// Doplnok...Rakúsky národný automotoklub informoval o nasledujúcich zmenách od 1. mája.
- Každý automobil má povinnosť svietiť počas celého dňa stretávacími
svetlometmi.
- musí nosiť vo výbave vozidla hasiaci prístroj o minimálnej váhe 2kg.
- Zároveň platí povinosť nosiť reflexnú vestu oranžovej, alebo žltej farby,
vesta nesmie byť uložená v batožinovom priestore, ale na takom mieste, aby
si ju vodič mohol obliecť ešte pred vystúpením z vozidla.
- Vesty zelenej farby sú zakázané!
- Pokuta za nekompletnú povinnú výbavu sa v Rakúsku upravuje na 70,-Eur.
Zdroj: autoweb.pravda.sk
Priatelia motoristi,
nakolko sa objavili informacie o pokutovani nasich vodicov pri cestach do Rakuska som si dal niektore informacie overit a niektore som bol preverit osobne na hr.priechode Berg.
Takze pri ceste do Rakuska musi byt vo vybave vozidla:
> 1.ks reflexna vesta len oranzovej farby a musi splnat normu EN 471 \vesta musi byt na pristupnom mieste, nie na spodku kufra. Pri oprave alebo nehode ju musi mat osoba oblecenu, ostatnych pasazierov dajte za zvodidla aby sa nepohybovali okolo vozidla bez oznacenia \aj za to su v Rakusku pokuty\ Ostatne farebne druhy \ zltej a pod. su zakazane\ maju ich rakuski policajti.
> vyztrazny trojuholnik s reflaxnou foliou vo vnutri ma normu EHK\ u nas sa vyrabali az po roku 1992\
> autolekarnicku- nie starsiu ako 2 roky \datum je vo vnutri\
> rezervne koleso, kluc na kola, ziarovky 1ks, z kazdeho druhu pouziteho na vozidle
Ozvali sa vodici ze od 1. maja 2006 treba mat vo vozidle hasiaci pristroj o vahe 2 kg. Nie je to pravda nemusi byt. Je to iba doporucena doplnkova vybava od Rakuskeho Autoklubu. Hasiacim pristrojom musi byt vybaveny autobus a nakladne vozidlo a to povinne.
Na letnu sezonu si treba dat pozor na telefonovanie za volantom, rychlost jazdy v obci, povinnost davat znamanie o zmene smeru jazdy pri vychdzani z kruhoveho objazdu, pouzivanie pásov, platnost STK, a platnost dialnicnych nalepiek.
Prajem vela kilometrov bez pokut.