Aky antivir ?

Informácie o software, ankety...

Ktorý antivírus používate a je najlepší

AVG
2
3%
Avira
3
4%
NOD32
26
34%
Panda
0
Žiadne hlasovania
Norton
1
1%
Kaspersky
8
10%
Avast
17
22%
BitDefender
6
8%
McAfee VirusScan
0
Žiadne hlasovania
Microsoft Security Essentials
6
8%
Ashampoo Anti-Virus
0
Žiadne hlasovania
Iný
8
10%

Celkom hlasov: 77

MCBuddy
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

...

Príspevok od používateľa MCBuddy »

Prave mam Symantec Antivir a som spokojny... :D
Pufo Callo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pufo Callo »

dair napísal:blbosti tu pises ty mily moj drahy. Uz len ked vyjdem z traparny co si tu napisal tak ak mam AV cakam ze bude voci vsetkemu a teda aj trojanom... to odlisuje dobre AV od ostatnych. Dam si ten co riesi vsetko a nebudem mat este tri dalsie aplikacie na dalsie blbosti. Ale ked to tebe vyhovuje tak si nechaj kludne zasierat comp.
ja si nic nenechavam zasierat a ake traparny? NOD porovnavat s AVG moze len blbec
co sa tomu vobec nerozumie..
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

Pufo Callo napísal:ja si nic nenechavam zasierat a ake traparny? NOD porovnavat s AVG moze len blbec
co sa tomu vobec nerozumie..
si proste LAMA. Na moju otazku cim je NOD lepsi odpovies ze "aj ked nenajde trojanov ved si na to mozes nainstalovat nieco dalsie"
Keby si cital co pises tak vies kto tu pise trapasy a riesi blbosti a teda nevie o com toci.. rozhodne sa v tejto problematike posledne dost hrabem...
Len taka zaujimavost ze na reklamach sa ESET dost chvali testami ako vo vsetkom prevysuje ostatne AV minimalne o 400%.
Ten test je viac nez pol roka stary a porovnava NOVY NOD so starymi verziami ostatnych AV.

Porovnali sa vsetky tieto AV:
Avast! Professional Edition 4.6
AVG Professional 7.1
AVIRA AntiVir Personal Edition Premium 7.0
BitDefender Professional Plus 9.0
Dr.Web for Windows 95-XP 4.33
ESET NOD32 Anti-Virus 2.51.20
F-Prot for Windows 3.16f
F-Secure Anti-Virus 2006
G DATA AntiVirusKit (AVK) 2006
Kaspersky Anti-Virus Personal Pro 5.0
McAfee VirusScan 2006
Norman Virus Control 5.81
Panda Platinum Internet Security 2006
Symantec Norton Anti-Virus 2006
TrustPort Antivirus Workstation 1.5
VBA32 Workstation 3.10.5

Najnovsie NODA predbehli vsetky tieto AV:
G DATA Security AntiVirusKit (AVK)
F-Secure Anti-Virus
KAV Personal Pro
(dokonca iba 5.0... :D a to nehovorim o 6tke :wink: )
Norton Anti-Virus
fakt sa mozes ist :smt022 alebo ist strapnovat niekde inde :?
Pufo Callo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

myslim, ze jediny kto sa tu strapnuje si ty. Tie tvoje reci.. Inak nod ma velmi vela oceneni a to ze ho porovnavali stale so starymi AV je zase tvoja poznamka odbornika nepravdiva... A porovnavat avg s nodom tiez.. http://www.av-comparatives.org/ kde ho prosim ta nod predbehol alebo dobehol?
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

http://www.av-comparatives.org/seiten/e ... 006_02.php
presne ako si napisal. Tak si to este raz pozri a precitaj co si napisal. Posledny test je z februara 2006 a vysledky mas bud v mojom prispevku alebo tam na tej stranke (tu povyse) ako si napisal...
NOD dosiahol 94% a vsetky ostatne mnou spomenute mali viac ako NOD a aj deti na zakladke prvy stupen vedia ze ak ma nejaky AV viac % tak je pred nim... Neviem tebe to vyzera ze ked NOrton ma 100% tak je to menej ako NOD s 94?
Trepes 2 na 3.
A btw toto je len jeden z testov a je kopec inych stranok s testami a nikde nevidim NODa na prvych miestach.
A pre vysvetlenie sa tu ohanas mojou zosmiesnujucou poznamkou porovnavajucou noda s avg. To bol zart a je to aj tvoj jediny argument proti mne co mas...
Ja ti tu davam fakty podlozene testami a ty tu chytas sa len za slovicka takze s tebou koncim. Vyjadril som sa k teme, napisal svoj nazor a nepotrebujem si tu nahanat prispevky OT ako ty.
tu dole to mas aj graficky keby si opet nestihal...
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

nadalo sa mi editnut prispevok tak to davam do noveho...
Prílohy
av comperatives.JPG
av comperatives.JPG (60.66 KiB) 1349 zobrazení
Pufo Callo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

s tebou to nema vyznam. Moj subjektivny nazor je, ze NOD je lepsi , a kvalita nezavisi len od poctu najdenych virusov ale aj proaktivnych metod ktore su v NODe na urovni. Stebou som tiez skoncil.
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Pufo Callo napísal:s tebou to nema vyznam. Moj subjektivny nazor je, ze NOD je lepsi , a kvalita nezavisi len od poctu najdenych virusov ale aj proaktivnych metod ktore su v NODe na urovni. Stebou som tiez skoncil.
aha, tak aby som to chapal spravne tak ak ta proaktivna ochrana nenajde trojana je to vpohode a ak im nevie zabranit pri opetovnom zavireni alebo uz hoci len takom obycajnom scane je tiez spoko...
fakt ty si skoncil ale uplne...
Mas nazor ale nie rozum :idea: :D
Pufo Callo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

podla teba nema rozum nikto, pozri sa trosku na ankety aj inde a vsade vyhrava nod. Kaspersky a norton mi tak vytazia pc, ze uz mi fakt pri praci prekaza jeho stit a brzdi ma a prichadzam o aplikacny vykon a drahocenny cas. A dlzka scanovania takeho kaspera 8 hodin 11GB na slabsom pc.. Nod to zvladol za 45 minut. Takze co asi si dam na 80pc medzi nim vacsina ma win98 a 800mhz procak??
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Pufo Callo: Nemozes verit kazdej drahozaplatenej reklame, kt. si moze ESET dovolit. :) Pravda je taka, ze NOD v porovnani s:

- Norton
- Kaspersky
- Avast

Jednoducho zaostaly antivirus.
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

p4ra napísal:Pufo Callo: Nemozes verit kazdej drahozaplatenej reklame, kt. si moze ESET dovolit. :) Pravda je taka, ze NOD v porovnani s:

- Norton
- Kaspersky
- Avast

thanx za podporu.
Presne ako je tu napisane. NOD bol dobry ale v Esete asi zaspali...
BTW to co si P.C. napisal ma zaujalo tak zakladam novu temu na testy AV s HDD...
Pufo Callo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

p4ra napísal:Pufo Callo: Nemozes verit kazdej drahozaplatenej reklame, kt. si moze ESET dovolit. :) Pravda je taka, ze NOD v porovnani s:

- Norton
- Kaspersky
- Avast

pozri si moj predch. prispevok. Kazdy z tychto AV okrem avastu(podla mna na noda avast nema) zatazuje pc tak, ze si ho nemozem dovolit dat na starsie slabsie pc.
dair:kto sa ta zastal? Ja som to pred tebou uznal ak si si nevsimol
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dead_Warrior »

Ja mam NOD32 a som s nim spkojny :smt023 aspon mi nenajde vir a tym padom ma neotravuje kazdu chvilu :) urcite NOD neny najlepsi ale aspon ako som povedal nenachadza virusy :? a tym padom zijem s virusmi v symbioze...(tento prispevok som myslel v takom pripade ak v pc su dake virusy) ale raz za cas ho prebehnem Nortonom inaksie je tam furt NOD
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Dovolte, aby som sa vyjadril aj ja. Jeden môj kamarád je zamestnancom v Grisofte a nedávno som s ním viedol diskusiu, že ktorý antivir je najlepší/lepší/horší...
Podľa jeho názoru sa to má so súčasnými antivírmi takto:

NOD32 - Celkom fajn antivírus, dobrý do väčšiny PC.
AVG - Lepší než NOD32 a je rýchlejší, dobrý rezidentný štít.
Avast - Priemerný antivír, jeden z chabých kladov je, že je freeware
Panda - Dosť náročný na hardware, neodporúča
Norton - Docela dobrý anivír, vhodný ale len do silných mašín
Kaspersky - údajne najlepší antivír, ktorý odchytí najviac. Veľmi náročný na HW
Ewido - Výborný anti-malware, odporúča. ( Hot tip by Grisoft Man ) //opravené, dík pedro.mendez 8)

Ad-Aware - Perfektný anti-adware, ktorého sláva už ale zašla
Kerio - Výborný firewall, ktorého slabina ale je, že už nie je vo vývoji

Tak, a verdikt človeka, ktorý pracuje v antivírovej firme:
V podstate je jedno aký máte antivírus, najdôležitejšie je, aby bol systém aktuálny, vírová databáza tiež a používať produkty, ktoré sú neustále vo vývoji. Len neustále aktualizované produkty majú šancu uspieť.
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Racius napísal:Dovolte, aby som sa vyjadril aj ja. Jeden môj kamarád je zamestnancom v Grisofte a nedávno som s ním viedol diskusiu, že ktorý antivir je najlepší/lepší/horší...
Podľa jeho názoru sa to má so súčasnými antivírmi takto:

NOD32 - Celkom fajn antivírus, dobrý do väčšiny PC.
AVG - radšej by som to nemal písať, vraj je lepší než NOD32 a je rýchlejší, dobrý rezidentný štít.
Avast - Priemerný antivír, jeden z chabých kladov je, že je freeware
Panda - Dosť náročný na hardware, neodporúča
Norton - Docela dobrý anivír, vhodný ale len do silných mašín
Kaspersky - údajne najlepší antivír, ktorý odchytí najviac. Veľmi náročný na HW
Ewido - Výborný antivír pre bežné používanie, odporúča. ( Hot tip by Grisoft Man )

Ad-Aware - Perfektný anti-adware, ktorého sláva už ale zašla
Kerio - Výborný firewall, ktorého slabina ale je, že už nie je vo vývoji

Tak, a verdikt človeka, ktorý pracuje v antivírovej firme:
V podstate je jedno aký máte antivírus, najdôležitejšie je, aby bol systém aktuálny, vírová databáza tiež a používať produkty, ktoré sú neustále vo vývoji. Len neustále aktualizované produkty majú šancu uspieť.
amen :wink:
pedro.mendez
Novice
Novice

Oprava..

Príspevok od používateľa pedro.mendez »

Zdravim,

mozno by som rad poopravil Raciusa.. V zasade s jeho prispevkom suhlasim, v kazdom pripade EWIDO nie je anti virus. Je to anti-adware/anti-spyware a vzhladom na to, ze obsahuje aj dalsie featury, je to vseobecne anti-malware ( tolko "anti" pokope ;-)) ) - a to vynikajuci anti-malware.

V kazdom pripade, odporcovia AVGcka, vas nazor vam neberiem, ale KEDY ste AVG naposledy skusali? Pred rokom? Ked bola v7.0 stale este nedotiahnuta a 6tka dosluhovala? Skuste to teraz. AVG je spicka na trhu ci sa vam to paci, alebo nie. Za AVG nehovoria konferencie kde (a dopredu pardon vynimkam) vacsinou debatuju "naslovovzatiprofici", co pletu nie 1 cez 2, ale mozno aj 8 cez 9.. ;-) A co nedokazu rozlisit trojana od i-worma, pripadne spyware od viru vseobecne (nie ze by to bolo niekedy az tak jednoduche..). Takisto za AVG nehovoria v drvivej vacsine platene reklamy (ano, podla NODov su najlepsi, najuzasnejsi, naj.., naj.., naj.., njn ;-) ) Za AVG hovoria realne vysledky, globalny uspech firmy a narastajuci pocet spokojnych zakaznikov. Kazdy mame svojeho kona a ja nemienim hanit ine produkty... Plati (moja ;-) ) veta z konca Raciusovho prispevku..
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Oprava..

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

pedro.mendez napísal:....., ale KEDY ste AVG naposledy skusali? Pred rokom? Ked bola v7.0 stale este nedotiahnuta a 6tka dosluhovala? Skuste to teraz. AVG je spicka na trhu ci sa vam to paci, alebo nie. Za AVG nehovoria konferencie......za AVG hovoria realne vysledky, globalny uspech firmy a narastajuci pocet spokojnych zakaznikov......
No niečo podobné mi vravel aj ten kamarát z Grisoftu, len som to radšej nenapísal v záujme zachovania mieru a pokoja na fóre :D
Takže skúste niektorí, tak ako vraví pedro.mendez vyskúšať aj to AVG :wink:
mano82
Expert
Expert

Príspevok od používateľa mano82 »

dair napísal:Ja ti tu davam fakty podlozene testami a ty tu chytas sa len za slovicka takze s tebou koncim.
presne tak, niektori su tu fakt totalne lamy, chytaju ta za slovicka a pritom si trepu len svoje....zistil som ze z niektorymi nema vyznam hadat sa
Pufo Callo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

http://www.av-comparatives.org/seiten/e ... 006_02.php avg tam uzasne vedie.. kde vidis tie fakty podlozene testami?? JA v kazdom teste vidim, aky je nod dobry.. A ty mi tu len trepes blbosti. Pokial dobre vidim, tak uz tu prebieha diskusia o AVG&Nod. Podlozte to dokazmi a nie vasimi slovickami...
NOD 4EVER a kazdy kto sa tomu rozumie o tom vie:)
mano82
Expert
Expert

Príspevok od používateľa mano82 »

Pufo Callo napísal:podla teba nema rozum nikto, pozri sa trosku na ankety aj inde a vsade vyhrava nod. Kaspersky a norton mi tak vytazia pc, ze uz mi fakt pri praci prekaza jeho stit a brzdi ma a prichadzam o aplikacny vykon a drahocenny cas. A dlzka scanovania takeho kaspera 8 hodin 11GB na slabsom pc.. Nod to zvladol za 45 minut. Takze co asi si dam na 80pc medzi nim vacsina ma win98 a 800mhz procak??
len pre tvoju informaciu....kaspersky scanuje vsetko...t.j. archivy, obrazy diskov, velke subory....a nie podla pripony, ze *.jpg je obrazok, tam virus nebude, ale podla zdrojakov....a dalsia vec, ze robi realtime scan, takze full scan staci spravit raz za pol roka
a co robis na tych pc, zlozite matematicke vypocty? ked ti tak zere vykon...mam doma zalozny pc 800MHz duron, 128 RAM (-16MB video), winxp, kaspersky a kancelarska praca slape v pohode, v matlabe robim simulaciu cislicovych filtrov a spektralnu analyzu(a to su sakra zlozite vypocty) a vobec som nepocitil rozdiel pri vypnutom a zapnutom AV....mal by si si zvazit priority, ci ti stoji prevadzkovat 80pc s nebezpecnymi win98 pripojenymi na internet a s nodom, za to, ze mozes prist o dolezite data....ale to pochopis asi az ked o to prides...
Napísať odpoveď