No rozumnú odppveď som od teba nečakal, ale snažil si sa z toho vykecať, aj keď sa ti to nepodarilo.
curta napísal: 23 aug 2026, 22:12
situáciu, že nás valcuje Čína, a rozmýšľa ako nastaviť dlhodobejšie plánovanie ako na 4 roky. To som čítal už aj od iných autorov, aj tzv. liberálnych, že politici myslia len na 4 roky a nie dlhodobo.
Aha, takže Fico čo už má za seba tri predošlé vlady, teraz vo štvrtej vláde zistí a rozmýšľa ako nastaviť dlhodobejšie plánovanie? A čo robil ten Fico 12 rokov? Mal na to 8 rokov, ktoré vládol kontinuálne aby to nastavil a on sa zobudí až teraz? ..Tak to je teda strašný diletant a neschopný politik, keď po 12 rokoch jeho vlád mu dôjde, že treba dlhodobo plánovať a doteraz spal.
To aj Šimečka by bol lepší ako tento diletant Fico, ktorému trvalo dokopy 15 rokov kým sa zobudil a zisitl, že veci v štáte sa majú nastaviť tak aby pokračovali aj pri zmenách vlád. To by ale nesmeli byť na to necucaní ľudia blízky vládam, to by sa ale tie veci museli robiť trasparentne a nie prihadzovať kšefty kamarátom a straníkom, oligarchom, ktorí naliali do Smeru peniaze. To bude ten problém.
To isté množstvo strán; ak sa naplnia prieskumy, tak budúca vláda, ak sa ju podarí zložiť, sa bude skladať až z piatich strán.
Čiže Fico pomenoval dva skutočné problémy.
Aj keby sa skladal z 10tich strán, politická súťaž nie je problém, je to to ako má demokracia fungovať
Žiadne rušenie demokracie, žiadne rušenie slobody prejavu aké chystajú progresívci,
Poprosím ťa aby si doložil relevantné dôkazy a relevantné linky, dáta o tomto. Kde a aký progresívci chcú rušiť slobody prejavu a tentoraz žiadne tvoje veštenie ani vymysli.
Ukaž mi kto a kedy z PS povedal, že chce rušiť nejaké základné ľudské práva alebo slobody, alebo že chce zrušiť demokraciu. Daj linky, tak ako ja som dal linky na Fica.
Ak to nedoložíš linkami, tak sú to len tvoje výmysli a klamstvá.
len pomenoval dva problémy, ktoré ak nevyriešime sami, vyrieši ich za nás Čína, a to sa liberálom nebude páčiť
Hlavne by sa to nemalo páčiť ani tebe ako kresťanovi, lebo Čína veľmi veľa s kresťanstvom nemá spoločné. ALe keď už sa máme inšpirovať Čínou, tak taká zaujímava myšlienka:
Štátny dohľad: Všetky náboženské aktivity podliehajú prísnej kontrole Komunistickej strany Číny a úrady zakazujú náboženskú výchovu neplnoletých osôb.
To by sa ti páčilo, že? Ty hlavne buď rád za
liberálnu demokraciu a že v nej môžeš žiť.
Tí rozumnejší vedia, že dokonalý politik neexistuje, ale z tých premiérov, čo sme mali, je Fico najväčší štátnik.
A čo máš z toho štátnika keď je aj najväčší zlodej? Tí rozumnejší vedia, že síce dokonalý politik neexistuje, ale rozkrádanie štátneho rozpočtu znižuje životnú úroveň celej krajine.