BIBLIA - Moja najoblubenejsia fikcia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste zastancami biblie?

Ano
143
41%
Nie
208
59%

Celkom hlasov: 351

Martin44
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Nikto nehovori ze ti nieco uznal.V otazke boha a nabozenstva ti neuznam nic.
A co sa tyka splnenia tzv"modlitby tak to sa jedna o zhodu nahod ovplyvnenou stojim chcenim sa pozrania na veci tak ako xces....Proste si nieco vsugerujes a je to tak...
O Uzdravovani "ako zazraky" to je vylucene.... Ako som spomenul zazrak je len neobjasneny fyzikalny alebo chemicky alebo proste iny dej.... RADSEJ SI PORIADNE NASTUDUJTE BIOLOGIU CHEMIU A FYZIKU a AZ POTOM SI PRECITAJTE TU VASU BIBLIU.(verte neverte len sa z toho neposrete) :lol:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

uzanvam, z Bio/Chem vies urcite viac, no idem z toho maturovat a potom medecina, toz hadam by som mal nieco vediet :oops:
a fakt neviem, som registrovany v cervenom krizi, mam za sebou kurzy prvej pomoci... no FAKT neviem,ako mi vysvetlis, ze clevek lezi, je od narodenia chromy a potom sa s nim niekto pomodli a dotycny zrazu moze chodit, skakat, tancovat?
:idea:
Majky
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Majky »

Martin44 napísal:Heh.V dnesnej dobe ste sa urcite stretli s ludmi co dokazali ovplyvnit inych ludi(sekty a podobne) ---taktiez biblia ovplyvnila ludi...a preco by tu bibliu nemohli napisat ludia co tiez chceli ovplyvnit ludi aby to vyuzili v svoj prospech?!?
A cisto teoreticky keby to tak bolo a biblia by bola podvrh...CISTO TEORETICKY pre vas.... Co by ste robili potom keby sa zistilo(teoreticky pre vas) ze biblia je jeden podvrh....HM?!? a necem odpovede v style ze to podvh nie je...proste xcem vediet ze co by ste dalej robili ...keby padol vas zivot zalozeny na kuse zdrapu.... :wink:
Tche, tak ja ti odpoviem synak :wink: :

Katechetka pozvala na modlitby do chrámu chalanov, ktorý boli divokí a veľkí machri a robili si z nej i z iných vecí srandu. Strhla sa samozrejme tvrdá debata, ako v tomto fóre :wink:. Jeden chalan, veľký macher, dal katechcetke otázku - prepáč Martin44, skvele sa to tu hodí:
A cisto teoreticky keby to tak bolo a biblia by bola podvrh...CISTO TEORETICKY pre vas.... Co by ste robili potom keby sa zistilo(teoreticky pre vas) ze biblia je jeden podvrh....HM?!?
. S veľkým úsmevom na tvári, že je táto žena, ktorá verí v "zdrap papiera", ako si to napísal, v koncoch...začala ona hovoriť:
- Ak je Biblia výmysel a všetko, čo je v nej napísané podvrh, žila som celý život zbytočne svoje odriekanie, čas trávený v kostole, napomínanie bezbožných, zbytočne som zastávala Boha i jeho veci. Ty si si užil, mal si všetkého hojne, proste oveľa lepší život ako ja, užil si si lepší život...dokončila so smutným výrazom tváre.
- Zdvihla hlavu a s úsmevom na tvári začala: Ale ak Boh existuje a Biblia je Jeho Slovo života, všetko moje odriekanie, plnenie zákona a snahy byť blízko Neho a moje zapieranie bude odmenené a ja nakoniec budem mať plný život v nebi.
Ale čo potom urobíš ty?
:wink: ... erapo a martin44

- vážil by som slová, akými nazývaš Bibliu...vo vlastnom záujme :?
Majky
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Martin44 napísal:Nikto nehovori ze ti nieco uznal.V otazke boha a nabozenstva ti neuznam nic.
A co sa tyka splnenia tzv"modlitby tak to sa jedna o zhodu nahod ovplyvnenou stojim chcenim sa pozrania na veci tak ako xces....Proste si nieco vsugerujes a je to tak...
O Uzdravovani "ako zazraky" to je vylucene.... Ako som spomenul zazrak je len neobjasneny fyzikalny alebo chemicky alebo proste iny dej.... RADSEJ SI PORIADNE NASTUDUJTE BIOLOGIU CHEMIU A FYZIKU a AZ POTOM SI PRECITAJTE TU VASU BIBLIU.(verte neverte len sa z toho neposrete) :lol:
- vieš toho o týchto veciach tak málo...až mi to je ľúto :cry:

// už som to tu písal, ale že nečítaš, musím sa opakovať:

Vsugerovanie...ak tomu fakt veríš, tak si prečítaj toto:
Pater Pio v súvislosti so svojimi stigmami, ktore sa snažili spochybniť a odôvodniť psychickou sugesciou povedal: "skuste intenzivne mysliet na to, že ste vôl, či vám narastú rohy.

// Ked sa chces doplnit, pouzivaj editovanie svojich prispevkov - tlacitko UPRAV... (nepis nove prispevky). Upravil Tomasito
Majky
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Stenky napísal:ja uznavam skor historicku hodnotu biblie a nie ideologicku, aj to iba stary zakon. novy zakon mi pride vykonstruovany. niekde si dost protireci
- napr.? jeden príklad. Skúsim ti vysvetliť - len napíš, čomu nechápeš. Vieš, ak človek nepozná okolité súvislosti, nepopieram - došť rozporov. Ale ak sa na to pozrieš vo svetle pochopenia celku - všetko ti bude jasné. A starý zákon je, teda bol predobrazom nového. Teda nová zmluva je "viac" ako stará.

Ježiš tvrdí, že On a Otec sú jedno (že je Boh) - VS - a zasa, že je Boží syn. - rozpor jak oči, čo? Ale ked budeš chápať súvislostiam, potom pochopíš. Toto ti vysvetlím - Ježiš bol Boh i človek.
- Bohom bol, kým neprišiel na zem. Preto hovorí...Ja a Otec sme jedno a na inom mieste, že bol prv ako Abrahám - ps. kto bol prv ako Abrahám? Iba Boh!...a keď bol na zemi, vedel všetko, čo sa s ním stane. Ako? Jedine, žeby to dopredu vedel...
- Človekom bol, keď zostúpil na zem - može byť Boh pokrstený v Jordáne? Potiť sa krvov v Gecemanskej záhrade? Alebo plakať, keď mu zomrel blízky človek? Vraví, že je syn Boži...lebo bol na zemi a učil, že všetci sme dcérami a symni, a na zemi bol jeden z nýs, teda i on bol syn. A viackrát vravý, že ho poslal otec. Bol človek, lebo iba ako človek mohol zpmrieť, ako zmierna obeta a vykúpiť tak celú zem. Iba ako človek. Boh nie.
- Keď umrel na kríži, bol pochovaný a na 3. deň vstal z hrobu. Už predtým to všetko predpovedal. Ale jeho telo nepodľahlo rozkladu, lebo splnil to, preč prišiel na zem, teda bol opäť vzatý do neba...teda opät zasadol po pravici Otca

V jeden čas nebol Ježiš ani v nebi, ani na zemi, ani v pekle. Kde bol vtedy? Visel na kríži. Vtedy nebol ani na jednom z vyššie opísných miest...ale vysvetlenie, ak budete chcieť :wink:
erapo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erapo »

Stoporko napísal:mna osobne bola Biblia akymsi pozyvajucim plagatom ku Bohu, dalej ma k Bohu viedli rozni ludia, logicka uvaha...

ak uz teraz povies, ze Biblia by nahodou teoreticky nebola pravdiva...a co? Vadi? Ako si sam napisal...pisali ju rozni ludia. Samozrejme sa da polemizovat, ci pisali pravdu... ale to si zrejme nechcel, vsak?
Pointa je taka, ze mnohe veci, a nie len tie okrajove, su potvrdene realitou. Napr. skus sa porozpravat s niekym, kto ma dar uzdravovania, alebo skus sa nejakeho ozajstneho krestana opytat, co preziva pri modlitbe.
...co by sa stalo, keby ti teraz povedali, ze vsetko, co ta na skole ucia, je blud? Uveris im? Aj ked evidentne vidis, ze klamu? :wink:
Uzdravoval aj Luis Pateur a nikto mu nehovoril, ze je boh....

2 Stopo:
a preco 2 000 000 takych istych ludi neskace a cely zivot stravia na voziku? Niekomu ublizili? A aj keby, mali by dostat odpustenie....nemyslis?

2 Majky:
Co ked sa zisti, ze pravdu mali budhisti? A ty potom mozes ist do ****, ale taky ako ja - neveriaci, hladajuci - mi sa dostaneme, resp. mame 100x vacsiu sancu ako VY sa dostat do budhistickeho kralovstva.....(budhizmus bol len priklad....)

Vsugerovanie....to uz aj Gebbels poznal.....kazdy den si hovoril, ze je nevinny i ked posielal do koncentrakov miliony ludi az tomu uveril a na sude sa vyhlasil za nevinneho....

Bibliu by som skor brat ako mravny slovnik nez nejaku historicku ucebnicu alá. Jezis vstal z mrtvych a pod....skor to ako "Nezabijes!" (i ked skor ako budhisti "Nemal by si zabit!" - cim v sebeobrane sa mozes branit)
Majky napísal:Ježiš tvrdí, že On a Otec sú jedno (že je Boh) - VS - a zasa, že je Boží syn. - rozpor jak oči, čo? Ale ked budeš chápať súvislostiam, potom pochopíš. Toto ti vysvetlím - Ježiš bol Boh i človek.
tu mas jasny dokaz...ty veris v nieco co si nevies vysvetlit....a ked ti ja poviem, ze boh neexistuje, tak preco mi neuveris??
Majky napísal:A viackrát vravý, že ho poslal otec.
Ako ho mohol poslat otec, ked ten otec je vlastne on sam?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

erapo napísal:...a preco 2 000 000 takych istych ludi neskace a cely zivot stravia na voziku? Niekomu ublizili? A aj keby, mali by dostat odpustenie....nemyslis?
...a preco by im nemalo byt niekedy odpustene?
...preco kazdy rok zomrie na hypotermiu tisice ludi, hoci ludstvo uz tisicrocia pozna oblecenie, ohen, teplo...?
...preco vo veku demokracie je tolko nasilia, ludskej hluposti - ved sme si preskakali 2 svetove vojny...?

zazraky sa deju jednotlivo, necakaj, ze zo dna na den VSETCI chromi budu chodit :wink: Boh ma ku kazdemu osobitny pristup.
Niektorych si k sebe vedie ccelkom jednoducho...misionar...blabla...
ini si musia prejst "peklom" na zemi, padnut do najvacsieho bahna, aby si mohli priznat, ze sami svoj zivot nezvladaju.

na margo vyhod byt "hladajucim" po cely zivot... slovenska komora lekarov neodporuca... :twisted: do nirvany nevstupis, budes sa stale inkarnovat...nechcel by som :D , pojdes rovno do Gehenny, lebo nebudes cisty a nebudes poznat klucove sury, nebudes moct byt s Bohom, lebo bude na tebe hriech a tym padom no everlasting life in heavens with God... ziadna sebevrazda s nejakym novodobym Guru, satan ta zavrhne, lebo si rozmyslal o Bohu a neluzil si jeho pekelnej vysosti (HIM - His Infernal Majesty :twisted: )...
mas to holt blby...

v niektorych veciach sa treba rozhodnut, kym este zijes...
vies kolko je sposobov prirodzenej smrti, resp. smrti v mladom veku? VELA. Ruku na srdce, kolko krat si uz mohol byt mrtvy?

vyhody Islamu, pokial ho budes zit, no pritom nebude pravdivy:
-budes zit cely zivot s urcitymi odriekaniami
-budes mat miliony spoluveriacich
-najistejsi listok ku Allahovi ti nebude nic platny

vyhody Budhizmu, Hinduizmu, vychodnych kultov, pokial ich "boh" nie je:
-dost ohybne telo (joga...)
-relativne zdravie (nie vsetky propagovane diety su zdrave)
-ohrozenie schizofreniou, resp. psychickymi poruchami (praktizovanie astralneho cestovania, transcendentalnej meditacie, styku s jemnohmotnym svetom...)

vyhody krestanstva, v pripade neexistencie Boha:
-zivot pri ktorom nie su problemy s dnesnymi zakonmi v EU, USA...(okrem striktne mohamedanskych krajin)
-urcite odriekanie (predmanzelsky sex...)
-nezavislost od cirkvi (ako kto...)
-nabozenstvo lasky - hlavnou prioritou krestanstva=laska voci bliznym (vsetkym ostatnym)

vsetko vyssie napisane plati pre cloveka, ktory "to" mysli vazne a nie pokrytecky.

ak som nieco vynechal... doplnte...

Viel Gluck

<><
Majky
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Stoporko :wink:

Fakt zisťujem, že prispievať do tejto diskusie je hádzanie perál *****. Fakt...sila.
Erapo - vieš čo, ostaň si vo svojej zatvrdnutosti naďalej. Fakt, zabudni, že je Biblia, že si o nej počul...nechaj to tak. :wink: Fakt - škoda, že si o nej počul. Lebo ak by si o nej nepočul, bolo by lepšie. Ak by si tomuto nechápal - nájdi si to v Písme. Píše sa tam o tom... . Verím, že sa ťa Boh raz dotkne... :D
P.S.: Ak by si bol pevne presvedčený, že Boh nieje, tak sa v tom toľko nevŕťaš :lol: . Nehraj sa na tvrdého ateistu. Ako som ti písal....tvoje argumenty vo svetle Písma neobstoja. Notáááák.... :P
tu mas jasny dokaz...ty veris v nieco co si nevies vysvetlit....a ked ti ja poviem, ze boh neexistuje, tak preco mi neuveris??
- a tým si chcel čo povedať, prosím ťa :?
- neuverím ani nepoviem, že Ježiš nie je, lebo som ho zažil, lebo som ho počul lebo som s ním. Osoba, ktorá s tebou rozpráva, ktorá sa ťa dotkne, ktorá ti pomáha sa nedá poprieť 8)
erapo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

stropo tvoje slova k srdcu neberem....

majky - nie som trvdy ateista.....len som na rozhrani deizmu a evolucie....ale ak sa ma (ako ty hovoris) "dotkne boh" tak potom mozme pokecat z inej perspektivy.... :oops: :lol:
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Stoporko napísal:uzanvam, z Bio/Chem vies urcite viac, no idem z toho maturovat a potom medecina, toz hadam by som mal nieco vediet :oops:
a fakt neviem, som registrovany v cervenom krizi, mam za sebou kurzy prvej pomoci... no FAKT neviem,ako mi vysvetlis, ze clevek lezi, je od narodenia chromy a potom sa s nim niekto pomodli a dotycny zrazu moze chodit, skakat, tancovat?
:idea:
No tak ja som z toho nielen maturoval ale studujem to aj dalej a velmi ma to bavi....
A Myslim ze keby tieto "ZAZRACNE UZDRAVOVANIA" NEBOLI PODVRH tak by sa o tom neustale hovorilo v televizii...A uz by sa zazracne uzdravovali nielen chromi ludia ale ludia chori na AIDS RAKOVINU a neviem co!!!!

A to ze si zaregistrovany v cervenom krizi to tu s tvojimi znalostami nic spolocne nema...
MS FRANKY
King
King

Príspevok od používateľa MS FRANKY »

Martin44 napísal:No tak ja som z toho nielen maturoval ale studujem to aj dalej a velmi ma to bavi....
A Myslim ze keby tieto "ZAZRACNE UZDRAVOVANIA" NEBOLI PODVRH tak by sa o tom neustale hovorilo v televizii...A uz by sa zazracne uzdravovali nielen chromi ludia ale ludia chori na AIDS RAKOVINU a neviem co!!!!

A to ze si zaregistrovany v cervenom krizi to tu s tvojimi znalostami nic spolocne nema...
Takže ty vravíš že všetky zázračné uzdravenia sú podvrh? Hmm a čo potom Uplinkove skúsenosti? To sa mu snívalo?
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

MS FRANKY napísal:Takže ty vravíš že všetky zázračné uzdravenia sú podvrh? Hmm a čo potom Uplinkove skúsenosti? To sa mu snívalo?
Vravim ze ano....A co sa tyka Uplinka dobre vieme ze je na nabozenstvo zatazeny ako aj na boha takze on si bude tvrdit svoje aj kebu mu vtaka rezali. :)
Radsej mi odpovedz preco ked to nie je podvrh tak sa enliecia dalsi a normalne to nie je verejne jasne ze sa tam a tam liecia zazrakmi ludia a nechodia tam chori ....
A neodklanaj tu na voloviny.
MS FRANKY
King
King

Príspevok od používateľa MS FRANKY »

Martin44 napísal:Vravim ze ano....A co sa tyka Uplinka dobre vieme ze je na nabozenstvo zatazeny ako aj na boha takze on si bude tvrdit svoje aj kebu mu vtaka rezali. :)
Radsej mi odpovedz preco ked to nie je podvrh tak sa enliecia dalsi a normalne to nie je verejne jasne ze sa tam a tam liecia zazrakmi ludia a nechodia tam chori ....
A neodklanaj tu na voloviny.
to ty si si zas vyslúžil profil neveriaceho tomáša(sry tomas). Prečo sa ľudia nechcú liečiť zázrakmi? Lebo tomu neveria a nechcú veriť rovnako ako ty. Je vedecky dokázané že niektorý ľudia svoje posťihnutie majú len psychicky čiže potrebujú niekoho ktorý by im odblokoval túto psychickú prekážku. Aj to je len vymyslené?
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

MS FRANKY napísal:to ty si si zas vyslúžil profil neveriaceho tomáša(sry tomas). Prečo sa ľudia nechcú liečiť zázrakmi? Lebo tomu neveria a nechcú veriť rovnako ako ty. Je vedecky dokázané že niektorý ľudia svoje posťihnutie majú len psychicky čiže potrebujú niekoho ktorý by im odblokoval túto psychickú prekážku. Aj to je len vymyslené?
Tak to nepopieram.Tomu sa hovoria psychicke zalezitosti a to sa uz lieci aj hipnozou napriklad.A kedze je to psychika tak to nie je zazrak ako si tu par clankov dozadu interpretoval....
A v pripade ze ma niekto prerusenu miechu tak mu len tak sa nezrastie a sakra ze to ziadny zazrak ala modlitba neda do poradku.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Martin44 napísal:A v pripade ze ma niekto prerusenu miechu tak mu len tak sa nezrastie a sakra ze to ziadny zazrak ala modlitba neda do poradku.
...by si sa cudoval chlapec...

preco sa tak neliecia masy? Preco to nie je medializovane?
Lebo uzdravenie skrze modlitbu podmienuje existenciu Boha a to predsa nie je moderne, popularne. Je to predsa iba stredoveky vymysel a tmarstvo :D

A uzdravovat masy... uzdravenie je jednolive. Nie je to ako na beziacom pase. Nemysli si, ze je to nejaky novy druh liecby... od toho su tu lekari a biologovia :wink: Tento druh uzdravenia by sa mal skorej chapat ako demonstracia Bozej moci spojena s pozitivnymi vedlajsimi ucinkami.
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

- napr.? jeden príklad. Skúsim ti vysvetliť - len napíš, čomu nechápeš. Vieš, ak človek nepozná okolité súvislosti, nepopieram - došť rozporov. Ale ak sa na to pozrieš vo svetle pochopenia celku - všetko ti bude jasné. A starý zákon je, teda bol predobrazom nového. Teda nová zmluva je "viac" ako stará.
no odporuje si napr v tomto:

jedno z prikazani: cti otca svojho i matku svoju

napriek tomu sa v biblii docitas ze ked jezis menil na hostine vodu na vino tak povedal matke (marii) "cus zena! ... dones dzbany s vodou!" (nepamatam si co potom povedal presne ale viem ze to cus zena tam je lebo ma to dost zarazilo)
trosku ucty k mamine by chalanisko mohol mat, aspon k adoptivnej :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

stenky: z mojho pohladu 1)kulturny vplyv? 2)striktny prikaz nech Maria nekeca a konecne donese vodu? 3) A i B su spravne?
erapo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Stoporko napísal:stenky: z mojho pohladu 1)kulturny vplyv? 2)striktny prikaz nech Maria nekeca a konecne donese vodu? 3) A i B su spravne?
4) bibliu pisali aj opili ludia... :lol: (vtip)
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

neviem ci to patri do diskusie o biblii ale budiz...
V bříšku těhotné ženy byla dvě miminka. První se druhého zeptalo: Věříš v život po porodu? - Určitě. Něco po porodu musí být. Možná jsme tu hlavně proto, abychom se připravili na to, co bude pak. - Blbost, žádný život po porodu není. Jak by vůbec mohl vypadat? - To přesně nevím, ale určitě tam bude víc světla, než tady. Třeba budeme běhat po svých a jíst pusou. - No to je přece nesmysl! Běhat se nedá. A jíst pusou, to je úplně směšné! Živí nás přece pupeční šňůra. Něco ti řeknu: Život po porodu je vyloučený - pupeční šňůra je už teď moc krátká. - Ba ne, určitě něco bude. Jen asi bude všechno trochu jinak, než jsme tady zvyklí. - Ale nikdo se přece odtamtud po porodu nevrátil. Porodem prostě život končí. A vůbec, život není nic, než vleklá stísněnost v temnu. - No, já přesně nevím, jak to bude po porodu vypadat, ale každopádně uvidíme mámu a ta se o nás postará. - Máma? Ty věříš na mámu? A kde má jako podle tebe být? - No přece všude kolem nás! V ní a díky ní žijeme. Bez ní bychom vůbec nebyli. - Tomu nevěřím! Žádnou mámu jsem nikdy neviděl, takže je jasné, že žádná není. - No ale někdy, když jsme zticha, můžeš zaslechnout jak zpívá, nebo cítit, jak hladí náš svět. Víš, já si fakt myslím, že opravdový život nás čeká až potom...
Majky
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Stenky napísal: jedno z prikazani: cti otca svojho i matku svoju

napriek tomu sa v biblii docitas ze ked jezis menil na hostine vodu na vino tak povedal matke (marii) "cus zena! ... dones dzbany s vodou!" (nepamatam si co potom povedal presne ale viem ze to cus zena tam je lebo ma to dost zarazilo)
trosku ucty k mamine by chalanisko mohol mat, aspon k adoptivnej :)
- tak toto si poriadne skomolil!!! Poriadne: "Mlč žena, ešte neprišla moja hodina"

1) Žena - toto vôbec na vtedajšiu dobu nebolo drzé! Povedať žene slovko "žena" bolo niečo, ako prejavenie úcty...akoby si povedal neviem, proste prejav úcty - jemné vyznanie úcty k žene (v "príbuzenskom" vzťahu - matka/syn, žena/muž, žena/cudzí muž atď). Ježiš miloval svoju Matku, ako by jej mohol nadavať :? A slovko mlč nebolo ako dnes, že mlč, huš, buď ticho ty potvora. Význam bol iný..ako: nie nahlas, tichšie,..... Mlč žena - nie presne, ale: tichšie mamka :wink:
2) Nie prines džbány! Čital si Bibliu? Za žena bolo: Ešte neprišla moja hodina. Mária si všimla, že dochádza víno. Povedala to Ježišovi. Išlo však o iné. Ježiš sa nevtiera, ako som už písal v tejto diskusii, a preto čakal kým mu dá mladík nejakým "znamením" najavo, že má problém. Mária potom povedala: "Urobte všetko, čo vám povie...." - to znamená, že už tam musel niekto byť, kto im o probléme povedal :wink:

Uf....druhý krát to radšej opíš z Písma prosím!
Napísať odpoveď