ja som maturoval za socializmu a myslím si, že v minulosti bolo zmaturovať ťažsie ako v súčastnosti... záleži samozrejme na type školy, ale keď vidím a počujem vedomostnú úroveň niektorých tzv. maturantov tak mám pocit že v minulosti by za svoje vedomosti nedostali ani výučný list...
MAturita podla mna vobec nie je tazka a je to zrkadlo toho co vies a nepustia ta predsa do sveta ako kkta predsa....no aj ked to na vela ucilistiach tak vyzera...a casto krat aj je....Fakt ze na prvy pohlad gymnazista od ucnovkara rozoznat.Ale skutocne ze maturita je dobra vec a dal by som povinne A formu.Nech sme mudri.Stokrat radsej sa ucit ako robit.
no mozno neviem objektivne posudit ake su tazke tie matury (caka ma to na buduci rok) ale da sa povedat ze teraz je tazsia .. a to preto ze je o 1 predmet viac ...
ja som maturoval pred 4 rokmi a mal som viac stastia ako rozumu , platila pravda ako sa zapises v prvych rocnikoch strednej skoly tak ta budu brat aj na mature.. tak aj bolo prezitok komunizmu mi priniesol stastie
Martin44 napísal:MAturita podla mna vobec nie je tazka a je to zrkadlo toho co vies a nepustia ta predsa do sveta ako kkta predsa....no aj ked to na vela ucilistiach tak vyzera...a casto krat aj je....Fakt ze na prvy pohlad gymnazista od ucnovkara rozoznat.Ale skutocne ze maturita je dobra vec a dal by som povinne A formu.Nech sme mudri.Stokrat radsej sa ucit ako robit.
tym ze sa budes cely zivot ucit sa nenajes, ale na druhej strane mozes robit nieco lepsie ako zametat ulicu
no neviem to posúdiť, lebo za komunistov som nematuroval, a taktiež tieto ešte nemám za sebou. Budem ti vedieť povedať v máji. Ale zatiaľ, ako bolo povedané, nič som sa neučil a zdali sa mi úúúplne primitívne.
ako keby nestačila taká nízka úroveň maturantov, treba ju ešte znižovať
ale súhlasím s týmto:
Podľa nových pravidiel sa bude na ústnych skúškach pri hodnotení prihliadať aj na predchádzajúce študijné výsledky podobne, ako to bolo pred spustením novej maturity.
lebo spolužiak čo išiel z ročníka do ročníka len tak tak (priemerovo okol 4,5 a pravidelne robil komisionálky) tak zmaturoval a spolužiačka (čo bola priemerovo okol 2 až 3) si vytiahla blbú otázku a musí opakovať.