Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
zelovoc napísal:Arian Angel sila krestanstva klesa spolu so vzrastajucou zivotnou urovnou. cim budeme bohatsi tym nam bude nabozenstvo viac ukradnute. v historii k tomu doslo viackrat a hadam viete ako to dopadlo. ne moc dobre pre nevercov. je to asi prirodzeny vyvoj.
a ze preco v Islame skoro vsetci veria v Alaha... lebo inak by ich zabili... skuste sa mohamedana opytat, co sa stane, ak konvertuje na ine nabozenstvo... nic proti Islamu osobne, no niektore jeho casti sa mi az tak velmo nepacia... pochopitelne, pokrytcov je v kazdom nabozenstve az az... no tu sa mi to zda byt akesi...no...divne... pokial niekto tvrdi, ze krestanstvo malo/ma za ulohu zjednotit masy=ovladat ich, nech sa pozrie, ake su KRESTANSKE - BIBLICKE zakony a nech ich porovna s ISLAMSKYMI.
a ad Martin - 1)po bitke je kazdy general 2)
-
fuCKYou
Medium Professional
poznam par pripadov kedy si muslim nasiel krestansku babu a stal sa krestanom alebo naopak .. nestane sa nic.Stoporko napísal:preco v Islame skoro vsetci veria v Alaha... lebo inak by ich zabili... skuste sa mohamedana opytat, co sa stane, ak konvertuje na ine nabozenstvo...
A k tomu ze tam skoro vsetci veria je cista pravda ale su aj taky co neveria vobec. No a co veria tak "napoli" sa tam nenajdu.
Proste ina mentalita, ina kultura a ina zivotna uroven. o tomto co je vyznacene hrubim sa hadaju aj v teme USA.
-
Stoporko
VIP
...zvlastne, pokial viem tak ak niekto konvertuje, vyhodia ho z rodiny, je pod trestom smrti... je to i v spravach...^Nevermind napísal:poznam par pripadov kedy si muslim nasiel krestansku babu a stal sa krestanom alebo naopak .. nestane sa nic.
A k tomu ze tam skoro vsetci veria je cista pravda ale su aj taky co neveria vobec. No a co veria tak "napoli" sa tam nenajdu.
Proste ina mentalita, ina kultura a ina zivotna uroven. o tomto co je vyznacene hrubim sa hadaju aj v teme USA.
no nehadam sa, kazdy sa asi stretol s niecim inym...
-
BzuCo
Expert
Zaujimave. Teaz budem parafrazovat Michaila Bulgakova z jeho knihy Majster a Margareta: Ako moze clovek riadit svoj soud, ked nevie, co bude robit zajtra, alebo o 5 minut? Nevies co sa moze stat, neustale sa deju nepredvidatelne veci, ktore nemozeme riadit. Co ak ta zajtra prejde kamion? Este stale riadis svoj osud?p4ra napísal:Tak som sa pomylil no a uz predtym som spominal, ze sa moze stat, NIE SOM Slovak, ale to je jedno. Na to v pohode stacia fyzikalne a chemicke zakony. Ja si svoj zivot riadim sam. Kazdy je strojca svojho osudu a svojho stastia. Nic ti z neba len tak nepadne. To, ze ludia veria v Boha je len preto, ze niekedy davno proste potrebovali v nieco verit, potrebovali sa niecim "ohrnat" proti zlu, ked mali problemy a pod.
Tak sa rozhodni. Ako dlho chces sediet na dvoch stolickach?ST1 napísal:Som aj nie v niečo verím ale v niečo nie...takže chýba v hlasovaní z polovie
-
BzuCo
Expert
To je sice pravda, ale asi si nemal v plane, ze v ten den zomries. Povodne si chcel prejst cez prechod a potom ist do prace, ale ta nahodou zabil kamion.p4ra napísal:BzuCo: Ano, riadim ho. Lebo ja som sa vybral do toho mesta, ja som sa vybral na ten prechod, ja som isiel vtedy, ked tam bol kamion. Nie Boh (Budha, Allah) sa postavil predomna a povedal: "A pojdes po tej ceste!"
-
mastermind
VIP
samozrejme ze sa vyskytuju nepredvidatelne veci. ale je to clovek co na nich reaguje.BzuCo napísal:Ako moze clovek riadit svoj soud, ked nevie, co bude robit zajtra, alebo o 5 minut? Nevies co sa moze stat, neustale sa deju nepredvidatelne veci, ktore nemozeme riadit. Co ak ta zajtra prejde kamion? Este stale riadis svoj osud?
Ci pana sa mi az rozum zastavuje...BzuCo napísal:To je sice pravda, ale asi si nemal v plane, ze v ten den zomries. Povodne si chcel prejst cez prechod a potom ist do prace, ale ta nahodou zabil kamion.
Co by si ty chcel? Vybrat si ktory den a ako zomries?!
(jasne ze do uvahy neberiem samovrazdy)
A nehnevaj sa ale ten tvoj posledny prispevok tak to je riadny blud.
-
mastermind
VIP
BzuCo si kapanek mimo. Kazdy clovek reaguje na vonkajsie podnety. Samozrejme, ze nemozes zareagovat ked si uz mrtvy.BzuCo napísal:Ako reagujes, ked ta zabile? Ty si predsa nechcel zomriet, ale nereagoval si, lebo si mrtvy.
add: povodne som mal napisany dlhy prispevok ale potom som to zmazal. pretoze by to nikam neviedlo. Snad len tolko ti poviem. Si slobodny, ci sa ti to paci alebo nie
-
BzuCo
Expert
OK. To, ze si slobodny, tak to ti uplne zobem z ruky, ale aj tak si myslim, ze stale je tu nieco (nazvi si to ako chces), co riadi svet a tym to ovplyvnuje aj nas. Podla mna nie je vsetko determinovane, ze clovek ma aj svoju volu, no nieco tu asi je, nieco co riadi aspon tie zakladne veci, nieco co udrzuje tento svet v chode. Podla mna je na svete az mnoho zla, aby mohol prezit a tak to tu nieco udrzuje v chode a je zdrojom dobra a nehovor mi, ze to je clovek, pretoze clovek je nic, iba SEBEC a to, ze dokaze konat moralne, je iba nieco na co sa musi premahat a nie je mu to uplne prirodzene.mastermind napísal:BzuCo si kapanek mimo. Kazdy clovek reaguje na vonkajsie podnety. Samozrejme, ze nemozes zareagovat ked si uz mrtvy.
add: povodne som mal napisany dlhy prispevok ale potom som to zmazal. pretoze by to nikam neviedlo. Snad len tolko ti poviem. Si slobodny, ci sa ti to paci alebo nie
PS: Nemam rad, ked ludia hodnotia nazory inych, ze su kapanek mimo (ak im samozrejme rovno nenadavaju do ...).
-
HardiKrishna
Light Star
to nie su nackovia..., ale Thor bol syn Odina a ten bol nieco ako Sef vo Vikingskom svete a zil vo walhale, ci kde, nackovia len vsetkoprebrali a prelozili aby to im vyhovovalo, tak ako robia vsetci politici a vlady tohoto svetaFanta napísal:nackovia maju thora ne?
-
elko520
Medium Expert
"Boh" - to je iba "haluz" ktoru si vymyslaly ludia na celom svete pretoze si nevedeli vysvetlit rozlicne ukazy. Cirkev a ine nabozenstva vznikly preto aby si ludi podmanili..."budes zly pojdes do pekla, ... budes zly nedostanes sa k alahovy"....atd. Osobne neverim v ziadnu"vyssiu silu" ktora by mala ovladat tento svet. Kazdy je strojcom svojho stastia, nic nieje predom dane.
co ti na toto napisat? asi tolko ze "Cirkev" nie je nabozenstvo.Nabozenstvo je krestanstvo,islam,...elko520 napísal:"Boh" - to je iba "haluz" ktoru si vymyslaly ludia na celom svete pretoze si nevedeli vysvetlit rozlicne ukazy. Cirkev a ine nabozenstva vznikly preto aby si ludi podmanili..."budes zly pojdes do pekla, ... budes zly nedostanes sa k alahovy"....atd. Osobne neverim v ziadnu"vyssiu silu" ktora by mala ovladat tento svet. Kazdy je strojcom svojho stastia, nic nieje predom dane.
kto si ma podamanit koho? Cirkev ludi? V stredoveku mozno hej,ale dnes si nepodmanuje nik nikoho,aspon ja ako katolik to nepocitujem...elko520 napísal:vznikly preto aby si ludi podmanili
a nauc sa gramatiku