curta napísal: 02 máj 2026, 22:49
Vy niektorí absolútne neviete žiť s tým, že niekto má iný názor a že ste v menšine.
Neviem o akej menšine rozprávaš, keď podľa dlhodobých prieskumov viac ľudí chce voliť PS a SaS ako Smer.
A mám pre teba novinku Curta, samotný Smer začal uvažovať o obmedzovaní 13. dôchodkov a súhlasí s tým aj predajný dôchodca z JRD, teda JD. Takže keď si sa pýtal, že ako by sme robili konsolidáciu, tak presne takto, zrušili/obmedzili 13. dôchodky, tak ako to teraz bude musieť urobiť Smer a potopiť tak svoju vlajkovú loď. Hlavne, že si sa tu hral na to ako ty si vyhral debaty o 13. dôchodkoch a vlakoch zadarmo a pritom ja som mal celý čas pradu a došlo to už aj tvojmu milovanému Smeru.
Diletanti konečne pochopili, že konsolidácia sa robí na strane štátnych výdavkov, nie na strane zvyšovania daní a odvodv do štátnej kasy. Takže, tri konsolidácie, vyššie dane, odvody, ceny PHM, potravín, služieb, transakčná daň, zdevastované podnikateľské prostriedie, ľudia rušia živnosti a po novom už aj dôchodcovia prídu o 13. dôchodok. Hlavne, že politikom sa zvýšili platy a paušálne náhrady. Tlieskam po stojačky, výsledok vládnutia Smeru, Hlasu a SNS - sociálnych kleptokratov.
Vyjadríš sa k tomu hneď, alebo si počkáš aké noty k tomuto prídu zo Súmračnej?
Autoeditácia príspevku po 8 min 40 sek:
Inak, Tibor Gašpar, to je ten, ktorého si nazval najslušnejším človekom.
Erik Tomáš vyhlásil, že kým je Hlas vo vláde, trinásty dôchodok sa meniť nebude. Reagoval na vyhlásenie Tibora Gašpara zo Smeru, ktorý pripustil jeho väčšiu adresnosť.
„Neviem, čo tí páni v Smere majú, lebo premiér príde ku mne na kontrolný deň, povie, aby sme sa nedotýkali trinástych dôchodkov, ja s tým absolútne súhlasím, tak neviem, prečo predstavitelia Smeru toto otvárajú,“ vyhlásil Tomáš v TA3.
Povedal, že je to dôchodková dávka, nie sociálna dávka, a teda má na ňu nárok každý dôchodca. Spravodlivosť a solidarita je podľa neho v tom, že rovnakú sumu dostane každý z nich.
„Akékoľvek zásahy do tohto systému, či už zakryté adresnosťou, by ho mohli narušiť tak, že by nebol. Strana Hlas a ja ako minister práce trváme na tomto nastavení trinásteho dôchodcu. Kým budeme vo vláde, nič sa s trinástym dôchodkom nebude diať.“
A možno z toho bude aj koaličná kríza. Ale páči sa mi, že to ET nazva spravodlivosť a solidarita ale nerozumiem, že čo je spravodlivé a solidárne na tom, že dôchodca s 500€ dôchodkom dostane 660€ ale aj dôchodca s 1500€ dôchodkom dostane 660€. Ja slovo solidarita chápem trochu inak ako ET.
Ale vidno ako sa ET bojí o percentá.
Autoeditácia príspevku po 2 min 48 sek:
Avizované stretnutie Fica so Zelenským sa podľa Tibora Gašpara nemusí uskutočniť v Kyjive. Zdôvodnil to tým, že sa tam vykonávajú vojenské operácie. Slovenský premiér včera po telefonáte s ukrajinským prezidentom vravel, že pôjde do ukrajinskej metropoly.
„Budeme pokračovať vo formáte spoločných vlád, zároveň sa vzájomne navštívime v hlavných mestách našich krajín,“ uviedol Robert Fico, ktorý sa návšteve Kyjiva doteraz vyhýbal.
„Kde to nakoniec bude, či na hranici medzi Slovenskom a Ukrajinou, uvidíme,“ povedal teraz Gašpar v Joj 24. „Myslím si, že keď príde konkrétne pozvanie, bude sa vyhodnocovať, v akom čase a v akých bezpečnostných podmienkach to bude.“
minuta eNka.
Nevravel Fico, že v Kyjive žiadna vojna nie je? Tak o akých vojenských operáciách hovorí Gašpar? ...týto si tak kadia do úst