Interrupcia

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
mastermind
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mastermind »

Martin44 napísal:Si precitaj o com sme tu vypravali...CO KED PROSTE TA ZENA Z TOHO BUDE MAT TRAUMU A ine voloviny proste nechce si pripominat to ze je tehotna tak radsej ide na potrat ako to bude nosit v sebe 9 mesiacov a strati pomaly rok zivota tym ...
ma smolu. mala si dat pozor. nemala sulozit bez ochrany ak nechce dieta.
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Aj to sme tu uz prebrali ze je tu aj ta moznost ze ochrana zlyha...
A tmy ze by sa interupcie zakazali by sa vyriesila velka pixa...
By sa robilo to co v Polsku.
Seci z polska lezu na interupciu na Slovensko...
Tam my by sem liezli do rakuska ci do madarska...mno 8)
Dobre je tak ako to je.
mastermind
VIP
VIP

no mne je uplne jasne ze zakon nic nevyriesi. bavime sa snad o tom ci to je alebo nie je spravne...
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Je to velmi relativne ci je to spravne alebo ne....aje je to proste sposob...
Zakon hovori ze to nie je nespravne...A ludia hovoria jedni tak druhi inak.
povedal by som ze tych 70percent v konecnom doseldku by bolo za interupciu a tych 30proti...to beriem uz vsetky pripady do uvahy....
Aj ked "VRAJ" az okolo 60/70 percent je u nas nejakeho vyznania?!?
Ale to je tak ze fotrofci pri spisovani ludu zapisu deti aj ked tie to maju na salame...
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

ne, nenisu spravne. ved ako by aj mohli byt. radsj neh si kupia antikoncepciu, to nieje az take drahe ako zivot. kua ludia kde su nejake tie hodnoty? co sa tyka znasilnenia: moze to decko za to? nemoze. radsej by mali dat nasilnika na 10-20 rokov do basy. nehovorim ze ich treba zakonom zakazat, to nie, ale stale su ine moznosti: kondom, tabletky, tabletky po, hniezda zachrany, decaky(tiez ziadna vyhra)... potrat je svinstvo.pokial nieje ohrozeny zivot matky tak nie. a argumenty ze by si tym pokazila zivot.. to skadial viete? skor si myslim ze potrat jej znici zivot az nad tym zacne uvazovat co urobila.
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

zelovoc napísal:ne, nenisu spravne. ved ako by aj mohli byt. radsj neh si kupia antikoncepciu, to nieje az take drahe ako zivot. kua ludia kde su nejake tie hodnoty? co sa tyka znasilnenia: moze to decko za to? nemoze. radsej by mali dat nasilnika na 10-20 rokov do basy. nehovorim ze ich treba zakonom zakazat, to nie, ale stale su ine moznosti: kondom, tabletky, tabletky po, hniezda zachrany, decaky(tiez ziadna vyhra)... potrat je svinstvo.pokial nieje ohrozeny zivot matky tak nie. a argumenty ze by si tym pokazila zivot.. to skadial viete? skor si myslim ze potrat jej znici zivot az nad tym zacne uvazovat co urobila.
Tak ja sa tu snazim urobit kompromis a ty tu tresnes taku pixovinu...
To co si tu napisal uz som tu 10x vysvetlil....
Zlyhanie antikoncepcie....
Je velmi relativne Cim si znici zivot...niekto si ho znici tym ze to decko bude mat...iny zase tym ze ide na potrat...Nemysli si ze kazdy to citi rovnako...
A je to spravne pre tych ktori to citia ze je to spravne a pre tych co to citia inak tak prosim...
A este raz pripominam ze uz v podstate ked tu vypravate o decku po spojeni vajicka a spermie tka potom aj v hajzlovej mise sperma a nahodne vajicko je potom uz decko...a ked ho splachnem ta kho vlastne zavrazdim.... :wink: :wink:
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

Martin44 napísal:Tak ja sa tu snazim urobit kompromis a ty tu tresnes taku pixovinu...
To co si tu napisal uz som tu 10x vysvetlil....
Zlyhanie antikoncepcie....
Je velmi relativne Cim si znici zivot...niekto si ho znici tym ze to decko bude mat...iny zase tym ze ide na potrat...Nemysli si ze kazdy to citi rovnako...
A je to spravne pre tych ktori to citia ze je to spravne a pre tych co to citia inak tak prosim...
A este raz pripominam ze uz v podstate ked tu vypravate o decku po spojeni vajicka a spermie tka potom aj v hajzlovej mise sperma a nahodne vajicko je potom uz decko...a ked ho splachnem ta kho vlastne zavrazdim.... :wink: :wink:
no neviem o tom ze by sa v zachodovej mise bezne nachadzalo vajicko na ktore by si si mohol vyhonit, ako fakt. btw, povedz mi ako si niekto znici zivot tym ze bude mat decko? ja si to neviem predstavit. to ze sa bude musiet obmedzit znamena ze si doserie zivot? to je egoisticke. a ked ho uz nehce tak nech ho necha v decaku. no a? stale lepsie ako ho zabit a mat vycitky na cely zivot.

netvrdim ze treba zakazat potraty ale ze ich treba obmedzit. nech sa zena dozvie co to obnasa, ake to ma nasledky, co sa bude diat s plodom. ja som ten film s priebehom potratu nevidel. nemohol som sa na to pozerat. ved nech jej daju alternativy tej zene.

preco su v tejto dobe tie nazory take chore?
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ja som teoretizoval s tym vajickou kua...tiez ma netahajte za za koule....
Mno a doserie lahko.Z pohladu zeny:9 mesiacov furt jej to pripomina ze ho nexce to ze ho nosi...je tym padom obmedzena...zamestnanie casto krat tazsie najde,nemoze robit co chce lebo musi davat pozor aby sa decku neco nestalo...stres, nervozita...jedno z druhym.
Z pohladu muza: Je nervozny zo zeny, stale v napati[ze si zena bude chcet nehat decko]...a vsetko sa to okolo toho kruti...PROSTE SOM ZA POTRAT ZA KAZDYCH OKOLNOSTI.JE MI JEDNO ZE JE TO PODLA VAS VRAZDA.
okonenipica
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa okonenipica »

mastermind
VIP
VIP

okonenipica napísal:Nech sa potraty roba!! Ked tu mame demokraciu, tak nech si kazda matka vyberie, ci jej decko bude zit..
Co ked ma financne, rodinne alebo socialne problemy??
cize clovek ma rozhodnut o zivote alebo smrti ineho cloveka?co keby sa tvoja matka dnes rozhodla ze ma socialne problemy a ze ta uz nechce? tak isto by ta mohla nechat strelit do zatylku.
okonenipica
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

okonenipica napísal::?:

Podla mojho nazoru, ma matka pravo rozhodnut, ci dieta ktore nosi v brusku ma zomriet, alebo trpiet vo svete... Je lepsie to skoncit, ako ho hodit do lesa, a znicit mu tym buducnost... nemyslis?
Ako keby to nebolo jedno ako druhe, OMG!
ganja_rk
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ganja_rk »

okonenipica napísal::?:
Podla mojho nazoru, ma matka pravo rozhodnut, ci dieta ktore nosi v brusku ma zomriet, alebo trpiet vo svete... Je lepsie to skoncit, ako ho hodit do lesa, a znicit mu tym buducnost... nemyslis?
a co by si povedal na to keby takto rozmyslala tvoja matka? takato myslienka by ti asi dvakrat prijemna nebola,co povies?
zamysli sa nad tym co si napisal pretoze ta formulacia ma dost zarazila,citujem ta:"matka ma pravo ROZHODNUT, ci dieta ktore nosi v brusku ma ZOMRIET" -> ziadny clovek nerozhoduje(nema pravo) o zivote a smrti
okonenipica
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

ganja_rk
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ganja_rk »

okonenipica napísal:no neviem, ale ja by som nechcel zit v domove, alebo sa niekde tlacit s desiatimy detmi :lol: alebo co keby tvoja matka ta hodila do lesa, a ty by si tam skapal pomalou smrtou? to by bolo lepsie ze?
preco by ma mala moja matka hodit do lesa?
to ty tu tvrdis ze zena ma pravo rozhodnut ci dieta zomrie alebo nie -> preto som ti polozil taku protiotazku ci by sa to tebe pacilo ak by tak rozhodovala o tvojom zivote, ale ja to netvrdim takze neviem co tu splietas a kladies mi taku otazku
btw ides do takych extremov ze az, hodit do lesa a skapat pomalou smrtou -> toto moze urobit len necivilizovany a asocialny clovek,kazdy normalny clovek ak nechce dieta, ktore prislo neplanovane tak ho da na adopciu
je ine ak zena ide na potrat ked je v ohrozeni jej zivot alebo ked bola znasilnena,ale inac nesuhlasim s potratmi,pretoze tomu mohla zabranit napr. antikoncepciou
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ano, matka a otec maju pravo rozhodnut o zivote a smrti-NIE DIETATA,ALE PLODU.Preto sa ten zakrok vykonava do urcitej fazy tehotenstva pokym sa neda hovorit o dietati...Mi nepovec ze dvojbunkovy organizmus je Clovek...sa nenechaj vysmiat.Je to dane aj zakonom a je to tak dobre jak je.
8)
MisguidedAngel
Star
Star

Príspevok od používateľa MisguidedAngel »

Dobre skončime to, toto je už len ping-pong názorov a argumenty sa opakujú stále dookola.
:lock:
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Takze Sme vyhrali 8)
mastermind
VIP
VIP

martin44: tak kedy sa plod stava clovekom?
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Nejsom doktor,ale urcite to bude nieco s formovanim zakladnych organov a mozgom...tka asi
Napísať odpoveď