Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

ST1
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

Som aj nie v niečo verím ale v niečo nie...takže chýba v hlasovaní z polovie :?
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

zelovoc napísal:povodne som ti chcel nieco napisat, ale vies co? nema to cenu. neh si ludia o tebe urobia svoj nazor
Povodne by som ta "znicil" ale vidim ze ty si series do huby sam :lol: a nie len v tejto teme...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

zelovoc napísal:Arian Angel sila krestanstva klesa spolu so vzrastajucou zivotnou urovnou. cim budeme bohatsi tym nam bude nabozenstvo viac ukradnute. v historii k tomu doslo viackrat a hadam viete ako to dopadlo. ne moc dobre pre nevercov. je to asi prirodzeny vyvoj.
:smt023 taak jest.

a ze preco v Islame skoro vsetci veria v Alaha... lebo inak by ich zabili... skuste sa mohamedana opytat, co sa stane, ak konvertuje na ine nabozenstvo... nic proti Islamu osobne, no niektore jeho casti sa mi az tak velmo nepacia... pochopitelne, pokrytcov je v kazdom nabozenstve az az... no tu sa mi to zda byt akesi...no...divne... pokial niekto tvrdi, ze krestanstvo malo/ma za ulohu zjednotit masy=ovladat ich, nech sa pozrie, ake su KRESTANSKE - BIBLICKE zakony a nech ich porovna s ISLAMSKYMI.

a ad Martin - 1)po bitke je kazdy general 2) :smt070 3) asi mas velmi rad osobne urazky...
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Bla bla...ide tu len o menej nasilnu formu...Ale je ot len cierna a seda....
Islo tam o ovladanie ludi a aj ide aj ked v dnesnej dobe nastastie uz nie v takej miere.
CIRKEV A NABOZENSTVO ZNICIT.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Martin, naprosto s tebou suhlasim v otazke nicenia cirkvi. :smt068 lebo ta dnesna (aspon krestanska) je len VELMI ubohym odvarom toho, co byvalo a moze byt. Preto ju treba "reformovat" alebo anihilovat. Tretia moznost nie je, lebo nechat to tak je to iste ako anihilacia :D (v dlhodobejsom meradle)
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fuCKYou »

Stoporko napísal:preco v Islame skoro vsetci veria v Alaha... lebo inak by ich zabili... skuste sa mohamedana opytat, co sa stane, ak konvertuje na ine nabozenstvo...
poznam par pripadov kedy si muslim nasiel krestansku babu a stal sa krestanom alebo naopak .. nestane sa nic.

A k tomu ze tam skoro vsetci veria je cista pravda ale su aj taky co neveria vobec. No a co veria tak "napoli" sa tam nenajdu.

Proste ina mentalita, ina kultura a ina zivotna uroven. o tomto co je vyznacene hrubim sa hadaju aj v teme USA.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

^Nevermind napísal:poznam par pripadov kedy si muslim nasiel krestansku babu a stal sa krestanom alebo naopak .. nestane sa nic.

A k tomu ze tam skoro vsetci veria je cista pravda ale su aj taky co neveria vobec. No a co veria tak "napoli" sa tam nenajdu.

Proste ina mentalita, ina kultura a ina zivotna uroven. o tomto co je vyznacene hrubim sa hadaju aj v teme USA.
...zvlastne, pokial viem tak ak niekto konvertuje, vyhodia ho z rodiny, je pod trestom smrti... je to i v spravach... :oops:
no nehadam sa, kazdy sa asi stretol s niecim inym...
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fuCKYou »

neviem .. proste on je z Gambie a ozenil sa s jednou Norskou a nevyhodili ho .. alebo .. mno neviem ale zije dalej.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

...teraz ide v spravach proces s jednym co konvertoval, zije v nemecku a rozhoduje sa, ci ho vydat domov na popravu...
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa BzuCo »

p4ra napísal:Tak som sa pomylil no a uz predtym som spominal, ze sa moze stat, NIE SOM Slovak, ale to je jedno. Na to v pohode stacia fyzikalne a chemicke zakony. Ja si svoj zivot riadim sam. Kazdy je strojca svojho osudu a svojho stastia. Nic ti z neba len tak nepadne. To, ze ludia veria v Boha je len preto, ze niekedy davno proste potrebovali v nieco verit, potrebovali sa niecim "ohrnat" proti zlu, ked mali problemy a pod.
Zaujimave. Teaz budem parafrazovat Michaila Bulgakova z jeho knihy Majster a Margareta: Ako moze clovek riadit svoj soud, ked nevie, co bude robit zajtra, alebo o 5 minut? Nevies co sa moze stat, neustale sa deju nepredvidatelne veci, ktore nemozeme riadit. Co ak ta zajtra prejde kamion? Este stale riadis svoj osud?
ST1 napísal:Som aj nie v niečo verím ale v niečo nie...takže chýba v hlasovaní z polovie
Tak sa rozhodni. Ako dlho chces sediet na dvoch stolickach?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

BzuCo: Ano, riadim ho. Lebo ja som sa vybral do toho mesta, ja som sa vybral na ten prechod, ja som isiel vtedy, ked tam bol kamion. Nie Boh (Budha, Allah) sa postavil predomna a povedal: "A pojdes po tej ceste!"
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

p4ra napísal:BzuCo: Ano, riadim ho. Lebo ja som sa vybral do toho mesta, ja som sa vybral na ten prechod, ja som isiel vtedy, ked tam bol kamion. Nie Boh (Budha, Allah) sa postavil predomna a povedal: "A pojdes po tej ceste!"
To je sice pravda, ale asi si nemal v plane, ze v ten den zomries. Povodne si chcel prejst cez prechod a potom ist do prace, ale ta nahodou zabil kamion.
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

BzuCo napísal:Ako moze clovek riadit svoj soud, ked nevie, co bude robit zajtra, alebo o 5 minut? Nevies co sa moze stat, neustale sa deju nepredvidatelne veci, ktore nemozeme riadit. Co ak ta zajtra prejde kamion? Este stale riadis svoj osud?
samozrejme ze sa vyskytuju nepredvidatelne veci. ale je to clovek co na nich reaguje.
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

mastermind napísal:samozrejme ze sa vyskytuju nepredvidatelne veci. ale je to clovek co na nich reaguje.
Ako reagujes, ked ta zabile? Ty si predsa nechcel zomriet, ale nereagoval si, lebo si mrtvy.
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

BzuCo napísal:To je sice pravda, ale asi si nemal v plane, ze v ten den zomries. Povodne si chcel prejst cez prechod a potom ist do prace, ale ta nahodou zabil kamion.
Ci pana sa mi az rozum zastavuje...
Co by si ty chcel? Vybrat si ktory den a ako zomries?!
(jasne ze do uvahy neberiem samovrazdy)

A nehnevaj sa ale ten tvoj posledny prispevok tak to je riadny blud.
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

BzuCo napísal:Ako reagujes, ked ta zabile? Ty si predsa nechcel zomriet, ale nereagoval si, lebo si mrtvy.
BzuCo si kapanek mimo. Kazdy clovek reaguje na vonkajsie podnety. Samozrejme, ze nemozes zareagovat ked si uz mrtvy.
add: povodne som mal napisany dlhy prispevok ale potom som to zmazal. pretoze by to nikam neviedlo. Snad len tolko ti poviem. Si slobodny, ci sa ti to paci alebo nie :)
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

mastermind napísal:BzuCo si kapanek mimo. Kazdy clovek reaguje na vonkajsie podnety. Samozrejme, ze nemozes zareagovat ked si uz mrtvy.
add: povodne som mal napisany dlhy prispevok ale potom som to zmazal. pretoze by to nikam neviedlo. Snad len tolko ti poviem. Si slobodny, ci sa ti to paci alebo nie :)
OK. To, ze si slobodny, tak to ti uplne zobem z ruky, ale aj tak si myslim, ze stale je tu nieco (nazvi si to ako chces), co riadi svet a tym to ovplyvnuje aj nas. Podla mna nie je vsetko determinovane, ze clovek ma aj svoju volu, no nieco tu asi je, nieco co riadi aspon tie zakladne veci, nieco co udrzuje tento svet v chode. Podla mna je na svete az mnoho zla, aby mohol prezit a tak to tu nieco udrzuje v chode a je zdrojom dobra a nehovor mi, ze to je clovek, pretoze clovek je nic, iba SEBEC a to, ze dokaze konat moralne, je iba nieco na co sa musi premahat a nie je mu to uplne prirodzene.

PS: Nemam rad, ked ludia hodnotia nazory inych, ze su kapanek mimo (ak im samozrejme rovno nenadavaju do ...).
HardiKrishna
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa HardiKrishna »

Fanta napísal:nackovia maju thora ne? :lol:
to nie su nackovia..., ale Thor bol syn Odina a ten bol nieco ako Sef vo Vikingskom svete a zil vo walhale, ci kde, nackovia len vsetkoprebrali a prelozili aby to im vyhovovalo, tak ako robia vsetci politici a vlady tohoto sveta :D, inak som veriaci ,ale neverim cirkvi ani slovo ani ciarku, a ani v boha ako ho vykresluju
elko520
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa elko520 »

"Boh" - to je iba "haluz" ktoru si vymyslaly ludia na celom svete pretoze si nevedeli vysvetlit rozlicne ukazy. Cirkev a ine nabozenstva vznikly preto aby si ludi podmanili..."budes zly pojdes do pekla, ... budes zly nedostanes sa k alahovy"....atd. Osobne neverim v ziadnu"vyssiu silu" ktora by mala ovladat tento svet. Kazdy je strojcom svojho stastia, nic nieje predom dane.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

elko520 napísal:"Boh" - to je iba "haluz" ktoru si vymyslaly ludia na celom svete pretoze si nevedeli vysvetlit rozlicne ukazy. Cirkev a ine nabozenstva vznikly preto aby si ludi podmanili..."budes zly pojdes do pekla, ... budes zly nedostanes sa k alahovy"....atd. Osobne neverim v ziadnu"vyssiu silu" ktora by mala ovladat tento svet. Kazdy je strojcom svojho stastia, nic nieje predom dane.
co ti na toto napisat? asi tolko ze "Cirkev" nie je nabozenstvo.Nabozenstvo je krestanstvo,islam,...
elko520 napísal:vznikly preto aby si ludi podmanili
kto si ma podamanit koho? Cirkev ludi? V stredoveku mozno hej,ale dnes si nepodmanuje nik nikoho,aspon ja ako katolik to nepocitujem...
a nauc sa gramatiku :wink:
Napísať odpoveď