú svoje. viem vybrať napr 1000€ na 5x z toho istého bankomatu?
pouzivam mbank v podstate od zaciatku co su na Svk a spokojnost. Ale posledne roky hotovost z atm vyberam minimalne. Pravdepodpobne mas automaticky v EB nastaveny denny limit na vyber hotovosti-mozes si to lahko zmenit.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Vies si vybrat hoci aj 5x z toho isteho ATM.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Je to na kkt, banky to limituju. Aj SLSP, aj mBank, aj Unicredit, proste z inych bankomatov das len 200 eur.
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

Z mbanku som odišiel. Podmienky typu "musíte zaplatiť mesačne toľko a toľko, aby bol účet bez poplatku" sa mi nechcelo kontrolovať. Navyše majú tak tri pobočky na Slovensku a keď som stratil overovací tel kód, nebol som schopný už nič zmeniť a trepať sa do BA alebo BB sa mi nechce.
Teraz som vo Fio, majú už zo 40 pobočiek, pobočka aj bankomat v mojom meste, po strate hesla som jednoducho behol do pobočky, a účet aj karta bez poplatku a bez podmienok.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

teraz je všetko zadarmo. jedine fyzická karta za 1,50€ ak ňou neplatíš viac ako 70€. fio mám s manželkou na chod domácnosti. tam maximálna spokojnosť. cash nepoužívam, len ma zaujímalo čo ak mi bude treba viac cashu.
wladas
Redeemer
Redeemer

Navstivit pobocku. Podla mna v dnesnej bezcashovej dobe celkom logicke. Pre banky by bolo logisticky zlozitejsie drzat vysoku likviditu v ATM.
baldorex
Addict
Addict

curta napísal: 14 máj 2026, 23:00 Z mbanku som odišiel. Podmienky typu "musíte zaplatiť mesačne toľko a toľko, aby bol účet bez poplatku" sa mi nechcelo kontrolovať. Navyše majú tak tri pobočky na Slovensku a keď som stratil overovací tel kód, nebol som schopný už nič zmeniť a trepať sa do BA alebo BB sa mi nechce.
Teraz som vo Fio, majú už zo 40 pobočiek, pobočka aj bankomat v mojom meste, po strate hesla som jednoducho behol do pobočky, a účet aj karta bez poplatku a bez podmienok.
To je podmienka, ktorú splní každý kto účet používa ako hlavný. To máš jednu nádrž alebo nákup v obchode. Nevidím v tom problém.
Veľká výhoda je výber z akéhokoľvek bankomatu bez poplatku nad 70€.

Stratiť telekód je ako nadávať že si stratil občiansky a musíš ísť na políciu do okresného miesta.

Ja som bol fyzicky v banke naposledy pred 15 rokmi keď som zakladal účet.

Mám aj fio, ako postranný účet, mám tam rezervu na sporiacom účte a využívam hlavne vkladomaty na pobočke aby som dostal hotovosť na mBank/Revolut.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

od 1.6. mBank rusi poplatok za debetku v pripade ak aj na nej nebude obrat 70e
https://zive.aktuality.sk/clanok/84KzJJ ... -poplatok/
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

ruší sa aj poplatok za preposlanie peňazí z emax plus účtu. doteraz bola zdarma len jedna odchádzajúca platba. zatiaľ som spokojný. do konca mesiaca pri otvorení účty, odmena 5x20€ za tri platby kartou mesačne.
baldorex
Addict
Addict

mBank rusi od 1.7. cashback 1% na kreditkach, rovnako uz nebudu ponukat sporiaci ucet emax plus. Stare ucty ostanu fungovat, ale nove nepojdu zalozit. Nove sporiace ucty sa budu volat mSporenie plus. Som zvedavy ci to bude mat tiez take tragicke urocenie...
Napísať odpoveď