Anarchia

Diskusie na politické témy...

Môže anarchia existovať?

áno
30
38%
nie
48
62%

Celkom hlasov: 78

nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ZitePunkom napísal:Ked si hovoril,ze keby mas moznost volakde uliat desat milionov tak si ich ulejes.. Teraz si myslis,ze keby chcela amerika vyvolat jadrovu vojnu pytala by sa to niekoho?? Spravili by to iste,co nemci v druhej svetovej :?
...neviem preco by mala byt jadrova vojna .. ved mame uz zbrane biologicke a neviem ake este ine ... sak tu ide viac menej o to ze po studenej vojne uz nehrozi v podstate ziadny konflikt medzi demokratmi a komunistami / alebo ak chces medzi kapitalistami a bolsevikmi :-D / a cele jadrove zbrane boli len na vystrasenie jeden druheho ... a teraz sa o ne v podstate nezaujimaju uz ani teroristi hadam :-D .... proste jadrova zbran je prezitok dneska su uz ovela nicivejsie zbrane ... a ked sa pouziju tak je velmi tazke ba hadam az nemozne zistit kto ich pouzil !!! ....

... ty si myslis ze v area 51 ci 52 cize v postate v oboch sa skumaju mimozemstania ??? .... film je film ja viem ale musime zrat realitu :-D
... tam sa nerobi nic ine ako to ze vyvijaju nove a nicivejsie zbrane a
testuju ich :-( ....
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

nordkapp_pb napísal:...neviem preco by mala byt jadrova vojna .. ved mame uz zbrane biologicke a neviem ake este ine ... sak tu ide viac menej o to ze po studenej vojne uz nehrozi v podstate ziadny konflikt medzi demokratmi a komunistami / alebo ak chces medzi kapitalistami a bolsevikmi :-D / a cele jadrove zbrane boli len na vystrasenie jeden druheho ... a teraz sa o ne v podstate nezaujimaju uz ani teroristi hadam :-D .... proste jadrova zbran je prezitok dneska su uz ovela nicivejsie zbrane ... a ked sa pouziju tak je velmi tazke ba hadam az nemozne zistit kto ich pouzil !!! ....

... ty si myslis ze v area 51 ci 52 cize v postate v oboch sa skumaju mimozemstania ??? .... film je film ja viem ale musime zrat realitu :-D
... tam sa nerobi nic ine ako to ze vyvijaju nove a nicivejsie zbrane a
testuju ich :-( ....
Mozno mas pravdu ale mne sa aj tak zda byt jadrova zbran najsilnejsia.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

kali520 napísal:Mozno mas pravdu ale mne sa aj tak zda byt jadrova zbran najsilnejsia.
... hej zda .... lebo v dejinach nebola naostro este nikdy pouzita ziadna silnejsia zbran ...
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

p4ra napísal: Co sa tyka Slovenskej Pospolitosti, na to "vas" nie je treba. Myslim si, ze existuje kopec normalnych ludi, kt. ich nikdy nebudu podporovat.
A dost "sprostych",aby ich volilo.. Pardon nemam nic proti "zdravemu" nacionalizmu.. Ale nechcem,aby to prerastlo do Rasizmu.. :x
Začiatok Konca
Professional
Professional

kali520 napísal:Mozno mas pravdu ale mne sa aj tak zda byt jadrova zbran najsilnejsia.
raz som volakde cital,ze vodikova je naj.. ale viete take biologicke alebo chemicke?? To taky nieje najslabsia... :?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

ZitePunkom napísal:raz som volakde cital,ze vodikova je naj.. ale viete take biologicke alebo chemicke?? To taky nieje najslabsia... :?
No neviem vodikova nici vsetko zive, ale jadrova nici uplne vsetko.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

kali520 napísal:No neviem vodikova nici vsetko zive, ale jadrova nici uplne vsetko.
.... :-D .. lol lebo tie budovy co ostanu po vodikovej to vytrhnu !! ... bez akehokolvek zivota ...
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Pre informaciu vodikova bomba je druh jadrovej bomby, to jest ze je zalozena na stiepeni jadier.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Rubiki napísal:Pre informaciu vodikova bomba je druh jadrovej bomby, to jest ze je zalozena na stiepeni jadier.
.... deuterium alebo tricium ??? .... ja by som povedal ze tricia ... ale nefim presne ! :-D ....
Začiatok Konca
Professional
Professional

Rubiki napísal:Pre informaciu vodikova bomba je druh jadrovej bomby, to jest ze je zalozena na stiepeni jadier.
No hej ja s nikym nechcem hadat,len som to cital... :roll:
atrey
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa atrey »

ZitePunkom napísal:To je jasna vec nazoru.. A nemyslim si,ze z toho vyrastiem.. Urcitte je to lepsie ako byt nejaky sfetovany techno ko..t alebo trafeny raper.. Kazdy proti niecomu bojuje.. Ja bojujem za A :twisted:
Trafeny raper??? A ešte čo povieš?? Nemám nič proti Anarchistom, ale takých ako si ty nemám rád.
Začiatok Konca
Professional
Professional

atrey napísal:Trafeny raper??? A ešte čo povieš?? Nemám nič proti Anarchistom, ale takých ako si ty nemám rád.
S casom sa menia nazory.. Nebudem lutovat to co som napisal..Mozno ani vobec nemam pravdu.. Len to vyplyva zo skusenosti..Aj ja poznam (skoro ako kazdy) ludi s podobnymi alebo opacnymi nazormi... Len tolko... Ak som sa niekoho dotkol tak sorry... :D
intelygent
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa intelygent »

vezmime si ideu demokracie alebo komunizmu... obe mali peknu ideu ale neuskutocnitelnu pre tuto spolocnost... napriklad taka ideologia komunizmu bola pekna... kazdy by si bol rovny, clovek by dostaval od statu co potreboval pre zivot a podobne kraviny... lenze komunizmus ako taky nikdy neexistova lebo by sa ekonomicky a mocensky zrutil... princip demokracie je tiez dost nerealny... zaklada si na tom aby si ludia zvolili svojno zastupcu ktory bude reprezentovat potreby svojich volicov... preto najvecsia demokracia je tam kde je najviac stran na menej obyvatelov (to sa netyka slovenska, lebo politikom musi byt prioritne dolezite uskutocnenie potrieb vlastnych volicov ako potrieb sameho seba)...a uz vobec demokracia neexistuje v U.S.A kde na 100 000 000 cikosov pripada jedna strana... podla mna sa U.S.A vracia k totalite ale to je o inom...

no vratme sa ku anarchii... anarchie je podla mna pekna idea ale dost utopisticka a v nasej materialnej spolocnosti vobec nerealizovatelna... ako vieme z hystorie anachia v nejakych dobach skutocne fungovala.. len vzdy po prichode civilizacie bola anarchia poznacena krvou penazi a moci... vezmime si takych indianov.. vecsinou zili nekonfliktne a podla mna stastne... boli tam sice nejake konflikty z principu medzi kmenmi ale nikdy to neviedlo k absolutnemu vyvrazdeniu jedneho z kmenov...aby nieco take ako anarchia mohla fungovat najprv by musela zavladnut harmonia medzi clovekom, prirodou a Bohom az potom by to bolo realizovatelne...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

intelygent napísal:...aby nieco take ako anarchia mohla fungovat najprv by musela zavladnut harmonia medzi clovekom, prirodou a Bohom az potom by to bolo realizovatelne...
Pokial viem v anarchii sa s Bohom velmi nepocita a s prirodov nema tiez vela spolocneho kedze priroda je riadena prirodnymi zakonmi..

Anarchia - nonsens
Komunizmus - zlyhal
Narodny Socializmus - fungoval > zniceny/odstraneny
Demokracia - nefunguje > iluzia
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

anarchia nemoze fungovat ani teoreticky
ale nazory niektorych anarchistov sa mi pacia :)
safan
Star
Star

Príspevok od používateľa safan »

nikdy nedosiahnes skutocnu a uplnu anarchiu a to co tu vravis je komplet blbost.neboj.to ta prejde casom
intelygent
Light Expert
Light Expert

aby ste si nemysleli nie som za lavicovy extremizmus... ale s niektorymi nazormi sa stotoznujem...

ale je to cisto moj subjektivny nazor ze clovek potrebuje Boha a vzdicky potreboval... uz samotny rim videl jeho silu.. bolo to sice aj kovli tomu aby ludi ovladal, manipuloval(ako to napisaj aj ujo brown) a rim bohatol ale hlavne kvoli sudrznosti medzi ludmi... vsak spociatku rim prenasledoval krestanov... ale v case najvecsieho rozmachu rimska risa sa zacala z vnutra rozkladat lebo lud nemal spolocne ideje pretoze. rim sa skladal z ludu roznych kultur... vtedy vlastne rim pochopil silu a viznam nabozenstva a preto prijal krestanstvo... nepoznam presne hystoricke fakty ale clovek potrebuje Boha aby sa stal lepsim, tolerantnym ku vsetkemu zivemu a aby mohol zil v niecom takom ako je anarchia tak je to potrebne lebo ak sme skutocne z opice tak vzdy tu bude egocentrializmus, vzdy sa budeme mlatit kyjakom po hlave lebo je to nas prirodzeny pud niekoho mlatit a ovladat... a takto by anarchia moc dlho nevydrzala

a nazory nejakych obmedzencov a ich intelektualne odpovede ako sa vyjadril tutok safan
safan napísal: to co tu vravis je komplet blbost.neboj.to ta prejde casom
ma vobec netrapia :) aspon keby mal nejake rozumny argument... no nic casom ho to mozno prejde ked zmudrie lebo ja sa nehodlam zmenit podla toho ako to komu vyhovuje
safan
Star
Star

Príspevok od používateľa safan »

intelygent napísal:a nazory nejakych obmedzencov a ich intelektualne odpovede ako sa vyjadril tutok safan ma vobec netrapia :) aspon keby mal nejake rozumny argument... no nic casom ho to mozno prejde ked zmudrie lebo ja sa nehodlam zmenit podla toho ako to komu vyhovuje
asi budes trosku za blbca.trochu si tu moju citaciu vytrhol s kontextu.rozumny argument bol vo vete,ktoru si "zabudol" citovat
intelygent
Light Expert
Light Expert

prepac safan ale nemienim sa tu hadat o tvojej plytkej inteligencii a schopnosti stvori jednu suvislu vetu kde by si napisal svoj intelektualny nazor lebo zatial som sa nedozvedel z tvojich argumentov nic okrem toho ze som v skratke blbec ktory pise blbosti... vobec je to bezpredmetne sa zaoberat o tvojom autizme lebo to odbocuje od temi mozno raz spravim temu o autizme a tam budes vitany.. ale neplet sa do niecoho comu nerozumies... inak prepac ze som sa ta dotok a dik za minusovy bod :-*
ten kusko z toho citatu som vystrihol preto lebo si valstne zopakoval to co som ja uz sominal v mojom prispevku tak to bol podla mna zbitocne... mna ale zaujala len ta podstata kulturneho obohatenia tvojho prispevku
Aldeberan
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Aldeberan »

ked som mal 14 tak som videl fil Klub bitkárov, ktorý tak torchu s anarchizmom koketoval a stal som sa "anarchistom". v 15 som dostal net a prečítal som si kopu informácii o anarchizme na jdnej českej stránke. Behom 3 čítania hodín som sa stal pravičiarom a doživotným voličom SDKU.

väčšie hovadiny som tam nevidel. uz v 15 som vedel o ekonomike (všeobecne ekonimcky system tohto sveta tam bol tvrdo kritizovaný) vedel viac ako ten blbecek co to pisal ( ehm :) ). Pred par mesiacmi som hladal nejake e-booky a narazil som odkaz an tu stranku. neaktualizovanu ale stale funkcnu a zas som si precital par riadkov. celkom odbre som sa zasmial.

niekedy medzitým som čítal scifi knihu od Roberta Heinleima Mesiac je drsná milenka, kde sa ujo Heinleim zaoberal aj rôznymi druhmi spolocenskeho usporiadania a aj ked roôzne anarchie zvrhol, jeden hrdina tam sám seba nazval "Individualnym anarchistom" a ja som pochopil že to som aj ja.

Spočíva v osobnej slobode, živote v liberalnej demokracii, s minimom zákonov a obmedzení. A keď v takej spoloťnosti nežiješ, tak určité zákony a anriadenia jednoducho ignoruješ, pokial tým samozrejme neskodíš druhým (alebo sebe).
V pdostate vysnený Heinleimov pravicový anarchista, a to sa mi hrozne páči a chcem taký byť :)
Napísať odpoveď