Co hovorite na Deja voux ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Denadriel
Amateur
Amateur

Co hovorite na Deja voux ?

Príspevok od používateľa Denadriel »

Hojte ludia : sedim si sedim a pozeram telnu a zrazu zacinam premyslat ci sa mi uz raz takato situacia nestala.
Po hlbsom uvazovani som prisiel na to ze : sak raz som uz zazil presne takuto situaciu , ten isty film som videl , to iste jedlo som pri nom jedol , presne ako by som to uz raz zazil .... :?

Nestalo sa vam nieco podobne ? niekedy ,, stretli rovnakych ludi v rovnakych chvylach a pod... ??? podelte sa o zazitky :)
Traktorista
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

ale ano, presne dnes poobede ked som pracoval
m3thod-man
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa m3thod-man »

no mne sa to stava dost casto..je to fakt haluz..no co,zmena v matrixe :D
mike
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mike »

heh aj mne sa to paci ak niekto vie dovod nech to tu posle
N!TrO
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa N!TrO »

tak tak...kym som bol maly, tak som myslel ze sa to stava len mne, potom som sa rozpraval s kamoskou a ona ze "ty vole, presne toto sa uz stalo!" tak som postupne zistoval ze niekedy sa proste veci zopakuju alebo ako to povedat, myslim ze sa to stava vsetkym, teda minimalne 90% ludom okolo mna. Nedokazem si to vysvetlit, co to je zac, ako to je..atd ale chcel by som, ma niekto nejake rozumne vysvetlenie ?
Denadriel
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Denadriel »

jj :) aj ja by som sa rad dozvedel ze ake nahody abo co tomu nasvedcuje aby sa taka situacia zopakovala.
No ale v kazdom pripade to je strasne zaujimave :roll:
-Mozno rovnako ako, teda aspon podla mna co som sa pytal a pod. : ze stvrtok je najneoblubenejsi den ... teda tak som sa tiez raz zamyslal a v kazdom skolskom roku som mal stvrtky .. najtazsie hodiny , najviac hodin, vzdy najviac pisomiek sa pisalo v ten den ,, a podla odpovedi co som zistil ties sa mojim kamosom tento den nepaci .. ako ste na tom vy ?
a ktore dni mate najradsej ?
N!TrO
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa N!TrO »

stvrtok - chemia, fyzika, matika, zemepis, slovina... sice iba zakladna ale tiez som mal a aj mam stvrtky najhorsie, naopak piatky su da best :)... (anglina, litika, matika, telesna, hudobna :lol: )
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

stava velmi casto a v poslednom case sa snazim v tu chvilu ked to zistim sa rozpametat aj na dalsie veci co nastanu a normalne som aj par krat presne urcil kto a kde sa objavi... haluz
Ale ze to ma nieco s pametou, mozgom alebo vnimanim cize niekedy si uvedomis ze nieco vidis skor ako si to realne zrakom uvedomis a pripada ti to ze si to teda uz zazil (lebo si mal to v pameti o chvilku skor ako si na ten podnet zareagoval) :idea:
lopata
Expert
Expert

Príspevok od používateľa lopata »

toto som uz cital :smt059
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

mne sa nieco vacsinou sniva, samozrejme ze rano si to nepamatam a zrazu niekedy po pol roku, niekedy skorej mam deja voux jak blesk. normalne mam vypadok, na chvilu som mimo, dostanem akokeby slabu triasku, uvedomim si, ze sa to uz stalo a po par minutach mi je jasne ze sa mi to davnejsie snivalo . toto sa mi stava dost casto. a ta triaska je taka zvlastna, lepsia ako orgasmus :oops: ale vazne :lol: ked sa naucim ovladat svoju mysel natolko, aby som toto vedel predpovedat, vestica teodora bude moct odist do dochodku
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

tusim v tom ma docinenia nieco ako spomalenie myslenia(lag :) ). akoby v urcitej chvili myslenie nieco zbrzdilo a o sekundu-dve sa ten dej zas premietne. nam sa potom zda, ze sa to uz stalo. ak sa mylim, alebo je na nete nieco ine, tak ma opravte :D

inac, pise sa to Deja-vu
Komo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Komo »

Hej, zo 2x sa mi to stalo, ale nejdem tu rozpitvavat pri akej prilezitosti.
MisguidedAngel
Star
Star

Príspevok od používateľa MisguidedAngel »

Mne sa to tiež občas stáva, proste si poviem: moment, ah ne boze, ved to uz tu raz bolo. a ne boze.
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

Mne sa to niekedy stavalo castejsie, teraz uz menej, ale potom ked som zistil, ze presne taku situaciu som uz prezil, som si spomenul, ze sa mi to snivalo...

A dalsia vec... Casto mam Deja Vu na takychto forach, ked su 2 rovnake prispevky od jedneho autora za sebou... Ja viem, ze sa to stava, ze kliknete 2x na odoslat, alebo co, ale citajte to posebe a vymazte to dvojca...
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Mne sa to stava tiez...
Myslim ze je to sposobene tym ze clovek zazil mnozstvo situacii, ktore si poriadne ani neuvedomuje a ani ich neeviduje, potom nastane situacia ktora sa na tu konkretnu uz dost podoba a je to.

Aspon tak si to vysvetlujem ja. :shock:
okonenipica
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa okonenipica »

jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

deja-voux sa mi stava dost casto, ale potom po dlhsom premyslani si uvedomim, ze to poznam zo sna.
tu je o tom jeden dost interesting clanok z .tyzdna 04/2006

’t Hooftova teória

Čo si myslí jeden z najväčších žijúcich fyzikov o paranormálnych javoch? Považuje ich za nezmysel nehodný seriózneho záujmu alebo za niečo, čo stojí za úvahu?

Nositeľ Nobelovej ceny za fyziku Gerardus ’t Hoof ponúka na svojej webovej stránke (www.phys.uu.nl/~thooft) veľa zaujímavých vecí. Človek tam nájde návod, ako sa stať dobrým teoretickým fyzikom, návod, ako sa stať zlým teoretickým fyzikom, univerzálny manuál ku všetkým výrobkom, objasnenie čudnej polohy apostrofu v mene ’t Hooft, vysvetlenie významu slov blablakracia a myprodizmus (pozri rámček) a mnoho ďalšieho. Medzi iným aj odpoveď na otázku, či teoretická fyzika dokáže vysvetliť paranormálne javy.
Začína to lakonickým oznamom, že ’t Hooft má svoju vlastnú teóriu niektorých paranormálnych javov, ale že návštevníka stránky to určite nebude zaujímať, takže nech nekliká na odkaz na ďalšiu stránku. Samozrejme, že na odkaz kliknete a dostanete sa na stránku, na ktorej vám ’t Hooft veľkými písmenami oznámi, že teoretická fyzika, konkrétne najmä teória relativity a kvantová mechanika, absolútne nijako neobjasňujú paranormálne javy. To znamená, že vysvetlenie teoretického fyzika bude vlastne psychologické. A keďže také niečo vás celkom určite nebude zaujímať, rozhodne nemáte klikať na ďalší odkaz. Kliknete a ste tam.

.štyri hypotézy
Ako sa dajú vysvetliť niektoré paranormálne javy? ’t Hooft postupne analyzuje päť hypotéz. Prvé štyri znejú takto:
1. V prírode sa vyskytuje dosiaľ neznámy fyzikálny jav, ktorý umožňuje prenos informácie celkom novým spôsobom.
2. Všetky zaznamenané paranormálne javy sú len náhodné zhody okolností.
3. Ľudia, od ktorých pochádzajú informácie o takýchto javoch, sú klamári a šarlatáni.
4. Ide o jemný psychologický jav, pri ktorom ľudia chcú veriť existencii paranormálnych javov natoľko intenzívne, že si začnú zamieňať túžbu s pravdou.
Prvú hypotézu považuje ’t Hooft za krajne nepravdepodobnú. Neznámy jav, ktorý doteraz úspešne unikal pozornosti meracích prístrojov, by musel byť veľmi slabý. Moderné prístroje sú pritom mnohonásobne citlivejšie ako tkanivo mozgu, a preto je podľa ’t Hoofta prakticky nemožné, že by práve mozog dokázal takýto jav registrovať. Navyše, mozog by musel mať schopnosť využívať tento jav na dekódovanie informácie (v prípade telepatie, jasnovidectva, prorockých snov, špiritistických seáns a podobne), aj na jej kódovanie (v prípade telepatie). Druhú hypotézu, teda náhodné zhody okolností, odbavuje ’t Hooft lakonickým tvrdením, že toto je, ako snáď každý uzná, príliš nepravdepodobné. Nezabudne však dodať, že je to podľa neho stále oveľa pravdepodobnejšie než vysvetlenia v duchu prvej hypotézy.
Tretiu hypotézu, tú o klamároch a šarlatánoch, berie ’t Hooft vážne, ale nepovažuje ju za uspokojivú. Lož ako pracovná metóda hrá v celom tomto biznise nepochybne dôležitú úlohu, avšak človek sa vraj nemôže ubrániť pocitu, že o zážitkoch podobného druhu mnohokrát hovoria aj čestní a pravdovravní ľudia.
Štvrtá hypotéza, tá psychologická, nemá problém s čestnými ľuďmi, ktorí hovoria o svojich paranormálnych zážitkoch. Napríklad signály od milovaných, ktorých náhle niet, si často želáme tak bolestne a intenzívne, že niekedy môžeme naozaj uveriť v ich existenciu. Mnohým ľuďom vraj bude pripadať aj toto vysvetlenie málo pravdepodobné, ale podľa ’t Hoofta je nekonečne pravdepodobnejšie, ako prvé vysvetlenie. A vedie pomerne prirodzene k ďalšej, skutočne originálnej ’t Hooftovej hypotéze.

.piata hypotéza
Ako vie počítač, kedy vznikli jednotlivé súbory, ktoré má uložené v pamäti? To je jednoduché, ku každému súboru je v pamäti počítača priradená krátka informácia obsahujúca dátum jeho vzniku alebo poslednej úpravy. Ako sfalšovať tento dátum? Aj to je jednoduché, stačí prepísať príslušnú informáciu. Ak sa to stane, počítač považuje súbor za starší alebo mladší, než v skutočnosti je. A nech by robil čokoľvek, nikdy zmenu nezistí.
A ako je to s ľudským mozgom, ako ten vie, aké staré sú jednotlivé spomienky? To poriadne nevieme, ale podľa ’t Hoofta nie je vylúčené, že základný mechanizmus sa príliš nelíši od toho počítačového. Inými slovami, podľa ’t Hoofta majú v našom mozgu jednotlivé spomienky akúsi mentálnu „visačku“, na ktorej sa nachádza čas, ku ktorému sa táto spomienka vzťahuje.
Ak je to tak, potom asi existuje možnosť zmeny tejto visačky bezo zmeny obsahu samotnej spomienky. Nedá sa to robiť cieleným programátorským zásahom zvonku, ale nie je vylúčené, že mimoriadne emocionálne vypätie môže mať občas za následok takéto prepísanie niektorých visačiek. Práve toto tvorí obsah piatej hypotézy, ktorá je akýmsi konkretizovaním hypotézy štvrtej.
Ako to funguje? Napríklad takto: Je celkom prirodzené, keď sa nám prežitá tragická udalosť objavuje v neskorších snoch. A ak má ’t Hooft pravdu, potom v dôsledku duševného utrpenia a stresu môže mozog oklamať sám seba a „prepísať visačku“ patriacu k niektorému z týchto snov. Pritom sa môže stať, že nový dátum priradený k tomuto snu bude predchádzať dátum udalosti samotnej.
V tom prípade budeme mať pocit, že sa nám ešte pred tragédiou sníval sen, v ktorom sme tragédiu detailne predvídali. Podľa svojho najlepšieho vedomia budeme presvedčení, že sme mali prorocký sen. Podobne sa spomienka na nejakú udalosť s prepísaným dátumom môže javiť ako živá predtucha. Naopak, spomienka na rozhovor smilovanou osobou pred jej smrťou sa nám môže javiť (po prepísaní dátumu) ako rozhovor, ktorý prebehol až po smrti. Aj úplne nemysteriózny človek môže považovať takúto antidatovanú spomienku za posolstvo zo záhrobia. Nemusíme, samozrejme, s touto ’t Hooftovou teóriou niektorých paranormálnych javov súhlasiť. Koniec-koncov, sám nás varoval a neodporúčal nám jej čítanie. Niektoré veci jej však nemôžeme uprieť. V prvom rade prekvapujúcu jednoduchosť a univerzálnosť – na základe veľmi prostého mechanizmu vysvetľuje táto teória širokú triedu javov.
Druhá nesmierne dôležitá vlastnosť tejto teórie je, že umožňuje aspoň základné experimentálne testovanie. Stačí, aby ľudia s jasnými predtuchami alebo prorockými snami zverejnili tieto predtuchy alebo sny PREDTÝM, ako sa naplnia. Je pravdou, že mnohé veštby a predtuchy si vieme jasne vyložiť až po ich splnení. Avšak prinajmenšom pri tých najsilnejších z nich by malo byť dopredu jasné, že niečo predpovedajú. Vtedy by sa mali zverejniť a potom by sa čakalo. Ak má ’t Hooft pravdu, potom vo väčšine prípadov by sa čakalo márne a zvyšok by sa dal vysvetliť štatisticky.
Úplne najzaujímavejšie je však to, že sa mimoriadne šikovný a úspešný fyzik takýmito otázkami vôbec zaoberá, že ich neodbaví jednoduchým mávnutím ruky. ’tHooft sa pritom o paranormálne javy podľa všetkého vôbec nezaujíma, je to zrejme len reakcia na pokusy trkvasov pliesť hlavy iným trkvasom „vysvetľovaním“ takýchto javov pojmami zo súčasnej fyziky. Myslím, že primárna tu bola potreba jasne povedať, že takto to rozhodne nie je. Ale nebol by to ’t Hooft, aby sa nepokúsil prísť nielen na to, ako to nie je, ale aj na to, ako to je.
Pezzo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pezzo »

ja to mam proste stale, a myslel som si ze si to len myslim ale ked to mavate aj vy, tak potom niesom blazon :)
bond35
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bond35 »

To tazko zistis pricinu toho, to sa jednoducho deje.

Ja som niekde na internete cital, ze to sa deje ked clovek v noci sniva o niecom co by chcel tak si to domysla a potom sa mu zda ako by ot uz zazil.

JA sam neviem co si mam o tom mysliet.
Schyl2o
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Schyl2o »

no mne sa to stawa dost casto, obcas niekedy sa zamyslim, wed presne toto som uz niekde widel a wiem presne co sa stane...Alebo sa mi nieco zda, proste len tak ma napadne nejaka wec, ze to sa stane a o chvilu sa to naozaj stane..diwne fakt..
Napísať odpoveď