Drogy

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Skusil si niekedy drogy?

Ano
441
47%
Nie
116
12%
Raz to skusim
45
5%
Nikdy
328
35%

Celkom hlasov: 930

atrey
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa atrey »

GothaR napísal:my si ju davame maximalne raz do tyzdna, niekedy este menej a to uz 4 roky...a zatial som tvrdsiu drogu ani nevidiel, nie ze by mi ju niekto nukal...
sice niektori kamosi si uz dali aj hasis ale mna na take nedostanu :D
Hašiš máš to isté ako marihuana. Tam sú už len čisté "vitamíny".
Komo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Komo »

atrey napísal:OK rad sa o tom s tebou porozpravam. AKo si myslel dehidratuje organizmus?
polopatisticky: musis pit, lebo ta moze je***.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

atrey napísal:Diky.Co také robí e-cko s clovekom. Alebo LSD?Hlavne sa zaujimam o to e-cko.Viem, ze clovek vydrzi tancovatt, atd, ale co to robi s clovekom po psychickej stranke....
Tak, nuti ta to tancovat, pohybovat sa, komunikovat - jednoducho si hyperaktivny. U niekoho to taktiez zvysuje potrebu sexu. A velmi, velmi dehydratuje organizmus. To si treba uvedomovat a dopovat sa mineralkou.
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

p4ra napísal:Tak, nuti ta to tancovat, pohybovat sa, komunikovat - jednoducho si hyperaktivny. U niekoho to taktiez zvysuje potrebu sexu. A velmi, velmi dehydratuje organizmus. To si treba uvedomovat a dopovat sa mineralkou.
jasne este tu piste postupy ako ich uzivat... OMG OMG OMG

to uz fakt nemate stipku rozumu???
Komo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Komo »

gwixt napísal:jasne [iste tu este postupy ako ich uzivat... OMG OMG OMG

pokial mas vlastny rozum tak zvazis, ci drogy brat budes, alebo nebudes, ja myslim ze uz stipku rozumu mam.
gwixt
Addict
Addict

Komo napísal:pokial mas vlastny rozum tak zvazis, ci drogy brat budes, alebo nebudes, ja myslim ze uz stipku rozumu mam.
pokial mas stipku rozumu taq nemas co zvazovat a brat ich nebudes
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

gwixt napísal:jasne este tu piste postupy ako ich uzivat... OMG OMG OMG

To nema nic so stipkou rozumu alebo nie. Alebo, ze by som mu ukazoval, ako sa to ma aplikovat. Ale ked si to chce vyskusat, nech je radsej zasvateny, ako keby sa mu nieco malo stat z nevedomosti, nemyslis. A ked si pozriet moje prispevky, tak som povedal, ze to nechcem propagovat.
gwixt
Addict
Addict

p4ra napísal:To nema nic so stipkou rozumu alebo nie. Alebo, ze by som mu ukazoval, ako sa to ma aplikovat. Ale ked si to chce vyskusat, nech je radsej zasvateny, ako keby sa mu nieco malo stat z nevedomosti, nemyslis. A ked si pozriet moje prispevky, tak som povedal, ze to nechcem propagovat.
ale mne cela tato tema taq pride je trocha zvratene radit niekomu nex vie co a ako s drogami ... radsej by si mohol pisat preco s tym nezacinat ....
ked tu pisete ako fajcite to a berete tamtie pilulky a ake je to super a ze to mate pod kontrolou taq to moze kde koho priviest na myslieknu, ze to vlastne tie drogy su celkom faj vec .... taq mi to pripada ....
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

gwixt napísal:ale mne cela tato tema taq pride je trocha zvratene radit niekomu nex vie co a ako s drogami ... radsej by si mohol pisat preco s tym nezacinat ....
ked tu pisete ako fajcite to a berete tamtie pilulky a ake je to super a ze to mate pod kontrolou taq to moze kde koho priviest na myslieknu, ze to vlastne tie drogy su celkom faj vec .... taq mi to pripada ....
Skor nez este raz napises nieco take, prosim, precitaj si moje prispevky vsetky a potom si rozmysli, ked to budes pisat. Ja som nepovedal, ze s tym niekto ma zacat. Preco by s tym zacat NEMAL sa da lahko odvodnit zo skusenosti ludi, kt. to uz skusili.
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

atrey napísal:OK rad sa o tom s tebou porozpravam. AKo si myslel dehidratuje organizmus?
Vysusi ti organizmus... Ked vidis na diske tancujuceho typka s flasou vody v ruke, tak ten si dal Extazu... Po psychyckej stranke mozes dostat depresie,... Najhorsie na tom je asi to, ze ta to moze chytit aj niekolko mesiacov po tom, co si to zobral naposledy... Proste to ma dlhotrvajuce ucinky...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Retsko napísal:Ked vidis na diske tancujuceho typka s flasou vody v ruke, tak ten si dal Extazu...
Tak to je riadna blbost. Napr. ja si tu extazu nedam a vzdy ma na diskoteke uvidis s mineralkou, aj ked tancujem sem-tam, kedze nepijem tie sladke s****y, z kt. sa mi zlepi rit. :wink:
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

gwixt napísal:ale mne cela tato tema taq pride je trocha zvratene radit niekomu nex vie co a ako s drogami ... radsej by si mohol pisat preco s tym nezacinat ....
Pozri, ked sa pyta, preco mu nepovedat...? Navyse keby to mal len tak skusit bez nejakych vedomosti a potom by s nim niekde je*lo, tak je to urcite horsie, ako ked mu teraz niekto vysvetli co to robi a na co si pri tom treba davat pozor... Ked to niekto chce skusit, tak to skusi aj bez nejakej osvety...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Retsko napísal:Pozri, ked sa pyta, preco mu nepovedat...? Navyse keby to mal len tak skusit bez nejakych vedomosti a potom by s nim niekde je*lo, tak je to urcite horsie, ako ked mu teraz niekto vysvetli co to robi a na co si pri tom treba davat pozor... Ked to niekto chce skusit, tak to skusi aj bez nejakej osvety...
Presne tak, ale takto aspon do toho nejde na slepo a ani sa nemoze vyhovarat na ineho a ak by sa aj, tak by klamal a aj sameho seba, a ked niekto klame sameho seba a este tomu aj veri, je to s nim zle.
mspeedo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mspeedo »

Sem tam extaza, raz som z toho chytil depku, nejake divnuo koleso to bolo.... ale vacsinou v pohode.
Baphomet
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Baphomet »

atrey napísal:Diky.Co také robí e-cko s clovekom. Alebo LSD?Hlavne sa zaujimam o to e-cko.Viem, ze clovek vydrzi tancovatt, atd, ale co to robi s clovekom po psychickej stranke....
lsd vyvola euforiu a radost (trva 8 az 12 hodin), ale ked mas nejaky stres a vezmes lsd, moze sa ti to podpisat na psyxickom stave po zbytok zivota... prakticky to vsak na 99,9% nevyvolava zavislost, ta je len vsugerovana...
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Extáza

Extáza je najrozšírenejšou spomedzi tzv. diskotékových, tanečných drog. MDMA, účinnú látku v tabletkách extázy po prvý raz syntetizovali v roku 1898. Verejnosť však túto drogu takmer 50 rokov prehliadala. Medicínske pokusy použiť drogu ako prostriedok znižujúci chuť do jedenia (anorektikum) alebo „drogu pravdy“ – neboli úspešné, alebo ich zastavili pre „čudesné vedľajšie účinky“.

Extáza – krátko XTC alebo E – sa rozšírila až v súvislosti s techno hudbou – ale zato veľmi razantne. Extáza patrí ku koloritu techno-parties, pretože po jej užití dokáže mládež bez akýchkoľvek problémov pretancovať celé noci. Pilulky sa vyrábajú v rôznych farbách, veľkostiach a s rôznou potlačou.

K povzbudzujúcemu prostriedku z laboratória sa možno dostať pomerne lacno. Jeho základnou zložkou je amfetamín, MDMA je jeho derivát. Pod rovankým názvom sa predávajú aj príbuzné substancie. Preto sa dajú ich účinky a vedľajšie účinky veľmi ťažko kontrolovať. Pilulky sa často dopĺňajú aj inými – lacnejšími – látkami, napr. hroznovým cukrom alebo liekmi. Nebezpečné sú najmä preto, že užívateľ často ani nevie, čo skutočne obsahujú. Niektoré kombinácie môžu mať zhubné, ba priam smrteľné následky.

Droga
Extáza je súhrnný pojem pre psychoaktívne látky z chemickej skupiny metamfetamínu. V mozgu spôsobuje vylučovanie telu vlastných látok serotonínu a L–dopy, ktoré vyvolávajú pocity šťastia a príjemnej pohody. MDEA známy pod názvom EVE, je síce blízky príbuzný MDMA, ale pri jeho pôsobení chýbajú posledne opísané pocity.
Mimoriadne obávaná je kombinácia extázy a ketamínu. Je to anestetikum určené pre kone, veľmi podobné veterinárnym liekom PCP. V predaji je aj čistý ketamín, ktorý sa podáva injekčne, ústne, alebo sa inhaluje. Ketamín poškodzuje mozog a má celkovo katastrofálne účinky.
Hitom sú v súčasnosti rastlinné drogy rozšírené pod názvom herbal extáza. Celkom nesprávne sa o nich šíria fámy, že sú vzhľadom na svoj pôvod neškodné, že sú to vraj akési ekodrogy. Nesmieme však zabúdať, že všetky drogy, teda aj tie najhošie, pohádzajú z rastlín a bylín. Samotná príroda produkuje tie najprudšie jedy. Herbal–XTC obsahuje zväčša efedrín, ktorý pochádza z rastliny chvojníka čínskeho. Môže mať veľmi nepríjemné vedľajšie účinky.

Opojenosť
Pilulky extázy majú dvojaký účinok: na jednej strane pôsobia (pri nižších dávkach) povzbudzujúco, na druhej však vyvolávajú (pri vyšších dávkach) pseudoilúzie a pseudohalucinácie, ovplyvňujú vedomie a vnímanie.
Okolitý svet sa potom javí farebný a priam neskutočný. Po užití extázy je človek zhovorčivý, má intenzívne pocity spolupatričnosti. Extáza robí ľudí priateľskejšími, potláča pocity únavy a hladu. Jej užívateľ prekypuje energiou. Medzi bezprostredné telesné účinky patrí zrýchlený tep, zvýšený krvný tlak, prehriata pokožka a svrbenie.

Riziká
Obsah účinných látok v ponúkaných drogách nebýva rovnaký, a preto sa nedá vylúčiť riziko predávkovania. Podľa súčasných poznatkov nedochádza pri miernej a nepravidelnej konzumácii k závislosti, miešanie drog však môže mať osudné následky.
Po ich užití dochádza k odstaveniu varovných telesných systémov – telo sa prehreje a tým vyschýna – nastáva dehydratácia organizmu. Stáva sa tak najmä pri tanci. Následkom môžu byť kolapsy, ba až smrteľné zlyhanie krvného obehu. Čoraz častejšie vzniká podozrenie, že extáza poškodzuje aj mozog. Výsledky pokusov na zvieratách ukázali, že extáza zničila u myší, potkanov a opíc nervové dráhy, predovšetkým v tých oblastiach mozgu, ktoré riadia pamäť a city. Dochádza tým k prestavbe mozgu.
Už krátko po užití môžu vzniknúť psychózy: užívatelia strácajú kontrolu nad myslením a pocitmi, objavujú sa halucinácie alebo panický strach, neraz preceňujú svoje sily, čím môže dôjsť k úrazom. Pri dlhodobom užívaní odoberá extáza telu serotonín. Človek sa už nedokáže sám od seba dobre cítiť a nedokáže spať, ba čoskoro sa objavia aj depresívne stavy. ,
Ak sa počas opojenosti vypije naraz priveľa tekutín, môže dôjsť k opuchu mozgu a tým k rýchlej smrti. Obávaný je aj absťák – môže trvať až 5 dní a je 10x horší ako po alkohole, a ten je už sám osebe dosť zlý.
Výsledky výskumov hovoria, že takmer všetci mladiství konzumujú popri extáze ešte aj kanabinoidy, neraz i kokaín, LSD alebo speed. Okrem toho vypijú veľa alkoholu. Takémuto kombinovanému užívaniu sa pripisuje väčšina negatívnych následkov. Vtedy môže privodiť smrť už jediná tabletka.

MUDr. Jana Velecká
atrey
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa atrey »

Pozri táto téma sa nevolá AKo brať drogy. Je to o tom či si vyskúšal drogu, čo máš z toho atď. Pýtal som sa aké účinky má lsd a E-čko.Som rád že mi típci odpovedali. Ak máš takýto názor, ja TI ho neberiem.Bol som poučený, a asi si uvážim či si vezmem ecko alebo lsd.A či píšeme o tých pocitoch aké máme. Poviem Ti tak ... vyskúšaj a píš s nami...
@ndrejko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa @ndrejko »

Tomasito:
(dost som nechapal, co dokaze kokain na klitorise ale to je uz na inu temu)
tak otazka znie čo to dokaže???? :wink:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

@ndrejko napísal:Tomasito: tak otazka znie čo to dokaže???? :wink:
:wink: dokáže to divy! pre oboch :D
Nymphested
Zablokovaný
Zablokovaný